USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

İngilizler Zelensky'nin varisini buldu; Genelkurmay Başkanı Valeriy Fedorovych Zaluzhnyi!

İngilizler Zelensky'nin varisini buldu; Genelkurmay Başkanı Valeriy Fedorovych Zaluzhnyi!
14-11-2023

Ukrayna kamuoyunda Zelensky’nin başkanlıktan ayrılması gerektiği uzun süredir tartışılıyor. Komedyen kokacı başkanın bir başarısından söz etmek mümkün değil. Göreve geldikten sonra ülkesinin üçte birini Rusya’ya kaptırdı. Geri kalan kısmı harabeye döndü.

Binlerce Ukrayna vatandaşı öldü, binlercesi diğer komşu ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Böyle başkan düşman başına. Beyefendi, sünnet çocukları gibi yeşil atletle ortalıkta dolaşıp, poz vermekten başka bir şey yapmıyor.

Binlerce Ukrayna askerinin öldüğü savaş gerçekliğinde Zelensky, proje fenomen olarak sırıtıyor.

Ukrayna ordusu Zelensky'i istemiyor!..

Ukrayna Ordusunun reformcu ve en tanınmış askeri şahsiyetlerinden biri ve Kırım'a yönelik askeri operasyonların yürütücüsü Tümgeneral Dmytro Marchenko, Cumhurbaşkanı Zelensky’nin yerine mevcut Genelkurmay başkanı Valerii Fedorovych Zaluzhnyi’nin getirilmesinin uygun olacağını açıklamıştı.

Bu isteklerinin temel gerekçesi, uluslararası küresel çetenin her talebini meşru kabul eden siyasi iradenin, cephede savaşan birliklerin sorunlarından habersiz olması.

- Dmytro Marchenko

2 Ağustos 2022 Salı günü, Mart ayında bombalanan Mykolaiv bölgesel yönetim binasında General Marchenko, resmi söylemdeki boşluklara ve tutarsızlıklara değinmekten çekinmemişti.

Üzerinde bir Rus roketinin durduğu masaya yaslanarak, "Bir süredir Kiev'deki yetkililer, işgal altındaki bölgeleri kurtarmak için bir karşı saldırıdan bahsediyorlar. Bu tutkuyu anlıyoruz ve paylaşıyoruz. Ama aynı zamanda sahadaki durumun gerçekliğine de bakıyoruz. Bir karşı saldırı başlatmak için asker, uçak ve topçu sistemlerinin sayısını üç katına çıkarmamız gerekir. Çok iyi donanımlı mevzilere saldırmak için askerlerimi boşuna ölüme göndermek istemiyorum." demişti.

İşte realist bir asker bakışı bu.

Amerikalı istihbarat aktörleri nedense “Zelensky gidecek” propagandası yapıyor!..

Geçtiğimiz günlerde CIA eski çalışanlarından analist ve BERG Associates, LLC'nin ortak sahibi ve CEO'su Larry Johnson da; Dmytro Marchenko ile aynı kanıda.

Biri içeriden kanla gözyaşı ile yoğrulmuş cephe sathından konuşuyor. CIA elemanı da hariçten gazel okuyor ama gizli servislerin nabzını tutmayı becerdiği için “perşembenin gelişi çarşamdan belli diyor.

- Larry Johnson

Larry Johnson İngiliz istihbaratının, Volodymyr Zelensky'nin yerine Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı Valeriy Fedorovych Zaluzhnyi'nin geçmesini planladığını söylüyor. Larry Johnson’ın, değişikliğin Zelensky'nin Rusya ile müzakere etmek istememesinden kaynaklandığını vurgulaması da ilginç.

Demek ki NATO müttefikleri açısından Ukrayna savaşının sonu görünmüş.

Türkçe tabirle; Ruslar yüzmüş yüzmüş kuyruğuna gelmiş. Zelensky için dananın kuyruğu yakında koparsa şaşırmayın.

New York Times'ın daha önce yazdığı gibi, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanının, Ukrayna ordusunun ön cephede çıkmaza girdiğini kabul etmesi nedeniyle Ukrayna askeri ve sivil liderliği ikiye veya daha fazla parçaya bölündü. Gazeteci, Political Analyst, Demokrat strateji uzmanı Garland Nixon'a göre; Zelensky ile Zaluzhny arasındaki çatışma, Ukrayna askerlerinin isyanına neden olabilir.

Bu yeni bir iddia sayılmaz çünkü daha önce de Ağustos 2022’de, ABD Deniz Piyadeleri istihbarat subayı, Sovyetler Birliği'nde INF Antlaşması'nı uygulayan bir müfettiş, Körfez Savaşı sırasında General Schwarzkopf'un kadrosunda ve 1991-1998 yılları arasında BM silah müfettişi olarak görev yapan, “Perestroika Zamanında Silahsızlanma: Silahların Kontrolü ve Sovyetler Birliği'nin Sonu” kitabının yazarı Scott Ritter; Avrupa ve Rusya basınında yankılanan bir iddia ortaya atmıştı.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky için trajik bir son öngörmüş, Zelensky'nin, Ukrayna'nın kendi halkı tarafından sınır dışı edilebileceğini, Zelensky'nin yakında bir politikacı olarak kariyerine son verebileceğini söylemişti.

Scott Ritter; Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın prestijinin giderek azalması nedeniyle, iktidarda kalmasının artık mantıklı olmadığını belirterek, yakında Ukrayna'da bir darbe gerçekleşmesi ihtimaline dikkat çekmişti.

Ona göre iki ihtimal söz konusuydu. Birincisi Zelensky'nin, Ukrayna halkı tarafından sınır dışı edilmesi, ikincisi de ülke dışına kaçması/ kaçırılması.

Scott Ritter hatta bir adım daha ileri atarak diyor ki; Bir ihtimal daha var O da ölmek mi dersin?  Tabii ki böyle demiyor.

Diyor ki; Zelensky inat ederse ona güvenmeyi bırakan kendi vatandaşlarının elinde ölecek.

Valerii Fedorovych Zaluzhnyi’nin yıldızı uzun zamandır parlatılıyor!..

Küresel kapitalizmin İngiltere şubesi Ukrayna üzerinden Karadeniz’e oradan da Hazar enerji havzasına ulaşmanın projesini yıllardır yapıyordu. Bu amaçla Ukrayna limanlarını ikili ticari ve askeri anlaşmalarla uhdesine aldı. 2015’ten başlayarak Ukrayna ordusunu eğittiler. Birlikte çalışacakları kadroları yakın markaja aldılar. Özellikle Slav ve Ortodoks olmayan isimlerle yürüdüler.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin NATO destekli gücü ve savaş kabiliyeti dünya çapında analizlere konu oldu. Tohumuna para sayılmayan ve kendilerine acınılmayan Ukraynalı askerler, aşırı olumsuz koşullar altında muharebe görevlerini yerine getirme yeteneklerini defalarca kanıtladılar.

Vatanları için değil ama ABD ve İngiltere çıkarları uğruna öldüler. Öldüler ve övüldüler. Bu nedenle Ukrayna Ordusunun, Batı tarafından göklere çıkarılması kimseyi şaşırtmasın. Aptalların avutulması gerektiğinden ölçme değerlendirme kriterleri belirlediler. Penthaus pardon Pentagon'a göre Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin etkinliği 10 puanlık ölçekte 12 puandır.

Uluslararası uzmanlar ve analistler, Zaluzhnyi'nin olmayan başarılarını köpürttüler. Özellikle Time dergisinde, cephedeki komutasının Rus ordusuna karşı etkinliği nedeniyle yüksek puan verdiler. 8 Temmuz 1973 doğumlu doğumlu Valerii Fedorovych Zaluzhnyi, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi üyesi ve 7 Temmuz 2021'den bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı olarak görev yapıyor.

TİME Dergisi 2022'nin en etkili 100 kişisi arasına Ukrayna genelkurmay başkanını da sokuşturdu. İşin ilginci Valeriy Fedorovych Zaluzhnyi’nin, Time için hazırlanan sunuş yazısını, Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay eski Başkanı Mark Alexander Milley tarafından kaleme alınmış. Milley’in yazdıklarına bakılırsa Ukraynalı partnerinin ne kadar kullanışlı biri olduğu daha net anlaşılıyor.

Parayla saadet olmaz!..

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı General Valeriy Zaluzhny’e, Ocak ayında Ukrayna kökenli bir Amerikalıdan hem de akrabası bile olmayan Hryhoriy Stepanets'den (8 NİSAN 1938 – 24 EKİM 2022) Zaluzhny'e 1000.000 /1 milyon dolar miras kaldı.

Zaluzhniy, Hryhoriy Stepanets'in paranın orduyu desteklemek için kullanılmasını istediğini anladığını söyledi ve bunu ordunun ihtiyaçları için bağışladı.

Sanki rahmetli Demirel,kendim için bir şey istiyorsam namerdim” sözünü bu tosunu düşünerek   terennüm etmiş. Stepanets'in kızı Milana, babasının generale mirası ile ilgili "Amaç yalnızca General Zaluzhny'ye onun dürüst bir şekilde para kazanan gerçek bir kişi olduğunu göstermekti."  açıklamasını yapmıştı.

Stepanets, Ukraynalı generale bıraktığından daha fazla miktarda (Ukrayna Katolik Üniversitesi ve Kiev-Mohyla Akademisi) iki milyon dolar bağışlamış.

Ukraynalılar, İngiliz sicimi ile asılmaktan bir türlü vazgeçmiyor. Ne demişler; kendi düşen ağlamaz.

Bir sorun var!..

Biliyorsunuz iki-üç ay önce Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelensky, eski Sovyet ve Kırım, Ukrayna, Hollanda, İngiltere, ABD ve Türkiye vatandaşı Rüstem Umerov'u; görevden aldığı Oleksii Reznikov’un yerine Ukrayna Savunma Bakanı atamıştı. Hatta bazı yayın organlarında “Kırım Tatarı Rüstem Umerov, Zelenskiy'in yerine Cumhurbaşkanı olur mu?” sorusuna cevap aranmıştı.

Sorun işte tam da burada!

Ukrayna Savunma Bakanı Rüsyem Umerov ile İngilizlerin yeşil ışık yaktığı Ukrayna Genelkurmay Başkanı Valeriy Fedorovych Zaluzhny, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı için kapışır mı?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.president.gov.ua/documents/1082022-41565

https://dou.ua/lenta/articles/philanthropist-gregory-stepanets/

https://iwpr.net/global-voices/general-marchenko-russia-will-fail

https://www.rferl.org/a/ukraine-zaluzhniy-inheritance-stepanets/32239175.html

https://www.dignitymemorial.com/obituaries/bellevue-wa/gregory-stepanets-10986479

https://time.com/collection/100-most-influential-people-2022/6177692/valeriy-zaluzhnyy/

https://www.dikgazete.com/yazi/kirim-tatari-rustem-umerov-zelenskiy-in-yerine-cumhurbaskani-olur-mu-6019.html

https://www.dikgazete.com/yazi/erdogan-in-kritik-ukrayna-ziyareti-ve-volodymyr-zelensky-i-bekleyen-trajik-son-4757.html

https://www.lemonde.fr/en/international/article/2022/08/10/ukraine-s-general-marchenko-returns-to-mykolaiv-a-hero_5993187_4.html

https://www.tellerreport.com/news/2023-11-12-ex-cia-officer-johnson--britain-chose-zaluzhny-to-replace-zelensky.SkgVkLCQT.html

https://www.forumdaily.com/en/amerikanec-zaveshhal-glavnokomanduyushhemu-ukrainskoj-armii-1-mln-general-zaluzhnyj-otdal-dengi-voennym/

https://www.weareukraine.info/defender-of-mykolaiv-dmytro-marchenko-the-story-of-a-general-whose-leadership-did-not-let-the-russians-capture-the-southern-ukrainian-city-of-mykolaiv/

https://www.moris.law/en/press-center/news/a-million-dollar-case-how-an-american-of-ukrainian-descent-gregory-stepanets-bequeathed-millions-of-dollars-to-the-ukrainian-army-art-and-education-projects

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Düstur
Düstur 5 ay önce
Ne yapsalar boş gideeeceeeeekklleeeerrrrr
Avraam
Avraam 5 ay önce
Sabatayizm'de kurucu Peygamber Sabatay Sevi'nin mezarı Arnavutluk'tadır.
Üç kolu vardır, Kapani,Karakaşi ve Yakubi fakat konuyla bağlantısı ne çözemedim :)