USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Zirve yürüyüşü

Zirve yürüyüşü
08-01-2024

ZİRVE YÜRÜYÜŞÜ 

Rüyalamıza girse bile inanamayacağımız yerli-millî SİHA-İHA savunma sanayî ihracatı ile, (dış ülkelere yaptığı satışı ile) 2022 senesi vergi birincisi-rekoltmeni oldu; hem de 564 milyon lira ile.

Rekor kıran Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, devletine vergi ödemede 2. olan M. Rahmi Koç'u, inanmak çok zor, lütfen dikkatle okuyun, 3'e katladı; evet üçe...

Bizler gibi, dünya da SİHA, uçak ve savunma sanayindeki bu atılımlarımızı şaşkınlık ve kıskançlık içinde izliyor. 

Tabii ki aklımıza hemen artık herkesçe öğrenilen yakın acı tarihimiz geliyor.

İnşallah tarihte ülkemize yapılan eski hainlikler bir daha tekrar etmez!

Kapattırılan veya iflas ettirilen uçak fabrikalarımız, seri üretime hazır olduğu halde durdurulan 1960 Devrim arabalarımız gibi, yine bir hainliğe uğrayıp da kapatılmazlar.

Bu hususta hepimiz canla-başla, duayla, öncelikle de savunma sanayimizi, sonra da tüm yerli üretimlerimizi desteklemeye devam etmeliyiz.

İlk iş olarak 868 ve 869 ile barkod numarasıyla başlayan Türkiye'nin ürettiği ürünleri satın almalıyız.

Kredi kartımız da ülkemizin ödeme sistemi kartı olan ve diğer kartlarla aynı özelliklere sahip "Troy Kartı" olmalıdır. Diğer tüm kartların kökleri dışardadır. Master, Prafly, Wings, Platinium, Maxmiles gibi ve bu kartların ucunda dolar milyarderi vahşi yahudi baronları vardır.

Bu kartlardan alınan komisyon ile, dünyayı kendileri için yaratıldığını zanneden ve Filistin katliamları asırlarca unutulmayacak zalim Yahudi sermayesine senelik en az 20 milyar liralık aktarmayı da durduralım artık.

Diğer ülkeler de artık aymalı ve sonsuz sömürü de sona ermelidir!

Ve ülkemizde başlatılan bu harika işlerle gurur duymaya ve geleceğimiz adına güzel işlerin meyvesini hep birlikte göreceğiz inşâallah, ama bizler göremesek de evlatlarımız mutlak görecektir...

Fuarlarda dokunmak nasip olan MMU Kaan ve HÜRKUŞ Uçağı, T129 ATAK Helikopteri, ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçları ve geçen ay Kocaeli'de gezerek yine gurur duyduğum Uçak Gemisi Anadolu ile, uydu üretimlerimizle geleceğimize umutla bakıyoruz.

Ayrıca, buraya sığmayacak kadar çok olan yerli-millî savunma (Tusaş, Aselsan, Roketsan, MKE gibi) ve diğer sanayî üretimlerimize katkısı olan, gece gündüz çalışan bu asil toprağın emekçileri önünde ise sayğıyla eğiliyorum.

Bu zirve yapan gelişmelere “Kem-küm, şey, fakat, rekabet, para vb.” diyen muhalif kekemelere ise “Haka Dansı” diyorum!

Tarihine ve dünyaya ve Filistin'esiyasi bakışla veya cebine giren parayla değil de geleceği gören gözlerle bir bakın” diyorum!

Bu şekilde belki ayılır diyorum, iki yüzlü Batı hayranı, “Türkler yapamaz” önyargılı, bu mankurt aymazlar!

Bu vesileyle, son 20 senede yeni neslin zirve yapan tüm çalışanlarını tebrik ediyorum.

Ayrıca savunma sanayî bağımsızlığının temeli olan havacılık alanında temellerî atan ilk Cumhurbaşkanımız M. Kemal, Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş ve daha 1911'de İstanbul Yeşilköy'e pist ve gök okulu yaptıran (Buradan yetişen pilotlar ile Çanakkale ve İstiklâl Savaşı'nda destan yazdıran) Mahmut Şevket Paşa'mızı ve tüm havacı şehitlerimizi rahmetle anıyorum...

Ayrıca 400 adet F-16 montajını 1980'lerde ülkemizde başlatarak çıraklıktan ustalığa geçmemizi sağlayan Turgut Özal'ı da unutmayalım. Vatan ve Türk milleti ve şanlı tarihi sizlere minnettârdır.

Gönülden destekçileri siz kıymetli okurlarımıza da...

Önümüzdeki senelerde dünyanın ilk 5 savunma sanayî ihracatı yapacak devletinin “Türkiye” olacak gerçeğine sevinmemek mümkün müdür!..

Bu harika olumlu gelişmeler karşısında (her türlü yabancı ve yerli yamuklara-hazımsızlara rağmen) “savunma, uçak, SİHA ve uzay sanayî üretimine ve geliştirilmesine" devammmmmmmmmmmmm diyorum...

Devam...

Not:

ABD'nin vermekte nazlandığı F-35 savaş uçağını alma ısrarından da vazgeçelim; zira yapımı devam eden Kaan çift motorlu ve 5. nesil uçağımız bittiğinde ondan daha üstün özelliklere sahip olacaktır...

Selam ve saygılarımla...

.

Fevzi Yurtoğlu, dikGAZETE.com

-E. Komando Kd. Hava Albay, Stratejist, Uçak Mühendisi, Medipol Üniversitesi Öğretim Gör.-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?