2 çocukları zihinsel engelli olan aile yardım bekliyor

İzmir’de 7 çocuklarından 2’si zihinsel engelli, biri doğuştan bedensel engelli olan Özcan ailesi, çocukları için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor.Konak ilçesinde yaşayan Ata (49) ve Menife (41) Özcan çifti, 25 yıl önce akraba evliliği yaptı.

Siyaset - 11 yıl önce

İzmir’de 7 çocuklarından 2’si zihinsel engelli, biri doğuştan bedensel engelli olan Özcan ailesi, çocukları için devletten ve hayırseverlerden yardım bekliyor.
Konak ilçesinde yaşayan Ata (49) ve Menife (41) Özcan çifti, 25 yıl önce akraba evliliği yaptı. Özcan çiftinin en büyüğü 24, en küçüğü 6 yaşında olmak üzere 6 çocukları dünyaya geldi. En büyük çocukları Fatma, geçtiğimiz yıl evlenerek dünyaevine girdi. Ailenin ikinci çocuğu olan 20 yaşındaki Dilan ise doğuştan kaça çıkıklığı ile bedensel engelli olarak dünyaya geldi. 16 yaşındaki Sultan ve 10 yaşındaki Ahmet de zihinsel engelli olarak dünyaya geldi. Yalnızca 12 yaşındaki Songül ve 6 yaşındaki Ömer sağlıklı olarak dünyaya gelirken, küçük Ahmet haftada 2 gün Genç Acarlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne giderek eğitim alıyor.

KAÇMASIN DİYE KAPIYI KİLİTLİYORLAR 

Baba Ata Özcan, hayatlarını zor şartlarda sürdürdüklerini belirterek, ''Dilan doğuştan bedensel engelli. Onun 3 ayda bir maaşını alıyoruz. Songül ise yüzde 50 zihinsel engelli. 2 yıl öncesine kadar engelli maaşını alıyorduk ama son heyet raporundan geçemeyince maaşını alamıyoruz artık. En kötüsü ise Ahmet yüzde 82 zihinsel engelli. Ahmet bir an olsun yerinde durmuyor, çok saldırgan. Daha önce evden 4 defa kaçtı ve kayboldu. Allah’tan bulabildik. Evden kaçmasın diye kapıyı devamlı kilitliyoruz. Neredeyse bağlayacağız eve'' dedi.

“KÜÇÜK OĞLUMUN RUH SAĞLIĞI DA BOZULACAK”

Ahmet’in hiperaktif olduğunu belirten baba Ata Özcan, ''Ahmet oyun istiyor devamlı. Geniş bir alan olsun oyuncaklarla oynasın istiyor. Bizim de maddi durumuz yeterli değil. 3 göz odada yaşıyoruz. Ahmet'e devamlı kriz geliyor, bağırıyor çağırıyor. Beni, annesini ve kardeşlerini ısırıyor. Ahmet için 3 ayda bir maaş alıyoruz ve aylık bakım ücreti alıyoruz. Bende Ahmet nedeniyle çalışamıyorum. Devamlı Ahmet’e bakıyorum. Eşimde tansiyon var, sinir var, şeker var. 10 sene önce bir kızımız trafik kazasında hayatını kaybetti.
Eşimin ondan sonra ruh sağlığı da bozuldu. Sultan'ın da psikolojik rahatsızlığı var, bağırıyor çağırıyor. Küçük oğlum Ömer aile içindeki durumdan korkuyor. Onların da ruh sağlının bozulmasından korkuyorum. Bizim maddi gücümüz yetmiyor ki bahçeli bir eve çıkalım. Devlet büyüklerinden ve hayırseverlerden tek isteğim özellikle Ahmet’in geniş alana sahip olması için bahçeli bir ev. O zaman diğer çocuklarım da rahat edecek’’ diye konuştu.Kızı Sultan’ın da psikolojik rahatsızlığının ilerlediğini belirten Özcan, ''Kızım Sultan iyice bunalıma girdi, iki defa intihara kalkıştı. Birinde ayağını kırdı. Bir gün kendini öldürecek diye endişeliyim'' dedi.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'a dertler katmer katmer

2015-08-15 09:03 - Siyaset

UNESCO sevinci kursakta kaldı

2015-08-14 16:34 - Siyaset

Kanlı gözyaşı döken Minik Emir, ilacını bekliyor

2015-08-13 15:04 - Siyaset

75 yaşındaki hastanın kalbine pil takıldı

2015-08-12 17:05 - Siyaset

Kamerası bozulan muhabir çatışmayı cep telefonuyla çekti

2015-08-10 14:04 - Siyaset

2 çocukları zihinsel engelli olan aile yardım bekliyor

2015-08-15 14:34 - Siyaset

Bin 799 kaçak, deniz ortasında son anda kurtarıldı

2015-08-10 21:28 - Dünya

Cevat Zarif, Beşşar Esed'i ziyaret etti

2015-08-13 15:05 - Gündem

Anjiyo oldu, dünyası karardı

2015-08-10 13:49 - Genel

Ataşehir’deki silahlı çatışmayla ilgili açıklama

2015-08-12 14:39 - Genel

İlgili Haberler

Bakan Fidan: İran'ın hiçbir ayrım yapmadan körfez ülkelerini bombalaması yanlış bir strateji

22:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, Ankara'da Konsolosluk Çağrı Merkezi'ni ziyaret etti

16:58 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Barış, huzur ve istikrar odaklı çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz

14:58 - Siyaset

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD-İsrail'in İran'a saldırıları sonrası yoğun diplomasi trafiği y

12:13 - Siyaset

AK Parti, ekonomiye ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun tekliflerini TBMM'ye sundu

08:27 - Siyaset

Günün Manşetleri

Alman ordusunda ana sorun personel yetersizliği

05:33 - Dünya

CNN: İsrail ve ABD, İranlı Kürt muhalifleri Tahran yönetimine karşı kullanmak istiyor

04:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump, bankaları dijital varlık düzenlemelerini zayıflatmakla suçladı

03:23 - Dünya

İsrail, şubat ayında Batı Şeria’da toplam 1965 saldırı gerçekleştirdi

01:17 - Dünya

DMM, Türkiye'nin İran'a saldırı talimatı aldığı yönündeki iddiaları yalanladı

00:33 - Gündem