USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Moskova'daki terör saldırısında olağan şüpheliler MOSSAD / IŞİD / NATO / Ukrayna!

Moskova'daki terör saldırısında olağan şüpheliler MOSSAD / IŞİD / NATO / Ukrayna!
25-03-2024

Moskova'daki terör saldırısında olağan şüpheliler MOSSAD / IŞİD / NATO / Ukrayna!

Moskova’daki 154 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı, ilk değil. Rusya'nın enerji kaynakları çokuluslu şirketlerin iştahını kabartıyordu. Ulusalcı akımlar, etnik milliyetçilik sosuna bulandırılmış radikal dinci örgütleri taşeron kullandılar. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra 1996’dan itibaren Moskova, hep terör saldırılarının hedefi oldu. Yüzlerce sivil öldü.

Son olarak geçtiğimiz Cuma akşamı tamamen sivil unsurlara yönelik hain saldırı, Moskova yakınlarındaki bir alışveriş merkezinin konser salonunda gerçekleşti. 1978’den günümüze dek birçok kez kadrosunda değişiklik görülen, Leningrad'da Sergey Omelnichenko, Evgeny Voloschuk, Aleksey Dobychin ve Edmund Shklyarskiy tarafından kurulan Piknik Rus Rock grubunun konseri öncesinde, büyük bir katliam yaşandı.

Kamuflajlı en az beş kişi salona daldı ve otomatik silahlarla ateş açtı.

Onlarca el silah sesi duyuldu. Görüntüler izlendiğinde teröristlerin meskun mahal operasyon eğitimi aldıkları ve son derece soğukkanlı şekilde saldırı yürüyüşüyle, karşılarına çıkan sivillere ateş açtıkları çok net bir şekilde görülüyor. Konser binasında patlamalar sonrasında yangın çıktı ve binanın çatısı çöktü. Yangın alanının yaklaşık 13 bin metrekare olduğu tahmin ediliyor. Crocus AVM’deki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırı da Piknik grubu müzisyenleri yaralanmadı.

Crocus konser binası, ticari gayrimenkul inşaatı ve işletmesinde uzmanlaşmış Crocus Grubuna ait. Salon, Ekim 2009'da açıldı. Kompleksin maksimum kapasitesi 9 bin 789 kişi... Crocus Group'un yüzde 100 sahibi, Azerbaycanlı Yahudi iş insanı Araz Ağalarov. Crocus Group, 2023 yılında Forbes dergisinin en büyük kiracılar listesinde yıllık 255 milyon dolar gelirle 7. sırada yer aldı.

- Crocus Group'un sahibi Araz Ağalarov ile oğlu Rusya’nın ünlü müzisyenlerinden Emin Ağalarov, ABD eski Başkanı Trump ile…

Grup, Crocus City Hall konser salonunun yanı sıra Crocus Expo sergi kompleksi ve Crocus City Mall alışveriş merkezini birleştiren Rusya'nın en büyük ticari sergi ve iş merkezi Crocus City'nin sahibi.

Araz Ağalarov’un teröristlerin salona kapıdan değil, komşu sergi merkezinin penceresinden girerek, ateş açtığını söylemesine bakılırsa tamamen komplike bir terör eylemi.

Rus istihbaratının saldırıdan haberi var mıydı?

Teröristlerin ülkeye nasıl sızdıkları bir kenara Rus istihbaratının olası terör saldırısı konusunda önceden haberi olmasına ne demeli?

Üstelik Rusları bilgilendiren kaynak, Ukrayna'da Rusların mezarını kazan Amerikalılar.

Hatta 7 Mart 2024’te Moskova’daki ABD Büyükelçiliği, ABD vatandaşlarını kalabalık ortamlardan uzak durmaları için uyarmış. Yine saldırıdan 15 gün önce Finlandiya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin bu hafta başında Rusya'da olası terör saldırıları konusunda yaptığı uyarının ardından vatandaşlarına hafta sonu Moskova'da halka açık toplantılardan kaçınmaları yönünde çağrıda bulunmuş.

İngiltere de riskleri ve terör tehditlerini gerekçe göstererek Birleşik Krallık vatandaşlarının Rusya'ya seyahat etmekten kaçınmasını tavsiye eden benzer bir uyarı yayınlamış. Ayrıca Rusya'ya yapılacak tüm seyahatlerin yasaklanmasını tavsiye etmiş.

Almanya ise Alman vatandaşlarına ve çifte vatandaşlığa sahip olanlara yakın gelecekte Rusya'ya seyahat etmemeleri yönünde çağrı yapmış.

Rusları ilk uyaran Amerikalılar. İngiltere, Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri Amerikalıların vatandaşlarını açıktan uyararak, terör saldırısı planını faş edince onlar da mecburen Amerikalılar gibi hareket etmek zorunda kalmışlar. Tüm bunlardan, saldırının göstere göstere geldiği anlaşılıyor.

Nitekim Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson, ABD'nin Mart ayında Moskova'da, muhtemelen kalabalık yerlerde bir terör saldırısı hazırlığı yapıldığına dair bilgi aldığını ve bunu Rusya ile paylaştığını söyledi.

Rus istihbarat teşkilatından bir kaynak da RIA Novosti'ye, ABD'den Moskova'da terör saldırılarının hazırlığı konusunda bilgi alındığını, ancak bu bilgilerin ayrıntı içermediğini söylemiş.

Olağan şüpheliler MOSSAD/ IŞİD/ NATO/ Ukrayna!

Kuklalar yakalandı Kuklacı kim?

Tüm dünya kamuoyu, bu soruya cevap arıyor. Sorunun cevabı ülkelerin çıkar ilişkisine göre farklılık gösteriyor.

Terör eyleminin olduğu gün, BM Güvenlik Konseyi'nde, ABD'nin Gazze'de acil ateşkes sağlanmasını talep eden karar tasarısı, Rusya ve Çin'in veto etmesi sonucu reddedilmişti. Gazze'de ateşkes karar tasarısının kabul edilmesini en çok İsrail ordusu istiyordu. Çünkü Yahudi askerler, kendileri için ölüm tarlasına dönüşen Gazze’de savaşmak istemiyorlardı.

İsrail ordusunun acilen toparlanmasına ihtiyacı vardı. Rusya'nınhayır” demesiyle bu tarihi fırsat ellerinin arasından kayıp gitmişti. İsrail kamuoyu Rusya ve Çin’in ateşkes kararını veto etmesine çok bozulmuştu. Bu nedenle intikam amaçlı eylemi, İsrail gizli servisi MOSSAD’ın düzenlemiş olabileceğini düşünenler olmadı değil?

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali el-Karadagi, Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen terör saldırısını kınadı ve bu tür eylemlerin İslam'la hiçbir ilgisi olmadığını, Moskova'daki saldırının İsrail'in Gazze'deki saldırılarını yoğunlaştırdığı bir döneme denk geldiğine işaret etti ve Moskova'daki saldırının amacının Siyonistlerin Gazze'de işlediği suçları görmezden gelmek ve dikkatleri Gazze'den uzaklaştırmak olduğunu söyledi.

ABD ve Avrupa basını ısrarla fail IŞİD/ DAEŞ diyor!..

Nedense ABD ve AB medyasında terör eylemini IŞİD üzerine yıkmak gibi bir eğilim görülüyor. Gerçi adı geçen eli kanlı terör örgütü, sütten çıkmış ak kaşık sayılmaz.

Nitekim terör saldırısının hemen sonrasında bazı haber ajansları IŞİD/DAEŞ örgütünün saldırıyı üstlendiğini duyurdular. IŞİD’e ait olduğu söylenilen bazı sosyal medya hesaplarından örgütün eylemi üstlendiği açıklandı.

Ancak örgütün resmi kanalları bunu reddetti.

ABD istihbarat yetkilileri de yangından mal kaçırırcasına alelacele IŞİD bağlantılı örgütün iddiasını doğruladı. "Bu saldırının tek sorumlusu IŞİD'tir” vurgusu yaptılar.

Rusya’nın tanınmış TV program yapımcısı ve sunucusu muhaliflerin "Putin'in Demir Bebeği" dedikleri Olga Vladimirovna Skabeyeva ise IŞİD iddialarına tepki gösterdi ve terör eylemini gerçekleştirmeleri için Ukrayna askeri istihbaratının "IŞİD'e benzeyen" saldırganları işe aldığını iddia etti. Ama bu teröristlerin IŞİD mensubu olmadıklarını belirtti.

Hatta Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Moskova bölgesindeki terör saldırısının sorumluluğuna ilişkin IŞİD iddiası adına yapılan açıklamaların sahte olduğunu bildirdi.

NATO, Moskova'daki terör eyleminin neresinde?

Konser salonunu basan teröristlerin yüzlerce vatandaşını öldürdükleri Rusya Federasyonu’ndan herhangi bir talepte bulunmamaları ilginç değil mi?

Ağızlarından tek çıkan söz “Allahuekber”! Tacik etnisitesinden geldikleri ortaya çıkan teröristlerden birinin İstanbul'dan Moskova’ya geldiğini söylemesi de Ankara ile Moskova'nın arasını açmak üzere bir projenin parçası olduklarını gösteriyor. NATO'nun Ukrayna savaşındaki rolü nedeniyle potansiyel bir fail olduğu ileri sürülebilir.

Almanya, Fransa ve Polonya NATO ülkesi mi değil mi? Bu üç Avrupa ülkesi, NATO içinde ama NATO’dan bağımsız Weimar Üçlüsü adını verdikleri öncelikle askeri bir pakt oluşumunu başlattılar. Almanlar ABD’nin boyunduruğundan kurtulmak konusunda niyetlerini belli etmekten çekinmiyorlar. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Kızıldeniz'deki uluslararası misyon içerisinde yer alan Alman donanmasının ABD'ye ait bir insansız hava aracına ateş açtığı haberleri, gündeme bomba gibi düşmüştü.

Ardından Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı ve Russia Today Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan, Alman ordusundan üst düzey subayların Kırım Köprüsü'ne saldırıyı istişare ettiği ses kaydının deşifresini yayınladı. Simonyan'ın yayınladığı deşifreye göre; üst düzey Alman subayların Kırım Köprüsü'ne uzun menzilli Taurus füzeleriyle saldırmayı planladığı ortaya çıktı.

Deşifre metnine göre Kırım Köprüsü'ne yönelik saldırıyla ilgili görüşmede yer alan Alman Hava Kuvvetleri eğitmeni, 100 Taurus füzesinin iki parti halinde Kiev'e nakledilmesini önerdi. Dassault Rafale savaş uçağıyla Taurus füzelerini kullanarak saldırı düzenleme olasılığını tartışıldı.

Her iki olayda da Militärischer Abschirmdienst -MAD/ Alman Askeri İstihbarat Örgütünün parmağı olduğu düşünülüyor. Anlaşılan derin Almanya, MAD üzerinden yeniden uluslararası arenaya çıkmaya hazırlanıyor. Muhtemelen bunu da Rusya ve NATO arasında savaş çıkartarak yapacaklar.

Weimar üçlüsü, Rusya’yı kışkırtmak adına her yolu deniyor. Rus ordusuna karşı etkili savunma yapabilmesi için Ukrayna'ya asker ve ağır silahlar, uzun menzilli füzeler göndermekten tutun da Avrupa'da dondurulmuş Rus varlıklarından elde edilen fonları Ukrayna’yı silahlandırmaya kullanmaya kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

Terör saldırısı sonrasında Emmanuel Macron’un 24 Mart Pazar akşamı Elysée'deMoskova saldırısı ve sonuçları” konulu bir savunma konseyine başkanlık etmesi bana oldukça manidar geldi.

Tüm bu izli mermilerin seyrine bakıldığında Moskova'daki terör olayının perde arkasında NATO üyesi bu üç Avrupa ülkesi olduğu söylenebilir. Weimar müttefiklerinin Moskova’ya yönelik   savaş hazırlıklarından ve her türlü planlarından Rusları haberdar eden NATO’nun büyük ortağı ABD olduğu anlaşılıyor.

Ukrayna günah keçisi!..

Ukrayna halkının olup bitene dur diyebilecek bir iradeden yoksun olduğu uzun süredir biliniyor. Kukla, eşcinsel ve kokainci cumhurbaşkanlarının kötü dublör olduğu söylenebilir. O devlet başkanı gibi davranmaya çalışan gedikli bir palyaço. Ordu derseniz paralı askerlerden oluşuyor. Sözün kısası Ukrayna ordusu, emperyalistlerin çıkarları adına savaşıyor.

İşte bu nedenle Ukrayna, daha çok Weimar Üçlüsü’nün etkisi altında. Ukrayna topraklarından Rusya içlerine doğru her türlü terör eyleminin yapılmasına hiçbir engel yok. Rus yetkililerin ısrarla terör saldırısının arkasında Ukrayna’yı görmek istemelerinin haklı nedenleri olabilir.

Medvedev, 'Kiev rejiminin' Moskova konser salonu saldırısıyla bağlantısı olması durumunda Ukrayna'nın üst düzey yetkililerinin 'terörist olarak acımasızca yok edileceğini' söyledi.

Ukrayna ise terör saldırısıyla herhangi bir ilgisi olduğunu reddetti. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Adrienne Watson da yaptığı açıklamada, "Ukrayna'nın herhangi bir müdahalesi olmadı" dedi.

Ama Rusya, terör acısını bastırmaya çalışırken Ukrayna'dan fırlatılan uzun menzilli füzeler, Kırım’daki Sivastopal kentini vurdu.

NATO/Weimar terörünün amacı nedir?

Saldırının temel amacı, Rusya Federasyonu başkanlık seçimlerini beşinci kez kazanan Vladimir Putin'in Rus halkının gözündeki güvenilirliğine itibar suikasti düzenlemektir.  Rusya'nın başkentini yaşanmaz hale getirmektir. Bu açıdan bakıldığında Moskova, kendi 11 Eylül'ünü yaşıyor.

İkinci Dünya Savaşı'nda ABD, Japon ordusunu silahsızlanmaya zorlamak için Hiroşimo ve Nagazaki'ye atom bombası attı. Şimdi Ukrayna'daki savaş ve Moskova'daki terörle birlikte Rusya'yı atom bombası kullanmaya zorlayarak Rusya'yı da aynı kışkırtmaya zorluyor. Bir diğer konu da uzun süredir Rusya'yı Ukrayna üzerinden kuşatan NATO'nun savaşı Rusya'nın içine götürmeye uzun zamandır hazırlanıyor olması.

Son söz yerine:

Türkiye'de Ankara'daki Merasim Sokak, Ankara Gar patlaması, Güvenpark ve İstanbul Beşiktaş’taki Arena saldırısı gibi terör eylemleri anlaşılmadan Rusya’daki terör anlaşılmaz!

Saldırıların gerçekleştirdiği tarihlerde benim görüştüğüm bazı uzmanlar, 10 Ekim 2015 ve 17 Şubat 2016’da Ankara’da patlayan bombaların failini çok uzakta aramanın zaman kaybı olduğunu, dost görünen düşman kuvvetlerin bu terör eylemini tertiplediklerini söylemişlerdi.

Güvenlik güçlerinin yürüttüğü faili belirleme çalışmalarının sonunda olayın ister PKK ister IŞİD’i işaret etse bile azmettirici gücün bir NATO ülkesinin istihbarat servisinin tezgâhı olduğu konusunda hemfikirler.

Sonuç itibarıyla Ankara bombaları, Türkiye’yi işgal etmek isteyen küresel güçlerin, NATO planının bir parçasıydı. Arkasından 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmıştı. Ruslar hem NATO’ya hem de Weimar’a dikkat etsin!

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

омюр челикдёнмез, Дикгазете

Seçilmiş Kaynakça

https://www.state.gov/terrorist-attack-in-moscow/

https://ria.ru/amp/20240323/terakt-1935226716.html

https://kafkassam.com/turkiyenin-eksen-degisikligine-teror-faturasi.html

https://kafkassam.com/emperyalizmin-bombali-ankara-cikarmasi.html

https://www.rbc.ru/society/24/03/2024/65fdc5279a7947060de78e08

https://kafkassam.com/delta-force-vurulunca-ankarada-bombalar-patladi.html

https://ru.usembassy.gov/security-alert-avoid-large-gatherings-over-the-next-48-hours/

https://www.dikgazete.com/yazi/almanlar-amerikali-cellatlarindan-kurtulmak-istiyor-mu-6607.html

https://www.fikrikadim.com/2024/03/22/omur-celikdonmez-evaluated-the-terrorist-attack-in-moscow.html

https://www.dikgazete.com/yazi/weimar-uclusu-bermuda-seytan-ucgeninden-daha-mi-tehlikeli-6662.html

https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2024/03/23/statement-from-press-secretary-karine-jean-pierre-on-the-terrorist-attack-in-moscow/

https://www.habersanliurfa.net/yazarlar/omur-celikdonmez/17-subat-suikastinin-azerbaycan-guvenligine-etkisi/18122/

https://apnews.com/article/russia-moscow-krasnogorsk-gunmen-concert-hall-fire-97e321c3c477ece36d4fb32f50fa0e8a

https://www.theguardian.com/world/2024/mar/24/new-islamic-state-videos-back-claim-it-carried-out-moscow-concert-hall-attack

https://www.francetvinfo.fr/monde/russie/attaque-terroriste-pres-de-moscou/direct-deux-jours-apres-l-attentat-terroriste-pres-de-moscou-une-journee-de-deuil-national-en-russie_6444061.html

https://www.lemonde.fr/international/live/2024/03/24/en-direct-attentat-pres-de-moscou-le-bilan-de-l-attaque-au-crocus-city-hall-s-eleve-a-137-morts-selon-les-autorites-russes_6223622_3210.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
selçuk
selçuk 1 ay önce
bunlar zaten olağan şüpheli geç bunları. senden farklı bir örgüt yazmanı beklerdim. bilinenin dışında. süpriz.