15 Temmuz'da FSM Köprüsü'nün kapatılması davasında karar bekleniyor

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylara ilişkin davada, mahkemenin, bugünkü duruşmada kararını açıklaması bekleniyor.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü'nün kapatılması sırasında çıkan olaylarda 3 kişinin şehit edilmesi, 49 kişinin de yaralanmasına ilişkin, 15 tutuklu sanığın yargılandığı davanın 16. duruşması başladı.
İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Büyükçekmece Mimar Sinan Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, 15 tutuklu sanık, taraf avukatları, müştekiler ve izleyiciler katıldı.
Duruşma, sanıkların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmalarıyla sürüyor.
Davada, bugün karar çıkması bekleniyor.
İddianameden
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 15 Temmuz darbe girişiminde FSM Köprüsü'nün tek taraflı kapatılması için o bölgeye sevk edilen bir yarbay, bir binbaşı, bir yüzbaşı, bir üsteğmen, 10 uzman çavuş ve 47 er olmak üzere toplam 61 sanığın eylemlerine yer veriliyor.
Darbe girişimini protesto etmek için köprüye giden vatandaşlardan Hasan Kaya, İsmail Kefal ve Şükrü Bayrakçı'nın şehit edildiği, 31'i ağır 49 kişinin de yaralandığı ifade edilen iddianamede, bu olaylara ilişkin detaylar anlatılıyor.
Köprüde, Hasan Kaya'nın şehit olmasından sanıklardan eski Yarbay Adnan Uygun'un sorumlu olduğu, İsmail Kefal'i uzman çavuşlar Ferhat Kaymakcı, Murat Berkmen ve Ebubekir Yücel'in kullandığı aracın tankla ezmesi sonucu hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, Şükrü Bayrakçı'yı ise Üsteğmen Mustafa Ceyhan ve Uzman Çavuş Seyit Ahmet Gündüz'ün öldürdüğü kaydediliyor.
İddianamede, sanıkların "anayasayı ihlal", "TBMM ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs", "kasten öldürme", "silahlı terör örgütü üyeliği", "kasten öldürmeye teşebbüs etme", "silahla kasten yaralama", "trafik güvenliğini tehlikeye sokma" ve "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ile çeşitli oranlarda hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
Davada daha önce verilen kararda, 46 tutuksuz erin dosyası ayrılmıştı.

Muhabir: Hüseyin Kulaoğlu

Haftanın Öne Çıkanları

Hollanda, İsrail'in orantısız güç kullanımını tartışmayı reddetti

2018-04-04 01:02 - Dünya

'FIFA Dünya Kupası' Kolombiya'da sergileniyor

2018-04-04 12:02 - Spor

15 Temmuz'da FSM Köprüsü'nün kapatılması davasında karar bekleniyor

2018-04-04 14:16 - Genel

Usta sanatçı Mükerrem Kemertaş vefat etti! Mükerrem Kemertaş kimdir?

2018-03-31 20:02 - Magazin

Gelin kaynana 'okul'lu oldular

2018-03-28 15:32 - Çevre-Hayat

'Yatırım ortamının iyileştirilmesi paketini Meclise sunacağız'

2018-03-28 16:02 - Gündem

Emine Erdoğan'dan RTÜK'ün reklam düzenlemesine destek

2018-03-28 17:09 - Genel

Paris Hilton İstanbul’dan geçti

2018-03-31 00:02 - Magazin

'Frida' prömiyere hazırlanıyor

2018-03-28 19:03 - Kültür Sanat

Vefat eden eşinin bilgisayarlarını okula bağışladı

2018-03-28 19:33 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İran ordusu: Füze ve İHA kapasitemizin yüzde 75'ten fazlası henüz kullanılmadı

21:08 - Dünya

ABD Başkanı Trump'a Truth Social paylaşımlarına erişim hizmeti satışı nedeniyle dava açıldı

21:03 - Ekonomi

Adana'da sahipsiz kediyi öldüren köpeği ağızlıksız gezdiren kadına para cezası uygulandı

20:58 - Gündem

Giresun'da debisi yükselen derede akıntıya kapılan ailenin üyelerinden 2'si ölü bulundu

20:53 - Gündem

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya