USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Oğuzhan Asiltürk'ün Saadet Partisi'ni AK Parti ile birleştirmeye ömrü yetmedi!

02-10-2021

Mahkeme kadıya mülk değil. Her nefis ölümü tadıcı. Belki şair çok haklı "Her şeyin yalan riya /Hayat sanki bir rüya / Bıktım usandım senden / Kavanoz dipli dünya" 

Milli Görüş hareketinin en kudretli isimlerinden Oğuzhan Asiltürk'ün  ölümü ile ilgili ilk aklıma gelen, hastaneye yatırıldığına dair haberleri duyduğumda, “ruhuna el fatiha” deyişim oldu.

Çünkü Oğuzhan Asiltürk'ün Saadet Partisi’ne yönelik Cumhur İttifakı’na yanaştırma operasyonu, Türkiye'deki bazı güç merkezlerinin hoşuna gitmemişti. Rahatsızlık hissettiklerini sezinlemiştim.  

Kim öldü, Durmuş Durduyan mı Oğuzhan Asiltürk mü?

Malatya’nın Hekimhan ilçesinde 1935’te doğan sonradan “Durmuş Durduyan” ismini, mahkeme kararı ile değiştirip, Oğuzhan Asiltürk ismini aldığı iddia edilen siyasi aktörün, ailesinin meskun olduğu köy, günümüzde Hekimhan ilçesine bağlı ve yeni adı, Sevan Nişanyan'a göre Dumlu

Yerel kaynaklar, Malatya’nın Hekimhan ilçesinin Zorban /Kurban (Zurbahan) köyünün önceden Ermeni nüfusun ikamet ettiği yerleşim birimi olduğunu belirtiyor. Aslında köyün eski Ermeni kaynaklarında ismi Surp Ohan olarak geçiyor. Yani “Aziz Ohan” (Surp Hovhannes) adını taşıyor. 

Ayrıca köyle aynı adı taşıyan bir dağ var. Zurb (Surp) ahan (Ohan), Malatya ilinin Hekimhan ilçesinde, ilçe merkezinin 4 km kuzeyinde yer alan, 2091 m. yüksekliğinde, Ayranca dağlarıyla ilişkili bir dağ. 

Zurb (Surp) ahan (Ohan) ya da Surp Hovhannes, İsa Peygamber’in müjdecisi Vaftizci Yahya’dan başkası değildir. 

2007’de bir Ermeni yazar, Hrant Dink’in ölümü vesilesiyle bir yazı kaleme almış ve o yazı içinde Hrant Dink ile hemşeri olan Oğuzhan Asiltürk’ü de, sitem dolu sözlerle anmış, Ermeni olmasına rağmen, bir Ermeninin ölümünden ötürü kendisine başsağlığı dilemeyeceğini şöyle ifade etmişti: “Ey Durmuş Durduyan’ı Oğuzhan Asiltürk’e çeviren! Ey Oğuzhan Asiltürk namıyla bir adamı, Erbakan’ın emrinde halkların, gençlerin üstüne süren kahpe devran! Sana başın sağ olsun diyemem!”

Kasım 2007, Almanya Hamburg Üniversitesi’nde Yüksek mimarlık okuyan, 1989'da SHP Malatya Milletvekili olarak Meclis'e giren, dönemin SHP Genel Sekreteri Deniz Baykal'ın baskısıyla SHP'den ihraç edilen eski Milletvekili İbrahim Aksoy, Ermeni Türkleri başlıklı yazısında, Mesut Yılmaz, Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Murat Karayalçın, Hasan Celal Güzel gibi siyasetçilerin “Ermeni” olduğunu iddia etmişti.

İçişleri ve Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Oğuzhan Asiltürk, 13 Eylül'de, Covid-19 sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı nedeniyle kaldırıldığı Ankara Şehir Hastanesi'nde, 86 yaşında vefat etti.

Eski başbakan Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra Saadet Partisi YİK Başkanlığına getirilen Asiltürk, "milli görüşün lideri" olarak anılıyordu. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'yla dünür de olan Asiltürk, son dönemde "seçim ittifakı" konusunda parti yönetimiyle görüş ayrılığına düşmüştü.

Asiltürk, son dönemlerinde, partisinin Millet İttifakı içerisinde "seçim ittifakı" tercihine karşı tutumuyla biliniyordu. Onun gönlü, önünü açtığı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanı olduğu AK Parti ile Cumhur İttifakı’nda yer almaktan yanaydı.

Saadet Partisi içinde, Oğuzhan Asiltürk karşıtı, Elazığ grubunun lideri olarak bilinen Ahmet Akgül'e göre, Fazilet Partisi’nden itibaren Milli Görüş hareketinde “Yenilikçi Kanat” diye reklamı yapılan Tayyip Erdoğan ve ekibini, perde arkasında hazırlayıp öne çıkaran, ama görünüşte, onları “horlayıp hırpalayarak” davadan kopmalarına gerekçe oluşturan Oğuzhan Asiltürk ve takımıdır. 

Umarım şimdi taşlar yerine oturmuştur.

Müesses Nizam 2023'te farklı Siyasi aktörleri görmek istiyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, politik alanda tekeden süt sağabilecek beceriye sahip. Cumhur İttifakı’nda tespit edilen oy kaybını yeni desteklerle giderme niyetinde. Bu amaçla Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ocak ayı başında Asiltürk'ü evinde ziyaret etti ve bu ziyaret, doğal olarak AK Parti'nin Saadet Partisi ile "ittifak arayışı" olarak yorumlandı. 

Bu görüşmeden bir süre sonra Asiltürk yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın görüşmede kendisine "İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılacağı" sözü verdiğini söyledi. Dediği doğru çıktı ve 20 Mart'ta yayınlanan Cumhurbaşkanı kararıyla Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden çekildi.

Erdoğan'la birkaç kez daha görüşen Asiltürk, Saadet Partisi'nin Millet İttifakı içinde yer almasına karşı çıktı ve dünürü de olan Temel Karamollaoğlu yönetimine "kongre resti" çekti. 

Haziran ayı ortasında sosyal medya hesabından “53 madde” başlığı altında yaptığı açıklamayla partiye desteğin azaldığını savunarak, partinin ilk kongresinde genel başkanlığa aday olacağı mesajı verdi ve "Memleketin şu anda içinde bulunduğu sosyal ve siyasi şartlara uygun hizmet edecek bir teşkilat yapısı" oluşturacaklarını duyurdu. Lakin evdeki hesap çarşıya uymadı, ölüm meleği ile pazarlık yapamadan projesini yarım bırakmak zorunda kaldı.

Bizler de "Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sanan insanlarla dolu" olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlamış olduk.

Asiltürk'ün hastalanmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitmesi de partisi içinde tartışma yaratmıştı.

Bu tartışmalar sürerken Asiltürk, 13 Eylül'de koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı ve dün 1 Ekim sabahı, 86 yaşında vefat etti. 

Türkiye vatandaşı bir Hristiyan Ermeni olarak doğdu, bir Müslüman olarak öldü. Sevenlerinin başı sağolsun!

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça 

https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-58759253.amp

https://www.dikgazete.com/gundem/saadet-partisi-yik-baskani-asilturk-vefat-etti-h641023.html

https://www.gazeteduvar.com.tr/saadet-partisi-yuksek-istisare-kurulu-baskani-oguzhan-asilturk-vefat-etti-haber-1536977

https://www.trthaber.com/haber/gundem/milli-goruse-adanan-bir-omur-oguzhan-asilturk-613242.html

https://www.dikgazete.com/saadet-partisine-asilturk-chpye-istanbul-il-baskani-uzerinden-nasil-operasyon-cekilir-makale,3198.html

https://www.google.com/amp/s/odatv4.com/amp/bu-da-oldu-eski-kurt-milletvekili-bircok-turk-siyasetcinin-ermeni-oldugunu-iddia-etti-3011071200.html

https://www.google.com/amp/s/www.turkishnews.com/tr/content/2014/12/16/ermeni-kokenli-unlu-turkler/

https://www.google.com/amp/s/amp.evrensel.net/haber/250588/kirve-hirant

https://www.houshamadyan.org/tur/haritalar/mamuret-uel-aziz-vilayeti/arapgir-kazasi/sesler/george-djerdjian.html

https://nisanyanmap.com/?lg=e

https://www.collectif2015.org/tr/100Monuments/Le-Monastere-de-Saint-Jean-ou-de-l-Oseraie/

http://www.necmettinerbakan.net/haberler/-durmus-durduyan-kimdir-.html

http://seriyyedergisi.org/hadiseler-hesap-versin/374-durmus-durduyan-mi,-oguzhan-asilturk-mu,-rustemhan-sefilfars-mi.html

https://www.millicozum.com/mc/duyurular/erdoganin-asilturk-ziyaretinin-perde-arkasi

https://www.google.com/amp/s/aligokberkmert.wordpress.com/2013/03/16/oguzhan-asilturkune-kadar-taniyorsunuz/amp/

https://www.uludagsozluk.com/k/o%C4%9Fuzhan-asilt%C3%BCrk/2/

https://ihvanforum.org/konu/milli-gorus-kripto-ermeniyi-daha-ne-kadar-sirtinda-tasiyacak.75671/

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Halit
Halit 3 yıl önce
ALLAH ondan razı olsun ist sözleşmesini kaldırtdı
Aişe Cemal
Aişe Cemal 3 yıl önce
Allah rahmet eylesin
garib gureba
garib gureba 3 yıl önce
Ten ölür aşk yaşar
Orhan demirciyan
Orhan demirciyan 3 yıl önce
Ölülerinizi hayırla yad ediniz der kutsal kitap