USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İnternetten ürün satmak isteyenler için 6 ipucu

İnternetten ürün satmak isteyenler için 6 ipucu
31-10-2022

Bugün internet, doğru kullanıldığında herkes için yararlı bir araçtır. Çünkü interneti yalnızca bir sözlük veya arama motorunu bir araştırma yapmak için kullanmıyorsunuz.

İnternet, günümüzün pazarlama dünyasında temel bir unsurdur. Özellikle de kendinizi satışa adadıysanız, ticaretle uğraşan herkes, e-ticaret yaparak fiziksel mağazasından daha fazla satış yapabilir.

Kriz zamanlarında bu, işinizin ölmeyeceği ve piyasada kalacağı anlamına gelebilir. Doğru yaparsanız çevrimiçi satışın, birçok sorununuzu çözebileceğini görebilirsiniz.

1. Ürünü iyi tanıyın

İnternetten ürün satmak için ürün iyi bilinmelidir. Çevrimiçi işletmeler başarılıdır çünkü ürünlerini veya hizmetlerini iyi bilirler. Bu, rekabeti analiz etmelerine ve tamamen çevrimiçi olarak pazarlanabilir olduklarını bilmelerine veya materyallerini sunmak için uyum sağlamanın bir yolunu bulmalarına olanak tanır.

E-ticaret ile dijital varlığınız olmasa bile ne sattığınızı bilmek, rekabette fark yaratabileceğiniz için daha fazla satış yapmanızı sağlar. Ayrıca ürün niteliklerini ve özelliklerini ön plana çıkarmalısınız. Ürünlerinizin veya hizmetlerinizin şu anda piyasada bulunan diğerlerine göre avantajlarını bilmelisiniz.

2. Müşterilerinizi tanıyın

Bir freelance SEO uzmanı ile hedef kitlenizi tanımlayın. Bu adım satış stratejinize yön vereceği için çok önemlidir, “online satışlar” geleneksel satışlara benzer; hedef pazarınızın kim olduğunu bilmeniz gerekir.

Bu, ürününüzü yönlendirdiğiniz kişileri segmentlere ayırmanıza imkan tanır. Bir filtre kurabilirsiniz.

İlgili kitleye ulaşma çabanız başkalarına da ürün satamayacağınız anlamına gelmez, tam tersine potansiyel müşteriler olduğu için bu sektöre daha fazla önem vereceğiniz anlamına gelir.

3. SEO çalışmalarıyla sitenizi iyileştirin

SEO çalışmaları da internette ürün satmak için çok önemlidir. Ayrıca çok fazla dijital bilginiz yoksa dijital ortam size karmaşık gelebilir, ancak endişelenmeyin, yeni başlayan küçük bir işletmeyseniz, bir elektronik ticaret platformuna yatırım yapmak zorunda kalmamanın alternatifleri vardır. Kendi websitenizi, seo çalışmalarını doğru kullanarak Googleda üst sıralara çıkma durumunuzu arttırabilirsiniz.

4. Sosyal medya çalışmaları

Bildiğiniz gibi, piyasada farklı türde işletmeler vardır ve bunlar dijital ürünler söz konusu olduğunda birden fazla mecrada görünür olmak ve bunları birbirleriyle desteklemek büyük önem arz etmektedir. İnstagram, Facebook, YouTube, pinterest vb kanallar, ürün satışlarınıza büyük destek verebilir.

İşinize en uygun kanal nedir bunu düşünün önce...

Ürünleriniz görselliğe önem veriyorsa (Giyim gibi) instagram, pinterest bunun için en doğru kanaldır. Ürünlerinizi bu mecralarda da kullanıcılarla buluşturmak internetten satacağınız ürünleri daha kolay pazarlamanızı sağlar.

Ürünlerinizin teknik konularda desteğe ihtiyacı varsa (Alet, hırdavat gibi) YouTube bunun için en doğru kanaldır. Örneğin YouTube’da “bahçe makası nasıl kullanılır” şeklinde hazırlayacağınız bilgilendirici bir video ile hem kullanıcıları bilgilendirir hem de satışlarınızı destekleyebilirsiniz.

5. İnternet reklamlarını kullanın

İnternet reklamları ile site trafiği arttırma uygulamaları günümüzde çok sık tercih edilen bir metottur. Ancak çevrimiçi dünyada, başarılı olmak için güvenebileceğiniz tek şey bu değildir, elbette sahip olduğunuz reklamlar ve depolama alanı gibi belirli sınırlamalarla ücretsiz olarak e-ticaret oluşturmanıza izin veren küçük mağazalar için platformlar da vardır. Ancak küçük bir işletmeyseniz, bununla ilgili bir sorununuz olmayabilir.

6. Tanıtım, ‘PR’ çalışmalarını eksik etmeyin

Tanıtım gösterimleri ile ciro artırma da günümüzde sıklıkla kullanılan bir yöntemdir. Ayrıca başlangıçta hedef kitleyi belirlemek zevklerini, tercihlerini, düşünme biçimlerini, davranışlarını, ilgi alanlarını vb. ayrıca bilmenize yardımcı olur. Ayrıca hedef kitlenizi çekmek için kullanacağınız reklam türleri, hedef kitlenizle empati kurmanıza ve onları analiz ederek müşterilerinizi sizinle daha fazla özdeşleştirmenize yardımcı olacaktır.

.

Gökhan Vatancı, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?