USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türkiye’nin dönüşümü 31 Mart seçim sandığında!

Türkiye’nin dönüşümü 31 Mart seçim sandığında!
09-03-2024

Türkiye’nin Dönüşümü 31 Mart seçim sandığında!

Türkiye yine seçimle yüzleşecek. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi; Genel Seçimler gibi mühim. Parti liderlerinin ülke meselelerini seçim çalışmalarında dile getirmeleri, seçim sonuçlarının ülke geleceği için etkin olacağını düşündürüyor.

Medyascope.tv adlı haber sitesinde Ruşen Çakır’a konuşan, MetroPOLL Araştırma Şirketinin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar; “İstanbul’u alan Türkiye’nin önümüzdeki yirmi yılına hakim olacak. Eğer İmamoğlu İstanbul'u kaybederse, Erdoğan ölünceye kadar cumhurbaşkanı olacak” derken bir gerçeğe vurgu yapıyor. Seçimin önemini ortaya koyuyor.

Seçmen kağıdında bir tarafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan diğer tarafta ise CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in dillendirdiği Türkiye İttifakı/ Kent Uzlaşısı adayı yer alacak."

Demek ki seçimlerde sadece şehr-i emin/ şehrin belediye başkanı seçilmeyecek; devletin gelecek vizyonu da seçim sandığına göre şekillenecek.

Seçmen, kendine yakın gördüğü partiye ve sonra adaya oy verecek.  Mutlaka dürüst, çalışkan, vatansever adayların seçilmesi ülke geleceği için dönüm noktası olacak. Vaktiniz varsa, seçeceğiniz adaydan; taleplerinizi yerine getirmesi için söz alın.

Seçmen, seçim fırsatını iyi değerlendirmeli. Sosyal huzur ve ekonomik refahın yolu, seçimde isabetli olmayı gerektiriyor. Yarınlar için verdiğiniz oydan mesul olacağınızı unutmayın.

Seçmen

Sen sıradan bir oy kullanıcı değilsin. Değişime açık olman ve sandığa yansıttığın iradenle yönetişimde söz sahibi olduğunun farkına varman; birey olarak üstlendiğin sorumluluğun yansıması olacak.

Gönül penceren açık olsun. Şatafatlı, gönül okşayıcı, aklı örtücü sözlere kapını kapat. Palavraya, propagandaya, reklama ve afişe inanma.

İçimizde, mahallemizde, coğrafyamızda yaşadığımız ilginç ve sıradan/ doğal akışında gerçekleşmeyen (metafor -üstü kapalı/gizlenmiş) olayları görmezden gelme. Sele düşüp akıntıya kapılmadan, tedbir alınmalı.

Düşmanın hibrit savaş metotlarını kullandığını es geçmeyin. Küresel Güçler, idari sevk ve askeri kabiliyetlerini/ kapasitelerini milletleri boyunduruk altına almak için kullanmakta; cihanı fesada sürüklerken çarpık, karmaşık ve gizli ilişkileri ile de toplumları manipüle etmektedir.

Şer Şebekesi; Hollywood tarzı sahte, ışıltılı yaşam tarzını toplumlara dayatmak için karartıcı, silici ve ikame edici davranış biçimlerini kullanmakta. Düşman tüm teçhizatını kuşanmış vaziyette.

Düşmanın kapınıza silahla dayanacağı beklentisine girmeyin. Elbette dün Anadolu, Türkistan, Bosna ve Çeçenistan’da düşman kapıya kadar dayandı. Eğer kapıya dayanacak olursa da hazırlığınızı yapmış olun.

Gazze’de olduğu gibi en ağır silahlar ile birlikte insanlığa karşı açıkça suç işleniyor. Gazze’nin başına gelen yarın senin, benim ve bizim de başımıza gelebilir. Ülkeni ne Şam’a ne Gazze’ye çevirtme.

Çaresiz değiliz. Boyun eğmiyoruz. Gelene ağam gidene paşam dediğimiz devirler geride kaldı. Bu necip millet, Anadolu insanı; gafleti, delaleti ve hıyaneti; dönen dolapları biliyor.

Devlet, üzerine düşen vazifeyi yapmak zorunda olduğu kadar; biz sivil vatandaşlar da sorumluluğumuzu idrak etmeliyiz. Çoluk-çocuk, atik zinde güçlü olmanın derdine düşün. Her türlü afete hazır toplum olmak durumundayız. Türkiye’nin yer aldığı coğrafya ve jeopolitik konumu; milletin güçlü ve bilinçli olmasını gerektiriyor.

Türkiye, son birkaç senedir Irak ve Suriye’nin otuz kilometre derinliğine inmek istiyor. Bu, komşu devletleri işgal etme girişimi değil. Eğer bu derinliğe ulaşamazsak; Akdeniz’den Karadeniz’e oradan da Ege’ye bir hat çekilir, elini kolunu bağlarlar. Seni hor ve zelil bir yaşam tarzına mahkûm eder, kan kusturturlar.

Aklınızı başınıza toplayın. Şeytanın ordusu orada. Bozgunculara destek ve yardımcı olmayın.

Ülkeyi parçalamak, halk ile resmi kurumları karşı karşıya getirmek isteyen bedbahtlara yol verme.

Milletimizin İslam’la birlikte yüzlerce yılın kazanımı nadide değerlerine saldırının dozajı artıyor. İğneyle kuyu kazar gibi manevi bünyemize çentik atılıyor.

Düşmandan korkma. Medeni haklarına, din ve vicdan hürriyetine sahip çık. Hak ve insanca yaşama hürriyetini korumakta titiz ol, cesur davran. Elbirliği, güç birliği yap. Kalabalık içerisinde müşterek noktalarda uzlaşabileceğin insanlarla biraya gelebilirsin.

31 Mart, sandıkların şenliğe dönüştüğüne şahit olsun. Aldığımız kararın maliyeti olsa da her âsinin acı sonuna uğrayan ilk yaratık olan şeytanın uşağı olmayacağız. Delalet yoluna çıkartma yapmayacağız.

Öncü olmanın yolu;

Dünya Hükümetinin kurulması için kurgulanan Armegedon Savaşında düşmanın yanında yer almamak üzere safınızı seçin. BİZ; Şer Cephesinin kurguladığı ‘Büyük Oyun’un oyuncuları değiliz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi, Türkiye’de büyük bir değişim, dönüşüm ve diriliş başlayacak; "Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak. 1 Nisan'dan itibaren de yeni bir dönemi inşallah başlatalım."

Hüsn-i akıbet, galibiyet ve muzafferiyet muttakilerindir. Allah, iyilerin yar ve yardımcısı olsun.

.

Mehmet Yıldırım, dikGAZETE.com

https://medyascope.tv/2024/03/07/rusen-cakirin-konugu-ozer-sencar-secime-24-gun-kala-nerede-kim-onde/

https://www.dikgazete.com/haber/cumhurbaskani-erdogan-bu-secim-son-secimim-ama-netice-bir-emanetin-devri-olacak-880117.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
cin ali
cin ali 2 ay önce
doğru lafa ne denir. dönüşüm ancak değişimle olur. inşaallah, ağzından bal damlıyor. hele bir mendil ara ağzını sil.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
coğrafya hayatımızın ta içerisinde. dünyayı yönetmeye istekli/ yönetmeye kalkan, oyun kuran ve insanları köleleştirmeye çalışan aileler var. " sevilenlerden" değilim. yeter ki içeriği eleştirin. hoşça kalın.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
Coğrafyada büyük dönmüşüm için hızlanıldığının farkındayım. Mendil size de lazım olacak, 1 Nisanda kullanırsınız.
cin ali
cin ali 2 ay önce
cağrafya dersleri kaltkı be usta. 10 kişinin serveti dünyadaki insanların yarısından fazlasının tüm servetinden fazla. oyunu onlar kuruyor dünyayı onlar yönetiyor. bizi yönetiyorlar ve sözde seçtiriyorlar. seçilenlerin tüm dünyada yok birbirlerinden farkları. fanatikliğe gerek yok bence. kim gelirse gelsin sizde bende sevilenlerdeniz.
önceki yorumda sizi biraz kızdırmak için latife yaptım, kırdıysam kusura bakmayın. hayırlı ramazanlar.
Fatma Gezer
Fatma Gezer 2 ay önce
Mehmet Bey,Ne kadar kötü bir diliniz var sizin böyle?Okuyucu yazar efendim, sevmez yazar,hoşlanmaz yazar ama bir yazar olarak sizin uslübünüz böyle mi olmalı? “Müptezel?” “Kokuşmuş Üzüm” “Fışkı” yok “Diller” miller.Hiç yakışmıyor.Utanıyorum bizim mahallemizden böylr terbiyesizleri gördükçe.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
teşekkür ederim. ama muhtemelen sizin mahalleden değilim. okuyucu yazar ama " çomar" demez. dilime yakışmayan kelimeleri üzerime kir sıçratanlar için yazdım. yoksa yazım elbette eleştiriye açık. utanmanıza da gerek yok. terbiyesiz lafını da size iade ediyorum, zarfı açmadan.
Servet
Servet 2 ay önce
Standart bir akpli işte. Nezaket kibarlık görgü terbiye ne yazık ki olmaz bu tip çomarlarda
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
Standart 'akpli' değilim. Partizan, mezhepci değilim, terör iltisaklı değilim. İnsan vatansever olsun yeter.
Bu arada ipinizin ucunu bırakmışlar ki mezbelede havlıyorsun. Sahi ipin ucundaki napıyo..
Nezaket zaten sana hiç uğramamış, müptezel...kokuşmuş üzüm...
m.eliaçık
m.eliaçık 2 ay önce
herkese akıl satıyor aklı kıt olan eski şakirt yeni vatansever zübük zübükzade.son derece lümpen,eğitimsiz ve cahilce bir kişilik olduğu şu verdiği cevaplardan belli.alıştılar tabii kendi koyunları tarafından meee'lenmeye eleştireye asla tahammülleri yok ibişlerin.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
soyadınız aparıldı mı?kendinizi özetlemişsiniz, rumen'iniz boş galiba ' kızgınlık' sebebiniz ne ola ki, yoksa meeleriniz mı tırmalıyor.sizinki eleştiri değil; ' fışkı...'
Nazan Doğruyol
Nazan Doğruyol 2 ay önce
Okumaya bile gerek yok diyorsunuz yani Galip bey.Haklısınız yazarın tipi yeterince belli ediyor.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
Arif(e) olsaydınız tip okumadan( fizyognomi)
anlardınız. hayat bazen matematik teorileri gibi yeni modellemeler maruz bırakıyor...içtiğiniz su mu kişiliği etkiler yoksa AKLINIZI kiraya verdiğiniz organizmalar mı? suyun öte yanı mı yoksa sakaryanın bu tarafı mı..
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
İsminize bakarak, ' ne kibar, naif cevap versem' demeyeceğim. tipe ne bakıyorsunuz. yazıyı eleştirin eyvallah diyeyim... yazı kaliteli ise; yazarın ne tipi, ne siyasi görüşü, inancı önemli değil benim için. AKLINIZI kullanmanızı tavsiye ederim. Afiyette kalın.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 ay önce
yandaş medyaya selam çakıyorsam. belki birileri senin çağrına yanıt verir...peki sen dilinle mi okuyorsun. çok harika tespitte bulunmuşsun.
ben vatanseverim, Coğrafyamızın Büyüklüğüne saygı duyuyorum. Türkiye Yüzyılı'ndan Tevhid Yüzyılı'na..
galip
galip 2 ay önce
yahu allah aşkına şu adamı havuz medyasından birileri görsün...yalaya yalaya dili zımparaya döndü...