USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Kırım Tatarı Rüstem Umerov, Zelenskiy'in yerine Cumhurbaşkanı olur mu?

Kırım Tatarı Rüstem Umerov, Zelenskiy'in yerine Cumhurbaşkanı olur mu?
05-09-2023

Ukrayna diye bir devlet var mı yoksa Kiev, Londra'nın veya Washington'un bir ofisi mi?

Neden böyle düşünülüyor?

Çünkü harabeye dönüşen yerle bir olan ülkenin savaşı başlatma iradesi zaten yoktu; bitirme iradesine de sahip değil.

Bütün yardımlar, hibeler şartlı veriliyor o da ne pahasına olursa olsun savaşmaları. Savaş mağduru kadınlar, çocuklar, yaşlılar küresel kapitalistlerin umurunda mı sanıyorsunuz?

Varsa yoksa Londra ve Wall Street bankerlerinin kirli çıkarları…

O nedenle bu ülkedeki her türlü idari, siyasi tasarrufun Ukraynalılara ait olmadığı gerçeği göz ardı edilmemeli.

Oleksii Reznikov hem başarısızdı hem de hırsız

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov’un görevden alınması bu açıdan değerlendirebilir.

Aslında Reznikov’un görevden alınması sürpriz sayılmaz. Kamuoyu bu görevden alınmayı bekliyordu. Ukrayna ordusunda bazı yolsuzluk skandalları patlak vermiş, Reznikov doğrudan suçlanmasa da yardımcısı Vyaçeslav Şapovalov istifa etmişti.

Reznikov, 19 Ağustos'ta, şişirilmiş askeri yemek masrafları konusundaki anlaşmazlık nedeniyle görevden ayrılmaya hazır olduğunu söylemişti. Zelenskiy'in de yolsuzluk iddialarıyla eleştirilerin odağında olan Reznikov'u değiştirmeyi düşündüğü bildirilmişti.

Ukrayna Savunma Bakanı Alexei Reznikov'un istifası, Ukrayna birliklerinin karşı saldırılarının başarısızlığıyla bağlantılı. Ukrayna basınında Reznikov’un son dönemde İngiltere’de kıdemli politikacılarla iyi ilişkiler kurduğu ve bu nedenle Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi olarak görevlendirilebileceği yönünde haberler yer almıştı. Neymiş efendim, sahibinin sesiymiş!

Yeni bakan kim oldu?

Rusya’nın 24 Şubat 2022’de Ukrayna'yı işgale başlamasından bu yana görevde olan Reznikov’un yerine Ukrayna Emlak Fonu’nu yöneten Rustem Umerov getirildi.

1982 doğumlu Umerov, AA ve TRT'ye göre; Ukrayna tarihinde bakanlık görevini üstlenecek ilk Kırım Tatarı oldu.

İlk bakışta; “ne kadar güzel iyi bir gelişme” diye düşünülmesi doğal. Özellikle Türkiye'de Kırım Tatarlarının ikbal ve istikbalini ABD eksenli politikalara ipotek eden sivil toplum kuruluşları, dört elle sarılabilirler.

Ama bu Rüstem Umerov; eski Sovyet ve Kırım, Ukrayna, Hollanda, İngiltere, ABD ve Türkiye vatandaşı.

Kırk yamalı bohça misali. Acaba elini kimin cebinden çıkarıp, kimin cebine sokuyor.

Rüstem Umerov kimdir?

Ailesinin Kırım'ın güney kıyısında yer alan Aluşta şehrinden Stalin döneminde sürgüne gönderildiği Özbek SSC'nin Semerkant bölgesinin Bolungur şehrinde, 19 Nisan 1982'de Kırım sürgünü Tatar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 

Rüstem, ailenin tek çocuğu değil, Aslan Ömer Keremli adında bir erkek kardeşi var.

41 yaşındaki Rüstem Umerov, Tatarların 1980'ler ve 1990'larda geri dönmelerine izin verildiğinde, ailesiyle birlikte çocuk yaştayken Kırım'a yerleşti.

FETÖ’cülerin kurup işlettiği üstün yetenekli çocukların alındığı yatılı okuldan mezun oldu. Umerov'un eğitimiyle ilgili bilgilerde, Kiev'deki Ulusal Yönetim Akademisi’nden ekonomi ve finans alanında lisans ve yüksek lisans dereceleri aldığı belirtiliyor.

Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun (Cemilov) danışmanı olan Umerov, daha önce Ukrayna Devlet Mülkiyet Fonu Başkanlık ve Ukrayna Devlet Başkanı'nın özel temsilcisi görevini üstlendi.

ABD'de bir değişim programı kapsamında üniversiteden mezun olduktan sonra "Kırım Kalkınma Fonu"nun kurucusu oldu ve beş yıl boyunca bu sosyal ve politik projeye katıldı. Umerov, Temmuz 2019'da Holos partisinin bir üyesi olarak temsilci seçildi.

Yüzlerce kanunun hazırlanmasına katıldı ve Ukrayna Parlamentosu'nun Rusya'nın Kırım'ı ilhakının gayri meşruluğuna ilişkin açıklamasını yazdı.  Yeni savunma bakanı, Mart 2022'de savaşın hemen başında Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde de hazır bulundu.

Devlet Başkanı'na bağlı Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu Danışma Konseyi Komiseri Umerov, Şubat 2022'den bu yana Ukrayna'nın Rusya ile müzakere ekibinde yer alıyor. Rüstem Umerov, Karadeniz tahıl anlaşması gibi önemli ve hassas müzakerelerde de rol oynamıştı.

Ukrayna ve Rusya vatandaşı Rüstem Umerov, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin başlamasından sonra, Moskova ile özellikle esir takası ve sivillerin tahliyesi konularında gizli görüşmelerde yer aldı. Lakin merkezi Letonya'nın Riga şehrinde bulunan, Rusça ve İngilizce yayınlanan  Meduza web sitesine göre Kremlin, Umerov'u ABD adına casusluk yapmakla ve Ukrayna lehine müzakereleri kasıtlı olarak geciktirmekle suçladı.

Zehirlenme bahane İstanbul şahane!..

Umerov, Roman Abramovich ve başka bir temsilcide müzakerelerin ardından zehirlenmeye benzer semptomlar görüldüğü belirtildi…

Üç müzakereci, tıbbi tedavi görmek için İstanbul'a uçtu... Ancak daha sonra zehirlenme raporlarını yalanlayarak insanları "doğrulanmamış bilgilere" güvenmemeye çağırdı.

41 yaşındaki eski milletvekili olan Kırım Tatarı Umerov, 2022 Eylül ayından bu yana Ukrayna’da devlet varlıklarının özelleştirilmesini denetleyen Devlet Mülkü Fonu’nu yönetiyordu. Rüstem Umerov, ABD'nin geleceğin büyümesine yönelik programı (FLEX) üyesiydi ve finans alanında uzman olarak kabul ediliyor. 

2019'dan 2022'ye kadar Ukrayna parlamentosunun üyesi olarak görev yaptıktan sonra, bir yıl önce devlet varlıkları yönetimi başkanlığına atandı. Ve o şimdilik Ukrayna Savunma Bakanı.

Biyografik fotoğraf albümüne bakıldığında Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan, İbrâhim Kalın ve Recep Tayyip Erdoğan ile aynı karede yer aldığı resimlerini görebilirsiniz.

Rüstem Umerov ve FETÖ bağlantısı, CIA iddiası!..

Rus medyası Ukrayna'nın yeni Savunma Bakanı Rüstem Umerov'u ABD özel servislerinin elamanı olarak nitelendiriyor. Ukrayna'nın yeni Savunma Bakanı Rüstem Umerov, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ideolojik takipçisi ve Amerikan istihbarat servislerinin kuklasıdır.

Umerov'un orduyla hiçbir ilgisi olmadı.

ABD'de eğitim gördü ve bir iş adamı. Umerov, aynı zamanda ABD'de saklanan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ideolojik takipçisidir. Bu nedenle, Umerov'un tamamen teknik bir bakan olacağına, onun adına kararların, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky tarafından değil, yeni bakanın kuklası olduğu ABD istihbarat servisleri tarafından verileceğine inanılıyor.

Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgalinin başlamasından sonra olduğu gibi, Kırım'ın ilhakından sonra da Roustem Oumerov, özellikle mahkumların değişimi ve sivillerin tahliyesi konusunda Moskova ile çeşitli vesilelerle gizli müzakerelere katıldı.

Rüstem Umerov ve CIA ve Ukrayna İstihbaratı…

Şimdi Soralım:

Ukrayna parlamentosu milletvekili ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Rüstem Umerov'un FETÖ okullarından yetişme bir CIA ajanı olduğu iddiasına ne demeli?

Gel de şaşma?

İddianın sahibi de bir Kırım Tatarı, yabancı değil.  "Biz kırk kişiyiz kırkımız da birbirimizi biliriz" diye boşuna dememişler.

Kırım Tatarları Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Eyvaz Umerov; Rus heyetiyle yapılan görüşmelere katılan Ukraynalı müzakereciler arasında bir ABD casusu olduğunu iddia etmişti.

İddia eden Kırım Tatarları Bölgesel Ulusal-Kültürel Özerklik Başkanı Eyvaz Umerov, Ukrayna Milletvekili Rüstem Umerov hakkında öyle şeyler söylüyor ki, yenilir tutulur değil.

Rüstem Umerov'un görevi, tarafların çabuk anlaşmasını engellemek ve mümkün olduğunca ABD istihbaratını bilgilendirmekmiş. Kırım ablukasının organizatörü ve Rusya'da yasaklanan aşırılık yanlısı 'Kırım Tatar Halk Meclisi'nin lideri Mustafa Cemilev'in ticari varlıklarının ana sahibi de Rüstem Umerov'muş.

Buna benzer bir iddiayı Doğu Perinçek'in Moskova’daki akademisyen oğlu Dr. Mehmet Perinçek gündeme getirmişti.

Mehmet Perinçek, Kırım Tatarı Ukrayna Milletvekili Rustem Umerov’un FETÖ’cü olduğunu söylemişti.

Aydınlık, 17 Ağustos 2021 tarihli manşetinde Türkiye'ye kurulan Kırım tuzağı”na dikkat çekmişti. Tuzağın başrolünde Rüstem Umerov yer alıyordu. Kiev’de 23 Ağustos 2021'de toplanan “Kırım Platformu”na Türkiye de davet edilmişti. Toplantının amacı, Rusya’ya yönelik baskı sağlayacak uluslararası mekanizmaları harekete geçirmekti.

Doğrudan ABD’yle ilişkili. Yabancı devletlerden aldığı fonların bir kısmını kendi kişisel amaçları için kullanıyor. Açık kaynaklarda da ifade edildiği üzere, gençliğinde ABD Dışişleri Bakanlığı’nın “Geleceğin Liderleri Değişim Programı” (FLEX)'na katıldı.

Rüstem Umerov, Ukrayna döneminde FETÖ’den destek alan Kırım Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığının üstün yetenekli çocuklar için açtığı Kırım Yatılı Okulu'nda eğitim gördü.

Kardeşi Ruslan Umerov (kimlik bilgilerine göre Aslan Ömer Qırımlı) da bu okulda okudu ve FETÖ bağlantılı. İki kardeş de Kiev’deAmerika’nın çocukları” olarak anılıyor. Rus basınında da Rüstem Umerov'dan 'Amerikan casusu' diye bahsediliyor.

Bu tanım, önemli bir kaynağa dayanıyor; Rüstem Umerov gibi Kırım Tatarı olan Kırım Tatarlarının Bölgesel Ulusal Kültürel Özerkliği Başkanı ve Ukrayna tarafı temsilcisi Ayvaz Umerov.

Kırımlı siyasetçi, 10 Mart'ta gazetecilere verdiği demeçte, “Onu bir ABD casusu ve kaçak Fetullah Gülen ile bağlantılı bir gri kardinal olarak görmek için çok nedenim var.” dedi.

Rüstem Umerov'un Fetullah Gülen tarafından aktif olarak desteklendiğini, “Nurcu” eğitim sisteminin bir parçası olduğunu sözlerine ekledi.

Ayvaz Umerov'a göre Rüstem Umerov'un ana görevi, Rusya ve Ukrayna'nın hızlı bir anlaşmaya varmalarını engellemek, her şeyi ABD özel servislerine bildirmek. Ayrıca aşırılık yanlısı Kırım Tatar Halk Meclisi lideri Mustafa Cemilev'in ticari varlıklarının ana sahibinin de Rüstem Umerov olduğu da bildirildi.

Rüstem Umerov, Kırım ve Ukrayna Yahudilerinin servetlerini müsadere eden bir ekipten ve gücünü de kontrol ettiği para trafiğinden alıyor.

Ona bu gücü kimler neden verdi?

Cihanşumül Kadim Türk Devleti'nin 100. Yıl Programında Ukrayna'ya Tatar bir Cumhurbaşkanı getirmek gibi amacı olabilir mi?

Zaten Zelenskiy'in kokain çekmekten başka bildiği yok.

Koltuğunda çok bile oturdu. Kaç suikast atlattı CIA ve MI-6’e sormalı? Çünkü yakın korumasını onlar yapıyor. Şimdilik Ukrayna Savunma Bakanlığına getirilen Rüstem Umerov, bir bakmışsınız, Ukrayna Cumhurbaşkanı oluvermiş.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://lenta.ru/news/2023/09/04/mar_usa/

https://ukraina.ru/20230904/1049136310.html

https://www.bbc.com/turkce/articles/cyrjp2eme6yo

https://ria.ru/20230904/marionetka-1893998216.html

https://www.gazeta.ru/politics/news/2023/09/04/21210752.shtml

https://www.israelhayom.co.il/news/world-news/europe/article/14569660

https://www.aydinlik.com.tr/haber/ukraynaya-fetocu-savunma-bakani-415738

https://arabic.rt.com/world/1492001- من-هو-وزير-الدفاع-الأوكراني-الجديد-رستم-عمروف/

https://thehill.com/homenews/4185604-zelensky-to-replace-ukraines-wartime-defense-minister/

https://www.voaturkce.com/a/ukrayna-savunma-bakani-istifasin%C4%B1-verdi/7253272.html

https://www.rferl.org/a/russia-names-overall-commander-forces-fighting-ukraine/32071320.html

https://www.dikgazete.com/yazi/cia-kirim-tatar-derneklerini-kac-parcaya-boldu-5005.html

https://www.alhurra.com/ukrainewar/2023/09/04/ مفاوضٌ-لروسيا-تتار-القرم-يكون-وزير-الدفاع-الأوكراني-الجديد؟

https://tr.euronews.com/2023/09/04/kirim-tatar-turku-rustem-umerov-ukaynanin-yeni-savunma-bakani-oldu

https://www.tum-haberler.com/haber/muthis-iddia-ukrayna-heyeti-uyesi-rustem-umerov-cia-ajani-mi-26450

https://haber.sol.org.tr/haber/ukrayna-heyetinin-icinde-gulen-baglantili-abd-casusu-iddiasi-328910

https://www.sehitlerolmez.com/ukrayna-milletvekili-rustem-umerov-fetocu-mu

https://www.gencbayrak.com.tr/ukrayna-milletvekili-rustem-umerov-fetocu-mu/

https://turkish.aawsat.com/dünya/4525056-zelenskiy-kırım-tatar-türkü-rüstem-umerovu-savunma-bakanı-olarak-atama-kararı-aldı

https://sputniknews.com.tr/20230903/zelenskiy-ukrayna-savunma-bakani-reznikovun-istifa-ettigini-duyurdu-1075152941.html

https://www.agenzianova.com/de/news/Die-Ukraine-Zelensky-entl%C3%A4sst-Verteidigungsminister-Reznikov-an-seiner-Stelle-Umerov/

https://www.slobodenpecat.mk/de/https-www-slobodenpecat-mk-koj-e-rustem-umerov-noviot-shef-na-ukrainskata-odbrana-koj-za-moskva-tvrdi-deka-e-amerikanski-shpion/

https://www.leparisien.fr/international/guerre-en-ukraine-qui-est-roustem-oumerov-le-nouveau-ministre-de-la-defense-04-09-2023-GHAWUPWDXRDXPGSQITZQFRUFVM.php

https://www.lexpress.fr/monde/europe/ukraine-roustem-oumerov-lincorruptible-tatar-de-crimee-a-la-tete-de-la-defense-7SEKLM3ZYND7VJZ34BU4PVAHVA/

https://www.dikgazete.com/haber/zelenskiy-kirim-tatar-turku-rustem-umerovu-savunma-bakani-olarak-atama-karari-aldi-850750.html

https://www.dikgazete.com/haber/ukrayna-savunma-bakani-reznikov-parlamentoya-istifa-dilekcesini-sundu-850804.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ne sevdiğin belli ne sevmediğin
ne sevdiğin belli ne sevmediğin 8 ay önce
Adamı övüyon mu dövüyon mu belli değil. Sonuç açık kalmış.