USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İngiltere'deki aile içi cinsel taciz oranında pandemi döneminde rekor artış yaşandı ya Türkiye’de?

06-11-2021

Pandemi tıbbı, pandemi ekonomisi, pandemi siyaseti, pandemi kültürü vs. derken bir de “pandemi cinselliği” diye bir olgudan söz edilir oldu.

Ancak geleneksel toplum yapısının değerler dayatması, “el-alem ne der?.. Kol kırılır yen içinde kalır!..” gibi Antik kabullenmelerden dolayı Türkiye içinde benzer durum var mı yok mu? bilinemiyor. 

Dayatmasız Yaşam Partisi!..

Ancak DSÖ kaynaklı pandemi basıncının sebeb olduğu vurgunun etkisini azaltmak için çıkış yolları arayanlar da var.

Plandemi’ tedbirleriyle ilgili zorlama ve dayatmalara karşı Dayatmasız Yaşam Partisi'nin programı, geçtiğimiz günlerde Kırşehirli Avukat Hacı Ali Özhan tarafından açıklandı.

-Dayatmasız Yaşam Partisi kurucusu Hacı Ali Özhan, merhum eski bakan Hasan Celal Güzel’in de avukatlığını yapmıştı..-

Umarım Parti yetkilileri, pandemi sürecinde Türk toplumunun aile temelli yapısının nasıl istismar edildiğine dikkat çekerler. 

İlk itiraf İngilizlerden…

Avrupa Polis Teşkilatı “Europol”, koronavirüs sebebiyle yaşanan son birkaç aydaki karantina döneminde çocuk istirmarcılarının internet üzerinden cinsel içerikli birçok materyal paylaştığını, dünya genelinde bu tarz içeriklerin artış gösterdiğini tespit etti. 

Birleşmiş Milletler'in kadın çalışmalarının İngiltere kolu UN Women UK tarafından yapılan araştırma, 18-24 yaş grubundaki kadınların yüzde 97'sinin, tüm yaşlardan kadınların da yüzde 80'inin kamusal alanda tacize uğradığını ortaya koydu.

The UK Statistical System/ Birleşik Krallık İstatistik Sistemi çatısı altında yer alan İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi “ONS”, İngiltere'de koronavirüs kısıtlamaları sırasında cinsel taciz suçlarının yüzde 8 oranında artarak, rekor sayıya ulaştığını raporladı. 

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından yapılan açıklamaya bakılırsa, İngiltere’de koronavirüs kısıtlamaları sırasında genel suç seviyelerinde düşüş kaydedilmesine rağmen, cinsel taciz suçlarında yüzde 8 oranında artış yaşanmış. İngiltere ve Galler’deki cinsel taciz sayısı 2021’de tüm zamanların en yüksek sayısına ulaşmış.

Geçtiğimiz Haziran ayına kadar 61 bin 158 cinsel taciz vakası kaydedilen İngiltere’deki cinsel taciz suçlarında en yüksek yıllık rakama bu. 

2021 Nisan ve Haziran ayları arasında 17 bin 300 cinsel taciz suçu kayıtlara geçmiş. Zaten bu uzun bacaklı sarı çıyanların adasında her 3 ayda ortalama 12 bin ila 15 bin arasında cinsel taciz olayı yaşanıyor. 

İngiltere’de aile içi istismar suçu yüzde 6 artmış; gökten taş yağabilir!..

Bu korku adasında Polis tarafından kaydedilen tüm cinsel suçların yüzde 37’sini cinsel taciz suçları oluşturuyor. Kriminal istatistiklere göre aile içi istismarla ilgili suçların sayısında yüzde 6 artış görülüyor ve 2021’de 850 bin aile içi istismar suçu işlenmiş.

55 milyon nüfuslu İngiltere için bu oran çok büyük bir rakam sayılır. Eskilerin “gökten başımıza taş yağacak” dedikleri hadise bu galiba. Cinsel suçlardaki artışın, karantinaların hafiflemesiyle birlikte, mağdur bildirimlerinin artmasından kaynaklanabileceği düşünülüyor. 

Ahlaksızlığın ırkı, dili, dini yok!..

İkiyüzlülük, çifte standart, riya kaynaklı mürailik her sosyal kesimin, dini ve ideolojik gruplara özgü müşterek bir etik aşınması.

Katolik kilisenin çocuk inananlara sistematik tecavüzü, zaman zaman kamuoyuna yansısa da, Katolik ruhban sınıfının  kolektif  savuşturma refleksi sayesinde gündem oluşturmuyor. Yani neredeyse tam bir dayanışma söz konusu. 

Benzer durum, ülkemiz için de geçerli. 

Sapkınlık adres sormaz!..

Her meslek grubundan, her dini gruptan, farklı cinsel eğilimleri olan bireyler çıkabiliyor. Dolayısıyla her kötü örneği genelleyerek dini gruplar ile meslek teşekküllerini damgalamak yanlış olabilir. 

Bununla birlikte, eğer taciz olayları birden fazla tekrarlanan süreklilik gösteriyorsa bu alanda ciddi bir problem olduğunu göstermez mi?

Çocuk İstismarı İle Mücadele Dernekleri, Pandemi döneminde çevrimiçi çocuk istismarı üç katına çıktığına dikkat çekerek, “Uzaktan eğitim nedeniyle saatlerce internet başında kalan çocuklar özellikle oyunlar aracılığıyla pedofililerin hedefi haline geldi. Evde kalan tacizciler de çocuklara daha kolay ulaşma fırsatı buluyor. O yüzden herkes sorumluluğunu yerine getirsin ve bir an önce bu dönemden kurtulalım” diye bas bas bağırıyor. 

İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Gaziantep Barolarının hazırladığı raporlar, pandemi döneminde, ‘çocuğun cinsel istismarı suçu’ mağdurları için avukat görevlendirmelerinde ciddi bir azalma olmuş. 

Ancak Baroların yetkilileri, olumlu gibi görünen tablonun nedeninin, mağdur çocukların koruyucu mekanizmalara ulaşamaması olabileceğine dikkat çekiyor.

Yâ Râb, bu uğursuz gecenin yok mu sabâhı?

Mahşerde mi bîçârelerin, yoksa felâhı!

Nûr istiyoruz... Sen bize yangın veriyorsun!

“Yandık!” diyoruz... Boğmaya kan gönderiyorsun!

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça 

https://t.co/sTYqJvnn3R

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-56346886.amp

https://www.ons.gov.uk/

https://www.statisticsauthority.gov.uk/

https://www.dw.com/tr/ingiltere/t-19056243

https://tr.sputniknews.com/20211104/ingilteredeki-cinsel-taciz-oraninda-pandemi-doneminde-rekor-artis-1050495577.html

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/turkce/amp/haberler-turkiye-52447722

https://www.dikgazete.com/escinsel-lobi-iktidarin-namusunu-nasil-korudu-makale,2420.html

https://www.dikgazete.com/istanbul-sozlesmesi-ve-cocuk-tecavuzlerinde-muhafazakr-kesimin-ikiyuzlulugu-makale,1689.html

https://www.google.com/amp/s/www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/saadet-ozkanpandemide-cocuklar-pedofillerin-hedefi-haline-geldi-1824335

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/koronavirus-doneminde-dikkat-ceken-tehlike-ciddi-bir-azalma-var-41516297

https://tr.euronews.com/2020/06/19/europol-den-cocuk-istismar-istatistigi-karantina-surecinde-katlanarak-artt-covid-19

https://tr.euronews.com/2020/06/19/rapor-cocuklara-yonelik-istismar-ve-cinsel-suclarda-turkiye-nin-dunyadaki-yeri

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
hekimhanlı hakim
hekimhanlı hakim 2 yıl önce
Hakikatlerin ortaya çıkma gibi bir huyu var bu pandemi balonu yakında nasıl olsa patlar