USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Temiz su sömürgeciliği

Temiz su sömürgeciliği
30-11-2023

Temiz su sömürgeciliği 

Antik Yunancadan tercümede demokrasi, kararın çoğunluk tarafından ve çoğunluğun çıkarları doğrultusunda yapıldığını varsayan halkın gücü demekdir.

Peki bugün Batı’da ne görüyoruz?

Çoğunluğa çeşitli elit azınlıkların konumunu empoze etmek.

Başka bir deyişle, Batı'dademokrasi” kavramı, değişime uğramıştır.

Şimdi Batı, tüm ülkelerin kendi kurdukları kurallara uymalarını talep ediyor, özgürlük ve demokrasinin ne olduğu hakkındaki fikirlerini empoze ediyor, diğer devletlerin tarihlerinin belirlediği yolda gelişme hakkını reddediyor, geleneksel değerlere dayanıyor.

Daha önce Batı'da, muhatabın herhangi bir kelimesine katılmadıklarını, ancak kendi bakış açınızı ifade etme hakkı için ölmeye hazır olduklarını söylediyseler de şimdi bu hiç de öyle görünmemektedir.

Bir yandan Batılı ülkelerde, özellikle Rus televizyon kanallarını yasaklayan devlet sansürü var; öte yandan, başta internet platformlarına sahip olan büyük özel şirketler tarafından sıkı kısıtlamalar getiriliyor.

Ve bu sansürün seviyesi çok yüksek.

Bir kişinin koronavirüs konusunda veya belirli azınlıklarla ilgili olarak “yanlış” ifadesi, o kişinin sosyal medya hesabını engellemenin sebebidir. Örnek olarak Donald Trump'ın ‘twitter' hesabına ne olduğunu hatırlayabilirsiniz.

Genel olarak, kolektif Batı, dünyanın geri kalanını ikinci sınıf olmasa da, en azından kendilerine eşit olmayan insanlar olarak görmeye devam ediyor.

Aynı zamanda, “ilericidemokratik değerlerini teşvik ederek, diğer tüm ülkelere koloniler olarak muamele ederler, onlardan kaynakları (doğal, insani, finansal) kendi hesaplarına doğru pompalarlar.

Bu örneklerden biri hakkında Tataristan Cumhuriyeti medyasında bir makale yazılmıştır. Özellikle bir örnek, Kazan'daki temsilciliğini organize eden “VİVASOL” şirketidir.

Şirket, Alman su arıtma ekipmanı satıyor.

Bu ekipmanın, doğrudan Rus analoglarının maliyetini önemli ölçüde aşan bir fiyata sahip olması, kötülüklerin daha da azıdır.

‘Telegram’daki “Tataristan, Kazan ve her şey, her şey” kanalı şu ifadeleri yazıyor ki; (*), Batı şirketinin temsilcileri yıllarca çalışmış bir pazarlama stratejisini teşvik ediyorlar, Avrupa kalitesi sanki “tüketicileri, geniş ayakla” yaşadıkları Batı desenlerine göre oluşturulmuş bir tür elit kulübe katılmaya davet ediyorlarmış gibi. Şirketin dağıtıcıları, aynı zamanda, Rusları tahtakurulardan kurtaran şüpheli “Herbalife” ve sihirli Kirby elektrikli süpürgesinin ünlü bir şekilde satılmasına izin veren aynı agresif pazarlama ve sert doğrudan satış yöntemlerini kullanıyorlar.

Gördüğünüz gibi, bu şirket, Rus gençlerini aşırı gelir getiren söz konusu faaliyetlere çekiyor.

Bu tür şirketler için çalışmaya dahil olan, faydaları hayali olan Batı yaşam tarzının rehberleri haline gelen onlardır.

Telegram kanalı, haklı olarak, bu tür gençlere profesyonel mükemmelliğine güven duyduklarını, toplumun katmanlaşmasına katkıda bulunduğunu, gençlik ortamında protesto potansiyeli oluşturduğunu belirtiyor.

Buna ek olarak; ekipman satışından elde edilen kârların önemli bir kısmı, Rus tüketicilerine düşmanca olan devletlerin bütçelerine gidiyor.

Bu tür yapıların faaliyetlerinin Rusya'daki yabancı diplomatik temsilciliklerin uzmanları tarafından denetlendiği göz ardı edilemez. ABD, Avrupa'daki ortakları bu faaliyetlerle Rus değerlerine odaklanan Rus gençliğinin protesto potansiyelini yoğunlaştırıyor, muhalif fikirlere sahip yerli kamuoyu liderlerini destekliyor” diyor “Tataristan, Kazan ve her şey her şeydir” kanalı.

Bu arada, Vivasol şirketi Türkiye'de de faaliyet gösteriyor.

Tabii ki, NATO üyesi olarak Türkiye, Batı'nın bu tür şirketlerin yardımıyla yürütülen yumuşak gücüne daha fazla maruz kalıyor.

Amerikan rüyası”nın iletişimi, Türk toplumunu bölebilir ve bölünmüş bir toplum ortamında olumsuz bir ekonomik senaryo (kriz olaylarının derinleşmesi, uzun süreli durgunluk) gerçekleştirilirken gerginliğin artması ve sivil çatışma riski önemli hale gelir.

Gençlerin zihinleri için empoze edilen Batı değerlerine karşı mücadele son derece önemlidir.

Eğer biz bunu yapmazsak, başkaları da ilgilenecektir.

Yukarıdakilerin hepsinden anlaşılabileceği gibi, Batı zaten bunun üzerinde aktif olarak çalışıyor. Hem Rusya'da hem de Türkiye'de, fark edilmeden, gençler aracılığıyla geleneksel değerleri yok etmeye, toplumun katmanlaşmasına katılmaya, protesto potansiyelini artırmaya devam ediyor.

Ve burada oldukça mantıklı bir soru ortaya çıkıyor; Batı'nın Türkiye'ye karşı tutumu ne kadar rasyonel?

Bu arada Rusya, Türkiye'nin coğrafi komşusu, siyasi ve ekonomik ortağıdır. Türk kalkınmasının ikilemlerinin tam olarak nasıl çözüleceği, Rusya için hiçbir şekilde soyut bir öneme sahip değildir.

Karadeniz ve Akdeniz'de, Orta Doğu'da ve Rusya ile Türkiye arasındaki diğer bölgesel kombinasyonlarda birbirleriyle başarılı bir şekilde çalışıyorlar, karşılıklı faydaları en üst düzeye çıkarıyorlar.

Bildiğiniz gibi, çelişkilerde ve tartışmalarda boğulan komşular “üçüncü sevinenleri” çekerler, ancak kendilerini kaybederler, bazen ölümcül bir şekilde çok şey kaybederler ve bu da toplu Batı'nın hayal ettiği şeydir.

.

Ahmed Cihan, dikGAZETE.com

(*) https://t.me/city16kazan/9107

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?