USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ömür Çelikdönmez’den Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na cevap hakkı

Ömür Çelikdönmez’den Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na cevap hakkı
03-11-2022

Bir gazetecinin görevi, kamuoyunu doğu bilgilerle zamanında bilgilendirmektir. Bu amaçla hiçbir beklentim olmadan uzun yıllardır ülkemin ve milletimin aydınlatılmasında yararlı olacağı konularda köşe yazıları kaleme almaktayım.

Amacım milli ve manevi değerler temelinde milletimize naçizane bilgi vermek ve bu coğrafyada, ülkemizin ilerlemesine katkıda bulunmaktır.

Bu yazıları kaleme alırken şahsi fikirlerimi geri planda tutarak objektif habercilik anlayışı temel ilkem olmuştur.

Öte yandan, her yazımda kaynakçaya, detaylı olarak mutlaka yer veririm.

Yine en dikkat ettiğim konulardan biri de kesinlikle kişi hak ve özgürlüklerine büyük titizlik göstermektir.

Ancak, takdir edilmelidir ki; yazılarımda benzetmeler ve bazı atasözleri, deyimler elbette kullanılmaktadır. Hiçbir zaman hakaret veya incitme amacım olamamıştır. Olamaz da…

Şu bilinmelidir ki; köşe yazılarında iddia niteliğindeki konuların dile getirilmesi de çok doğaldır.

Yine cevap hakkına sonsuz saygı duyar, herkesin görüşünü titizlikle dile getirilmesine de büyük önem veririm.

Bu çerçevede, 25-10-2022 tarihinde yazdığım “Binali Yıldırım kazasında Rus oligarkların parmağı var mı?başlıklı yazıma karşı gönderilen tekzip metnini, içeriğindeki katılmadığım yerler olsa da noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyorum.

:

Sayın Yunus Fırat bey ;

Yayın yönetmeni olduğunuz www.dikgazete.com adlı haber sitesinde 25.10.2022 tarihinde köşe yazarınız Ömür Çelikdönmez tarafından kaleme alınan ve Ömür Çelikdönmez - Binali Yıldırım kazasında Rus oligarkların parmağı var mı? (dikgazete.com) linki ile yayınlanan ‘’Binali Yıldırım kazasında Rus oligarkların parmağı var mı?’’ başlıklı yazısında;

Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ilişkisinin Azerbaycan ve Ermenistan Savaşı ile ilgisi var mı yok mu bilmez ? Mübariz Mansimov Gurbanoğlu ortağı olan Noil Energy Yönetim Başkanı Levon Termendzhyan ile Washakie Renewable Energy şirketlerininsahibi Jacop ve Isaiah Kingston kardeşlerle birlikte, organize bir şekilde ABD Hazinesini sahte evraklarla hayali ihracat yaparak zarara uğrattığı, 1 milyar dolarlık bir meblağı, haksız bir şekilde vergi iadesi ve teşvik olarak aldattığı tespit edilmişti.

Darbenin finansörü Mubariz Mansimov'du.

Acemi Soros daha yolun başında yakayı ele vermişti.

Binali Yıldırım'a yönelik Azerbaycan'da yapılmak istenilen her neyse arkasında, Azerbaycan enerji kaynaklarından primleri azalan sözde Rus derin devleti ile bağlantılı oligarkların parmağı olduğu söylenebilir.denmek sureti ile, Müvekkilim Sayın Mubariz GURBANOĞLU  hakkında gerçekler ile ilgisi olmayan yalan içerikli haber yapılmış , müvekkilimizin  şeref ve saygınlığını kamuoyu önünde maksatlı olarak rencide edilmiştir. .

 Öyle ki, belirtilen köşe yazısı içeriğinde, ilk bakışta sanki Sayın Binali Yıldırım’ın Azerbaycan’da geçirdiği talihsiz kaza sorgulanıyormuş gibi görünse de; yazının tümü okunduğunda, Müvekkilimi karalamaya yönelik ve daha önce örneklerine defalarca rastladığımız algı oluşturma saiki ile kaleme alınan bir yazının mevcut olduğu anlaşılmaktadır.

Yazıda yer verilen hususlar gerçeği yansıtmadığı gibi, köşe yazısında belirtilen darbe teşebbüsünün olup olmaması bir yana, köşe yazarının iddia ettiği “Mubariz Mansimov’un Ağustos 2020’de Azerbaycan’da darbe teşebbüsünün finansörü olduğu” iddiası, ismi geçen yazarın hayal gücünün ne kadar sınırsız olduğunu göstermektedir. Nitekim Müvekkilim, Mart 2020 tarihinde FETÖ kumpasıyla gözaltına alınıp tutuklanmış olması nedeniyle, bu iddianın gerçek olmasının fiziken de imkansız olduğu hususunda şüphe bulunmamaktadır.

Köşe yazısında geçen “Acemi Soros” gibi hakaret niteliğini haiz yakıştırmalar, bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’nden tek bir devlet ihalesi almadan iş yapan, milyarlarca dolarlık katma değer üreten ve vatandaşı olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti için istihdam yaratan saygın bir iş insanını karalama amacı ile kullanılmış olup yazının tümü müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde ve aynı zamanda hakaret ve iftira suçlarını barındırır mahiyettedir. Nitekim köşe yazısında geçen ve defalarca tekzip edilmiş “Ermeni ortak” yalanı da, köşe yazarının haberciliğin en temel niteliklerinden dahi uzak olduğunu ortaya koymaktadır.

Dolayısı ile yayın yönetmeni olduğunuz haber sitesinde yer alan bu köşe yazısında  gerçek dışı , ispatı olmayan , basın özgürlüğü sınırlarını aşan iddialar öne sürülerek kamuoyu yanıltılmış ve müvekkilim hukuka aykırı şekilde hedef gösterilmek suretiyle kişilik hakları ihlal edilmiştir.

Tüm bu nedenlerle, yayın yönetmeni olduğunuz haber sitesinde yer alan , gerçek dışı ve kişilik haklarına saldırı niteliğindeki bu haberi tekzip eder, yukarıda linki yer alan haberin kaldırılmasını , kanuni süreler dahilinde tekzip metnini yayınlamanız gerektiğini, aksi takdirde cezai ve hukuki her türlü yasal yollara başvurulacağını müvekkilim adına bildiririm.

Saygılarımla

Mubariz GURBANOĞLU Vekili Av. FATİH TURHAN

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?