USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Öcalan ve Karayılan’ın pabucunu dama atan PKK’nın enternasyonal yeni lideri kim?

28-10-2019

Hafızayı beşer, nisyan ile maluldür!” Bugünkü Türkçe ile “İnsan aklı, unutmak ile kusurludur.”

“Çözüm Süreci”ni hatırlıyor musunuz?

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan; az kalsın “Kürtlerin ermişi, evliya” ilan edilmekten zor kurtuldu.

Bülent Arınç ile Öcalan, namaz yoldaşı… 

Protest sanatçı Ahmet Kaya’yı dinleyenler bilir; “Biz üç kişiydik; Bedirhan, Nazlıcan ve ben / Üç ağız, üç yürek, üç yeminli fişek! / Adımız bela diye yazılmıştı dağlara taşlara / Boynumuzda ağır vebal, koynumuzda çapraz tüfek”.

Tıpkı Ahmet Kaya’nın şarkı sözünden esinlenen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da “Öğrenci yurdundayken namaz kılan üç arkadaştık, ben, PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, Merkez Bankası eski Başkanı ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz” açıklamasıyla gündeme oturmuştu.

Bülent Arınç’a destek, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’dan gelmiş,  ağabeyinin ilkokul yıllarından sonra namaz kılıp, oruç tutmaya başladığını belirterek, dindarlığın aileden geldiğini söylemişti.  

Abdullah Öcalan, 1972’de MİT’le anlaştı…

Abdullah Öcalan’ın Ankara yılları mercek altına alınmadıkça bu aktörün, vizyon ve misyonu anlaşılmaz. 

1966, 1967 yıllarında Ankara Tapu Kadastro Lisesi’nde okumaktadır. 

27 Mayıs’ta Başbakanlık Müsteşarı Salih Korur’un kasasında çıkan örtülü ödenek hesabı kayıtlarında, Ağustos 1959’da 28 bin lira ödeme yapıldığı ortaya çıkan Refik Korkut’un, Sıhhiye’de bulunan Fikir Ajansı’nda getir götür işlerine bakmaktadır.  

Yanisi şu; Ankara Tapu Kadastro Lisesi’nde öğrenci olan Abdullah Öcalan; Refik Korkut’un Sıhhiye’de bulunan ve MİT’in yan kuruluşu kabul edilen Fikir Ajansı’nda “ofis boy”dur. 

Uğur Mumcu’nun “Kürt Dosyası” kitabında anlattığına göre Abdullah Öcalan, 1972 yılında MİT’le anlaştı.

“Yıl 1972. Günlerden 31 Mart Cuma. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde yapılan boykotta gözaltına alınanlar arasında Urfalı bir öğrenci vardı.

Adı Abdullah, soyası Öcalan’dı. Şafak Bildirisi’ni SBF’de dağıtmak suçuyla 7 Nisan günü gözaltına alınmış ve 27 Nisan günü tutuklanmıştı.

Askeri Savcı Baki Tuğ, 22 öğrenci hakkında dava açtı. En ağır ceza Abdullah Öcalan ile Metin Yalçın’a istenmişti. Askeri Savcı Baki Tuğ, duruşma sırasında görüş değiştirdi, ‘Öcalan’ın Şafak bildirisi dağıtmak suçundan aklanmasını, boykota katılmak suçundan cezalandırılmasını’ istedi. 

Öcalan sadece boykota katılma suçundan üç ay hapis cezası aldı.”

Öcalan’ın “Pilot Necati” bağlantısı…

Ağrılı Necati Kaya, Abdullah Öcalan'ın en yakınındaki kişiydi. Öcalan'ın sırdaşıydı. Hatta PKK'nın kurulması aşamasında “Pilot Necati” para temin etmişti. 

Pilot Necati”, kendini örgüte "Ordu'dan Kürt olduğu iddiasıyla atıldığını" söyleyerek kabul ettirmişti. 

Aslen Ağrılı olan Necati Kaya’nın pilot olduğu, “Türk Kuşu”nda uçuşlar yaptığı söylenmekteydi.

Pilot Necati Kaya’yı Abdullah Öcalan’la tanıştıran Ağrı’nın Tutak ilçesinden Abdurrahman Ayhan’dı.

Abdurrahman Ayhan Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisiydi. Ağrı’nın ünlü Polat aşiretindendi.

PKK’nın ilk kuruluşunda yer alan ve Pilot Necati’yi PKK ile buluşturan Abdurrahman Ayhan, daha sonra PKK ile yollarını ayırdı. 

Pilot Necati ve Öcalan’ın eşi Kesire ile iddialar ayyuka çıkınca, Abdullah Öcalan da onların MİT ve Özel Harp Dairesi mensupları olduklarını açıkladı.

Sonrası zaten bilinen hikâye

PKK Küresel terör örgütü...

Kim ne derse desin PKK, dünya çapında küresel terör örgütü. Latin Amerika bağlantıları var, Afrika’daki örgütlerle irtibatlı.  

Ermenistan, Kazakistan, Avrupa, İran, Irak ve Suriye’de hatta Yunanistan'da faaliyet gösteriyor. 

Bu küresel ve bölgesel terör aktörüyle kimler aynı yastığa baş koymuyor ki!.. 

ABD’den tutun da Avrupa Birliği ülkelerine hatta Rusya’ya kadar birçok ülke bu terör örgütünün müttefiki, partneri.

Körle yatan şaşı kalkar” diye boşuna dememişler. 

İran, Irak, Suriye, Yunanistan, Ermenistan bu örgütle dans etmeye adeta bayılıyor. 

Ancak terör örgütünün lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nde İmralı cezaevinde. Ömür boyu hapis. 

4 Nisan 1948 doğumlu Öcalan, 71 yaşında.

Kullanıma elverişli yıllarını çoktan geride bıraktığından  bazı çevreler yerine isim bakıyor olabilir.  

Ancak Öcalan’ın liderliği ve terör örgütü üzerindeki etkisini kırmak hiç de kolay değil. 

"Dövlet Apoya iyi bahiyir…"

Kronik bir rahatsızlığı bulunmuyor. Her gün tansiyonu ve nabzı ölçülüyor. 2 ya da 3 haftada bir İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir sağlık ekibi, adaya geliyor.

Sağlık ekibinde bulunanlar arasında, dahiliye mütehassısı, genel cerrah, ortopedist, nörolog, kulak-burun-boğaz uzmanı yer alıyor. Heyette zaman zaman psikiyatr da bulunuyor. 

Öcalan'a, adada görevli asker ve Adalet Bakanlığı personeli için çıkarılan "komando tayını" veriliyor. Ayrıca yemek pişirilmiyor.

Yemeklerini tek kullanımlık tabaklarda yiyor. 

Getirilen elbiseler, zehir emzirilmiş olabileceği ihtimali nedeniyle kimyasal testlerden geçiriliyor. 

07.00'de kalkıp 22.00'de uyuyor. Havalandırmaya çıktığı bölümün üstü açık. Burada yürüyüş ve spor yapabiliyor.

"Dövlet bize bahmiyir!..” diyemez.

İmralı - Kandil hattı fay kırığı…

İmralı ve Kandil arasında yarı resmi “imformel iletişim” mevcut.  İletişimi “üç harfliler” sağlıyor. 

Öcalan, Türkiye sınırlarından adım attığı günden itibaren terör örgütünün idari üssü Kandil yönetimi, Öcalan'ın örgütten taleplerini kulak ardı eden bir taktik geliştirdi.  

Nitekim, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Erbil’de  yaşayan kardeşi fırıncı Osman Öcalan, PKK’nın Abdullah Öcalan’a “Evet diyerek reddetme stratejisi” izlediği kanaatinde.

“Bana göre iki PKK var, bir Kandil PKK’si diğeri İmralı PKK’si. İmralı PKK’si halkın PKK’sidir. Kandil PKK’si ise biraz daha farklı özelliklere sahiptir” diyor. 

Mesela Abdullah Öcalan’ın, HDP'ye yaptığı "23 Haziran Yerel Seçimlerinde tarafsız kalın” çağrısına karşı cevap, PKK'nın Kandil yöneticilerinden Murat Karayılan'dan gelmişti.

Öcalan ile örgüt arasında derin bir çatlak olduğu anlaşılan açıklamada Karayılan, Öcalan'ın sözlerinin tam tersini söyleyip, HDP’lilere, Binali Yıldırım'a karşı oy kullanma çağrısında bulunmuştu. 

Bunu şöyle yorumlamak mümkün, “Kandil de kendine yeni lider arıyor!..” 

Abdullah Öcalan da kendisini bu yola sevk eden güç odağına, mutlaka kendisinden sonraki ismi kulaklarına fısıldamıştır. 

ABD-Türkiye arasında "Mazlum Kobani" krizi… 

Türk kamuoyu; Barış Pınarı Harekâtı başlar başlamaz, ABD Başkanı Donald Trump’ın ağzından “General Mazlum” ismini çok duydu. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Barış Pınarı Harekâtı'yla başlayan dönemde, sürekli ismini andığı Mazlum Kobani, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) elebaşı. 

Trump, harekât ve sonrasında yaşanan süreçte Kobani'ye birkaç kez teşekkür etti; hatta Mazlum Kobani'nin ABD'ye gidebileceği konuşulmaya başlandı.

Trump’ın “General Mazlum Kobani’si”nin gerçek ismi Ferhat Abdi Şahin

İki ayrı kod ismi var. Türk kamuoyu onu “Şahin Cilo” kod adıyla  biliyor. 

Teröriste “General” unvanını veren Trump oldu. “Mazlum Kobani", PKK'nın üst düzey elebaşılarından biri.

PKK/YPG'nin elebaşlarından 'Şahin Cilo' kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin’in, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştüğü de anlaşıldı. 

Aslında Trump'dan önce, 2018'de ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Albay Robert Manning, gerçekleştirdiği bir basın toplantısında "IŞİD'den kurtarılan bölgelerde general Mazlum'u ve Suriyeli yerel güvenlik güçlerini desteklemeye devam edeceğiz" ifadesini kullanmıştı. 

O dönemde Şahin'den “General Mazlum” şeklinde bahsedilmesi, Ankara ile Washington arasında gerginliğe yol açmıştı. 

Şahin, Barış Pınarı Harekatı sırasında SDG'nin liderliğini üstlendi. 

ABD'nin bölgeden çekilmesinin ardından başlayan TSK operasyonu sonrasında Esad rejimi ile birlikte çalışmaya açık olduğunu duyuran Şahin, gelecekte içerisinde “Demokratik Kuzey Suriye Federasyonu olacak bir model için işbirliği yapmaya” yanaşacağını belirtmişti. 

Esad ile sağlanan uzlaşı sonrası SDG, Menbiç ve Kobani'ye Rusya destekli Esad güçlerinin girmesini kolaylaştırdı. 

Türkiye, kellesine ödül koydu…

Ekim 2015'ten beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan "En çok aranan teröristler listesi”, “Kırmızı” kategorisinde dokuzuncu sırada yer alan Şahin'in başında 4 milyon lira para ödülü bulunuyor.

SDG'nin önemli bir gücünü oluşturan YPG, Türkiye'nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından da terör örgütü olarak tanınan PKK'nın Suriye kolu olarak biliniyor.

Ferhat Abdi Şahin - Şahin Cilo - Mazlum Kobani kim? 

Gerçek ismi Ferhat Abdi Şahin. “Şahin Cilo” veya “Mazlum Kobani” gibi farklı kod adları bulunan örgüt lideri, PKK'nın üst düzey liderlerinden biri.

Abdullah Öcalan'ın "manevi evladım" dediği ve asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist Mazlum Kobani, Afrin/Suriye doğumlu. Suriye'nin El Malikiye (Derik) kasabası nüfusuna kayıtlı.

1967 doğumlu Şahin, PKK'nın kurulmasından kısa bir süre sonra 1990 senesinde örgüte katılmış bir isim.

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın, Suriye karargâhında idari işler sorumlusu olarak başlayan Şahin, 1996'da örgütün Hakkari'nin Şemdinli ilçesi sorumlusu, 1997 ile 2003 yılları arasında da Avrupa sorumlularından biri oldu.

Şahin, 1997-2003 yıllarında PKK'nın Avrupa sorumluluğunu da üstlendi ve teröristbaşı Abdullah Öcalan'a İtalya'da siyasi sığınma hakkı verilmesi için yoğun diplomasi yürüttü.

2003 yılında Mahmur Kampı’na dönen Şahin, burada bir sene faaliyet gösterdi ve sonrasında Suriye rejimi tarafından beş kez hapse atıldı.

2009 yılına kadar zamanının önemli bir bölümü hapishanede geçen Şahin, takip eden üç yıl süresince PKK'nın bir diğer operasyonel kolu olan Halk Savunma Güçleri'nden (HPG) sorumlu oldu.

Suriye iç savaşının başlaması ile bölgeye geçen Şahin, burada “Irak ve Şam İslam Devleti”ne karşı (IŞİD/DEAŞ) ittifak kurulması çalışmalarında önemli rol oynadı ve YPG temsilcisi olarak İranlılar ve Amerikalılar ile görüşmeleri yürüttü.

2014'te ABD ile ittifak kurulmasını sağlayan Şahin, o tarihten itibaren Washington'ın gerektiğinde bölgede ilk temas kurduğu kişilerden biri haline geldi.

2017 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'taki Sincar Dağları ve Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Kobani'deki Karaçok Dağı'nda PKK hedeflerini bombaladıktan sonra ABD Özel Harekat subaylarının ekibi, bölgeyi ziyaret etti ve incelemelerde bulundu. Bu inceleme ekibinde Şahin de yer aldı.

SDG ile emrinde on binlerce örgüt elemanı olan Şahin, ABD'den aldığı mühimmat ve teçhizat desteği ile bölgede ciddi güç elde etti.

28 yıldan beri terör örgütü PKK'nın dağ kadrosunda bulunan Şahin, 1991-1996 yıllarında, Hakkâri kırsalında sözde Cilo eyalet sorumlusu olarak faaliyet gösterdi. 

Sınır hattındaki Samanlı, Serbest, Alan, Pirinçeken, Tekeli, Derecik, Ortaklar, Gelişen, Umurlu karakollarına yönelik 63 askerin şehit edildiği hain saldırıların 1 numaralı faili olarak hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Teröristin "Şahin Günlüğü" adında bir de kitabı var. Kitabında emrini verdiği terör saldırılarını anlatıyor. Yazdıklarına bakılırsa, suç dosyası hayli kabarık. 

Terörist Şahin, 2013'te Suriye'ye YPG'nin sözde özel kuvvetleri ve istihbarat sorumlusu olarak gitti.

Türkiye'de sözde “TAK” adına gerçekleşen 8 bombalı saldırının da emir ve talimatını verdi.

2005 yılında PKK üst yönetim organına seçilen terörist, 2009-2012 yıllarında PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin Kandil'deki sözde özel kuvvetler sorumluluğuna getirildi ve çok sayıda intihar bombacısı teröristi eğitip Türkiye metropollerine gönderdi.

Suriye'ye geçmeden önce de Kandil'de PKK'nın kongre ve konferanslarında terör örgütü elebaşılarından Murat Karayılan ile Duran Kalkan'ın yardımcılığını yaptı..

PKK terör örgütünün prezentabal yeni lideri…

Lafı eveleyip gevelemeden söyleyeyim, PKK’nın yeni küresel prezentabal lideri Ferhat Abdi Şahin - Şahin Cilo - Mazlum Kobani.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Baran Laşer
Baran Laşer 4 yıl önce
Serok Erdogan
Necdet Çelikdönmez
Necdet Çelikdönmez 4 yıl önce
Yazarımız ömür bey'e bu aydınlatıcı yazısı için çok teşekkür ederiz böyle bir terör örgütünün içini dışını terörist kadrosunu anlatan bir yazı.Bu teröristleri Türkiye cumhuriyeti devleti ağırlığını koyarak teslim almalıdır daha fetö terör başı da duruyor.Yahu elimizle büyüt besle başına bela olsun.Bu halk din istismarı yüzünden fetoya aldandı kürt vatandaşlarımız da malum terörist kadrosuna aldandı hala siyasi kanadına destek veriyorlar.Devlet aklı işleyip ne edip edip bu terörist kadrosunu teslim almalıdır ülkemizdeki askeri üstleri kapatmak şartı devreye girmeli yoksa bu ABD ve batı Yola gelmez.Yazar ömür bey'e kalemin e kuvvet yüreğine sağlık esen kalasın selamlar gönderiyoruz.
Üzeyir K
Üzeyir K 4 yıl önce
Lanet olası örgüt ocakları söndürdü namaz kılsa ne kılmasa ne