USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Nedir bu ‘SEO’ neden önemlidir?

Nedir bu ‘SEO’ neden önemlidir?
14-10-2022

Global dünyada dijitalleşme süreci, hız kesmeden büyümeye devam ederken, “SEO” kavramı da her geçen gün daha fazla önem arz ediyor. SEO çalışmalarıyla, web sitenizi dijital ortamlarda daha iyi yerlere getirerek, organik ziyaretçilerinizi arttırabilirsiniz.

SEO, web sitelerinin arama motorlarında (Google, Yandex, Bing gibi) üst sıralarda yer almasını sağlayan en önemli çalışmaların başındadır.

İnternet sitenizin arama motorlarında üst sıralarda olması, web sitenizin daha fazla görüntülenerek ziyaretçi trafiğine uğramasını sağlar.

E-ticaret- blog sayfaları ya da kurumsal web adreslerinize yapılacak etkili bir SEO çalışması, markanın varlığını daha görünür kılmaya yardımcı olmaktadır.

Normal şartlarda görüntüleme, tıklama, ziyaretçi sayısı düşükken SEO uzmanının yaratacağı olumlu etkiler sayesinde daha da fazla arttırmış olursunuz.

İngilizce “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelen “Search Engine Optimization” kelimelerinin baş harflerinin oluşturduğu “SEO” çalışması ile “Google” ilgili web sayfalarına bağlantılar gönderir, web sayfalarının kalitesini analiz ederek ölçümleyerek sıralar.

Bir web siteniz var ancak o site, size müşteri getirmiyorsa bir fayda da sağlamıyor demektir.

Sitenizin size fayda sağlaması için kullanıcıların ona kolaylıkla ulaşabiliyor, arama motorlarında yaptıkları sorgularda karşılarına çıkabiliyor olması gerekmektedir.

Örnekle; bir giyim siteniz var, bu sitenin size müşteri getirebilmesi, cirolarınızı artırabilmesi için ‘Google’da “kadın pantolon modelleri, elbise modelleri” gibi kelimelerde ilk sayfada görünür olması gerekmektedir ya da bir seyahat acenteniz varsa Bodrum Gezilecek Yerler, Antalya Uçak Bileti, Gebze Koop Saatleri gibi kelimelerde önde olmanız gerekmektedir. SEO çalışmaları, tam olarak bunu sağlamaktadır. Sitenizi sizin için en doğru anahtar kelimelerle en doğru müşterilerin karşısına çıkarma çalışmalarına “SEO” denmektedir.

Organik SEO çalışmalarının web sitelerine avantajları…

Web sitenizin hem üst sıralarda hem de ilgi çekici görünmesi, daha fazla ziyaretçinin ulaşabilir olması açısından önemlidir. Organik SEO çalışmaları, hedeflemiş olduğunuz markalaşma, kurumsal kimlik, müşteri sadakati, memnuniyet ve kolay erişim gibi pek çok konuda avantajlar içermektedir.

SEO çalışmalarının daha etkili bir düzeyde olması için ilgi çekici başlık etiketleri belirlenmektedir.

Belirlenen başlık etiketlerinin konuyu içermesi, okuyucuların ilgisini çekmeyi başaracak şekilde olması gerekir. Zira izleyeceğiniz bu yol, web sitenizdeki ziyaretçilerin her geçen gün daha çok artmasına zemin hazırlamaya başlar.

Etkili “SEO” nasıl yapılır?

SEO çalışmaları site içi, site dışı ve teknik olmak üzere üç farklı şekilde ele alınmaktadır.

Site içinden söz ettiğimiz zaman web tasarım ve yazılım çalışmaları ön plana çıkar. Kurumsal bir görüntü sunacak, etkileyici web tasarım ve yazılım çalışmalarıyla, sitenin daha kullanışlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir diğer önemli unsurların başında site içi kadar site dışı SEO çalışmalarının da dikkatli şekilde yapılmasıdır.

Site dışı SEO’da şu hususlara dikkat edilerek bir çalışma hazırlanır.

- Linkler

- Görsel materyaller

- Sosyal medya yönetimi

- Forumlar

- Bloglar

Pek çok kaynak aracılığı ile web sitesine ziyaretçi çekilmeye çalışılır. Arama motoru sonuç sayfalarında doğrudan sıralamayı etkileyecek profesyonel bir çalışma yapılmış olur.

En iyi SEO Stratejileri nelerdir?

Reklam, ziyaretçi, kurumsal kimlik, web ortamındaki görünürlüklerin artması, potansiyel satışlara etkisi gibi pek çok konuda yükselişe geçmeniz SEO ile mümkün hale geliyor.

En iyi SEO stratejileri çalışmaları sayesinde hedeflediğiniz konuma kısa süre içerisinde ulaşabiliyor ve her geçen gün kitle ağınızı genişletme fırsatına sahip oluyorsunuz. SEO uzmanı olarak, çalışmalara özel stratejiler geliştirerek dijital pazarlamada daha etkin bir yönetim gerçekleştirmenizi mümkün kılıyoruz.

Gökhan Vatancı olarak verdiğim hem bilgi ve taktikler ışığında şu avantajlardan faydalanabiliyorsunuz:

- Markanızla eşleşen anahtar kelime analizleri

- Ürün, hizmet ve tanıtım alanında rekabet üstünlüğü

- Web sitenizin Google ortamında görünür olması

- Müşteri sayınızın artması, daha fazla kitleye sahip olmanız

Dijital dünyada hayatta kalmanızı sağlayacak çözümler sunacağımız farklı yazılarda görüşmek üzere...

.

Gökhan Vatancı, dikGAZETE.com

-SEO Uzmanı-

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?