USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Muhalif bir belediye başkan adayına suikast, 31 Mart seçimini nasıl etkiler?

25-03-2019

Seçimlerle ilgili her hangi bir yönlendirici mahiyette kalem oynatmadım. Çok da anladığım bir saha değil. Fikrimiz belli. Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü kırmızı çizgimiz.

Ancak kaos mimarlarının 31 Mart seçimleri öncesinde deneyebilecekleri bir kaç suikast yöntemi olabilir.

Döviz artışı ekonomik suikast…

Seçimin son haftasına girilirken ekonomik  suikast en evvel başvuracakları karıştırma tekniği. 

Nitekim döviz oynaklığı ve son tırmanış ekonomik suikastı uyguladıklarını gösteriyor. 

İtibar suikastında Balyoz ve Ergenekon davalarındaki “üst akıl” devrede…

Bir diğer ikinci suikast yöntemi de itibar suikastı. Bir zamanlar çuvalla, bavulla askeri ve sivil savcılara Balyoz, Ergenekon  davalarına temel teşkil eden uyduruk sahte belgeleri gönderen küresel güç odağı, şimdide tersinden hareket halinde. Taktik aynı,  sureti Hak’tan görünmek. İktidara can suyu taşımak. Şimdi de muhalif siyasilerle ilgili belgeler servis ediliyor. Bu belgelere balıklama atlayanlar ne yazık ki tuzağa düşürüldüklerinin farkında değil.

Erdoğan ve Bahçeli çok iyi korunmalı!..

Başvurmaları muhtemel üçüncü suikast, Cumhur ittifakını iki ana omurgasını hedefleyen fiili silahlı saldırı. Amaç Türkiye'yi karıştırmak ve farklı siyasi görüşlerden insanları sokağa dökerek çatıştırmak.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli bu nedenle terörizmden medet umanların liste başında.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO ve AB ülkeleri arasında en iyi korunan devlet başkanlarından.

MHP lideri Bahçeli, koruma ordusuyla gezmiyor ama uzak ve yakın koruma taktikleri, elektronik kontrol yöntemleri ile  güvenliği en üst düzeyde sağlanıyor.

Cumhur İttifakını endişelendiren seçim anketleri!..

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş'la ilgili söyledikleri dikkat çekici.

Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın; "CHP'nin Ankara Büyükşehir adayı Yavaş'ın seçim öncesi veya sonrası ne olacağı belli değil, Ankara şu anda belirsizlik içinde olan bir durumda" açıklaması önemli ip ucu.

Bunu iki şekilde anlamak mümkün. Yasal prosedür çerçevesinde Mansur Yavaş'ın adaylığının iptalinin gerçekleşmesi veya yine yasal prosedür çerçevesinde tutuklanması.

“Olmaz olmaz” demeyin, bal gibi olur, akan sular durur. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları aslında izlenecek yol haritasını gösteriyor. Buna göre, Mansur Yavaş belediye başkanı seçilse bile hakkındaki yargı kararı nedeniyle mevcut iktidarın peşini bırakmaması söz konusu.

Mansur Yavaş'ın suçlandığı bir diğer konu da vergi kaçakçılığı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediğine göre, Maliye Bakanlığı kayıtlarında Yavaş'ın vergi kaçırdığına dair bilgi var. 

Ne yalan söyleyeyim, benim hoşuma gitmedi.

Böylesi bir durum, resmen yangına bir odun daha atmakla eş değer.

Erdoğan ve Bahçeli soğukkanlılıklarını korumalı!..

Bazı araştırma şirketlerinin yaptıkları son anketlerde, Ankara ve İstanbul sonuçlarının, Erdoğan ve Bahçeli'nin hoşuna gitmeyecek  şekilde kamuoyuna pompalanması, bu iki liderin sinir sistemini tahribat amaçlı olduğu ortada.

O anketlerde, Ankara’da Mansur Yavaş yüzde 44.3, Mehmet Özhaseki ise yüzde 39.3 oy alır görünüyor.

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu için yüzde 44, Binali Yıldırım için yüzde 42 oy çıktığı gösteriliyor.

Yakın tarihte Özal Suikasti…

İnönü, Demirel ve Ecevit'e yönelik yumruklu saldırı ötesinde silah kullanılan tek suikast girişimi Turgut Özal'a yapıldı.

Bir de Hamido var. 1980 darbesi öncesinde siyasilere yönelik en kanlı suikast Malatya'da yaşandı. Malatya bağımsız belediye başkanı Hamid Fendoğlu, nam-ı diğer Hamido; 17 Nisan 1978'de kendisine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu iki torunu ve geliniyle birlikte hayatını kaybetmişti.

18 Haziran 1988'de Anavatan Partisi'nin olağan genel kongresinde; dönemin başbakanı Turgut Özal'a suikast girişiminde bulunuldu.

Özal konuşma yapmak için kürsüye çıktıktan kısa bir süre sonra, Kartal Demirağ adlı saldırgan Özal'a iki el ateş etti. Mermi mikrofondan sekip Özal'ı sağ el başparmağından yaraladı. K. Demirağ yakalandı, 4 yıl hapis yattıktan sonra Özal tarafından affedildi. Turgut ÖZAL, Kongrede yeniden genel başkan seçilmişti.

Mansur Yavaş'a suikast planı!..

Bu bir bilgi veya duyum değil. 

Benimkisi manyak bir teori. “Rüyamda gördüm” desem yalan söylemiş olmam.

Türkiye'yi karıştırmak isteyenler, iktidarla muhalefetin rekabetini kan davasına dönüştürmeyi planlıyor.

Başrolde CIA ve MOSSAD var. 

Kaos girdabı, öncelikle başkent Ankara'da oluşsun istiyorlar. Hedef kişi, bir türlü muradına eremeyen Beypazarı eski Belediye Başkanı ve üç seçimdir Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan Mansur Yavaş.

Güvenlik güçleri hain planı öğreniyor…

CIA ve MOSSAD'ın bu hain planından Türk güvenlik güçlerinin bir şekilde haberi olur.

Mitinglerde, toplantılarda gerekli emniyet tedbirleri alınır. Bununla yetinilmez. Mansur Yavaş'ın  yakından tanıdığı bir istihbarat görevlisiyle kendisine çelik yelek gönderilir. 

Oyunu kuralına göre oynanması istenir. Kendisine denilir ki; "- abi silah sesini duyduğunda kendini yere at. Yandım anam diye bağır. Seni vuruldu sansınlar.”

Hikâye bu, rüya bu. 

Umarım böylesine bir talihsizlik yaşanmaz. Yoksa memleket bir gecede karışır, iktidar oyları taban yapar.

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin!

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Davut Nural
Davut Nural 5 yıl önce
Merhaba Yazar farklı bir iç siyaset konusunu Eke almış.Dikkat etmek lazım hiçbir pravakasyona millet olarak gelmemeliyiz.İktidar adil olmalı.Muhalefet hırçın olmamalı.Hak eden kazanmalı.Devletimiz dimdik ayakta.Devletin başında devlet var.Kolay gelsin yazara başarılar dilerim.
Necdet Çelikdönmez
Necdet Çelikdönmez 5 yıl önce
Yazar ömür beye bu yazısı için teşekkür ederiz.komplo teorileri hep olmuştur ve olacaktır da.Devletimiz gerekli güvenlik tedbirlerini alır.Güçlü bir istihbarat teşkilatımız var.Mesele Devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü korumaktır.Hertürlü senaryo ve kime olursa olsun yapılacak bir suikast girişimini red ediyoruz.Seçimler özgür irade ve tarafsız yapılmalı.Bileğinin hakkı ile kaZanan kimse görevini yapsın. Dış istihbarat güçlerinin hiçbirinin kiskirtmasına meydan vermemek lazım. Kardeşlik dostluk barış sulh içinde hak edenler seçimi kazansın.
Coğrafyacı
Coğrafyacı 5 yıl önce
Ne biçim münasebetsiz rüya görüyorsunuz Allah korusun bu şekildeki bir olay milletimizi ayrıştırır
Asena
Asena 5 yıl önce
Siz kimden yanasınız? Mansur Yavaş'ı aşağılayıcı üslubunuzu kınıyorum