USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Gazze için Devleti suçla; İsrail’i es geç!

Gazze için Devleti suçla; İsrail’i es geç!
07-04-2024

Gazze için Devleti suçla; İsrail’i es geç

‘X’ Sosyal Medya platformunda ‘Filistin İçin Bin Genç’ adlı hesabın çağrısı üzerine İstanbul İstiklal Caddesinde bir araya gelen grup, “Gazze katliamı devam ederken, Türkiye; İsrail ile ticaret yapmaya devam ediyor” gerekçesi ile protesto yürüyüşü yaptı.

Buraya kadar her şey normal. Vatandaş, fikrini söyleme ve protesto hakkını kullanmak istemiş.

Gösteri bitiminde bir grubun; devlet ve idari erk aleyhine hakarete varan sözler söylemesi üzerine gözaltına alınması ve göz altı sonrası polisin şiddet uyguladığı iddiası ile sosyal medya birden karıştı.

Nasıl olur da başörtülü kadınlar ve Gazze’yi savunanlar ters kelepçe ile gözaltına alınırdı?

Gözaltına alınma şekli ile 28 Şubat sürecinde başörtüsü eylemine katılan kadınlara uygulanan yöntemin aynı olduğu söylendi.

Polis şiddet uyguladı mı? Polis, insan hak ve onuruna aykırı bir harekette bulundu mu?

Tüm bu iddialar ile ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada; iki emniyet görevlisinin açığa alındığını ve mülkiye müfettişinin görevlendirildiğini söyledi.

Polisin tutum ve davranışı hem müfettişler hem de adli makam tarafından incelenecektir.

Buradaki mesele; Türkiye’de başörtülü ve mütedeyyin kesime şiddet uygulandığı algısı oluşturma peşindeki örgütlü hareketin yaygınlaştığıdır.

Türkiye, uzun yıllar Filistin davası için mücadele etti. Uluslararası tüm platformlarda (toplantı vs.) Filistin’in haklı davası gündeme taşındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın on beş sene önce katil İsrail’in en tepe idarecisinin yüzüne 'One minute' diye haykırdığını unutmayalım. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin mücadelesi için ağır bir bedel ödemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, batılı devletler tarafından “terör örgütü” olduğu iddia edilen HAMAS için tereddütsüz bir şekilde “Hayır, terör örgütü değil, tam aksine bir direniş örgütüdür” diyebilmiştir.

Türkiye, bugün net bir şekilde HAMAS’ın siyasi kadroları ile görüşebilmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Netanyahu yönetimi, günümüzün Nazileri olarak, isimlerini Hitler'in, Mussolini'nin, Franco'nun ve diğer canilerin yanına ekletmişlerdir. Bu katliamcıların uluslararası hukuk önünde de hesap vermeleri için gerekeni yapıyoruz, yapacağız” derken; kararlı tutumunu sürdürüyor.

Peki Taksim’deki gösteri, Gazze için miydi?

“Filistin İçin Bin Genç” adlı hesaba göre; “Koşulsuz şartsız ‘Nehirden Denize Özgür Filistin’ demek için bir araya geliyoruz. İşgalci İsrail ve işbirlikçilerine karşı duracak 1000 genç” aranıyordu.

Bin Genç için Google’de kayıt linki açılmış; ‘mücadelenin büyütülmesi’ için destek istenmişti.

Bin gence ulaşmasalar da sokağa indiler.

Mücadele kime karşı büyütülecekti?

İsrail’e karşı mı?

İsrail’e karşı mücadele ettiğini iddia eden grubun arkasında kim var?

Kim yok ki?

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (kısaca ESP), Türkiye'de faaliyet gösteren, 29 Ocak 2010 tarihinde kurulmuş Marksist-Leninist bir siyasi parti. ESP 31 Mart Mahalli İdareler seçiminde DEM Parti’yi destekledi.

ESP, bu desteğin gerekçesini şöyle açıklamıştı; “Kurucu bileşeni olduğumuz DEM Partisi, ezilenlerin en geniş demokratik-halkçı birleşik mücadele cephesidir. Bu gerçekten hareketle, örgütlü bulunduğumuz her yerde DEM Parti adaylarıyla seçime girmek, sürece en güçlü yanıt ve politik tutum olacaktır. Partimiz, DEM Parti’nin seçimlere girdiği her şehir-ilçede tüm gücüyle, aktif biçimde çalışmalara katılacaktır.

ESP’yi yazmamın sebebi: bu partinin gençlik kanadı, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) yaptığı açıklamayla; “Bugün #İsrailileTicareteDurDe diyen arkadaşlarımız işkence ile gözaltına alındı. Faşist Türk burjuva devleti ve onun sermayedarları İsrail’le iş birliği yapmaya ve soykırımcıları korumaya devam ediyor. Direnen Filistin halkı da onlara ses olan arkadaşlarımız da yalnız değildir!” diyerek “Filistin İçin Bin Genç” adlı oluşumla organik bağının olduğunu açıklamıştı.

Düşünün!

Filistin için mücadele ediyorlar ama yanlarında DEM’in uzantısı var.

DEM Partisi bileşen ESP’nin gençlik kanadı SGDF için yaygın bir iddia; bu yapılanmanın MLKP ve DHKP-C adlı terör örgütleri ile bağlantısının olduğu. Ki zaten kendileri de bu durumu saklamıyor.

“Filistin İçin Bin Genç” adlı yapılanma kamuoyu önünde şeffaf değil. Kitleleri sürükleyen idari yapı, kimlerden oluşuyor bilmiyoruz.

Elbette Milli İstihbarat ve Emniyet, bu yapıyı yakından takip ediyordur.

#İsrailleTicareteDurDe. Eyvallah.

Türkiye, İsrail ile devlet olarak ticaret yapmıyor.

Kullandıkları dil ne Gazze ne de Filistin’in hayrına. Paylaşımlar ve başka hesaplardan yapılan alıntılar, hep Sosyalist Örgüt jargonu/ dili. Materyalist/ Marksist söylemin yıllardır kullandığı kelimeler aparılmış, sözde Filistin davası için kullanılmış.

Yılgınlık yok, direniş var!
Soykırıma karşı usul, yasak tanımıyoruz.

Siz ne için Direniyorsunuz; derdiniz gerçekten Gazze mi? Neden İsrail eleştirilmiyor da hedefte Türkiye var?

Neden yumuşak/ kuşatıcı bir dil kullanmıyorsunuz?

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın, yerel seçim sonuçları için muhalefet adaylarını sıcağı sıcağına tebrik ettiğini unutmayalım. Ben, burada CHP’li belediye başkanlarına suç isnat etmiyorum.

Seçim sonuçlarının İsrail’in Katil Çete Sürüsü tarafından coşkuyla karşılandığı biliniyor.

Sokağı karıştırmak için Gazze kullanılacak!

Türk-Kürt, Sünni-Alevi, Türk-Arap, Göçmen/Mülteci çatışması kurcalandı bu ülkede yıllardır.

MOSSAD Ajanlarına operasyon yapıldığı gün, Türkiye’nin muhtelif şehirlerinde üç-beş başörtülü, mütedeyyin/ muhafazakâr görünümlü tipler eşliğinde kitleler sokağa çekilmeye çalışılıyor.

İnsanımız oyuna gelmedi. Adı geçen yapılanmaya karşı tepki bir hayli fazla.

Olayın sıcağı sıcağına muhalefet parti başkanlarının, devlet aleyhine açıklama yapmaları garabet örneği. Polis, şiddet uyguladıysa, kanun önünde hesap verir. Bunu söyleyebilirsiniz.

Ama ne idüğü belirli bir örgüte sahip çıkmak; Anadolu’nun birlik ve bütünlüğüne kısmi de olsa zarar verecektir.

Sivil vatandaş olarak her türlü provakatif eylem ve kışkırtmalara karşı uyanık olmalı ve dik durmalıyız. Çark dönüyor ve o çark, bizi içine çekmeye çalışıyor.

Ülkemiz kuşatılma altında. İçeriden ve dışarıdan.

Seçim sonuçları; ülkenin bekasını tehdit etmemelidir. Nihayetinde halk tercihini kullandı.

Devletin güçlendirilmesi gerekir.

Taksim’deki eylemde “Katil Erdoğan, işbirlikçi AKP” sloganı atan grubu lanetliyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Küresel, emperyalist güçlerin İslam dünyası üzerinde oynadığı oyunların yaşadığımız bu sıkıntılarda önemli payı vardır.” dedi.

Burada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e açık çağrı yapıyorum. Filistin davasına sahip çıkıyorsunuz. Tamam. Ama daha önce söylediğiniz; “HAMAS bir terör örgütüdür” sözünüzü geri alın.  HAMAS’ı eleştirebilir ve hatalı bulabilirsiniz. HAMAS’ın bir direniş ve diriliş örgütü/ teşkilatı olduğunu deklare edin.

Türkiye’deki siyasilere sesleniyorum:

Ayrıştırıcı, ötekileştirici dil kullanmayın. Evet; GAZZE bizim MİLLİ ve DİNİ MESELEMİZ.

Gazze’ye sahip çıkmak için önce birlik ve beraberliğimize odaklanalım.

KUR’AN ve SÜNNET odak noktamız olsun. Ruhsuz ve çürüyen canlı ceset olmamak için İSLAM’ı yeniden hayatımızın mihenk taşı yapmalıyız.

Merhum Necip Fazıl’ın dediği gibi:

Yol O’nun, varlık O’nun, gerisi hep angarya; / Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk Sakarya!

.

Mehmet Yıldırım, dikGAZETE.com

https://www.dikgazete.com/haber/bakan-yerlikayadan-istanbulda-israili-protesto-sonrasi-cikan-olaylara-iliskin-acik-884638.html

https://www.dikgazete.com/haber/dmmden-istanbulda-israili-protesto-sonrasi-cikan-olaylara-iliskin-aciklama-884647.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
halil
halil 3 hafta önce
fetöcülerin sebep olduğu ve desteklediği başkanlık sistemi inanın ileride muhafazakar sisteme bela olacak. şimdiden söyleyeyim. akp ye kral çıplak diyebilen mertlere ihtiyaç var. ben bunu şimdiden söylüyorum. bu bağlamda yrp önemli bir parti olacak. iyi bayramlar.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 3 hafta önce
başkanlık sistemi 90lı yıllarda gündeme geldi. FETO Terör Örgütü ile alakası yok. Türkiye Eksenine yeni oturan ülke. muhafazakar sistem'den kastınız nedir. Ak parti bu seçimde halkın kendisine verdiği cevabı çok iyi okuyacak. temenni ederiz. yrp'nin aldığı oy emanet mi değil mi; zamanla göreceğiz...temel espri yaşam gayemize partilerin verdiği destek... esenlikle kalın...
halil
halil 3 hafta önce
mehmet bey geçin bunları tabiki özel sektör ihracaat yapacak akp buna çanak tuttu. bir günde 54 ürün yasaklandı jet yakıtı dahil. kimin sayesinde israille ticaret yapılmasın diyen yrp nin. sinan ateş davasıyla ilgili önemli gelişmeler bekliyorum, mhp ile işler kesinlikle bozulacak. 3 seçim ard arda kaybeden bir akp den bahsediyoruz. Türkiyede düşüpde geri çıkan hiç bir iktidar yoktur. akp nin sonu anap gibi olacak. fetöcülerin sebep olduğu ve desteklediği başkanl?
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 3 hafta önce
31 Mart bir kavşak dönemeci; AK parti dönemeçden son anda döndü.. yoluna devam ediyor. ama yolda bir çok kavşak/ yavşak var... niyet okuması yapmayın...MHP'de seçimde gördü göreceğini( oy kaybettiğini düşünmüyorum). Türkiye Yüzyılı/ Tevhid Yüzyılı...bu memlektin dim DİK ayakta durmasına kim yardım ederse yolu açık olsun. Terör Örgütlerini de Allah kahreylesin.. ak partinin sonunu boşverin; kendi sonunuza/ sonumuza odaklanalım. eyvallah.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 3 hafta önce
#İsrail'le devlet ticaret yapmıyor; özel firmalar yapıyor. Protesto edenlerin kimliğini araştırsanız PKK ve diğer sosyalist terör bağlantılarını görürsünüz...Cumhurbaşkanı her gün söylüyor. Hükümet ' topal ördek değil. Sadece yerel de başarılı olamadı...ekonomi enflasyon haklısınız...yaşlı lider konusu ayrı bir mesele. Bekleyelim...
halil
halil 3 hafta önce
gazneliler önemli bir devletti. Hindistanın müslamanlaştırılmasında önemli katkıları olmuştur. özellikle gazneli mahmut önemli bir şahsiyettir. mehmet bey bizimle eğlenir hala. uyumadan önce mutlaka okuyun. ülke gündemi bunlar değil. herkese iyi bayramlar.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 3 hafta önce
Gazneli Mahmud'u hatırlatmanız ne iyi oldu; Allah kendisinden razı olsun... okullarda üstüne bastıra bastıra okutulmalı bu Ulu Kahraman...
sizinle neden eğleneyim ki... burası paylaşım yeri, er meydanı. herkes vasfıyla çıkıyor. ülke gündemi habire değişirken kendi Gündemimize odaklanmalıyız. gündemimizi kaçırırsak baharda açan çiçekleri ne görür ne de koklarız. sahi kendi gündemimiz neydi? şenlikli bayramınız olsun.
halil
halil 3 hafta önce
mehmet bey israille ticarette devlet suçlu değil mi sizce. protesto edenlere ters kelepçe. benim vicdanım sızlatıyor şahsen. rte den son zamanda ne biden na ne de netenyahu ya çık yok. duyan varsa söylesin. sus pus olduk. gündem 1 ekonomi, 2 seçim sonuçları. hükümet topal ördek oldu bence. patlamaya her an hazırız. ve yaşlı liderler. eyvah halimize. dünyada hiç bir yaşlı lider savaş kazanmamıştır. ve dünya savaşa ramak kaldı. paraya ihtiyacımız var, bence ekonom
Esra Hande Yacılar
Esra Hande Yacılar 3 hafta önce
"Türkiye, İsrail ile devlet olarak ticaret yapmıyor." Ama nedense hep AKP'li ticaret insanları yapıyor.MİLLETTE ONA KIZIYOR ZATEN.......Tüm dünyanın gündeminde bu var......ama siz koyunlar...meeee'lemeye devam buradan....birde ALLAH KİTAP düşürmüyorsunuz dilinizden sahtekarlar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 3 hafta önce
madem " koyun ve meeelerden" bahsediyorsunuz; size acizane tavsiyem SAP ile SAMANI Ayırma Enstitüsünden eğitim almanız...ha bu arada KURSAĞINIZ boş; önce bi doldurun darı ile hoş kursağınızın dolu olması beyninizi çalıştırmayacak...ALLAH ve kitabı KURAN kimsenin TEKELİNDE değil. acizane tavsiyem biraz KİTAB( Kuran) okumanız. meelere gelince bırakın yaylıma çıksın....bu arada AK P. de serbest bırakın... millet zaten cevabını vermiş. kesin sonuçlar
ubeyd
ubeyd 3 hafta önce
serkan yıldız beyin bugünkü yazısını okudunuz mu?Mutlaka okuyun.Orada "W" ve "E" isimli 2 yazardan örnek vermiş.Sizi kastettiğini düşünüyorum ben?
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 3 hafta önce
sayın yazarın yazısında yer alan; " w ve E " tanımlamasından yaptığınız çıkarıma göre benden bahsetmiş. bu kadar emin olduğunuza göre 1- ya siz o yazarsınız 2- ya da yazarın yakın çevresindesiniz. belki de Kursağınızdan atıyorsunuz... yazar her hangi bir açıklama yapmadığı sürece( yapmak zorunda değil); ben w ve e olabilirim ama sen ÇAMURsun... ÇMR...
Esra Hande Yacılare
Esra Hande Yacılare 3 hafta önce
Şu gazeteyi tek o adam için okuyorum zaten.Ama eğlenmek, kendini ciddi yazar sanan tipleri görmek içinde bunları okuyorum işte.Bir bu birde emin var.Müthiş komik adamlar...
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 3 hafta önce
komiklik ha Terör Örgütlerinden bahsediyorum.. şaklabanlık yaparak hedef saptırmaya çalışmayın... yazı yazarken aklımızın ucunda zerre kadar komiklik yok halbuki...ama yine komik bulursanız tavsiyem geceleri gök yüzüne bakmanız... belki kulak kristalleriniz oynar da beyniniz çalışır. şaka. nadide görüşünüz bana geri dönüşümde kıymet katacak. hoşça kalın..