USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İnsanın virüsle imtihanı

20-05-2019

İnsanoğlu akıl ve beden gücünü kullanarak ilk çağlarda tarım yapmış, çeşitli araçlar icad etmiş, günümüzde çok güçlü makinalar, silahlar yapmış ama gözle görülemeyen bir virüsle baş edememiş.

Ebola virüsü” insan bedenine nüfuz edince kısa bir zaman sonra, kanlı ishal, iç kanama, deri dökülmeleri, saç dökülmeleri, deri üstünde yaralar, kanamalar meydana gelir ve ölümle sonuçlanır.

Acaba bu virüs, hangi silahları, makinaları kuşanmış da insanı kısa bir zamanda öldürebiliyor ve insanlık bunun karşısında çaresiz kalıyor.

Burada şunu gözlemlemek mümkün; bir insan ne kadar akıllı ne kadar güçlü olsa da hastalıktan ve virüslerin getirdiği ölümlerden kaçamıyor.

Peki neden mikroskopla 60-100, 250-500 bin kez büyültülerek görülebilen bu varlıklara, bu zerreye insanoğlunun gücü yetmez; bu virüs ve benzeri virüsler hangi silahı kullanıyor da kendinden milyonlarca milyarlarca büyük varlıkları bu kadar kolay öldürebiliyorlar.

İşte burada, İlahi bir güç ve kudreti görüyorum! O kudretin ne kadar büyük olduğu, insanınsa bir zerrenin karşısında ne kadar aciz kaldığı görülüyor.

Demek ki akıl taşıyan bir varlık, idrak etmeli; toplumda “O daha zayıf!.. Bu daha küçük!.. Onun kolu yok!.. Şunun bacağı yok!..” diye kendimizi hiç de öylesine büyük görmeyelim; bakın bir zerre neler yapıyor bize ve onun elinden kurtulamıyorsun!..

İstediğin kadar vücut geliştir, istediğin kadar sağlığına dikkat et; bu ve benzeri virüslerle ki bunun gibi 8 tane daha ölümcül virüs bedenine nüfuz etti mi hayatını sonlandırıyor. 

Acaba bu nitelik ve o güç, bu virüsün içine kim tarafından yerleştirilmiş!

Güç ve kudret sahibi olan ALLAH tarafından!..

Domuz gribi… Kuş gribi…” gibi salgınlar oldu geçtiğimiz yıllarda…

İnsanlar işlerine giderken  sokaklarda maskeyle geziyorlardı; virüs onların bedenine nüfuz etmesin diye!..

Peki burada neden hiç düşünmez insan kendi acziyetini; bir zerre karşısında bile ne kadar aciz olduğunu…

Sadece virüs de değil; tansiyon ve beyin kanamalarından kaynaklı felç ve benzeri aciz durumlara da düşebiliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde tanınmış iki sanatçımız da bu duruma düştü; ALLAH şifalarını versin!..

Sözün sonuna gelirken, birbirimize karşı daha saygılı, bilinçli yaklaşmak dileğiyle sağlıklı huzurlu mutlu ve üreten yarınlara…

.

İhsan Sever, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @ihsansever , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?