USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dünyanın peşinde olduğu Koronavirüs ilacı ilk kez Türkiye'de Tıp Literatürüne girdi

04-04-2020

Dünya Sağlık Örgütü, eksik olmasın ortalığı öyle velveleye verdi ki gören duyan kıyamet koptu sanır. Panik ve Pandemi birlikte kol geziyor. 

Oysa yaşanan Pandemik sürecin önceden senaryosu yazılmış. Hatta projelendirilmiş. 

Rockefeller Vakfı'nın “Teknolojinin Geleceği ve Uluslararası Kalkınma İçin Senaryolar” 2010 Raporu…

Koronavirüs hakkında komplo teorileri ileri sürenler; yıllar önce yayınlanan kitapları, çizgi film kahramanlarını, Hoolywood filmlerini ve bazı raporları kanıt gösteriyor. 

Kurumsal strateji için senaryo planlamasının öncüsü 1970'lerde Hollanda menşeili dünyanın en büyük petrokimya şirketlerinden Royal Dutch Shell idi. 

Benzer raporlardan biri de 2010 yılında Rockefeller Vakfı Başkanı Judith Rodin'ın girişimleriyle hazırlanan "Teknolojinin Geleceği ve Uluslararası Kalkınma İçin Senaryolar” raporu. 

Rockefeller Vakfı ve Global Business Network tarafından hazırlanan ve Mayıs 2010'da açıklanan “Teknolojinin Geleceği ve Uluslararası Kalkınma İçin Senaryolar” raporunda, virüs salgınlarının yol açtığı siyasi, ekonomik ve askeri tahribatın boyutları öngörülmeye çalışılmıştı. 

Senaryoya göre, dünyaya gelecek 10 yıl içerisinde salgın bir hastalık bulaşıyor ve 7 ayda 8 milyon insan ölüyor. Salgının ekonomi üzerine yıkıcı bir etkisi oluyor. Felaket senaryosu için "pandemi" kavramı kullanılıyor. 

Bu senaryoya göre;

- Virüs Güneydoğu Asya'da yayılıyor. 

- Uçuşlar durduruluyor. 

- Uluslararası ticaret duruyor. 

- Turizm bitme noktasına geliyor. 

- İşyerleri, mağazalar ve ofisler boş kalıyor. *

Türk uzmanların Covid-19 ilacı çalışmaları…

Daha önce dikkatinizi çekmeyi görev bildiğim "Koronavirüs, Kovid-19 ilacını Türkler bulmuş olabilir mi?" başlıklı yazımı hatırlıyorsunuz. Boşuna sizi meşgul etmediğimi anlayacaksınız. 

Ziraat mühendisi Mersin, Gülnarlı, lakabı “Biltek", olan Mehmet/Muhammed Bak, korona virüsü aşısını bulabileceğini söylüyordu. 1992, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu. 

1997 yılından bu yana Mersin, Aydıncık ilçesinde Zirai ilaç bayisi ve sağlıklı ve organik sebze ve meyve üretimi üzerine çalışan, araştırmacı Ziraat Mühendisi Mehmet Bak, Korona virüsüyle ilgili farkındalık oluşturan ilaç terkibi hakkında önerilerde bulunmuştu.

Kendi ifadesiyle 23 yıllık meslek hayatında, "bitki zararlılarına yönelik bitkisel yağların etkisi, bitki hastalıklarına (fungus,virüs) yönelik bitkisel organik asitlerin etkisi" konusunda yapmış olduğu çalışmaları, Türk Tarımına kazandırmıştı.

Yaşlanma artışı ve üreme yavaşlamasına sebebiyet veren virüslere karşı, bitkiyi gençleştirme ve üremeyi arttırma ile bitkiye destek sağlama fikriyle çalışmaları sırasında birşey dikkatini çekmişti. 

Kovid-19 tedavisi için östrojen ve melatonin (gençlik/üreme) hormonu ile folik asit, absorbik asit, salisilik asit kombinasyonu netice verir mi? Bu konu üzerinde durdu. 

Doğru yolda olabilirdi. Çünkü Östrojen hormonunun virüslere karşı direnç sağladığı biliniyor!

Araştırmalarına dönük okumaları sırasında, östrojenlerin kadınların adet döngüsünde ve diğer memeli hayvanların dişilerinde estrus döngüsünde önemli rol oynayan bir grup steroid hormon olduğunu tespit etti. 

Östrojen hormonları, üreme yaş aralığındaki kadınlarda çok daha yüksek seviyede görülebiliyordu. 

Muhammed Bak, “bu durum, koronavirüsten ölümlerde kadın hasta sayısının düşüklüğünü daha iyi açıklayabilir” demişti.

Covid-19’a karşı, östrojen+melatonin hormonu ile askorbikasit+folik asit organik asitler nasıl bir sonuç verebilir? 

Bu soruya cevabı şu; 

İleri yaşlılık halinde insan vücudunun folik asit seviyesi azalıyor! Yaşlılık zıttı gençlik, üreme yavaşlamasına karşı üremeyi geliştirme ilkesi üzerinden, Kovid-19 ileri yaş/yaşlılık durumunda yıkıcı oluyor!

Çözüm önerisi:

Gençlik ve üreme hormonları kullanımı ile aynı etkinin sağlanabileceğini söylüyor. 

Östrojen, melatonin hormonları ile folik asit, askorbikasit, salisilik asit organik asitlerin covid-19  hastalığına karşı etkili olabileceği görüşünde. ** 

Enerji ve Kenevir Uzmanı Dr. Erdem Ulaş ve Koronavirüse karşı “Karvakrol” önerisi…

Dr. Erdem Ulaş, tanıdığım bir isim. “Mucize Bitki Kenevir /Gerçek Köye Dönüş Projesi” kitabının yazarı. Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Kendir Enstitüsü Başkanı. ***

Pandemik süreci yakından takip ettiği 2016 tarihli bir “Tweet”inde görülebilir. 

Diyor ki, "2016 Sonrası Virüs Çağı; Neden bunu tercih ederler? Çünkü kaynak yeterli değil, ya birbirimizi yiyeceğiz. Ya da Dünya nüfusunu azalatacağız.”

Dr. Erdem Ulaş'ın Kenevir çalışmalarını Abdurrahman Dilipak,  Yalçın Bayer ve Yalçın Koçak kamuoyunun dikkatine sundu. Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu çağrıya ilgisiz kalmadı. 

Uzun süredir Türkiye’nin sürdürülebilir çeşitli enerji kaynaklarına dair araştırmalar yapan, enerji jeopolitiğine kafa yoran, Uluslararası Enerji Uzmanı Erdem Ulaş; Dr. Yalçın Koçak’ın konsept danışmanlığında ‘Mucize Bitki Kenevir’ başlıklı çalışmasını kitaplaştırdı.

Dr. Erdem Ulaş ve Dr. Yalçın Koçak bugünlerde kendire sahip çıkıyor ve Türkiye için stratejik önemini gündeme taşıyor. Üniversite gençliği ve çiftçilerle buluşarak kendir/kenevir farkındalığı oluşturmaya uğraşıyor.

Tıbbi kenevir’ hakkında yenilikçi araştırmalar ile ünlü biyokimya ve moleküler biyoloji laboratuvarlarında yapılan araştırmalarda kanser tedavisinde işlevselliği tespit edilmiştir. 

Kenevir hücreleri, kanserli hücreyi arar, bulur ve öldürür. Çeşitli yollarla kanserli hücreleri öldürmede yardımcı, tümör önleyici özellikler hakkında muazzam miktarda laboratuvar kanıtları var. ****

Dr. Erdem Ulaş''tan Koronavirüsi etkisizleştiren  Karvakrol terkibi…

Dr. Erdem Ulaş, bilimsel araştırmalarını Avrasya Bir Vakfı bünyesinde sürdürüyor. 

Dünya tıp literatürüne  geçen "CARVACROL'ün Antibakteriyel Antiviral Etkileri ve Uygulamalardaki COVİD-19 Başarısı" konulu çalışması büyük ses getirdi. 

Birçok ilaç firması peşine düştü. Ama o yerli ve milli ilaç firmalarının bu fırsatı değerlendirmesinden yana. 

Dr. Ulaş’ın çalışmasından kısa bir bilgi notu: Carvacrol’ün Antiviral Etkileşimi…

Viral infektivitede azalma; Carvacrol ile muamele sonrası Murine norovirus’un infektivitesinde (15 dak içinde 1-log10 ve 1 saat içinde 3.8-log10) istatiksel olarak anlamlı (p<0.05) bir düşüş tespit edilmiştir.

Konsantrasyon (0.25% ve 0.5%) ile doğru orantılı olarak bu etkin istatistiksel olarak (P = 0.003) arttığı gözlenmiştir.

Muhtemel etki mekanizması virüsün kapsit bütünlüğünün bozulması, viral tutunmaya aracılık eden epitopun blokajı ve epitop yüzeyinde değişim olarak açıklanmaktadır.

Kapsit bütünlüğünün bozulması; Transmission electron microscopy (TEM) görüntüleme sonucu Carvacrol ile muamele sonrası Murine norovirus’un ortalama 30 nm olan çapının 800 nm’yekadar genişlediği ve buna ağlı olarak kapsid bütünlüğünün bozulduğu gözlemlenmiştir.

Koronavirüse yakalanan Medicana Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Murat Hakan Terekeci ve 6 doktor, Carvacrol Terkibi ile nasıl iyileşti? 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı karvakrol içeren yağların karışımı bir umut olarak ortaya çıktı. Koronavirüse yakalanan Medicana Hastanesi’nin Başhekimi Doç. Dr. Murat Hakan Terekeci ve 6 doktor, standardize edilmiş karvakrol ile virüsü yendi.

Doç.Dr. Murat Hakan Terekeci virüsü nasıl yendi? 

Sözü Doç. Dr. Murat Hakan Terekeci'ye bırakalım, diyor ki;

"Karvakrol klasik uyguladığımız tedaviler var. Bana karvakrol ulaştırıldığı andan itibaren ben onu söylendiği şekilde kullandım. 

Biz riskli hasta bakmıştık. Hastanemizde yatarken, genel durumu bozulması üzerine GATA’ya gönderdik. Hasta GATA’da gönderdiğimiz günün akşamı rahmetli oldu. Tabi Covid’den şüphelendik. 

Kendi tomografilerimizi çektirdik birkaç arkadaşımızla. Ve bizde de covid 19 pozitif çıktı. Bunun üzerine kendi hastanemize yatarak tedavilerimize başladık.

Dr. Müslüm bey bir şekilde bana ulaştı ve bu durumdan bahsetti. İlacı göndermek istediğinden bahsetti. Ben de bir fitoterapist olarak karvakrole inanıyorum dedim. 'Hemen getirin, hatta buradaki arkadaşlara da kullanabiliriz' dedim. 

Biz kullanılması gerektiği prosedürde bunları hem içerek hem koklayarak kullandık. 

Ben çok düzenli kullandım ve kendimi çok rahat hissettim. 

Koklanabilir bir şey olduğu için ventletördeki hastalar için de bir çare olabilir. Çalışma yapmak lazım. Bu bana iyi geldi, belki başkasına gelmeyebilir.

Ama inanıyorum ki, bu bizim elimizde büyük bir silah olabilir. Çünkü bu hastalıkla mücadele eden ülke bence artık dünya yönetiminde söz sahibi olacak. En kaliteli kekik Toros Dağları’nda. Bu karvakrol zaten temel olarak kekik yağının içerisinde var."

Kekik yağının tek başına uzun süreli kullanımlarda zehir etkisi olduğu biliniyor. Karvakrolun da aynı şekilde, eğer iyi arındırılmamışsa, kabul edilebilir seviyelere getirilmemişse, toksik etkisi var. Daha da önemlisi sentetiği var. Sentetiğini içtikten iki saat sonra öldürebiliyor. Bu çok dikkatli kullanmak gereken karvakrolun  standardize edilmiş olarak alınması gerekiyor.”  *****

Sizce Koronavirüse yakalanan bu doktor heyetine kim Karvakrol tedavisi önermiştir? 

Tabii ki Dr. Erdem Ulaş. 

Biraz Kekiğe ne dersiniz?

Kekik, antioksidan ve güçlü bileşikler içeren, sağlığa yararları kanıtlanmış, konsantre esansiyel yağ asitlerinden oluşur.

Fitoterapide geniş kullanım alanı bulan kekik, Türkiye’de yaygın olarak yetişir. Kekiğin major etkili bileşenleri timol ve karvakrol’dür. 

Kekiğin Türkiye’de bulunan çeşitlerinde timol ve karvakrol yüksek oranlarda bulunur. Isparta'nın Sütçüler ilçesinde kırk üzerinde kekik çeşidi mevcut ve bunlar endemik bitki. 

Kekik yağının içinde; güçlü antioksidan özellik gösteren fenoller, terpenler ve terpenoidler bulunmaktadır. 

Karvakrol: Kekik yağında en bol bulunan fenol bileşiktir. Bu, birkaç tane farklı bakterinin büyümesinin durduğunu göstermektedir. 

Timol: Doğal bir antifungaldir. Toksinlere karşı koruyucu etki gösterebilmekte ve immün sistemi destekleyebilmektedir. 

Rosmarinik Asid: Güçlü bir antioksidandır ve serbest radikallerin oksidasyonlarından korumaktadır.

Dünyada bir ilk!.. Abdi İbrahim, Kovid-19 tedavisinde otoritelerce önerilen ilacı üretiyor!..

1912 yılında İstanbul’un Küçükmustafapaşa semtinde Eczacı Abdi İbrahim Bey’in kurduğu küçük bir eczanede temelleri atılan Abdi İbrahim ilaç şirketi Kovid-19 tedavisinde otoritelerce önerilen ilacın  üretimine başladı.

Şirket, İstanbul Esenyurt’ta bulunan tesislerinde nisan ayı içinde üreteceği 1 milyon 600 bin tablet ile bu ilacın yıl sonuna kadar yapılacak tüm üretimini de bakanlığa bağışlayacak.

Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, Kovid-19’un tedavi protokolünde yer alan ilacın hâli hazırda Türkiye’deki tek yerli üreticisi  olduklarını belirtti.

Tüm dünyada çok yüksek talep artışı ile karşı karşıya olan hammaddeyi Dışişleri Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı’nın sahada kendilerine verdiği destek ile derhal tedarik ederek ilk parti üretimini gerçekleştirdiklerini ve Sağlık Bakanlığına teslim ettiklerini ifade etti.

Abdi İbrahim, kendi ürünleri arasında yer alan ve yapılan araştırmalarda yeni tip koronavirüse karşı olumlu netice verebildiği gözlemlenen bir ilacının ilk parti üretimini gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı’na teslim etti. ******

Dr. Erdem Ulaş ve Ziraat Mühendisi "Biltek" Muhammed Bak'a teşekkürler. İyi ki varsınız. Fiili dua budur işte. Gerisi derviş avuntusu.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

* http://www.wrongkindofgreen.org/2020/03/25/the-clairvoyant-elites-scenarios-for-the-future-of-technology-international-development-2010-report/

http://www.foresightfordevelopment.org/sobipro/55/228-development-and-the-information-age-four-global-scenarios-for-the-future-of-information-and-communication-technology

https://www.dash.org/forum/threads/4-scenarios-for-the-future-as-analysed-by-the-rockefeller-foundation.

https://www.globalresearch.ca/lock-step-no-futuristic-scenario/5705972/amp

** https://www.dikgazete.com/m/koronavirus-kovid-19-ilacini-turkler-bulmus-olabilir-mi-makale,2272.html

*** http://www.dutana.org/2019/04/18/omur-celikdonmez-gobeklitepeden-dunyayi-kucaklayan-stratejik-bitki-dut-agaci/

**** https://www.dikgazete.com/ozel-haber/uyusturucuyla-mucadeleye-evet-kendir-ambargosuna-hayir-kenevirde-h342861.html

https://www.google.com/amp/s/www.dikgazete.com/haber/amp/342861

***** https://www.yenicaggazetesi.com.tr/mobi/hasta-bashekim-virusu-nasil-yendigini-anlatti-273388h.htm 

****** https://www.dikgazete.com/saglik/abdi-ibrahim-kovid-19-koronavirus-tedavisinde-otoritelerce-onerilen-h515937.html

https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202004031041748419-abdi-ibrahim-koronavirus-tedavisinde-otoritelerce-onerilen-ilacinin-uretimine-basladi/

https://ilacabak.com/kutlu-250-mg-10-film-kapli-tablet-25386

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Üstün YAYLA
Üstün YAYLA 4 yıl önce
Yukarıdaki bilgileri sonuna kadar okudum.ço MUTLU oldum.yetkililer bu ekibi hemen bünyelerine katıp.hastalarımıza kullanmaya başlanmalı.medikana Hastanesi'nde denenmiş netice alınmış olduğunu yukarıda okudum.sevindirici bir haber.derhal değerlendirilmeli.
II. IRMAK
II. IRMAK 4 yıl önce
Bu zor günlerde okuduğum en umut verici yazıydı. Bu bilim insanlarını kutluyorum. Devlet yetkilileri el uzatsınlar virüs belasından bir an önce kurtulalım
Tekin Demir
Tekin Demir 4 yıl önce
Bu bilim adamları desteklenmeli ve bu virüs tedavi edildiği taktirde bundan sonrakiler için önlem alıp gerekli labaratuarlar kurulup çalışmalara başlanmalı.Mademki bundan sonraki zamanlarda bu tür virüs saldırıları ile karşılaşacağız işte size bilimsel çalışma ile ülkemizin insanını ve dünya insanlarını iyileştirme yolu aynı zamanda ekonomik gelir.
seyfettin Aydın/Elazığ
seyfettin Aydın/Elazığ 4 yıl önce
Elbette bilim tıp olarak fiili duanın yanında yanında kavli duada yapılsa daha iyi olsa gerek.En azından psikoterapi ruhi rahatlamaya moral değerlerini yüksetmeye dervişane duada gerekir.Tıp bilim adamlarını tebrik ederiz.Yerli olan yerli kalmak isteyen bu virüs belasını defedecek fiili care/dua ilacı aşısı hapı her ne ise bunları yerli ilaç sanayimizin üretip dünya insanlık alemine sunmak için gayretlerine bravo...Yazar ömür bey gündemi iyi takip eden yazıları ile bilinen bir kalemimiz.Kendisine teşekkür ederiz.Yazar kaynak sunarak yazılarının güvenilirliğini ispatlıyor.Kalemine kuvvet yüreğine sağlık üstat çelikdönmez esen kalasın...
Carlos
Carlos 4 yıl önce
Türk bilim insanları var olsun
zühtü
zühtü 4 yıl önce
Çok haklıydınız Bizi Bize Bıraksalar Biz Bize Yeteriz Türkiyem derken
Juan  Jung min
Juan Jung min 4 yıl önce
让土耳其民族通过
Nurşen6
Nurşen6 4 yıl önce
Hadi ya umud ışığı oldu yazınız