?>

Gelin kaynana 'okul'lu oldular

Sivas'ın İmranlı ilçesinde yaşayan okula gönderilmemesi içinde ukde kalan 68 yaşındaki Sırma Ak, "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında açılan kursta gelinleriyle okuma yazma öğreniyor.

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

SİVAS - SERHAT ZAFER

Sivas'ın İmranlı ilçesinde "kız çocukları okumaz" mantığıyla okula gönderilmeyen Sırma Ak, "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında açılan kursa gelinleriyle katılarak 68 yaşında okuma yazma öğreniyor.

Yenidoğan Mahallesi'ndeki Yenidoğan Camisi müştemilatında düzenlenen okuma yazma kursuna 12 kadın kursiyer katılıyor. İmranlı Kaymakamı Mehmet Sayın'ın eşi Özlem Sayın'ın gönüllü eğiticilik yaptığı kursa iki geliniyle katılan Sırma Ak, öğrenme azmiyle takdir topluyor.

Ak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Okuryazarlık Seferberliği'ni başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'a teşekkür etti.

Okuma yazma öğrenememenin içinde yıllardır ukde kaldığını aktaran Ak, "Çocukken bizi okutmamışlar, onun için şimdi okumaya geliyorum." dedi.

Kursa gelinleriyle katıldığını anlatan Ak, "Onların da gelmesi lazım, ben gelmişim onlar evde kalmış hiç önemi yok. Beni eşim gönderdi, gelinlerim de azimli, onlar da gelmek istediler. Allah'a şükür okumayı öğreniyorum, yazmam da iyi. Okuma yazma için imkanım oldu, şimdiye kadar mahallemizde böyle bir kurs olmamıştı. Eşim veya oğullarım yanımda olmazsa hastaneye gidemiyordum, şimdi inşallah tek başıma giderim. Küçük gelinimle oturuyoruz ve baş başa verip uykudan fedakarlık ederek ödevlerimizi yapıyoruz." diye konuştu.

"El ele verip birbirimize destek oluyoruz"

Ak'ın 45 yaşındaki gelini Esma Ak ise daha önce yaşadığı imkansızlıklar nedeniyle okula gidemediğini dile getirerek, "Kayınvalidem ve eltim ile el ele verip, birbirimize destek olup okumayı öğrendik." diye konuştu.

Esma Ak, okuma yazma bilmediği için özelikle hastaneye giderken zorluk yaşadığını, eşinin desteğiyle kursa katıldığı için mutlu olduğunu belirtti.

Okuma yazmayı bu zamana kadar öğrenemediği için pişman olduğunu ifade eden Ak, çocukları bir soru sorduğunda cevaplayamadığı için mahcubiyet duyduğunu söyledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Gazeteci Fadime Özkan ile küçük kızı! Anne ve evlat olmayı birlikte öğrendiler

2018-03-23 16:32 - Medya

Avis ve İSPARK iş birliğiyle ücretsiz otopark imkanı

2018-03-23 14:28 - Genel

Allianz Türkiye, Dünya Saati'ne bu yıl da destek veriyor

2018-03-23 14:54 - Ekonomi

SÖZ 40. BÖLÜM FRAGMANI İZLE... SÖZ İZLE... SÖZ'ün 40. bölümde neler olacak?

2018-03-28 03:02 - Magazin

Şehitlerin cenazelerine ulaşıldı

2018-03-24 00:55 - Genel

ABD ve İngiltere'ye traktör ihraç ediyorlar

2018-03-26 15:49 - Ekonomi

Kerkük'te Türkmenler Nevruz Bayramı'nı kutladı

2018-03-24 02:49 - Genel

Suriye sınırına 6 metrelik Türk bayrağı çekildi

2018-03-28 13:09 - Genel

Çavuşoğlu'ndan Moğolistan'a FETÖ uyarısı

2018-03-21 18:32 - Dünya

Gıda sanayiinin parlayan yıldızı Karaman

2018-03-28 15:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Johnson&Johnson ruh sağlığının önemini göstermek amacıyla Moda Merdivenleri'ni renklendirdi

19:53 - Çevre-Hayat

Ardahan'da tepeler beyaza büründü

15:22 - Çevre-Hayat

Ispartalı İbrahim dede 'Hayır Bahçesi'ndeki ürünleri ziyaretçilere ücretsiz ikram ediyor

14:48 - Çevre-Hayat

Ordu'da sonbaharın renkleri havadan görüntülendi

14:33 - Çevre-Hayat

FAO: Dünyada ormansızlaşma yavaşladı ancak ormanlar hala baskı altında

14:18 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ekvador'da 5,5 büyüklüğünde deprem

08:08 - Dünya

Akdeniz'de 4,5 büyüklüğünde deprem

06:23 - Gündem

ABD medyası: ABD Başkanı Trump, NATO Genel Sekreteri Rutte ile bugün Beyaz Saray'da görüşecek

04:52 - Dünya

Dünya Bankası: Suriye'nin yeniden inşa maliyetinin 216 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor

00:53 - Dünya

Almanya'da "askerlik hizmetinin modernizasyonu" tartışılıyor

00:48 - Dünya