USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

MOSSAD ajanı Benyamin Ephraim nasıl DAEŞ / IŞİD Emiri oldu?

MOSSAD ajanı Benyamin Ephraim nasıl DAEŞ / IŞİD Emiri oldu?
05-08-2023

Önce ne oldu?

DAEŞ/ IŞİD terör örgütünün sözcüsü Ebu Hudhaifa el-Ensari, iki ay gecikmeli olarak örgütün emiri/lideri Ebu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi'nin öldürüldüğünü 3 Ağustos 2023'te doğruladı.

Oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Irak Şam İslam Devleti” (IŞİD) örgütünün lideri Ebu Hüseyin el- Kureyşi'nin MİT'in 29 Nisan'da Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği operasyonda öldürüldüğünü söylemişti. 

Türk medyası, o dönemde Ebu Hüseyin El-Kuraşi'nin, İdlib Valiliği bitişiğindeki kuzey Suriye'de Türk güçleri ve onlara sadık Suriyeli grupların kontrolündeki bölgelerde bulunan Afrin sınır bölgesinde öldürüldüğünü bildirmişti.

Ancak aşırılık yanlısı örgütün sözcüsü, en önde gelen muhaliflerinden biri olarak gördüğü ve Ankara için çalıştığına inandığı Hay'at Tahrir al-Sham'ı, liderini öldürmekle suçladı. Cenazesini Türk hükümetine teslim ettiklerini söyledi.

Ebu Hüseyin El-Kureyşi, 30 Kasım 2022'de, selefi Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi'nin ölümünün ardından örgütün yeni lideri ilan edilmişti.

Ebu Hasan el-Haşimi el-Kureyşi de Şubat 2022'de güneybatı Suriye'de ABD güçleri tarafından öldürülen IŞİD eski lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi'nin yerini aldı.

Ebu Hasan el-Haşimi el-Kurashi, 2019'da Suriye'de öldürülen eski militan lider Ebu Bekir el-Bağdadi'nin kardeşiydi.

Ebu Hüseyin'in arabasının üzerindeyken onu yakalamaya çalıştıkları sırada öldürülmesine bakılırsa Türk istihbaratının kullandığı silahlı insansız hava aracının açtığı ateş sonucu öldüğü anlaşılıyor.

IŞİD'in yeni lideri olarak Ebu Hafsan el-Haşimi el-Kureyşi/Ebu Hafs el-Haşimi el-Kureyşi seçildi. Kim seçti nasıl seçildi neye göre seçildiğine dair, IŞİD terör örgütünün sözcüsü Ebu Hudhaifa el-Ensari'nin açıklamasında bilgi yok.

2014'te Irak ve Suriye'nin büyük bir bölümü İslami hilafet ilanlarından beri terör örgütünün başındaki beşinci kişi.

Terör örgütünün başına Ebu Hafs geçti!

Ebu Hafs/Ebu Hafsan'ın biyografisi, örgütün arşivinde mutlaka vardır. Onun da isminin sonuna El Kureyşi eklenmesi, Emirliğini geleneksel kutsallık atfedilen teolojik bir zemine oturtmak amacına yönelik. Yani modern zamanların piar çalışması veya pazarlama tekniği.

Çünkü özellikle İngiliz oryantalistlerin 19. Yüzyıl da Arap ulusculuğuna dini ve sôzde kudsi karekter kazandırmak için Hz. Muhammed’in vefatının ardından İslam toplumunun karşı karşıya kaldığı kimin halife olacağı meselesi bir ihtilafa dönüşmüştü.

Halifeliği, Mekke'ye sonradan gelen Haşimi ailesine kaptırmak istemeyen Mekkeli ileri gelen ailelerin “İmamlar Kureyş’tendir.” hadisini gerekçe göstererek Haşimi ailesinden Hz. Ali'yi saf dışı bırakmışlardı. 

Nitekim bu anlayış ile şekillenen İslam yönetimi kapsamında Halifede Müslüman, mükellef ve erkek olma, ilim, adalet ve kifâyet sahibi olma şartlarının yanında bir de Kureyşli olma şartını aramışlardır.

Sonraki yıllarda özellikle 19. Yüzyılda Osmanlı Hilafetini Şerî açıdan “gayri dini” göstermek için bu meseleyi bir kriz evresine taşıyan İngiliz istihbaratının kullandıkları Arap aparatları da tarihin cilvesine bakın ki Haşimi soyundandı. Şimdi Ürdün tahtında oturuyorlar.

“Hafs” ne demek?

Kökeni: Arapça

1. Biriktirme.
2. Toplama.

hafsa

1. Biriktirme, toplama.
2. Dişi sırtlan.
3. Peygamberimiz Hz. Muhammed'in zevcelerinden biri ve Hz. Ömer'in kızı.

haf

1. Saman inceliğinde herhangi bir sap, dal veya tahta parçası
2. Yararsız, pis veya zararlı olduğu için atılan ufak tefek şeylerin hepsi.
3. Oyun kurucu.

Yani Ebu Hafs el-Haşimi el-Kureyş'in ön ismi de görüldüğü gibi dini referanslar açısından oldukça uygun.

Sami ırkının IŞİD dayanışması!..

Araplarla İsrailoğulları - Yahudiler aynı etnisiteden yani amca çocukları. Şecereleri aynı, dini kabulleri üç aşağı beş yukarı aynı, Hz. İbrahim'in çocukları. Hatta İslam'ın ilk yıllarında her iki toplumun ibadet esnasında yöneldikleri istikamet Kudüs ve “Beytul Makdis”.

Tel Aviv İslam Üniversitesi, 1956 senesinde MOSSAD tarafından kurulmuş. Kur'an, Hadîs, Akâid, Fıkıh, Arapça gibi müfredatı var; “sağlam" bir ajanın yetişmesi için gerekli olan tüm dersler de titizlikle işleniyor.

Alanında uzman psikologlar, tarihçiler, sosyologlar, iletişimciler, siyaset bilimciler, askerî bilimciler, uluslararası ilişkiler vesaire... Yani bildiğiniz MOSSAD ajanının "İslami ilimler uzmanı". Aslında, dilim varmıyor ama, "İslam alimi" kılıflı MOSSAD elemanı yetiştiriyorlar.

İşte bunlardan biri de 28 Ağustos 2017’de Libya hükümetince tutuklanan 'Ebu Hafs' isimli bir imam. Bu şahsın MOSSAD adına Arap ve İslam ülkelerinde casusluk yapmakla görevlendirildiği ortaya çıkmıştı.  

Söz konusu MOSSAD ajanının DAEŞ'in içine sızdığı, onlarla birlikte Bingazi şehrine geldiği ve şehirde kendisini terörist gruba iyice kabul ettirerek cami imamlığı görevine getirildiği belirtilmişti.

Vaizin ismi Benyamin Ephraim iken, müminleri kandırmak için kullandığı mahlas 'Ebu Hafs'tır.

"Ebu Hafs" kod adlı MOSSAD ajanının DAEŞ içinde kendisini süratle kabul ettirdiğini, sıradan bir elemanken cami imamlığına kadar yükseldiğini, sonra da DAEŞ'in 200 kişilik bir terör grubuna komutanlık ettiğini, bu grubun sürekli olarak Mısır topraklarına nüfuz ettiğini, bu grubun Libya'da tanınan en vahşi DAEŞ grubu olduğunu ve söz konusu grubun DAEŞ tarafından savaşı Mısır'a taşımakla görevlendirildiğini İspanyol gazeteleri yazmıştı.

Libya'da Abu Hafs olarak tanınan Benjamin, eski lider Muammer Kaddafi'yi deviren 2011 NATO önderliğindeki Libya işgalinden sonra Libya'da çalışmaya başlamıştı. Akıcı bir şekilde Arapçası ile yerel lehçeleri kullanabiliyordu.

İsrail istihbarat görevlisi Ebu Hafs, 2011'de Hamdeen Örgütü içindeyken Albay Muammer Kaddafi yönetimine karşı halk ayaklanmasını ve ne yapacağını planladı.

Libya istihbaratına göre, İsrail casusu kariyerine Libya'da başladı, IŞİD'e bağlı 200 kişilik bir gruba liderlik etti ve ardından vaiz olarak Bingazi'ye taşındı. 

Irak Şam İslam DevletiIŞİD örgütü, 2014 yılında Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'un kontrolünü ele geçirdiğinde çok sayıda kaynak ve istihbarat raporları, Mossad ajanlarının, terörist grubun milislerinin amirleri olarak rolünden bahsetmişti.

Bunlardan biri de asıl adı Benyamin Ephraim olan örgüt içinde Ebu Hafs mahlasını kullanan Mossad ajanı idi.  Musul görevi bittikten sonra, Ebu Hafs, tutuklandığı Libya'ya dönmüştü.

Ebu Hafs olduğu iddia edilen kişinin, ortalıkta dolaşan görüntüsünün bir haber ajansı tarafından onun Irak'ın Musul kentinde tutuklandığını söylemek için kullanıldığını belirtmekte fayda var.

Netice şu; Ağustos 2023 tarihinden itibaren DAEŞ /IŞİD'in beşinci emiri halifesi olduğu, örgüt sözcüsü tarafından kamuoyuna duyurulan Ebu Hafs el-Haşimi el-Kureyşi'nin asıl adı Benyamin Ephraim ve MOSSAD ajanı.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.bbc.com/turkce/articles/c841g070ve7o

https://www.arabnews.com/node/2349461/middle-east

https://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/03082023

https://newsonair.gov.in/Main-News-Details.aspx?id=465507

https://ru.euronews.com/2023/05/01/erdogan-isis-chief-killed

https://al-sharq.com/article/27/08/2017/ البيان-الإماراتية-تتحرى-الكذب

https://al-ain.com/article/israel-s-abu-hafs-a-national-israeli-plot

https://arabic.rt.com/funny/895799- بو-حفص-الإسرائيلي-يؤم-الليبيين/

https://www.dikgazete.com/yazi/isid-irak-turkmenlerine-emanet-4338.html

https://www.musellem.net/m-said-hatiboglunun-hilafetin-kureysiligi-kitabina-dair/

https://www.ariannaeditrice.it/articoli/predicatori-sionisti-e-stragisti-wahhabiti

https://www.takvim.com.tr/Dunya/2017/08/28/imamlik-yapan-mossad-ajani-yakalandi

https://www.cagliaripad.it/251458/arrestato-leader-dellisis-libia-un-agente-del-mossad/

https://dogruhaber.com.tr/mobil/yazar/suat-yasasin/16746-telaviv-islam-universitesi

https://www.agenzianova.com/news/turchia-scoperta-una-rete-di-spie-per-conto-del-mossad/

https://www.mintpressnews.com/isis-commander-captured-libya-revealed-mossad-agent/231863/

https://www.ilprimatonazionale.it/esteri/arrestato-leader-dellisis-in-libia-era-un-agente-del-mossad-71756/

https://en.vijesti.me/world/globus/668150/abu-hafsa-al-hasimi-al-quraisi-the-new-leader-of-the-islamic-state

https://www.aljazeera.com/news/2023/8/3/isil-confirms-death-of-leader-abu-hussein-al-qurashi-names-successor

https://www.france24.com/ar/الأخبارالمستمرة/20230803-تنظيم-الدولة-الإسلامية-يعلن-مقتل-زعيمه-في-اشتباكات-في-شمال-غرب-سوريا

http://www.hispantv.com/noticias/asia-occidental/344479/israel-espionaje-siria-irak-lucha-terroristas-estado-islamico

https://www.reuters.com/world/middle-east/islamic-state-confirms-death-its-leader-names-his-replacement-2023-08-03/

https://www.thenationalnews.com/mena/2023/08/03/isis-confirms-death-of-its-leader-abu-hussein-al-husseini-al-qurashi/

https://timesofindia.indiatimes.com/world/rest-of-world/islamic-state-confirms-death-of-leader-announces-replacement/ articleshow/102400501.cms?from=mdr

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
masum
masum 9 ay önce
Köpektaparlar kudurmuş. Hepsi kuduz gibi saldirmış. Bu yazinizda dünya medyasinda bir ilk.