USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Terör bahanesiyle Konsoloslukların kapatılması ve ardından deprem rastlantı mı?

Terör bahanesiyle Konsoloslukların kapatılması ve ardından deprem rastlantı mı?
06-02-2023

ABD Büyükelçiliği’nin 27 Ocak’ta yayımladığı güvenlik uyarısının ardından önde gelen Avrupa ülkeleri de benzer açıklamalarla İstanbul’da özellikle Taksim civarında bulunan konsolosluklarını geçici olarak kapatma kararı almışlardı.

Türkiye'deki bazı diplomatik ve konsüler temsilciliklerini geçici olarak kapatan ABD, Hollanda, İsviçre, İsveç, İngiltere, Almanya, Belçika, Fransa ve İtalya’nın Ankara Büyükelçileri ve temsilcileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmış ve kendileri aracılığıyla ülkelerine; "Bu tarz yaklaşımlar ancak terör örgütlerinin sinsi gündemlerine hizmet eder" mesajı verilmişti.

Türkiye'deki konsolosluklarının kapatması üzerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da çok kritik açıklamalar gelmiş, bu hamlenin ülkemiz için yapılan bir “Uluslarası operasyon” olduğu ifade edilmişti.

Amerikan savaş gemisi, HAARP ve 17 Ağustos 1999 Marmara depremi…

Amerikan savaş gemileri ne zaman Türkiye karasularında görünse mutlaka bir felaket yaşandığı, kamuoyunda yaygın kanaat.

Bu kapsamda Kahramanmaraş Pazarcık merkezli meydana gelen Türkiye'nin yüreğini yakan 7.4'lük deprem sonrası sosyal medyada sosyal medyada ortaya çıkan iddialar “HAARP” hakkındaki iddiaları yeniden gündeme taşıdı.

Yıllar önce Sırp asıllı Amerikalı bilim adamı mucit Nicola TESLA tarafından geliştirilen bu “düşük frekanslı elektromanyetik ışınımla yüksek enerji nakli” tekniği olan HAARP, "Yüksek Frekanslı Etkin Güneşsel Araştırma Program"ı olarak bilinen, Amerika Birleşik Devletleri'nin Alaska eyaletinde bulunan bilimsel bir proje. 

Bilimsel-filimsel olduğuna bakmayın bu projenin, o kadar da masum değil!

Daha çok, ABD'nin küresel egemenliğini sağlayacak askeri teknolojik bir silah.

"Haarp" ile neler yapılabilir?

İklimleri değiştirebilir, kutupları eritebilir veya yerinden oynatabilir, ozon tabakası ile oynayabilir, deprem yaratabilir, okyanus dalgalarını kontrol edebilir, dünyanın enerji alanları ile oynayarak, insan beynini kontrol altına alabilir, radyasyon yaymayan termonükleer patlama oluşturabilir.

Haarp teknolojisinin kullanıldığı iddia edilen 17 Ağustos 1999 Marmara depremi ve sonrasındaki Adapazarı Bolu depremlerinde toplam 285.211 ev, 42.902 iş yeri hasar gördü.

2010 yılında yayımlanan Meclis araştırması raporuna göre 18.373 kişi öldü. 48 bin 901 kişi ise yaralandı. Resmî olmayan bilgilere göre ise 65.000'den fazla ölü, ağır-hafif 100.000'den fazla yaralı olmuştur. Ayrıca 133.683 çöken bina ile yaklaşık 600.000 kişi evsiz kalmıştı.

ABD savaş gemisindeki Türk Bayrağı krizi!..

Yemen iç savaşında da görev alan ABD donanmasına ait savaş gemisi USS Nitze, önceki gün Dolmabahçe açıklarında demirledi.

Gemiye, denizcilik teamüllerinin dışında, orantısız şekilde Türk bayrağından daha büyük bir ABD bayrağı çekilmesi ve ABD Büyükelçisinin gemide verdiği fotoğraf, “Türkiye’ye tehdit” olarak yorumlanmıştı.

ABD savaş gemisi, İstanbul Boğazı’nda ilerlediği sırada, mürettebat güverteye çıktı.

Gemiye, ABD bayrağı ile birlikte Türk bayrağı da çekildi. Ancak Türk bayrağının küçük, ABD bayrağının çok büyük olması dikkat çekmiş, ardından ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake ve ABD İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh gemiye giderek ABD bayrağı ve Türk bayrağını arkasına alarak fotoğraf çektirmesi farklı yorumlanmıştı. 

Büyük ABD bayrağı, küçük Türk bayrağı…

Bu haber ve yorumların üstünden bir gün geçmeden Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki deprem, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’yı neredeyse haritadan silecekti.

Sosyal medyada yazılıp çizilenler, son depremle ABD savaş gemisinin İstanbul ziyareti arasında bağ kurma noktasında oldukça aktif çaba gösteriyor.

Bunlar açısından gönderine minnacık Türk bayrağı ve devasa büyüklükte ABD bayrağı çekilen ABD savaş gemisinin bu zamanlaması, deprem ile yakından bağlantılı.

Doğru olabilir mi?

2002 Millennium Challenge Tatbikatı ile Türkiye'deki depremlerin ilgisi nedir?

Askeri Tatbikatlara, boşuna savaş oyunu denilmiyor. Amerikalı sığır çobanları da böyle düşünüyor olmalı ki, Millenium Challenge 2002; ABD Ordusunun “Bin Yılın Meydan Okuması” ismi altında 24 Temmuz 2002’de Lozan’ın yıldönümüne gelen bir tarihte Nevada Çölü’nde gerçekleştirilmişti.

22 gün süren tatbikatın senaryosu ise hayli ilginçti çünkü; Akdeniz'de bir ada sorunu yaşayan ve birçok azınlık barındıran bir ülkeyi kapsayan bir tatbikat.

Hedef ülkenin stratejik açıdan iki kıtayı birbirinden ayıran bir su yolunun üzerinde ve iki kıtada birden toprağı bulunuyor.

Aaaaa!.. Bu “ada ülkesi” sakın Türkiye olmasın?

Senaryosu: Hedef ülke, bazı denizyollarını kontrol etmektedir. Bir ada ülkesiyle şiddetli sorunları vardır. Bu ülkede, çok büyük bir deprem olur. Sivil hükümet, depremle mücadele edemez ve kaos durumunda ordu duruma el koyar.

Uluslararası yardım çağrısı yapılır. ABD yardımlarının kendi askerleri tarafından yapılmasını şart koyar.

Böylece ülkeye girmekte olan ABD askerlerinin miktar ve faaliyetlerinden kuşkulanan hedef ülke ordusuyla ABD ordusu arasında savaş çıkar ve ülke 96 saat içinde işgal edilir.

Associated Press’in iddiasına göre ise tatbikat senaryosunda hedef ülkenin Türkiye olduğu bilgisi haberleştirilmişti.

Nitekim 19 Haziran 2022 tarihli Yunan gazetesi Pentapostagma, gündeme aldığı bir haberde, Trakya'yı Yunanistan'a, İstanbul'un batı yakasını ise “Ekümenik Patrikhane Şehir Devleti” olarak gösteren bir harita yayınlamış ve haberin başlığını "ABD 96 saatte Ankara'yı işgal edecek" olarak atmıştı.

Fransız donanmasının da olası bir Türk-Yunan savaşında Yunanistan'ın yanında yer alacağını belirten haberin arka planı 2002 yılındaki "Millennium Challenge" yani "Bin Yılın Meydan Okuması" isimli ABD tatbikatını akıllara getiriyor.

Hayatını kaybedenlerin ahı kimi tutar?

Deprem yönetmeliğini hasır altı edenlerin, partili müteahhitlerin proje dışı kat çıkma ricalarını emir telakki edenlerin, dünya ve ahirette yakası kimin elinde olacak?

Şimdilik yaralı ve hayatını kaybedenlerin net bir sayısı yok. Böyle zamanlarda halkta panik havası yaratmamak adına resmi açıklamalara itibar edilmesi önerilir.

Milletimizin başı sağolsun, Yüce Tanrı, devletimize zeval vermesin!

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.bbc.com/turkce/articles/czd3pgyq7z7o

https://www.odatv4.com/guncel/bogazdaki-abd-bayragina-tepki-269501

https://www.veryansintv.com/abd-savas-gemisinden-turk-bogazinda-bayrak-mesaji/

https://turkdegs.org/icerik/abdnin-2002-millennium-challenge-tatbikatinin-buguene-soeyledikleri

https://www.trthaber.com/haber/gundem/konsolosluklarini-kapatan-ulkelerin-buyukelcileri-disislerine-cagrildi-742989.html

https://www.aydinlik.com.tr/haber/bogazdaki-savas-gemisine-tepkiler-buyuyor-buyuk-abd-bayragi-turkiyeye-mesaj-365737

https://sputniknews.com.tr/20230204/savas-gemisi-uss-nitze-gondere-cekilen-buyuk-bir-abd-bayragiyla-birlikte-kocaelide-demirledi-1066566038.html

https://www.sabah.com.tr/galeri/yasam/hangi-ulkeler-turkiyede-konsolosluk-kapatti-neden-bakan-soyludan-konsolosluk-kapatan-ulkelere-tepki

https://www.takvim.com.tr/galeri/yasam/17-agustos-1999da-golcukteydi-amerikan-savas-gemisi-haarp-kahramanmaras-depreminde-deprem-makinesi-haarp-yapay-deprem-yaratabilir-mi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
neopascon
neopascon 1 yıl önce
neowww.europarl.europa.eu/doceo/document/A-4-1999-0005_FR.html

Özler:

- Çevre, Halk Sağlığı ve Tüketicinin Korunması Komitesi'nden Bay Olsson'un çevre, güvenlik ve dış politika hakkındaki 14 Ocak 1999 tarihli raporu

T. Oysa askeri araştırmalar şu anda çevrenin askeri amaçlarla manipüle edilmesine odaklanmıştır
gibi mevcut sözleşmelere rağmen askeri amaçlar için kullanılamaz.
Alaska'da bulunan HAARP si
mehmet ergenekon
mehmet ergenekon 1 yıl önce
millenium challenge'i herkes bilir türkiye'de.bu depremin dünyada örneği yok diye açıklamalar yapıldı. zira ilk depremden sonra ikinci fayda kırıldı. birkaç saat ara ile hemde. buna tesadüf deniliyor. kötü tesadüf.. bence tesadüf değil.. aşağıdaki linkte abd yaptı deyip deprem anındaki ışık dikkat çekici. https://twitter.com/SnezhinaBoahen/status/1622676449898422272?s=19
bir tatbikati depreme dayandırıyorlarsa bu küresel iblisler, depremi de beklemezler. kendileri tatbik ederler. teknoloji insanın akıl edemeyeceği seviyede artık. bakın uzaya 1960'larda gidildi. o dönem dünya ile uzayda yani aydaki astronotlarla telsiz olmadan iletişim kuruldu. bugünkü cep telefonu teknolojisi daha o zaman keşfedilmişti. o dönemdeki insanlara bugünkü cep telefonu ve internet teknolojisini gösterseydiniz komplo teorisi gözüyle bakarlardı. oysa bugün herşey normal. bir teknolojik aletin enerji kirilimi yaratmasına neden şaşırıyor insanlar.. herşey mümkündür. 2023 çok önemli bir yıl.. cumhuriyetimizin yüzüncü yılı. inönü'nun 100 yıllık nefes dediği süre bitti. türkiye'nin sanki bugünleri bekliyormuş gibi son yıllarda dünyanın dört bir yanına yerleşmesi de inanılmaz. afrika, güney amerika, türkistan diyarı ve hatta portekiz.. daha neler neler.. biz insanlar hiçbirşey bilmiyoruz. oysa devletlerin arasında adı konmamış çok gizli ve sırlı anlaşmalar, savaşlar vs gibi bir sürü konsensüs vardır. abd, dedeagac'a geldi. suriye'de pkk devleti var. binyılın meydan okuması ve adalar savaşı gibi norveç'de en son yaptıkları tatbikatla hedefin türkiye olduğu çok açık.. sizin sözünüzdür türk'e kefen biçenin mezarı kazılır.. bakalım abd o eşiği aşmaya cesaret edebilecek mi.. hiç sanmam ama göreceğiz.. 2023'ün ılık bir ekim sabahında kayaların oğlunun doğuşunu hep birlikte seyre koyulmak umuduyla.
Yusufiyeli
Yusufiyeli 1 yıl önce
Müteahhitlerin Partisi kimse sorumlusu odur
Enver
Enver 1 yıl önce
ALEMLERİN RABBİ OLAN ALLAH(c.c) dünyada ümmetin nasıl huzur bulacağını da helak olacağını da açık net bildirdiği halde sapıklıklara,batıla,şeriatın men ettiği bataklıklara yönelenlerin akıbeti sonu dabildirilmiştir. Önce tanrı olarak neyi kast ettiğini ömer yazmalı‼️Aksi halde algıya yanlışa kötü intibanın da benzetmenin de vebalinin karşığını olur mahserde
Burak
Burak 1 yıl önce
Umarız artık hak etmeyene başbuğ, efendi, reis demez ve ülkenin ulusal güvenliğini riske edenler için milli ve yerli işler yaptı demezsiniz. Ülkemizin sessiz ve siber istilasında rol alanlara tohum ağaçlarının hakikatli yaklaşımlarıyla muamele ediniz.