USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Mahinur Özdemir Göktaş ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yansıyan ‘Ay Işığı’!..

Mahinur Özdemir Göktaş ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yansıyan ‘Ay Işığı’!..
14-06-2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yansıyan Ay Işığı 

4 Haziran 2023 PAZAR tarihli, 32211 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Mahinur Özdemir Göktaş atandı.

5 Haziran 2023 Pazartesi günü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak göreve başlayan Mahinur Özdemir Göktaş’ın atanması, özellikle bakanlık çalışanları ve bakanlık ile irtibatlı sivil toplum kuruluşları açısından tam bir sürpriz oldu.

Neden sürpriz oldu?

Çünkü yeni kabine açıklanmadan önce özellikle AK Parti içinden, bürokrasiden veya gelenekselleştiği şekilde KADEM çevresinden birçok ismin bakan olacağı konuşuluyordu.

Mesela bir önceki Bakan Derya Yanık, KADEM Yönetim Kurulu Üyesiydi.  Ondan önceki Bakan Zehra Zümrüt Selçuk da Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara temsilciliği yapmıştı. Mahinur Özdemir Göktaş’ın Aile Bakanlığına atanması ile bu teamül bozuldu. Dolayısıyla hiç kimsenin yeni bakanın ismine yönelik tahmini tutmadı, hepsi ters köşe oldu.

Brüksel Schaerbeek’de bir Türkmen kızının ailesi…

Belçika'nın Brüksel Bölgesi'nin 19 belediyesinden biri olan Schaerbeek'te bir süpermarket sahibinin kızı olan Göktaş, 1982 yılında Brüksel'de doğdu. Schaerbeek, Brüksel'de Türklerin, Arapların ve diğer göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden biridir.

Japonya'daki Türklerin çoğunluğu Ordu'nun Fatsa ilçesi, İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Türklerin Konya’nın Kulu ilçesinden olduğu gibi Schaerbeek nüfusunun önemli bir kısmını Afyon veya Emirdağ’dan gelen gurbetçiler oluşturur. Sanırsınız ki Karahisar Kalesi yıkılıp gelmiş.

Tıpkı Emirdağ TürküsüZalım poyraz gıcım gıcım gıcılar’ sözlerinde olduğu gibi:

Emirdağ'la şu Afıyon'un arası
Emirdağı'n ardı selvi sırası
Muradımı alamadım dünyada
Onulmaz bu yüreğimin yarası

Mahinur Özdemir Göktaş, Emirdağ’dan Belçika’ya 1970 tarihinde göç eden; Belçika Brüksel Schaerbeek’te 26 sene boyunca market işleten Hasan Malak’ın 30 torununun en büyüğü. Babası Hasan Özdemir İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü mezunu. Hasan Özdemir aslen Afyon, Eskişehir, Ankara'ya sınırı bulunan, Konya Çeltik Gökpınar (Honamlı) Mahallesindendir.

Emirdağ ile Çeltik arası günümüz şartlarında Emirdağ Davulga Yolu üzerinden 51 dk. (60,3 km) iki meskun mahal arasında karşılıklı yer değiştirmeler olmuştur. Çeltik ilçe merkezi Bulgaristan göçmeni Türkler ve Emirdağ kökenli Yörük Türklerden müteşekkil etnik bir yapıya sahiptir. 06.07.1950 gününden itibaren; Akşehir İlçesinin Yunak Bucağı sınırları içindeki Gökpınar mevkiinde (Honamlı) adiyle yeniden bir köy kurulmuştur.

Aydın yöresinde yaşayan ancak 1860 yılından sonra Hatay taraflarına göçen Kayı boyuna bağlı Honamlı yörükleri, Kurtuluş Savaşında Hatay- Antep bölgesinde devletten "çete belgesi" alarak Fransızlara ve Ermeni çetelerine karşı birçok başarı elde etmişlerdir.

1940'lı yıllara kadar bölgede yaşayan Honamlı yörükleri, 1948 ve 1949 yıllarında "Gökpınar Çiftliği" denilen bölgeye gelmişler ve buraya yerleşerek "Honamlı" köyünü kurmuşlardır. Daha sonra adı "Gökpınar" olarak değiştirilmiştir. Yerleşik hayatı geç benimsemeleri nedeniyle saf Türk kültürünü ve dilini yaşatmaktadırlar.

Honamlı, 2012 yılındaki yasa değişikliğinden sonra mahalle oldu. Gökpınar'ın nüfusunu, çoğunlukla aslen Aydınlı olan Honamlı yörükleri ve az sayıda Horzum yörükleri oluşturmaktadır. Kayı boyuna mensup Honamlılar, 1948 yılında Gökpınar çiftliği denilen yere iskan olunmuşlardır. Kasabanın ilk adı "Honamlı" iken, sonradan "Gökpınar" olarak değiştirilmiştir. 

Mahinur Özdemir'in anne ve babası 1981'de evlenmişler. Schaerbeek'te yaşamaya başlamışlar. İki kız, üç erkek olmak üzere beş çocukları dünyaya gelmiş.

Anne tarafı ise Afyonkarahisar Emirdağ ilçesi Tez köyünden olan Mahinur Özdemir Göktaş’ın babası Hasan Özdemir (Alparslan Türkeş'in arkadaşlarından ve Belçika Ülkücüler eski Federasyonunda başkanlık yaptı). 

Kardeşi Alperen Özdemir (Müsiad’da Görevli), Mahinur Özdemir Göktaş, evli ve 2 çocuk annesi olup eşi Rahmi Göktaş (Yunus Emre Kültür Derneği başkanı), Amcaları ise Emin, Tahir, Mehmet ve Ahmet Özdemir (Gökpınar’da çiftçilik ve nakliyecilik faaliyetleri) yapıyorlar. 

Flemenkçe bilmeyen Emirdağlı Hasan Dedenin Bakan Torunu…

İsterseniz Özdemir ailesinin Belçika hikayesini Mahinur Özdemir Göktaş’ın kendi anlatımından okuyalım;

Belçika'daki birçok Türk gibi Emirdağlıyız… Belçika’ya aileden ilk gelen kişi dedem Hasan Malak olmuş. Annemin babası. Beş ay sonra da eşini ve beş çocuğunu yanına almış. Yıl 1969. Üç çocukları daha olmuş. Belçika'daki birçok Türk gibi Emirdağlı'yız.

Şu anda Emirdağ ilçe nüfusu 20 bin civarında aslında. Belçika'da ise 30-40 binden fazla Emirdağlı yaşıyor. Belçika, nüfusu 11 milyon olan küçük bir ülke. Yüzde 10'u yabancı, yüzde 5'i Müslüman. Brüksel ise konumu gereği çok kültürlü bir başkent.

Dedem hiçbir Türkün yaşamadığı Lüksemburg bölgesine yakın bir kasabaya yerleşmiş. Bir çiftlikte çalışmış. Onu çok iyi ağırlamışlar. Hâlâ oradaki ailelerle iletişim halinde. 33 torunlu bir ailenin en büyüğüyüm”

Piyona ve Solfej eğitimi aldı, fotoğraf sergisi açtı, koyu Beşiktaşlı…

Yine kendisi anlatıyor;

“Üç yıl solfej dersleri aldım. Tıpkı annem gibi iyi bir müzik kulağına sahibim. Küçük yaşta tek başıma piyano çalmayı öğrendim. Daha sonra ise profesyonel bir şekilde Müzik Akademisi'nde piyano ve solfej eğitimime üç yıl boyunca devam ettim. Türküleri seviyordum ve kendi gayretlerimle kısa sürede saz çalmayı da öğrendim. Sazı da piyanoyu da hala çok seviyorum ama eskisi kadar zaman bulamıyorum.

Profesyonel olarak fotoğrafçılıkla ilgileniyorum ve yakın zamanda ilk kişisel fotoğraf sergimi açmayı planlıyorum. Kitaplar hayatımın vazgeçilmezi, kütüphanem evimizde ben ve eşimden sonraki 3. kişi. Okumayı seviyorum, özellikle Fransız literatürüne hakimim. Yayınları yakından takip etmeye özen gösteririm. Türkiye'de ise en çok takip ettiğim konu Beşiktaş. Okulun voleybol takımında uzun süre oynadığım için spora ilgim büyük.

Çocukluğumdan bu yana ya avukat ya siyasetçi olacağım söylenirdi halbuki ben siyaseti hiç düşünmemiştim, zamanla hayat parkurundaki bazı tercihlerim sanırım beni buraya getirdi.

Katolik bir okulda okudum 2,5 yaşından anaokuluna başladım, zaten Belçika'da 3 yıl anaokulu zorunlu. 18 yaşına kadar da mecburi eğitim söz konusu. İyi eğitim vermesinden dolayı tüm eğitimim Katolik bir okulda geçti. Katolik, dini eğitim gördüm, İncil'i iyi biliyorum. Babam o yıllarda din dersi öğretmenliği yapıyordu, kendi dinimi ailemden ve Belçika Diyanet Vakfı'ndan öğrendim. Cumartesi pazarları vakıfta, hafta içi de okula gidiyordum.

Okulun başarılı öğrencilerindendim Müslüman olduğum için de bir ayrım görmedim. İlkokulda okulun korosunda yer aldım. Noel şarkılarının hepsini bilirim mesela. İlahileri de... lisede 6 yıl Latince kimya-matematik bölümünde okudum.

Türkçe, İngilizce, Fransızca, Flamanca biliyorum. İspanyolca, İtalyanca, Almanca'yı da orta düzey konuşabiliyorum...

Bu kadar ağır bir lise eğitiminden sonra hocalarım dahil birçok kişinin beklentisi benim eczacılık veya tıp okumamdı. Oysa hukuk en önemli tercihlerimden biriydi. Ama başörtüsüyle avukatlık yapamayacağımı öğrendiğimde çok üzüldüm ve vazgeçtim fakat bu tercih belki de beni bugünlere getirdi…”

Mahinur Özdemir Göktaş ve Emirdağlı gurbetçi dedesi Hasan Malak…

Yıllar önce gazeteci Yavuz Donat, bu kahraman dedeyi söyle anlatmıştı: Dede... "Belçika'da ilk Türk bakkal dükkanını açan" kişi. Belçika'ya "işçi olarak" gelmiş. İlk işi "çiftlikte hayvan bekçiliği." Hasan Malak, bir gün patronundan "pul" istemiş...

Mektup pulu. Patronu da ona "tavuk" vermiş... Yabancı dil bilmeyen Hasan Malak, el kol hareketleriyle "tavuk istemediğini" anlatmaya çalışıyor, "Pul... Pul" diye tekrarlıyormuş ama... O "pul" dedikçe, patron da "tavuğu" gösteriyormuş.

Gerisini torunu Mahinur Özdemir’den dinleyelim:

-Poule... Fransızca tavuk demek... Okunuşu pul.

-Dedem 'pul' dedikçe, patronu ona ısrarla tavuk getiriyor.

-Sonunda dedem bir zarf bulmuş... Parmağını pul gibi yalamış... Zarfın köşesine yapıştırma işareti yapmış.

-Patron anlamış... 'Timbre' demiş... Timbre pul demek.

-Dedemin, Belçika'da ilk öğrendiği kelime timbre...

Timbre dedem için o kadar önemliymiş ki...

Öyle ya pul olmasa Emirdağ'a nasıl mektup yollayacak?”

Frankofon Partide Müslüman Türk kızı

Eğitim hayatını başarılı bir şekilde Brüksel’de sürdüren Mahinur Özdemir Göktaş, Latince- Kimya- Matematik bölümünden mezun oldu. Lisans ve yüksek lisans eğitimini Libre de Bruxelles Üniversitesi İktisadi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi'nde tamamladı:

"ULB'de Kamu Yönetimi'ni takip ettim. Tezimi, (eski FDF belediye başkanı) Roger Nols'un siyasetinin Schaarbeek'in ikilileştirilmesi üzerindeki etkisi hakkında yaptım. Nols, göçmen mahallelerinde çürüyen bir strateji izledi. Sonuçları hâlâ hissediliyor.”

Avrupa’daki siyasi kariyeri 2005 yılında CDH Partisi Schaerbeek Teşkilatı Başkan Yardımcısı olarak başladı. 2006 yılında Brüksel Schaerbeek Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi.

24 Haziran 2009 tarihinde Frankofon kesimden, Hristiyan Demokrat çizgideki CDH‘den Avrupa'nın ilk başörtülü milletvekili olarak Brüksel Parlamentosu'na seçildi.

Cezayir Büyükelçiliğine atanmasında Frankofon gerçekliği!..

Göktaş, 2020 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atanmıştı. Devlet aklının nasıl çalıştığını anlamak istiyorsanız Frankofon konusunu biraz araştırın derim.

Frankofon, Fransızca konuşan kimse için veya çoğunluk olarak Fransızca konuşanlara verilen isimdir. Ayrıca Uluslararası Frankofoni Örgütü adında Fransızca konuşan ülkelerin oluşturduğu uluslararası bir birlik vardır. Her yıl Frankofon Zirvesi düzenlenir ve geçtiğimiz yıl 18’incisi gerçekleştirilmişti.

Frankofoni Örgütü’nün temel işleyişini ve organlar arası koordinasyonu sağlayan kurum, genel sekreterliktir ve merkezi Paris’tedir. Frankofon sistemin kilit taşı olarak tasvir edilen genel sekreter, örgütün resmi temsilcisidir. Genel sekreter, devlet ve hükümet başkanları tarafından dört yıllığına seçilmektedir.

TV5 MONDE, Uluslararası Fransızca Konuşan Belediye Başkanları Derneği (l’Association Internationale des Maires Francophones- AIMF), Frankofoni Üniversite Ajansı (l’Agence Universitaire de la Francophonie- AUF) ve Senghor Üniversitesi (l’Université Senghor) Frankofoni’nin doğrudan bağlantılı olduğu kuruluşlardır.

Uluslararası Frankofoni Örgütü, uluslararası hukukun tanımına uygun bir hükümetler arası örgüt olarak uluslararası sistemde yer edinmiştir. 2020 yılı itibariyle 50 yıllık bir tarihe sahip olan örgütün tam üyelerinin yarısından fazlası eski Fransız sömürgesi olan Afrika ülkeleridir. Dolayısıyla örgütün en etkin olduğu coğrafya Afrika’dır

Yabancı düşmanlığı ve İslamafobi ile mücadele…

2009'dan Mayıs 2015'in sonuna kadar CDH Hümanist Demokratik Merkez adına Brüksel-Başkent Parlamentosu üyesiydi. Daha sonra 2015 yılında Ermeni Soykırımı'nı tanımayı reddettiği için Hristiyan Demokrat parti CDH'den ihraç edildi. 

Daha sonra belediye meclisi ve parlamentoda bağımsız üye olarak devam etti. 2019 yılına kadar sürdürdüğü bu görev kapsamında Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanvekilliği, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği yaptı.

2019 yılına kadar Brüksel Parlamentosu Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkan Yardımcılığını sürdürdü. Göktaş, hem Brüksel parlamentosunda hem de sivil toplum kuruluşlarında kadın istihdamı, kadın girişimciliği, kadına yönelik şiddet ve fırsat eşitliği konularında çalıştı.

Ayrımcılık ve İslamofobi ile mücadelede aktif rol alan Göktaş, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını tanımadığı gerekçesiyle 2015 yılında partisinden ihraç edildi ve bağımsız milletvekili olarak görevine devam etti.

Irkçılığa Karşı Avrupa Ağı tarafından Avrupa’daki Müslüman kadınların görünürlüğünün artmasına yönelik başlatılan “Unutulmuş Kadınlar Projesinin yürütülmesine iki yıl boyunca katkı sağladı.

Leopold Nişanı aldı!..

Belçika'daki görevlerinden dolayı, toplum adına yaptığı başarılar nedeniyle Belçika Kralı Philippe tarafından, 2019 yılında Kral Leopold Devlet Nişanı ile ödüllendirildi.

Leopold NişanıBelçika'nın mevcut üç ulusal onursal şövalyelik nişanından biridir. Belçika'nın en eski ve en yüksek mertebesidir ve adını kurucusunun onuruna almıştır. Kral l. Leopold Nişanı, bir askeri, bir deniz ve bir sivil bölümden oluşur.

Kral Leopold Devlet Nişanı, Mahinur Özdemir Göktaş'a Brüksel Parlamentosu Başkanı Rachid Madrane tarafından takdim edildi.

2019 yılından itibaren İslam İşbirliği Teşkilatı Kadın Danışma Komisyonu üyesi olan Göktaş, Fransızca, İngilizce ve Felemenkçe bilmekte, Almanca, İtalyanca ve İspanyolca konuşabilmektedir.

Göktaş evli ve iki çocuk annesi…

Mahinur Özdemir Göktaş'ın, 2010 yılında Brüksel Bölge Milletvekili iken AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen'in Özel Kalem Müdürü Rahmi Göktaş ile evlenmişti.

Hidiv Kasrı'nda yapılan düğün merasimine o zaman "Başbakan" olan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, kızları Sümeyye Erdoğan ve Esra Albayrak katılmışlardı.

Ömrü, milletine ve devlete adanmış!..

Eğitim hayatı boyunca aile işlerine yardım amaçlı kasiyerlik yaptığı gibi okullarında sorun yaşayan gençlere gönüllü olarak matematik, tarih ve Fransızca dersleri verdi.

Okulunun öğrenci temsilciliği kurumunda aktif rol üstlenip aynı zamanda üniversitedeki Türk kökenli gençlerin birbirlerini tanımaları, teşvik etmeleri ve başarılarına katkı sağlaması açısından halen son derece faal olan La Turquoise Derneği’nin kurulmasına öncülük eden bir aktivist oldu.

Gazete De Morgen: Başörtüsü Mücadelesi, hayatının ortak paydası…

Avrupa’nın ilk başörtülü milletvekili olmasından dolayı da ulusal basın tarafından yemin töreni çok büyük yankı yapmıştı. Nitekim 1978 yılında iki sosyalist gazetenin birleşmesi sonucunda doğan, kendini yenilikçi ve bağımsız olarak tanıtan 53.000'i aşkın tirajıyla Flaman günlük Gazete De Morgen; Mahinur Özdemir Göktaş ile ilgili değerlendirmesinde şu yorumlara yer vermiştir:

On dört yaşından beri taktığı başörtüsü mücadelesi, Göktaş'ın hayatının ortak paydası. Başlangıçta avukat olmak istedi ancak başörtüsüyle savunma yapmasına asla izin verilmeyeceğini öğrenince eğitimini yarıda bıraktı. Bunun yerine, ULB'de siyaset bilimi alanında yüksek lisans derecesi aldı, çeşitli yerel derneklerde yer aldı ve ilk kez başörtüsü ile 2006'da Schaerbeek'te seçildi. Belçika-Türkiye çifte vatandaşlığına sahip olan Özdemir, 2020 yılında Türk hükümeti tarafından Cezayir'e büyükelçi olarak atandı.

Mahinur Özdemir, Belçika'da siyasi bir kariyer sürdürürken, dedesinin yarım asır önce göç ettiği ülkeyle sıkı bağlarını sürdürüyor. Temmuz 2010'da Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan İslamcı-muhafazakar parti AKP'nin Türk milletvekilinin meclis ataşesi avukat Rahmi Göktaş ile evlendi. Düğününe Türkiye Başbakanı Erdoğan ve aşırı sağcı bir milliyetçi parti olan MHP'den çok sayıda isim de davetli listesinde yer aldı.

Türk milletvekili Edibe Sözen'in o zamanki meclis ataşesi olan avukat Hüseyin Rahmi Göktaş ile evlendi. Törende, dönemin Başbakanı olan ancak şimdiden Türkiye'nin en güçlü adamlarından biri olarak kabul edilen Sayın Erdoğan, ailesiyle birlikte hazır bulundu. Bazı Belçikalı siyasetçiler onu Erdoğan'ın Avrupa'daki gizli ajanı olmakla suçlamış, Reform Hareketi (MR, Renew Europe) üyesi Denis Ducarme de 2012'de onu "komüniteryanizm, köktendincilik ve radikalizm" kartını oynamakla suçlamıştı. Bu suçlamaları reddetti."

İsminin sırları!..

Mahinur isminin TDK sözlük anlamı ışıklı ay demektir.

Diğer anlamları ise ayın nuru, ayın ışığı ve ay yüzlü güzel demektir. Mahinur ismine sahip olan kişiler enerjiklerdir ve ticaret alanında kendilerini gösterirler. Hassas ve kırılgan olmaları hayatta onları yoran huyları arasındadır.

Mahinur ismine sahip olan kişiler genelde manevi anlamda kendilerini yeterli ve ön planda görürler. Yetenekli ve pratik olmaları iş konusunda geniş bir yelpazeye sahip olmalarını sağlar. Girdikleri çoğu işte başarılı olurlar.

Aşırı detaycı olmaları olumsuz özellikleri arasında sayılsa da hoşgörülü ve adil olmaları olumlu özelliklerindendir.

Bazı sözlüklerde Mahi: Mahveden, yok eden anlamı ile tanımlanır, açıklanır. Bu izaha göre Mahinur, yok eden ışık manası taşır. Bir tür cezalandırıcı, ilahi adaletin yok eden ışığı gibi anlaşılabilir.

Usulsüz atamalar, kontrol dışı tutulan fonlar, yönetmelik ve mevzuata aykırı görevde yükselme sınavları vs vs. gibi birçok problemi nasıl çözeceğini kamuoyu dört gözle bekliyor. 

Bu konuda bakanlık personelinin umitvar olduğunu söyleyebiliriz.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın ayağının tozu ile yemekhanede personeli ile birlikte yemek yemesi, olumlu bir imaj olmuştur.

Acaba yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Hanım, isminin hangi anlamını ön plana çıkarır?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://kadem.org.tr/

https://aile.gov.tr/bakan/biyografi

https://nedir.ileilgili.org/mahinur

https://emirdaggazetesi.net/artik-emirdagin-bakani-var/

https://www.standaard.be/cnt/dmf20150529_01704692

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20230604_95292185

http://www.nurdaldurmus.com/mahinur-ozdemir-roportaji/amp/

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2023/06/20230604.pdf

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/donat/2012/07/29/dede-hasan-malak

http://www.belcikaaydinhaber.com/?act=show&code=detail&id=8469

https://www.aksehirpostasi.com/celtik-ten-kabinede-kadin-bakan/33747/

https://twitter.com/diyadinosman/status/1666416510200324096?s=20

https://www.03afyon.com/2023/06/05/aile-bakanligina-emirdagli-bakan/

http://www.emirdag.gen.tr/haber/donat-belcikada-tuerklerin-cogu-emirdagli-6109

https://afam.org.tr/50-yilini-kutlayan-uluslararasi-frankofoni-orgutunun-yapisi/

http://www.parlbruparl.irisnet.be/les-deputes/fiche-biographique/?lang=nl&siege=87

https://www.skynewsarabia.com/world/1626632-ماهينر-أوزدمير-برلمانية-بلجيكا-لوزيرة-تركيا

https://www.milliyet.com.tr/gundem/mahinur-ozdemire-belcikadan-kraliyet-nisani-6053867

https://kronos36.news/tr/market-kasiyerliginden-bakanligina-mahinur-ozdemir-goktas-kimdir/

https://www.bruzz.be/politiek/voormalig-brussels-politicus-nieuw-kabinet-erdogan-2023-06-04

https://www.algerie-eco.com/2023/06/04/lambassadrice-de-turquie-en-algerie-nommee-ministre-par-erdogan/

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5388397/turkije-erdogan-belgie-mahinur-ozdemir-goktas

https://www.rtbf.be/article/mahinur-ozdemir-devient-officiellement-ambassadrice-de-turquie-en-algerie-10400777

https://www.dejongeturken.com/belgisch-gemeenteraadslid-schopt-het-tot-minister-van-familiezaken-in-turkije/

https://www.afyonzafer.net/aile-ve-sosyal-isler-bakanligina-hemsehrimiz-emirdagli-mahinur-ozdemir-goktas-atandi

https://www.euractiv.com/section/politics/news/former-belgian-female-politician-now-turkeys-family-and-social-minister/

http://www.emirdag.com.tr/index.php/haberler-mainmenu-2/15-yurtddan-haberler/3619-belcikadaki-bircok-tuerk-gibi-emirdalyz

https://www.pusulahaber.com.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-bakani-mahinur-ozdemir-goktas-konyali-mi-afyonlu-mu-1728625h.htm

https://www.hurriyet.com.tr/aile/mahinur-isminin-anlami-nedir-ve-mahinur-ne-demek-mahinur-adinin-ozellikleri-analizi-ve-kokeni-42120847

https://www.lepoint.fr/monde/turquie-qui-est-mahinur-ozdemir-seule-femme-du-gouvernement-erdogan-05-06-2023-2523134_2 4.  php#11

https://www.raillynews.com/2023/06/who-is-mahinur-ozdemir-goktas-minister-of-family-and-social-services-how-old-is-he-and-where-is-he-from/

https://www.france24.com/fr/asie-pacifique/20230608-mahinur-ozdemir-%C3%A9toile-filante-de-la-politique-belge-devenue-ministre-d-erdogan  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ASA
ASA 11 ay önce
sN bAKAN 6284 ÜN İPTALİNİ İSTENMELİ. LGBT SAPIKLIĞINI ENGELLEMELİ CİNSİYET DEĞİŞTİRME NEDENİ İLE ÇOCUKLARIN MİLLİYONLARCA TL YE MAL OLAN AMELİYAT CİNAYRTLRİNE DUR DEMELİ
bolu beyi...
bolu beyi... 11 ay önce
sanırsın fatih sultan mehmet i anlatıyorsun. medyada bir kere adını duymadık, icraatını görmedik mübarek. ne iş.
Turan Ordusu
Turan Ordusu 11 ay önce
Aile Bakanlığı ne biçim yer çok şey duyuyoruz Allah ıslah etsin yoksa kapatın gitsin bu ne ya
neşet
neşet 11 ay önce
Ömür Hocam Allah aklına kavline kalemine zeval vermesin
sadi türe
sadi türe 11 ay önce
görevin oldu artık her gelen aile bakanına övgüler yağdırıyor ve parlatmaya çalışıyorsun. enteresan. ülke gündeminde bile bu hanımefendi yok. bu yazı neden.???
Sedat Ergenç
Sedat Ergenç 11 ay önce
"Mahinur"; karanlığı yok eden ışık..
Defne
Defne 11 ay önce
ismi gibi kendide pırıl pırıl maşallah yüce rabbim nazardan korusun
cemaziyelevvel
cemaziyelevvel 11 ay önce
Önceki bakanların ne yaptığını gördük bu bunuda göreceğiz kadın konusundaki çalışmalarına göre not veririm şimdilik erken
 varis
varis 11 ay önce
Dua ediyorum Allahım yar ve yardımcısı olsun
  Kozağacı
Kozağacı 11 ay önce
Cumhuriyetin doğduğu topraklardan