USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rusya’dan ‘savaş var’ diye kaçıp İsrail’de sirenlerle uyanmak! Maksim Galkin ve Alla Pugacheva…

Rusya’dan ‘savaş var’ diye kaçıp İsrail’de sirenlerle uyanmak! Maksim Galkin ve Alla Pugacheva…
08-10-2023

MOSKOVA

Bugün sizlere Rusya’da diğer vatandaşlar ile aynı kimliği taşıyan, milyonlarca insana kendini sevdirmiş, dinletmiş, izletmiş, onlar üstünden zengin olmuş en önemli iki figürün Rusya ve İsrail arasındaki hikayesini anlatacağım ve vatan satmanın ne kadar kolay ne kadar acımasızca olduğunu anlayıp, değer verdiğiniz sanatçıların, liberal görünüp, vatanını nasıl satabileceğini düşüneceksiniz. 

Maksim Galkin ve Alla Pugacheva...

Alla Pugacheva, Sovyetler Birliği zamanında ünlenmiş ve okuduğu şarkılar ile insanlara kendini dinletmiş bir ses sanatçısıdır, aynı zamanda kendisi Rusya Federasyonu tarafından da çok kıymet verilen bir sanatçı olmasına binaen kendisi Yahudi kökenli biridir.

Maksim Galkin ise Rusya’da komedyenlik yaparken birden meşhur olmuş, daha sonra milyonların yılbaşı gecelerinde izlediği ve güldüğü genç bir Yahudi’dir.

Maksim Galkin ve Alla Pugacheva arasında 28 yıllık yaş farkı olmasına rağmen evlenmişlerdir, üstüne başka bir kadına spermlerini enjekte ettirip, bu yolla da 2 çocuk sahibi olmuşlardır.

Her ikisi de bu ülkeden kazandıkları ile çok büyük nakit ve mal-mülk sahipleridir, dolayısı ile hiçbir dış desteğe ihtiyaçları yoktur. 

Ama gelin görün ki; Maksim ve Alla ikilisi, Rusya'nın Ukrayna'da yaptığı özel operasyona karşı bir duruş sergilemeden önce, mal varlıklarını İsrail'e götürüp, daha sonra bu operasyona karşı söylev geliştirdiler. 

Servetlerinin çoğunu Rus devlet kanallarına çıkıp, oradan milyonlarca Ruble ile kazanan bu ikilinin yapmış oldukları “savaş karşıtı” açıklamalar, tabii ki hem devleti hem de onları seven milliyetçi kesimi kızdırmıştı fakat değişen hiçbir şey olmadı ve Maksim Galkin, Rusya'ya karşı yapmış olduğu eleştirileri, liberallik doğrultusunda sürdürdüğü için devlet tarafından "yabancı ajan" statüsüne alındı. 

Alla Pugacheva ise çok daha “yumuşak bir tavır” belirlediği için Rusya'ya girip çıkabiliyor. Ne de olsa Alla Pugacheva, zamanında Politbüro üyeleri ile hatırı sayılır zaman geçirmiş birisi ve Rus devletinin gücünü çok iyi bilen bir sanatçı.

Nitekim zaman, tecrübeli Alla Pugacheva'yı haklı çıkarmış ve doğru bir üslup kullandığı için dün Filistinli militanların İsrail sokaklarında gerçekleştirdiği baskın sonrası Rusların linçinden kurtulmuştur.

Fakat genç kocası Maksim Galkin ise Instagram sayfasından “zafer İsrail’in olacak” diye yazdığı için, takipçilerinin linçine ve eleştirilerine hedef oldu ve bu nedenle gönderisinin “yorum” kısmını da kapatmak zorunda kaldı.

Aslında sizlere çok ağdalı satırlar yazabilirim fakat vaktinizi çalmadan sadede gelmek istiyorum.

Kendi ülkelerinde Putin’i bir diktatör olarak nitelendiren ve onun rejiminin başlattığı Ukrayna operasyonunu eleştiren bu insanlar, iş İsrail’e gelince, “Filistinli militanlar” operasyon yapınca bir anda şahinleşip, İsrail’in yapacağı operasyonu desteklemeye başlayarak aslında liberal olmadıklarını, oportünist kişiler olduklarını dışa vurdular. 

İsrail, Filistin'e karşı operasyon düzenlerken her şey normal de Rusya, Ukrayna’ya karşı operasyon düzenlediğinde mi her şey anormal bunlara göre?

Aslına bakarsanız bu “sanatçı” tayfasının karşı olduğu savaş falan değil, onların takındığı tavır, kendi sanat dünyalarında kınanmamak üzerine.

Almış oldukları pozisyon eğer gerçekten samimi olsa idi muhtemelen idealist ve ideolojik düşünceye sahip olan her birey gibi İsrail’i de bunca yıl Filistin'e karşı yapmış olduğu yasadışı eylemler için de eleştirirlerdi.

Fakat sanat dünyasında ayıplanmamak için sarf ettikleri sözler, Rusya’nın en aranan komedyeni de olsanız, en sevilen şarkıcısı da olsanız bir gün ayağınıza dolanıyor ve ülkenizde sizi seven milyonlarca insan, bir bakmışsınız sizi vatanı satmakla suçluyor.

İnsan düşünmüyor değil!

Bu kadar malı-mülkü, bu kadar parası olan insanın ülkesini eleştirip, “savaş çıkar” korkusu ile kaçtığı İsrail’de savaşa yakalanması, “bu sabah sirenler ile uyandık” demesi sizce kaderin ona bir cilvesi midir?

.

Cem Kıran, dikGAZETE.com

.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?