USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkiye’nin Pensilvanyası Kayseri ekseninde oto elektrikçi Mustafa oğlu Mustafa Elitaş

Türkiye’nin Pensilvanyası Kayseri ekseninde oto elektrikçi Mustafa oğlu Mustafa Elitaş
09-07-2022

Bu yazı öncekiler gibi, Orta Anadolu'nun megakenti, sanayi ve ticaret merkezi Kayseri’de yakın siyasi tarihimizin bazı aktörleri ve yerel figürlerinin kendi iradeleri ile rotasını çizdikleri değişimin öyküsünü anlatıyor. Kraliçe’nin gülünün kimler tarafından yetiştirildiğinin, hangi ortamda nasıl boy attığının sorusuna cevap arayanlar, Kayseri konulu yazılarımı okuyabilir.

Hatırlıyorsanız, Orta Anadolu'da bir Selçuklu şehrinin hain terör örgütü FETÖ aracılığı ile nasıl olup da İngiliz gizli servisi MI-6'in merkez üssüne dönüşmesine daha evvel kısmen değinmiştim.  

Az da olsa halen Katolik Ermeni cemaatine ait kiliselerin muhafazakar demokrat yerel yöneticilerce restore edildiği, hatırı sayılır Ermeni etnisetesine mensup mühdedilerin olduğu, İngiltere'nin fahri konsolosluk açtığı ve şimdiki MI-6 başkanı Richard Moore'ın büyükelçilik yaptığı yıllarda sıkça uğradığı  Kayseri, dikkatleri çekmeyi sürdürüyor.

Mustafa oğlu Mustafa'nın hikayesi…

Resmi biyografisine göre; Mustafa Elitaş, 5 Şubat 1957 tarihinde Kayseri’de Mustafa'dan olma ve  Nuriye’den doğmadır. Hasinli ve Lale Mahallesinde   çocukluğu geçer. Babasının adını taşıyor. Babasının mesleği ile ilgili bir TBMM toplantısında “Benim babam elektrikçiydi, oto elektrikçisiydi," demişti.

Babası  günümüzde Melikgazi ilçesi sınırları içinde yer alan, 1956'da hizmete açılan 'Eski Sanayi'de  ünlü ustalardandı. Kayseri’nin ticaret şehri olması bakımından Oto tamirciliğinin de çok eskilere dayandığı görülür. Hatta  Eski Sanayi'de Elektrikçi Mustafa Elitaş ilk iş yeri açanlar arasındaydı.

Eskiden oto tamircileri, şehrin Meydan ve Düvenönü semti arasında kalan küçük küçük baraka dükkanlarda tamircilik yapıyorlardı. Araçların daha yeni yeni çıkmaya başladığı yıllarda bir kısım tamirciler Yoğunburç mevkii Çınar ağacının altında, bir kısım sanatkarlar ise Nariciler çarşısında yani eski kapalı çarşı içerisinde faaliyet gösterirler. Oto döşemeciler, çadırcılar, demirciler, marangozlar v.s. gibi sanatkarlar bu bölgede sanatlarını icra ederler. 1956'da dönemin Kayseri Belediye Başkanı rahmetli Osman Kavuncu sanatkarları bir araya toplamak amaçlı Eski Sanayi sitesini faaliyete geçirir.

Elitaş /Alitaş ve Kürt Aşiretleri…

Elitaş soyadının farklı anlamları mevcut. Genellikle eli taş gibi ağır, güçlü kuvvetli gibi manası olduğu söylenir. Sevan Nişanyan ise Diyarbakır Ergani ilçesine bağlı Elitaş mahallesinin eski adının Alitaş olduğunu  ve halkının Kürt Alevisi olduğunu  belirtir.

Alitaş/Elitaş soyadını Zilan, Redkan Aşireti mensupları kullanır. Zaten Zilan, Redkan Aşireti'nin eski adıdır. Zilan Aşiretler Konfederasyonu ise Zilan/Redkan Aşireti'nin de bağlı olduğu bir aşiretler birliğidir.

Kürt bir baba ve Belçikalı bir annenin çocuğu, Ortadoğu ve Güneydoğu Avrupa üzerine çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Türkiye'de "Kürtler - Bir El Kitabı" adıyla yayınlanmış bir kitabı olan Mehrdad R. Izady'e göre Redkan ve Şadili aşiretlerinden bir çok aile 16. yüzyılda Revan Hanlığından bugünkü Ermenistan başkenti Erivan çevresinden İran Horasan'ına sürgün edilmiştir. Horasan'a sürgün edilenler şu an Qoçuhan şehrinde yaşarlar. Ayrıca bir kaç aile ise Suriye/Halep'te yaşamaktadır. Redkanlılar Horasan'a sürgün edildiklerinde orada birçok iz bırakırlar. Mesela İran Horasan'ında Redkan isimli köyler ve kaleler bulunmaktadır. Redkan Aşireti ekseriyetle Özalp üzerinden İran'a, oradan Erivan'a göç etmiştir. Redkanların bir kısmı ise Özalp'ta kalmıştır.

Kayseri’de Redkan Aşireti köyü var…

Redkanlılar, Kars’ta 91, Ağrı’da 85, Iğdır’da 46, Muş'ta 38, Erzurum'da 36, Ardahan'da 11, Van'da 34, Edirne'de 2, Bayburt’ta 4, Eskişehir'de 3, Manisa'da 2, Bitlis, Erzincan, Diyarbakır, Hatay, Maraş, Ankara ve Kayseri’de birer  köy olmak üzere Türkiye'nin toplam 359 köyünde yaşamaktadır. Türkiye dışında da birçok köyde yaşamaktadır.

Rus Çarlığı - Redkan Aşireti işbirliği…

Redkan Aşireti'nden Guli Cewer Ağa (d. 1806-ö. 1877), 1847 yılında Rus Devleti tarafından resmi olarak Kafkasya’da yaşayan bütün Müslüman Kürd aşiretlerinin lideri kabul edilmiştir.

Guli Javar Axa general rütbesiyle Rus Çarlık ordusunda görev aldı. 1839'dan 1877-78'e kadar Rusya , Kars , Bazid ve çevresinde Sipki (Yezdi) Celali ve Redki aşiretlerinden Kürtlerin desteğiyle Güney Kafkasya sınırında hüküm sürdü. Osmanlı ordusuna karşı savaştı. Bölgenin Rus Çarlığı egemenliğinde kalması için  uğraştı. Edinilen bilgiye göre Rus ordusundaki atlı Kürt sayısı 500'e ulaştı. Guli Jawar Aghaye Ali Beg çok büyük bir ailenin sahibiydi ve Idir'in Parnavût köyünde (Koli köyünde yaşıyordu) yaşıyordu.

Redkanlılar, Sünni Şii Ezidi ve Hristiyan…

Zilan/Redkan Aşireti mensupları ekseriyetle Ehl-i Sünnetin itikatta Eş'ari, amelde ise Şafii mezhebine mensupturlar. Bununla beraber Gürcistan ve Azerbaycan'da yaşayan Redkanların bir kısmı Şii, Ermenistan'ın Senger köyündeki Redkanlar ekseriyetle Êzidî, Kürd coğrafyasının güneyindeki Redkanların bir kısmı ise Hristiyan'dır.

Elitaş'ın öğrenimi…

Mustafa Elitaş;  ilk, Orta ve Lise Öğrenimini Kayseri’de tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümünden mezun olur. Bir firmada Öğrencilik dönemindeyken 2 yıl muhasebe ve pazarlama biriminde çalışır.  Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyeliği, Kayseri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliği yapar.

Gözünü ANAP'ta açtı!..

Elitaş, 1994’te ANAP’ın Kocasinan Belediye Başkan adayı idi. Ancak ne hikmetse bazı kaynaklarda 1994 yılında Anavatan Partisi’nden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğu yazılır. Oysa doğrusu ilk cümlede ifade edilmiştir.

28 Şubat sürecinde Refah Partisi'nin kapatıldığı süreçte, ANAP kan kaybetmeye başlamıştır. Bir çok isim gibi Elitaş da tam o süreçte ANAP’tan uzaklaşır. Milli Görüş’ün efsane lideri rahmetli Prof. Dr. Necmettin Erbakan'a siyasi yasak getirilmiştir. Milli Görüş’ün yeni partisi artık Fazilet Partisi'dir. Eski ANAPlı Mustafa Elitaş, Fazilet Partisi’nde il başkanı olmuştur.

Elitaş, Abdullah Gül'cü mü?

Mahalli yazarlardan Veli Altınkaya; Elitaş - Gül ilişkisini şöyle anlatır: "Bir gün dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’yi ziyaret ettim. “Başkanım, partinin il başkanı kim oluyor” dedim. Özhaseki Gül’ü kasdederek ”Abdullah Abi Elitaş’ın olmasını istiyor” dedi.

Elitaş’ın ANAP’lı geçmişi, o tarihte şimdikine kıyasla ‘daha entel’ görüntüsü, Mülkiye mezunu oluşu filan belli ki Gül’ü böyle bir tercihe itmişti.

Elitaş dışında, Yusuf Eken ile Mehmet Hüsrevoğlu’nun adı da dar kapsamlı olarak kulislerde ‘olası il başkan namzetleri’ arasında dillendirildi. Ama Abdullah Gül, partide çok güçlüydü ve ne derse o oluyordu. Dolayısıyla Elitaş’ın il başkanlığı kesindi ve il başkanı oldu.

Milletvekilliği bitince AK Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı mı olacak?

Ankara ve Kayseri kulislerinde Mustafa Elitaş'ın bu dönem milletvekilliğinin sona ereceği ve yerel seçimlerde partisinden Kayseri Büyükşehir Belediye  Başkanlığına aday gösterileceği konuşuluyor.

Olur mu olmaz mı? Hep birlikte göreceğiz.

Ancak siyasi kimliğinin yanısıra iş insanı olarak Kayseri’de  özellikle organize sanayi bölgesinde nasırına bastığı ve çıkarlarının çatıştığı o kadar fazla insan var ki belki sandıktan çıkamayabilir.

Bir başka sorun da Elitaş ile Özhaseki'nin ayrı tellerden çalması. Özhaseki'nin ismi FETÖ ile özdeşleşmiş, mevcut ilçe belediye başkanlarından birini Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırladığı kamuoyunun malumu. Özhaseki Kayseri’de ki siyasi nüfuzunu kaybetmemek için Elitaş’ın adaylığını  uygun görneyebilir.

Girişimci katılımcı ve zengin…

Mustafa Elitaş, renkli politik kişiliğinin yanı sıra iş hayatında mesleki kariyerini de ihmal etmeyen birisi. Kendisine ait şirketleri var. Çıkar grupları ile arası oldukça iyi. Kayseri ekonomisini kontrol edebiliyor. Kayseri Şeker ondan soruluyor.

Bu nedenle ikbal ve istikbalini riske etmeden kariyerini adeta sarraf titizliği ile ilmek ilmek ördüğü söylenebilir. Türkiye İhracatlar Meclisi’nde, Elif TV yönetim kurulunda, Sanayiciler Derneği, Mülkiyeler Birliği, Huzur Evi Derneği, Sanayi Odası, KAYSİAD gibi pek çok dernek ve kuruluşun yönetim üyeliklerinde bulundu.

TBMM XXII., XXIII., XXIV. ve XXVI. Dönem Kayseri milletvekilidir. 24 Kasım 2015 - 26 Mayıs 2016 Tarihleri arasında 64. Türkiye Hükûmetinde Ekonomi Bakanlığı yaptı. Osman ve Hayriye Ulubaş çiftinin kızları Kevser Hanımla evli dört çocuğu var.

Temmuz 2018’de AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş’ın partisi tarafından yeniden grup başkanvekili olarak gösterilmemesinin nedeninin, 24 Haziran seçimleri döneminde partisinin Cumhur İttifakı'ndaki ortağı MHP’ye yönelik söylediği öne sürülen sözler olduğu iddia edilmişti.

Elitaş’ın seçim bölgesi olan Kayseri’de, MHP ile ilgili ittifaka yönelik seçmenlere “Yüzde 2.5’lik parti kuyruğumuza takıldı” dediği iddia edilmiş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de Kayseri’deki il istişare toplantısı kapsamında AK Parti’nin milletvekili adaylarına yönelik “MHP ile oynamaya kalkmayın” sözlerinin altında, AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ile birlikte Elitaş’ı da kast ettiği ileri sürülmüştür.

Zengin ailenin damadı…

Mustafa Elitaş'ın eşi Kevser Hanımın babası Kayserili iş insanı Osman Ulubaş’ın iki tutkusu var; okul yaptırmak ve tavla oynamak. Kayseri’de adını taşıyan 6 okul var, 4’ünün de inşası sürüyor. 86 yaşında. 1934 yılında Kayseri'nin eski adıyla Cürcürler Mahallesi'nde doğmuş. Babası Bakırcı Mehmet Ağa'nın yanında çıraklık yapmaya başlayan Osman Ulubaş, çıraklık dönemini müteakip Sarı Döküm Tesisini açtı, sonrasında meyve presi imalatına geçti. Ulubaş Fabrikasını kurdu. Aynı zamanda Termo Düdüklü Tencere Fabrikasına ortak oldu. Artık, yolu açıktı. Ağabeyinden ayrılıp ağır sanayiye el atarak YUVAM Fabrikasını kurdu. Çalışkanlığı, azmi ve milliyetçiliği onu Yuvam Şirketler Grubu sahibi yaptı.

FETÖ’cüleri kurtarmak için hangi kırmızı plakalar savcılık önüne park etti?

Elitaş, adli yargıya müdahil oluyor mu? Kayseri merkezli yerel haber sitelerinde bu içerikte yüzlerce haber okumak mümkün. Muhaliflerine bakılırsa Elitaş'ın, bu konuda sicili hiç iyi değil.

Mustafa Elitaş için Ocak 2020'de Mehmet Metiner, Kayseri’deki FETÖ sanıklarına kol kanat gerdiğini iddia etmişti. FETÖ tartışması yüzünden AK Parti’de 26. Dönem Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner birbirine girmişti.

AK Partili Mehmet Metiner: Kayseri Türkiye’nin Pensilvanyası!..

AK Parti eski milletvekili Mehmet Metiner, FETÖ ile mücadele konusunda; “Açık söylüyorum Kayseri Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır. Amerika’da Pensilvanya, Türkiye için ne ifade ediyorsa işte Kayseri de bu manada Türkiye’nin Pensilvanya’sıdır. O nedenle burada verilen mücadele çok önemlidir” demişti.

Metiner, “Kripto FETÖcü” diye Elitaş'ı mı kastetti?

AK Partili Mehmet Metiner, AK Parti içinde de hâlâ kripto FETÖ’cülerin olduğu inancı taşıdığını belirterek, “Bu FETÖ’cüler ahtapot gibi buradan kolunu kesiyorsunuz öbür taraftan bir başka oluşumun içine girip oradan partiye sızabiliyorlar” demişti.

Elitaş, AK Parti Grup Başkanvekili olduğu dönemde, Kayseri’deki bir yolsuzluk davasına müdahale etmiş, istediği yönde karar vermeyen hakimin uyarılmasını istediği telefon kayıtları basına sızmıştı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Kayseri Şeker Fabrikası’nda yolsuzluk iddialarına ilişkin telefon dinlemelerine AK Parti Milletvekili Mehmet Metiner de takılmıştı.

TV Kayseri’de bir programa katılan Elitaş, programda Mehmet Metiner’i hedef alarak, “Kayseri’yi Pensilvanya gibi gösteren Mehmet Metiner haddini aşmıştır. İki tane bozuntu adam var onlardan bilgi alıyor. Her devirde fitne sokmaya çalışan ifrira eden adamlarla sen düşüp kalkamazsın. Kayseri’ye çamur atmak senin haddine değil” ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlere sosyal medya hesabından tepki gösteren Metiner ise, “Asıl sen haddini aşıyorsun Elitaş efendi! Sen Pensilvanya metaforu üzerinden yaptığım analizi ya anlayacak kapasitede değilsin ya da başka kuyruk acın var senin! Kiminle düşüp kalktığına asıl sen dikkat et! Halktaki karşılığın belli! Her tarafından fitne fücur akıyor!” diyerek karşılık vermişti.

Mehmet Metiner, boş beleş bir adam değil. Araştırmacı gazeteci. Bir bildiği olmasa bu iddialarda bulunmaz. Hem Kayseri onun seçim bölgesinde yer almıyor. Demek ki söylentiler ayyuka çıkmış, AK Partili Metiner'in dahi tahammül sınırlarını zorlamış.

Mustafa Elitaş’ın girişimleriyle Zaman ve Taraf gazetelerinde “Ergenekon’un kasası” olarak gösterilmeye çalışılan fabrikadaki yolsuzluk iddialarına Metiner’in de ismi karışmıştı. Telefonda, İş adamlığına soyunan eski bir imam olan Ali Çamlı, Metiner’den, Zaman ve Taraf grubunun şeker fabrikasının eski Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık’la uğraşmaması için telkinde bulunmasını istiyor. Çamlı, “Bu Vedat’ı hiç rahat bırakmıyor bunlar. Bunların bir patronlarına matronlarına ne diyeceksen bir görüşek de bir şeyler söyle” diyor. Metiner de “Tamam olur” diyor. Metiner, Kayseri’ye geldiğinde Özışık’la görüşeceğini belirtiyor.

Elitaş ve FETÖ paradoksu…

Kayseri, FETÖ terör örgütünün merkez üssüydü. Kimlerin iltisaklı kamuoyunun malumu. FETÖ’den yargılanlar kervanına kimler katılmamış ki? Ticaret Odası eski Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı  mahkeme ifadesinde Kayseri’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı, MI-6 'ın şimdiki direktörü Richard Moore'ın  kankası Mahmut Hiçyılmaz’ın  aday olmasını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da istediğini belirtmişti.

Bilindiği gibi Kayseri’de 10 Ağustos 2016’da 120 işadamına yönelik düzenlenen FETÖ operasyonunda gözaltına alınan ve 17 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz sanık Kayseri Ticaret Odası eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın yargılandığı davada savcı, Hiçyılmaz’ın ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 5 ila 15 yıl arasında hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etmişti. İş yargıya kadar taşıdığına göre Emniyet ve istihbarat raporlarında adı geçen şahsın FETÖ iltisakı tesbit edilmiş olabilir. Koskoca  Cumhuriyet Savcısı  elinde delil olmadan ceza talep eder mi?

Elitaş, FETÖ’cü zanlıyı oda seçimlerinde desteklemiş!

Bunu ben demiyorum. FETÖ zanlısı ve İngilterenin eski Ankara Büyükelçisi şimdiki MI-6'in Başkanı Richard Moore'ın İngiltere'nin fahri konsolosluğuna layık görecek kadar itimat beslediği Mahmut Hiçyılmaz söylüyor: "Tüm SİAD’ları gezdik, sadece GESİAD olumsuz yaklaştı, adaylarının Mehmet Filiz olduğunu söyledi. Daha sonra Kozaklı’daki toplantının ardından Mustafa Elitaş beni arayarak ‘hayırlı olsun, çalışmalarına devam et’ dedi."

KTO’da iyi işler yapılmadığı için bizler aday olduk diyen Celal Hasnalçacı; Mahmut Hiçyılmaz’ı dönemin Ak Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve Ak Parti milletvekili Mustafa Elitaş'ın istediğini söylemişti.

2013 seçimlerinde AK Parti istişare heyeti toplandığını ve FETÖ davasından yargılanan, Birleşik Krallık Kayseri Fahri Konsolosu Mahmut Hiçyılmaz’ın devam etmesine karar verdiğini ifade etmişti. Görüldüğü gibi kimin eli kimin cebinde olduğu çok belli.   Maskeli balonun müdavimleri, halkı değil kendilerini kandırıyor. Kamuoyunun vicdanı gereken kararı verecektir.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve bazı iş adamlarının FETÖ operasyonunda gözaltına alındığı günlerde, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, Kayseri Adliyesi’ne resmi plakalı aracı ile gitmesi ülke gündeminde büyük tepki toplamıştı.

Nitekim Star Gazetesinden Ersoy Dede,  köşerinde bu konuya değinmişti: "28 Ağustos 2016 Pazar- AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Adliyesi’ni ziyaret etmiş üç gün önce.. Dün fotoğrafı çıktı.. ‘TBMM 0028’ plakalı aracıyla gitmiş adliyeye.. Aralarında Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz’ın da olduğu 120 kişinin, FETÖ operasyonu kapsamında gözaltında olduğu bir dönemde iktidar partisinin tesirli bir ismi adliyeye giderse bu düpedüz bağımsız yargı üzerinde nüfuz kullanma olarak algılanacaktır.."

Acaba, Elitaş, Kayseri'deki FETÖ borsasının belirleyici unsuru muydu?

MHP Kayseri eski Milletvekili Hasan Ali Kilci ise üst düzey bir AK Parti yöneticisinin, “FETÖ'den suçlanan kişileri adliyeden kurtardığını” ileri sürmüştü. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri eski Milletvekili ve Ticaret Odası eski Başkanı Hasan Ali Kilci, sonraki açıklamalarında, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı iş adamlarının FETÖ davasından yargılanacakları günün öncesinde, Kayseri Adliyesi'ni ziyaret etmesi ve bu ziyaretin ardından yaşanan tartışmalara gönderme yapmıştı.

FETÖ borsası ekmek teknesi!..

Ateş yanmayan yerde duman tüter mi?

AK Partili Şamil Tayyar’ın ortaya attığı “Gaziantep’te FETÖ borsası kuruldu” iddialarına Mustafa Elitaş sert tepki göstermişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “FETÖ borsası” iddialarıyla ilgili; “Elitaş’a sorsunlar. Dönüp bir de Kayseri’ye bakmak lazım” demişti. Elitaş, “Sayın Kılıçdaroğlu eğer beni de bu borsanın içinde biri olarak gösteriyorsa, onunla ilgili mahkemede hesaplaşmamız gerekir” demişti.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve bazı iş adamlarının FETÖ operasyonunda gözaltına alındığı günlerde, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş’ın, Kayseri Adliyesi’ne resmi plakalı aracı ile gitmesi, ülke gündeminde büyük tepki toplamıştı.

Kayseri Ticaret Odası, önceki dönem Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yargılandığı FETÖ davasında delil yetersizliğinden dolayı beraat etti. Hiçyılmaz’ın FETÖ davalarından dolayı yargılanması Ticaret Odası seçimlerine damga vurmuştu.

Seçimlerde aday olan Hiçyılmaz’a, FETÖ’cü suçlamaları yapılmıştı. 10.10.2018’de Kayseri Ticaret Odası (KTO) eski Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuksuz yargılandığı mahkemede son kez hâkim karşısına çıkmış, 2. Ağır Ceza Mahkemesi, yargılama sonucunda Hiçyılmaz'ın “delil yetersizliğinden beraatına” karar vermişti ama davası Yargıtay’da görülmeyi bekliyor.

Elitaş, FETÖ cemaatine gittiğini çocuklarının FETÖ okullarından mezun olduğunu bizzat kendisi söylemiş!..

13 Aralık Çarşamba 2017’de, medyada yer alan kayıtlarda Mustafa Elitaş, FETÖ'ye övgüler dizerken, “Cemaat'i destekledik, içlerinde bulunduk... Hizmetleriyle gurur duyduk, övünç duyduk. Çocuklarım cemaat okullarında okudu. Abilerle görüşmeler yaptı” ifadelerini kullandığı görülmüştü.

Tam bir “merdi kıpti şecaat arzederken sirkatin söyler/ çingenenin merdi, kendini överken hırsızlığını söyler” sendromu. Bu konuşmasına bakılırsa  hain FETÖ yapılanmasının değirmenine su taşıyan himmet toplantılarında maklubeye kaşık  sallayanlardan biri de o. 

Kayseri'de FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında yargılanan Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Osman Canıtez, 6 yıl 3 ay hapis cezası almış, Canıtez'in duruşmadan bir hafta önce AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ı Meclis'te ziyaret ettiği ortaya çıkmıştı.

İngilizsever Kürt Şeyh Erbilli Esat ve Kayseri'de Erenköy  Cemaati…

Uğur Mumcu'nun hayatına mal olan “tarikat ticaret siyaset” üçgenine dair yazdıkları, haken güncelliğini muhafaza ediyor. İngiliz istihbaratının Şeyh Said isyanında ve Menemen hadisesindeki rolü devlet belgelerinde mevcut. Bu nedenle Cumhuriyeti kuran milli irade, İngiliz gizli servisinin özellikle Hindistan bağlantılı Nakşiliği nasıl ileri karakol gibi kullandıkları çok iyi biliyordu.

Erbilli Şeyh Esat'ın cemaati, günümüzde Erenköy veya çıkardıkları dergden dolayı Altınoluk cemaati olarak biliniyor ve günümüzdeki liderleri ise Osman Nuri Topbaş. Kayseri, bu cemaatin  geniş kitlesinin bulunduğu bir yer.

Erenköy Cemaati, ismini şeyhleri Mahmut Sami Ramazanoğlu'nun 1955'ten sonra İstanbul'da görev yaptığı Zihni Paşa Camii'nin bulunduğu Erenköy semtinden alır. Erenköy'deki cami çevresinde sohbet halkaları oluşturan Ramazanoğlu, 1979'da Suudi Arabistan'a gitmiş ve 1984'te orada vefat etmiştir. Sağlığında hilafet verdiği Hacı Hasan Efendi, Kayseri'de irşad vazifesini sürdürürken İstanbul'da cemaatin başına Musa Topbaş geçmiş, ancak cemaatin faaliyetleri, dört kişilik bir heyet tarafından idare edilmiştir.

Hatta Erciyes Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde “Cemaate Katılımı Etkileyen Sosyal Faktörler Ve Etkileri: Kayseri Erenköy Cemaati Örneği” başlıklı yüksek lisans tezi, Emine Merve AKSOY’a yaptırılmış. 

Kayseri’de bu cemaatle irtibatlı veya müntesip bir çok siyasi arasında Mehmet Özhaseki ve hanımından dolayı Mustafa Elitaş da var. Kadir Dayıoğlu isimli yerel bir  muharrir, Mehmet Özhaseki'nin FETÖ’cü değil Nakşibendi Erenköy Cemaatine bağlı olduğunu söyleyerek aklamaya çalıştığı yazısında "Ben biliyorum ki, ÖzhasekiErenköy Cemaati’nin merhum “efendisi”, Musa Topbaş’a bağlı. Bunu bana, birkaç kez yazmıştım." ifadelerini kullanmıştı.

2016’da dönemin Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş’ın oğlu Hakan Elitaş’ın nikah törenine 2 bin 600 kişi katılmış, Bakan Elitaş, nikah törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi ile Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşine teşekkür etmişti. Elitaş’ın oğlunun düğününde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün olmaması farklı yorumlanmıştı.

Türkiye’nin tanımış tarikat liderlerinden Erenköy cemaatinin şeyhi Osman Nuri Topbaş zaman zaman  müntesiplerinin düşünlerine katılıyor. 11 12. 2018’de Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın oğlu Hakan'ın  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile yapılan düğünü öncesi Organize Sanayi Camisi'nde 6 bin kişin katıldığı "sohbet" düzenlenmişti.

Melikgazi ilçesindeki camide öğle namazı sonrası düzenlenen ve 1 saat süren sohbete katılanlara, üzerinde damat Hakan Elitaş ve gelin Aslı Uğur'un adı yazılı, 'Huzurlu Aile Yuvası' kitabı dağıtılmıştı. İstanbul'dan sohbet ve nikah için özel davetli olarak gelen 'Huzurlu Aile Yuvası' kitabının yazarı Osman Nuri Topbaş'ın sohbetin öncesinde Topbaş'ın camiye girişi sırasında izdiham oluşmaması için cami hoparlöründen kimsenin ayağa kalkmaması istenmişti.

Mustafa Elitaş'ın eşi Kevser Hanım, DUA Kitabı yazmış!..

2021 yılında ilk baskısı yapılan kitap daha sonra  Erenköy Cemaati olarak bilinen Osman Nuri Tobbaş’ın kanaat önderi olduğu gruba ait Erkam Yayınları  tarafından neşredilmiş. Zaten Kitabının önsözünde teşekkür ettikleri arasında mensubiyet duyduğu tahmin edilen cemaat önderi Osman Nuri Tobbaş’ın ismi en önde.

Şöyle yazıyor; Bilgilerinden, duâlarından ve mânevî desteklerinden dolayı Muhterem Osman Nûri Topbaş hocaefendiye, kitabın düzenlenmesinde ve incelenmesinde destek olan Prof. Dr. Ethem Cebecioğlu hocama, bilgilerinden faydalandığım Arapça hocam Aynur hanıma, hayat arkadaşım Mustafa Elitaş’a, maddi desteklerinden dolayı babam Osman Ulubaş’a, basımı üstlenen Erkam Yayınları yetkililerine, teşekkürü bir borç bilirim. Sadra şifâ olması umuduyla.

Topbaş, siyasete nasıl yön vermiş!..

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kayınpederi Ahmet Özyurt’un cenaze namazına katılmak üzere İstanbul’a giden Kayseri’nin AK Partili bazı belediye başkanları, cenaze namazı ve taziyenin ardından Erenköy Cemaati lideri Osman Nuri Topbaş hocayı da ziyaret ettiler. Topbaş hoca, başkanlarla sohbet esnasında “dikey yapılaşma”yı gündeme getirerek “Şehirlerin de ruhu vardır. Siluetlerini bozacak yüksek yapılar yapmak şehirlerin ruhunu incitir. Bu tutumda ısrar kamu haklarını da ihlal etmek demektir” uyarısında bulundu.

Topbaş ailesi kim?

Panama Belgeleri'ne göre, muhafazakârlığı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Topbaş ailesi de avukatlık bürosu Mossack Fonseca danışmanlığında off-shore şirketler kurmuş. Türkiye'nin 'faizi reddeden' ilk katılım bankası “Albaraka Türk”ü kuran Topbaşlar, Panama Belgeleri'nde iki off-shore şirketle yer alıyor. Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ile bağış topladıkları belirtilen Ahmed Hamdi Topbaş’ın Panama Belgeleri'nde, parayı İsviçre bankalarına yatırdığı ortaya atıldı. Market zinciri BİM’in sahibi olan Topbaşlar ailesinden Mustafa Latif Topbaş, Forbes’in 'En Zengin 100 Türk' sıralamasında 22. sırada yer almıştı.

Nakşibendi tarikatı Erenköy Cemaati’ne mensup olan Topbaşlar’ın Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı ile ilişkisi olduğu biliniyor. Cumhuriyet'ten Pelin Ünker'in haberine göre, belgelerde, bir yandan vakıf aracılığıyla Müslümanlardan bağış toplayan Topbaşlar’ın, diğer yandan vergi cennetlerine para aktardığı ortaya çıkmıştı..

Osmanlı’nın son döneminde ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında ülkede patlak veren isyanların Nakşibendi tarikatı kollarınca gerçekleştirilmesi ve bunların İngiliz istihbaratı ile ilişkileri malûm.  “31 Mart Vakıası”nın baş kahramanı Derviş Vahdeti ile Cumhuriyet sonrası isyanların bu tarikatla irtibatı acaba rastlantı mı? Dolayısıyla yabancı istihbarat servislerinin espiyonaj faaliyetlerine karşı koyma çalışmaları/ Kontrespiyonaj’da -Karşı İstihbarat ve İstihbarata Karşı Koyma- başarılı olunmak isteniyorsa bu yerden mantar gibi çıkan, din adı altında sapkınlıkları meşrulaştıran  yapılar tasfiye edilmeli. Günümüzde “Erenköy Cemaati” veya “Altınolukçular” olarak tanınan tarikatın silsilesinde yer alan Erbilli Esat Efendi’nin İngilizlerle teması, bu nedenle ibret verici.Erbilli Esat Efendi’nin İngilizlerle irtibatını İngiliz Muhipleri Cemiyeti kurucusu ve İngiliz ajanı, 1880 İstanbul doğumlu Sait Molla sağlıyordu ve onunla İstanbul bürokrasisinden tanışıyordu. Bazı kaynaklarda Erbilli Şeyh Esat’ın İngiliz Muhibleri Cemiyeti üyesi olduğu belirtilir. Ancak kurucu üyeliği konusunda net bir bilgi yoktur. Cemiyette görev alan ve cemiyetle irtibatlı birçok dostu olduğu da gerçektir. Müritleri içerisinde bazılarının, adı geçen cemiyetle aktif ilişki içinde olmaları onu da Cumhuriyet karşıtı hedefe dönüştürmüş olmalı. Örneğin Menemen eski Belediye Başkanı Şeyh Sükûti, İngiliz Muhipleri Cemiyeti üyesiydi. Nakşibendi tarikatı lideri Erbilli Şeyh Esat’ın müridiydi.Şeyh Sükûti de Türkiye’den kaçtı. Manisa Mutasarrıfı  Hüsnüyadis ile 1925 yılında Yunanistan’da yolları kesişti.  Yunan işgal döneminin Menemen Belediye Başkanı Şeyh Sükuti ise Menemen’e 1901 yılında başçavuş olarak gelmiş, kendisini “Sükuti”, “Şamlı Sükuti” ve “Süleyman Sırrı” olarak tanıtmıştı. 

Nakşi Şeyhi Erbilli Esad, “İngilizler tekkelere karışmıyor” demişti!

Ölümünden önce Erbilli Nakşi Şeyhi Esat “Hilafet komitesiyle alakasına dair bir itiraf hazırladığını, bu münasebet ile İngiliz casus Lawrens ile münasebetleri bulunduğuna” ilişkin açıklamasını Askeri Mahkeme Başkanı General Mustafa Muğlalı ile paylaşmıştı. Askeri Mahkeme Başkanı General Mustafa Muğlalı, Şeyh Esat’ın yurt dışı bağlantısı ile ilgili olarak şunları söylemişti: “Şeyh Esat, hilafet komitesiyle alakasına dair bir itirafname hazırlıyordu. Bu münasebetle İngiliz casusu Lawrence ile münasebette bulunduğunu da doğrulamaktaydı. Fakat hastalığı bunu yazıp bitirmesine mani oldu.”

Menemen hadisesinde yargılandığı sırada Erbil’de bulunduğu dönemde İngilizlerle irtibatı sorulmuş, İngilizlerin tekkelere karışmadığını, yalnız kendi menfaatini (esas) aldıklarını söylemişti. Müslüman olmayan Danimarkalı Parapsikolog Carl Vett’i Avrupa’ya “Kelami Dergâhı”nın halifesi olarak atayan Erbilli Esat Efendi’nin yolundan gidenler, günümüzde Türkiye’nin para trafiğini kontrol ettikleri gibi, özel okulları, dergileri, turizm şirketleri aracılığıyla da bürokraside çok önemli konumdalar. Bu konuda Siyasal İslamcıların en önemli müttefikleri  arasındadırlar. Erbilli Esat Efendi ile İngiliz Muhipleri Cemiyeti kurucusu ve İngiliz ajanı, 1880 İstanbul doğumlu Sait Molla İstanbul bürokrasisinden tanışıyordu. Sait Molla; Anadolu Kazaskeri Mustafa Neşet Molla’nın oğlu, II. Abdülhamit devri şeyhülislâmı Cemalettin Efendi’nin yeğeni olduğundan saray çevresinde oldukça geniş bir tanıdık arkadaş grubu vardı. Osmanlı devlet adamı, Şûra-i Devlet üyesi, Adalet Bakanlığı Müsteşarlığında bulunmuştu. Erbilli Esat Efendi 1914’te Şeyhülislam emrinde tekkeleri yöneten, denetleyen Meclis-i Meşa-yıh [Şeyhler Meclisi] üyeliğine atandı ve kısa süre sonra reisliğe getirildiğinde Sait Molla Mahkeme-i Evkaf Kadı Muavinliği’nden Anadolu Kazaskerliği Müşavirliği’ne tayin edilmişti. Tanışıyorlar ve görüşüyorlardı. Bazı kaynaklarda Erbilli Şeyh Esat’ın İngiliz Muhibleri Cemiyeti üyesi olduğu belirtilir. Ancak kurucu üyeliği konusunda net bir bilgi yoktur. Cemiyette görev alan ve cemiyetle irtibatlı birçok dostu olduğu da gerçektir. Müritleri içerisinde bazılarının adı geçen cemiyetle aktif ilişki içinde olmaları onu da Cumhuriyet karşıtı hedefe dönüştürmüş olmalı. Örneğin; Eski Menemen Belediye Başkanı Şeyh Sükûti, İngiliz Muhipleri Cemiyeti üyesiydi. Nakşibendi tarikatı lideri Erbilli Şeyh Esat’ın müridiydi. Şeyh Sükûti de Türkiye’den kaçtı. 1925 yılında Hüsnüyadis ile Yunanistan’da yolları kesişti. İşgal döneminin Menemen Belediye Başkanı Şeyh Sükuti ise Menemen’e 1901 yılında başçavuş olarak gelmiş. Kendisini “Sükuti”, “Şamlı Sükuti” ve “Süleyman Sırrı” olarak tanıtmıştır. Doğum yeri Erzurum olarak bilinmesine rağmen, Suriye’ Cebeil-i Düruz doğumluydu. İngiliz Muhipleri Cemiyet üyesi ve İstanbul Erenköy Şevki Paşa Köşkü’nde ikamet eden Nakşibendi tarikatı lideri Erbilli Şeyh Esat’ın müridiydi. Şeyh Esat Menemen olaylarının tertipçisi olarak idama mahkûm edilir ama yaşı 65’ten büyük olduğundan Erbillli Esat’ın cezası 24 yıla indirilir. Şeyh Esat üre hastasıydı, hastaneye kaldırılmıştı. Cezası onaylanmadan önce 3-4 Mart 1931 gecesi hastanede vefat etti. Yani asılmadı.

Son söz sizin.  Bu Kayseri hamuru daha çok su kaldırır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işi gerçekten zor.  Etrafında kimlerin olduğunu biliyor ama onlarla siyaset yapıyor. Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin!

Haşiye: Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.koso.org.tr/icerik/1588/kayseri-oto-sanatkarlar-odasi-tarihcemiz

 http://kayserihaber.com.tr/kose-yazilari/elitas_ve_ak_partinin_kayseride_kurulusu-7961.html

https://www.kayseriyerelhaber.com/olayli-kayseri-osb-genel-kurul-analizi-siz-mehmet-ozhaseki-ve-baki-ersoyu-hic-boyle-yakin-gormediniz-makale,1597.html

https://nisanyanmap.com/?y=&t=Ergani&u=1&ua=0

https://www.ekrangazetesi.com/haber/23200/fahrettin-elitas-yazdi-uygar-bir-toplum-ornegi-zilanredkan-asireti.html

https://www.vanhavadis.com/haber/7601254/koseyi-asiretinden-kadim-asiretler-federasyonuna-ziyaret

https://redkani.blogspot.com/2018/10/guli-cewer-aga-kimdir.html

http://www.bekiranlilar.com/61-1970-yilinda-cok-gizli-yapilan-istihbarat-asiretler-raporu.html

https://bilgece.net/erenkoy-cemaati-tr-385.html

http://www.kayseriehaber.com/ozhaseki-uzerine-makale,4201.html

http://www.kayserihaber.com.tr/mobilHaberDetay.aspx?id=11334

https://www.birgun.net/haber/faizi-reddeden-naksibendi-topbas-ailesi-de-panama-belgeleri-nde-119024

https://www.cnnturk.com/turkiye/mustafa-elitasin-oglu-icin-camide-6-bin-kisiyle-sohbet

https://emlakkulisi.com/guncel/osman-nuri-topbas-yapilasma-uyarisi-kayseri/1413143#google_vignette

https://www.bilmediklerimiz.com/mustafa-elitas-kimdir-kac-yasinda-nereli-meslegi-ne-mustafa-elitasin-hayati-ve-biyografisi/

https://www.kayseriyerelhaber.com/siyaset/ak-partili-elitas-a-mhp-faturasi-mi-kesildi-h22889.html

https://onedio.com/haber/feto-den-yargililanan-genel-mudur-durusmadan-once-akp-li-elitas-i-meclis-te-ziyaret-etmis-978291

https://fikir.news/politika/akpde-feto-kavgasi-kayseri/?doing_wp_cron=1605112800.9632461071014404296875

https://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=132605

https://artigercek.com/yazarlar/mehves-evin/sahsimin-sisteminde-isler-nasil-yurutuluyor

https://www.kayseri.bel.tr/uploads/pdf/kayseride_ticaret_ve_sanayi.pdf

http://kutuphane.kayseri.bel.tr/Content/ebook/kayseride_ticaret_ve_sanayi/files/basic-html/page159.html

https://www.koso.org.tr/icerik/1588/kayseri-oto-sanatkarlar-odasi-tarihcemiz

https://kayseriolay.com/flas-mustafa-elitas-tan-feto-den-ceza-alan-mudur-ziyaretine-tepki/74195/

https://www.odatv4.com/siyaset/chp-elitasi-feto-goruntuleriyle-vurdu-1312171200-129230

https://www.hurriyet.com.tr/bilgi/mustafa-elitas-kimdir-ekonomi-bakani-kimdir-40018189

https://www.odatv4.com/guncel/abdullah-gul-o-dugune-neden-gitmedi-2501161200-88481

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/feto-suphelisi-batmaz-aram-hukumetle-hep-cok-iyi-oldu-945917

https://avesis.erciyes.edu.tr/yonetilen-tez/e45e9c54-2756-4b2f-990c-b77a2d068be8/cemaate-katilimi-etkileyen-sosyal-faktorler-ve-etkileri-kayseri-erenkoy-cemaati-ornegi

https://www.diken.com.tr/begenmedigi-karar-icin-hakime-hesap-sorduran-vekil-ekonomi-bakani/

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/o-ses-benim-ama-cumleleri-bilemiyorum-22503416

https://www.aydinlik.com.tr/haber/kayserideki-yolsuzluga-akpli-metiner-de-takildi-tamami-157662

https://kayseriolay.com/hicyilmaz-beni-tobb-ozhaseki-ve-elitas-cikardi/32684/

https://www.denizpostasi.com/haber/19-manset/9157-hicyilmaz-elitas-in-pesinden-ayrilmadi

https://www.star.com.tr/yazar/devlette-feto-ayiklamasi-yazi-1137406/

hthttps://www.haberturk.com/kayseri-haberleri/61916344-ak-gonullu-kadinlarimizi-kutluyorumtps://www.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/fuat-ugur/598459.aspx

https://kayserigurhaber.com/haber/ulubas-ailesinden-bir-hayir-daha-2669.html

https://www.hurriyet.com.tr/egitim/okuluna-tavla-atiyor-41703672

https://osmanulubasal.meb.k12.tr/icerikler/osman-ulubas-kimdir_165934.html

https://www.erkamyayinlari.com/urun/mutluluk-sunan-nurdan-dualar

https://kafkassam.com/erbilli-esat-efendinin-ingiliz-casusu-gayri-muslum-halifesi-carl-vett.html

https://www.dikgazete.com/yazi/ingiliz-islamciliginin-ileri-karakolu-siyasal-islam-ve-turkluk-dusmani-ummetcilik-makale,3191.html-3191.html

https://www.dikgazete.com/yazi/islamcilar-yeni-partiye-monte-edilecek-londra-yolculari-kalmasin-sonra-kralice-cok-kizar-makale,1561.html-1561.html

https://www.denizpostasi.com/haber/19-manset/9157-hicyilmaz-elitas-in-pesinden-ayrilmadi

https://kayseriolay.com/amp/hangi-kirmizi-plakalar-savcilik-onune-park-edecek/14814/

https://www.denizpostasi.com/index.php/kayseri/19-manset/8686-elitaş-tan-adalet-sarayı-ziyareti

https://www.veryansintv.com/elitas-feto-kumpaslarini-savundu-darbeyi-kimler-yapacakmis

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/service/amp/-265271h.htm

https://www.denizpostasi.com/haber/19-manset/8686-elita%C5%9F-tan-adalet-saray%C4%B1-ziyareti

https://www.veryansintv.com/akpliler-arasinda-feto-polemigi-metinerden-elitasa-kayseri-cevabi/

https://www.kayserinews.com/hicyilmaz-elitas-beni-aradi-hayirli-olsun-calismalara-devam-et-dedi-641077h.htm

https://kayseriolay.com/amp/hicyilmaz-beni-tobb-ozhaseki-ve-elitas-cikardi/32684/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Beyza Sunay
Beyza Sunay 2 yıl önce
YÜCE TÜRK MİLLETİ, FERASETLİDİR. ANYAYI DA BİLİR, KONYA'YI DA... DİN BEZİRGANLARININ VE DİN BEZİRGANLIĞININ SONU GELDİ. ATATÜRK'ÜN ÇİZDİĞİ AYDINLIK YOLDAN DEVAM, DEVAM, HEP DEVAM...
halit
halit 2 yıl önce
reis bu yaıyı üç güne sığdırsan çook uzın
Beyza Sunay
Beyza Sunay 2 yıl önce
Rahmetli Yörük beyi Atatürk sonrası, bu ülkede herşey, ticaret, siyaset, devlet yönetimi dahil herşey, Yahudinin, Ermenin, Sabetaist'in,dönmenin eline geçti. Avşar, Yörük, Türkmen ve bilimum vatan evladı her yerden tasviye edildi. Sonrasında, Atatürk dönemi sonrası, aziz vatanın her yeri müesses nizamın yerel taşeronları marifetiyle ele geçirildi. Kalk ayağa ey ehl-i vatan...!!! Haydi Oğuzlar... Cümleten ayağa...!!! ZAMAN, VATAN ZAMANIDIR...!!!!!
KÜRŞAD ÖNAL
KÜRŞAD ÖNAL 2 yıl önce
PEKİ HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? ABDULLAH GÜL, ASLEN SİİRTLİ... BU ELITAŞ, DIYARBAKIR ASILLI PAKRADUNİ... HASEKİ, ERMENİ ASILLI VE BU UNSURLAR, KENDILERINI "KAYSERİ'NİN YERLİSİ" OLARAK ADDEDİYORLAR. BU NASIL BIR YERLILIK ANLAYIŞI ACABA ??? BIZANS ARTIĞI OLMAK MI YERLİLIK OLUYOR ACABA ? AVŞAR YURDU, SELÇUKLU KENTI KAYSERI'DE BU KADAR ÇOK DÖNMENİN İŞİ NE ??? BU KADAR ÇOK KILIÇ ARTIĞININ KAYSERI'DE KIM, NIYE KONUŞLANDIRMIŞTIR ? SENARYOYU YAZAN LONDRA... ARAP LAWRENCE'IN AKIL HOCASI GERTRUDE BELL'E SORMAK LAZIM... NİYE KAYSERİ DİYE??? CEVAP BELLİ... KAYSERİ, TAPINAĞIN VE TAPINAKÇILARIN MERKEZİDİR...
KÜRŞAD ÖNAL
KÜRŞAD ÖNAL 2 yıl önce
KAYSERININ HER TARAFI TAPINAK VE TAPINAKÇI DOLU... BENCE, BU ELİTAŞ BURDA BELIRTILDİĞİ ÜZERE, PAKRADUNİ YADA KÜRT YAHUDİSİ OLABİLİR. ISMI ONTOLOJIK OLARAK O MAHIYETTE YORUMLANABILIR. TIPOLOJIK OLARAK DA BARZANI AILESINE HERSEYIYLE COK BENZIYOR... AYNI KABILE SANIRIM ELITAŞ VE BARZANI AILESI...
Ülkücü nefes
Ülkücü nefes 2 yıl önce
Eli-taş, Eli İbranice isimdir. Elijah 'dan gelir.
Kayseriden Pakraduni kokusu geliyor.
Tarikatların kökenlerine bakılınca da :
"Bugün Bağdat' ın nüfusu ikiyüz bin. Bu ikiyüz bin nüfusun seksen bin' i yahudi.
Ancak, bu seksen bin yahudinin bir tanesini bile ne ben, ne de Bağdat'ın baş hahamı görmedi. Önümüzdeki yüzyılda bu yahudiler Irak'ın yönetiminde büyük rol oynayacaktır."
Lauwrence 'in akıl hocası, Irak aşire
KÜRŞAD ÖNAL
KÜRŞAD ÖNAL 2 yıl önce
KAYSERININ HER TARAFI TAPINAK VE TAPINAKÇI DOLU... BENCE, BU ELİTAŞ BURDA BELIRTILDİĞİ ÜZERE, PAKRADUNİ YADA KÜRT YAHUDİSİ OLABİLİR. ISMI ONTOLOJIK OLARAK O MAHIYETTE YORUMLANABILIR. TIPOLOJIK OLARAK DA BARZANI AILESINE HERSEYIYLE COK BENZIYOR... AYNI KABILE SANIRIM ELITAŞ VE BARZANI AILESI...
KÜRŞAD ÖNAL
KÜRŞAD ÖNAL 2 yıl önce
Bildiğim kadarıyla, Kürdün Alevisi olmaz. Alevi öz be öz Türkmendir, Oğuzdur. Ermeni kırması, Ermeni dönmesi, kılıç artığı, kılıçtan dönme tipler, Alevi kimliğine sığınırlar. Bu yazıdaki nitelemeleri o bağlamda değerlendirmek lazım...
   biriciktek
biriciktek 2 yıl önce
Feto belası bi bitmedi
Türker İNANC
Türker İNANC 2 yıl önce
Elitaş, Kayseri'de Fetöcülerin baş kurtarıcısıdır. Fetö borsasına dair, Şeker Fabrikası, Kayseri Ticaret Odası ve bilimum akçeli Fetöcü koruma, kollama ve kurtarma işi varsa, hepsi Elitaş'ın uhdesindedir. Parayı çok sever.
Yusufiyeli
Yusufiyeli 2 yıl önce
Kayseri'de Türk Kurultayı kutlardik
enver
enver 2 yıl önce
cengizhanın ülkesi de böyle parçalanmıştı. çocuklarına sağlanan imtiyazlardan kaynaklanan kurallar uygulandı. bugün abd senatosunda da hatırı sayılır etkili ingiliz ajanlarının olduğu söyleniyor. ateş olmayan yerde duman tütmez. neden vatandaştan gizlenir bunlar acaba?