USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Sedat Peker yurda dönüyor mu?

Sedat Peker yurda dönüyor mu?
06-12-2023

Sedat Peker Yurda Dönüyor mu?

Tarih 21 Nisan 2021 idi. Özel harekât polisleri, uzun namlulu silahları, kızlarına ve eşine doğrultarak, evine bir baskın yapmışlardı. Ailesine yapılan bu harekete, Sedat Peker’in tepkisi çok sert olmuştu.

Bunun üzerine Sedat Peker, ilk videosunu ‘YouTube’ kanalına 2 Mayıs 2021 tarihinde yükledi. 2 Mayıs’ta yayınladığı ilk videoda, operasyonu, Ağar ve ‘Pelikancılar’ın düzenlediğini öne sürmüştü.

Daha sonra peş peşe yayımladığı YouTube videolarında, çeşitli yolsuzluk iddiaları ve bu işlere karışanları afişe etti. Şu ana kadar iddia ettiği olayların hiçbirisi, yalanlanmadı ve kamuoyunun hafızasına yer etti.

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve onun kız kardeşi, AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu hakkındaki, eski rektör Prof. Dr. Ünsal Ban, CB danışmanı Serkan Taranoğlu ve TOBB üyesi Salih Orakçı hakkındaki iddialar yenilir yutulur cinsten değil idi.

Marka Yatırım Holding’in sermaye artırımının onaylanması için kendisinden rüşvet istenen, holding sahibi Mine Tozlu Sineren, Halk TV’deki canlı yayında, Sedat Peker’in iddialarını doğruladı.

O günlerde SPK’nın açılımı “Sedat Peker Kanırttı” olarak dilimize yerleşti.

Peşinden, BAE tarafından Sedat Peker’evideo yayınlamaması” için yasak getirildi.

Sedat Peker, bu yasağa uydu. Bir süre suskun kaldı.

Video yayınlamadı ancak, bilahare Twitter’da “delicavus_nth” ile “uzuncavus_” hesapları ve avukatı Emre Olur üzerinden “Twitter” mesajları atmaya başladı.

Sedat Peker’in Beykoz’daki evi, milli park sınırları içine alındı.

14 Eylül 2022 Çarşamba günü, Sedat Peker’in Beykoz’daki evine gelen bir saldırgan, evdeki görevli Yılmaz Günay’ı 3 kurşunla yaraladı.

BAE’nde, Sedat Peker ile birlikte kalan Seyfi Gedikli isimli arkadaşının Türkiye’deki ana-babasının ve kızlarının kaldığı evin kapısına silahla ateş edildi.

17 Eylül 2022 günü sanal âleme düşen haberlere göre, Sedat Peker’in Avukatı Emre Olur’a bir operasyon yapıldı. Bazı Türk kolluk kuvveti yetkilileri, Emre Olur’u Tiran Havaalanı’ndan alarak İstanbul’a getirdi ve tutuklandı.

Olayların bu minvalde kızışması üzerine, sanal âlemde Sedat Peker’in talimatı ile bazı bel altı videoların yayınlanacağı haberi dolaşmaya başladı.

Bir sosyal medya ortamında, Sedat Peker’e yakın olduğunu iddia eden bir kişi ile tanıştım. Birbirimizi belli bir süre sonra daha iyi tanıdık. Bir süre sonra, aramızda bir samimiyet ve güven ortamı meydana geldi.

Bu tanıştığım kişinin, seçim tarihi açıklandığında Sedat Peker'in yayınlayacağını söylediği videolar ile ilgili bilgisinin olduğunu tahmin ediyordum. Bana bu yönde ipuçları veriyordu.

Bir gün bu konuyu açtım. Bu videoların ne hakkında olduğu hakkında bilgisinin olup, olmadığını sordum. Videolar hakkında bilgisi olduğu gibi, videoları seyrettiğini söyledi.

Bana söylediğine göre, videolar Türkiye siyasetinde parti lideri düzeyinde, çok önemli kişiler hakkında imiş.

Bu videoların 2023 Genel Seçimlerinden önce yayımlanacağı, sosyal medyada sıklıkla dile getirildi ancak yayımlanmadı.

Türk ve BAE devlet adamları arasında yapılan görüşmeler neticesinde, Sedat Peker’in hiçbir şekilde bir video ya da Twitter gibi kanallardan mesaj yayımlamaması sağlandı.

Sedat Peker, uzun süredir sessizliğini koruyor. Ancak dolaylı yollarla da olsa gündeme geliyor.

Örneğin; 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet'in 100. yılını kütleme vesilesi ile bir mesajı, ABD'nin New York şehrinde bulunan Times Meydanı'ndaki dev bir billboardda yayımlandı (1).

Gazeteci Talat Atilla, 18 Kasım 2023 tarihinde Sedat Peker’in 2 ay içinde Türkiye’ye geleceğini/getirileceğini öne sürdü (2).

Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a konuşan Peker, gazeteci Talat Atila'nın "Sedat Peker iki ay içerisinde Türkiye'ye dönecek" iddiasına yanıt verdi (3).

Peker iddialara ilişkin, "Anlattığım birçok konunun son operasyonlarla doğruluğu kanıtlanıyor olsa da, çok istesem de şu an için Türkiye'ye dönmek gibi bir düşüncem yok. Abu Dabi'de yaşadığım aile hayatı ruh dünyama iyi geldi" diyen Peker, "Ayrıca üniversiteyi tamamlamadan dönmeyi düşünmüyorum" diye konuştu.

Ancak "Sedat Peker Türkiye'ye dönecek" türü haberler, nabız yoklamak, tepkileri ölçmek amaçlı söyleniyor olabilir.

İzlemeye devam edelim.

.

Dr. Orhan Yılmaz, dikGAZETE.com

 

İlgili kaynaklar:

(1) https://www.gazeteduvar.com.tr/sedat-pekerin-29-ekim-mesaji-times-meydaninda-yayinlandi-haber-1644754

(2) https://www.cumhuriyet.com.tr/siyaset/talat-atilladan-sedat-peker-turkiyeye-donuyor-iddiasi-her-sey-2-2142348

(3) https://www.birgun.net/haber/sedat-peker-1-5-yil-sonra-konustu-turkiye-ye-donecek-iddiasina-yanit-verdi-484828

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?