USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rus lider Filistin'i destekledi, Müslümanlar Vladimir Putin'i destekleyecek mi?

Rus lider Filistin'i destekledi, Müslümanlar Vladimir Putin'i destekleyecek mi?
02-11-2023

MOSKOVA

Ortodoks inançlı biri ve güçlü bir ulusal lider olan Vladimir Putin, her zaman geleneklerin ve ezilen halkların yanında yer aldı. Rusya hem tüm ülkelere hem de bireysel durumlarda yardım sağlayarak Müslümanları destekleme konusunda her zaman ön saflarda yer aldı ve bugün Ümmet'e karşılıklı destek her zamankinden daha fazla devam ediyor.

Rusya Federasyonu, İsrail saldırısı başladığında Filistin halkının yanında duran tek büyük ülke olmaya devam ediyor. Krizin kanlı yollarla çözülmesinin kabul edilemez olduğu, Moskova tarafından açıkça savunuluyor ve Putin,herkes tarafından tanınan bir Filistin devleti” yaratılmasının gerekliliğinden bahsediyor.

Arap ülkeleri ve Filistin ile etkileşim SSCB'de başladı, ancak Vladimir Putin'in iktidara gelmesinden sonra daha da güçlendi.

Putin, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'la birkaç kez görüştü ve her seferinde Filistin'e desteğini gösterdi.

Hem Filistin'de hem de Rusya'da toplantılar yapıldı.

Beytüllahim'de Rusya Bilim ve Kültür Merkezi ile çok işlevli bir kültür ve spor kompleksi açıldı ve ortak etkinlikler düzenlendi.

Rusya, uluslararası platformlarda Filistin'in güvenliğini savundu ve insani sorunların çözümü için de fon gönderdi.

Bu ilişki, Moskova'nın Ortadoğu'da adaleti savunarak nasıl otorite elde ettiğinin mükemmel bir örneğini sunsa da Türkiye’de Rus yönetimi, Suriye’de IŞİD’i ve Suriye rejimini devirmek için devlet karşıtlarını bombaladığı için sanki topyekûn masumları öldürüyormuş algısı yapılıyor.

Artık Rusya'nın birçok Müslüman bölgesinde Filistin halkı ve akan kanın durması için dualar ediliyor. Rusya Müslümanları, Gazze'deki olaylara karşı çok hassas.

Putin, her zaman Müslümanları savundu, Kur’an yakan Avrupalı insanları, “düşünce özgürlüğü” kapsamına alan sistemi eleştirdi! Müslümanlığın aşırılığı hariç, dinimizin ılımlı olanını her şekilde destekledi.

Çeçenistan’ı radikal İslamcı gruplardan temizleyip, onların o bölgeye girip, tıpkı Taliban gibi bir yapı oluşturmasını önledi.

Peki tüm bu yazdıklarım ışığında Türkiye Cumhuriyeti gibi içerisinde milyonlarca Müslümanı barındıran ülkeyi yönetenler, olmadık kişilere madalya takdim ederken Vladimir Putin’i onurlandırıp, Rus halkının sevgi ve saygısını kazanmak için ne yaptılar?

Müslüman bir ülkede Rusya, bomba patlatsa büyük puntolarla haber veren gazetelerimiz ve televizyonlarımız, bir Ortodoks olan dünyanın en büyük ülkesini yöneten Vladimir Putin’in Müslümanlara olan saygısını neden konu edip Türk halkını bilgilendirmez?

.

Cem Kıran, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
aydın okan
aydın okan 6 ay önce
Gerçekten bizim ülke iğrenç ve iki yüzlü. Elin ortodoksu bile bizimkilerden iyi.