USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Dün Diyarbakır Askeri Cezaevi bugün Pandemi kısıtlaması! Amaç halkın isyanı mı?

03-05-2021

Kullanışlı Türk milliyetçiliği için dört evreden söz edilebilir.

1. Evre; Çarlık Rusyasına karşı Birleşik Krallık yani İngiltere tarafından kullanıldığı dönem,

2. Evre; 1. Cihan Harbinde Alman Genelkurmay Başkanlığı tarafından  yine Çarlık Rusyası ve İngilizlerin işgali altındaki sömürge topraklarındaki isyanlar için kullandığı dönem,

3. Evre; 2. Cihan Harbi sonrası soğuk savaş yıllarında ABD/NATO için kullanıldığı dönem.

4. Evre; Türkiye'nin yol ayrımında olduğu süreç.

Kullanışlı Türk Milliyetçiliğinin önünde çatal bir yol var. 

Ya Atlantik bağlantısını fesh etmeden Avrasya güzergahında rota belirlemek veya Atlantik paktından ayrılma hazırlığı yürüten Avrupa Birliği ile yola devam etmek.

Tam bağımsız bir Türkiye için 2023 yılı bekleniyor. Bakalım “kayaların oğlu ne yapacak? 

Provakasyon büyük! Tıpkı Diyarbakır Askeri Cezaevi gibi…

Türkiye'nin baş belası PKK “Partîya Karkerên Kurdistanê / Kürdistan İşçi Partisi” Ankara'da Tuzluçayır'daki  gecekondu da kurulmuştu. 

Ama bu terör örgütünü, daha geniş kitlelere virüs gibi bulaştıran uygulama, 12 Eylül Darbesi'den sonra yaşanan işkenceler ile ön plana çıkan, “Dünyanın en kötü şöhretli 10 cezaevi" arasında yer alan Diyarbakır Askeri Cezaevi’nde terör örgütü mensubu olmaktan cezalarını çeken mahkumlara yapılan insanlık dışı işkenceler olmuştu.

1981-1989 yılları arasında işkenceye maruz kalan 34 kişi öldü, yüzlerce kişi sakat kaldı. Bu kişilerden 25'i aldığı ağır darbeler sonucu, 5'i açlık direnişi sonucu yaşamını yitirdi. Tutuklulardan 5'inin kendini asarak, 4'ünün kendini yakarak intihar ettiği cezaevindeki işkenceci görevlilerden hiçbiri ceza almadı.

Kim ne derse desin PKK hareketinin 1984'te patlaması yani daha geniş kitlelere sirayet etmesi Diyarbakır Askeri Cezaevi'nden ana tahliyelerin olduğu tarihe rastlar. 

O cehennemde yaşanılanlara bakıldığında Diyarbakır Askeri Cezaevi’nden yolu geçen hiç kimsenin tahliye olup çıktığında, normal hayata dönmesin diye Bekaa'da zaten tezgah kurulmuştu.

Kimine göre bu işkenceler, “Diyarbakır Cezaevi'nden çıkanlar soluğu Bekaa'da alsın” diye yapılmıştı. 

Bağdat Abu Gureyb Hapishanesi ve direniş örgütlerinin kurulmasına etkisi…

18 yıl önce Irak'ı işgal eden Amerikan askerleri tarafından Abu Gureyb Hapishanesi'nde tutuklulara uygulanan insanlık dışı işkencenin kurbanlarına sopalar ve farklı aletlerle tecavüz edilmiş, çırılçıplak soyulmuşlar, günlerce su ve tuvalet bulunmayan hücrelerde tutulmuşlar ve sürekli olarak dövülmüşlerdi. 

Ebu Garib'ten sorumlu General J. Kaprinski, Ebu Garib Cezaevi'nin askeri istihbarat tarafından yönetildiğini, taciz ve kötü muamelenin fiilen resmi politika olduğunu ve sorgulamalara CIA ajanlarının da katıldığını belirtmişti. Ebu Gureyb baskınıyla bırakılanlar, hem Irak hem Suriye cephesini kızıştıran bir etki yaratmıştı.

Demek ki Amerikalı işgalciler, NATO müttefiki darbeci Türk generallerden çok şey öğrenmiş olmalı. 

İstanbul seçimlerinin hatırlattığı…

2019 İstanbul ara yerel seçimlerini anımsamanın tam sırası. 

31 Mart 2019'da gerçekleştirilen yerel seçimler kapsamında yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucunu AK Parti bir türlü kabullenemedi.  

İktidar gücünü sonuna kadar kullandı…

Nasıl olurdu da Kanal İstanbul, Körfez Osmangazi Köprüsü, üçüncü Boğaz Yavuz Sultan Selim köprüsü ve Marmaray gibi büyük projelere rağmen, İstanbul seçmeni AK Parti’ye oy vermezdi?

Düşünsenize Diriliş Ertuğrul, Payitaht gibi büyük bütçeli TV dizileri dahi  seçmeni iknada  başarılı olamamıştı.

İstanbul seçmeni bakanlık, başbakanlık ve dahi TBMM Başkanlığı yapmış iktidar partisinin adayı yerine, küçük bir ilçe belediye başkanlığı yapmış Millet İttifakı’nın adayına oy vermeyi tercih etmişti. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı hangi adayın kazandığı henüz kesinleşmemişken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 17 bin 410 oyun AK Parti yerine başka partilere yazıldığını iddia etti. 

Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi ile ilgili yaptığı 'olağanüstü itiraz' başvurusunda Yüksek Seçim Kurulu'na  gerekçelerin sıralandığı bir dilekçe sundu.

31 Mart 2019 seçimlerinin Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi üzerine 23 Haziran 2019'da seçim tekrar yapıldı. YSK'nın 11 Temmuz 2019 tarihinde ilan ettiği resmi sonuçlara göre oyların yüzde 54,22'sini alan Ekrem İmamoğlu, 806 bin oy farkla seçimi kazandı. 

Şimdi soru şu; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı muhalefete kaptırmayı hazmedemeyen iktidar partisi, Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini kaybetmeyi göze alabilir mi?

İktidarı bırakmamak için yasal yollar dışında illegal yöntemler denenir mi? 

İktidarın sivil legal milis güçleri var mı?

Olmaz mı? 

1- “15 Temmuz Derneği” ile başlayalım. Dernek, FETÖ’cü hainlerin darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından; sivil toplum kuruluşlarının mücadelesinin ve faaliyetlerinin toplum nezdinde özel bir yeri olduğu düşüncesiyle kuruldu.

15 Temmuz Derneği’nin merkezi İstanbul’da olmakla birlikte, faaliyetleri Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışında devam ettirilmektedir.

15 Temmuz hain darbe girişiminin hemen ardından 20 Ağustos 2016’da kurulan 15 Temmuz Derneği’nin kurucuları arasında Mustafa Varank, Cevat Olçok, Tarık Şebik, Zeynep Bayramoğlu ve Hasan Kaçan yer alıyor ve dernek, 4 yılı aşkın süredir faaliyetlerini yürütüyor.

2- SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. uluslararası savunma alanında danışmanlık ve askeri eğitim veren ilk ve tek Türk şirketidir.

Uluslararası Savunma Danışmanlık Şirketi” (SADAT) hakkında uzun süredir çok ciddi iddialar ortaya atılıyor. Kimi, “AK Parti’nin paramiliter gücü” olduğunu ileri sürüyor; kimi “15 Temmuz akşamı askerle çatışan silahlı siviller onlardı”, kimi “Sivillere yargı muafiyeti getiren KHK, SADAT için çıkarıldı”, kimi ise “Suriye’deki muhalif grupları SADAT eğitiyor, hatta bizzat kendileri orada çatışıyor” diyor.

SADAT Savunma (E) Tuğgeneral Adnan TANRIVERDİ başkanlığında Türk Silahlı Kuvvetlerinin çeşitli birliklerinden emekli olan 23 Subay ve Astsubay tarafından kurulmuş ve Şirket Ana Sözleşmesi 28 Şubat 2012 tarihli ve 8015 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlanarak faaliyetlerine başlaması söz konusu. 

SADAT Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. Danışmanlık, Eğitim ve İkmal olmak üzere üç ana alanda hizmet sunuyor. 

Güvenlik güçlerinin, talep eden ülke halkının örf, adet, gelenek ve kültürüne uyum sağlayacak şekilde ve en modern anlamda yeniden düzenlenmesi amacıyla; SADAT Savunma, T.C. Emniyet teşkilatından emekli 1. Sınıf emniyet müdürlerinden ve emekli Jandarma personelinden teşkil edilen ekiplerle çalışıyor.

Merkez Teşkilatı ve Birimleri, Taşra Teşkilatı ve Birimleri, Karakol Teşkilatı ve Birimleri, Toplum Polis Teşkilatı ve Birimleri, Trafik Polis teşkilatı ve Birimleri, Yurt Dışı Teşkilatı ve Birimleri, Jandarma (Kır Polisi) Teşkilatı ve Birimleri, Sahil Güvenlik Teşkilatı ve Birimleri, Polis Yetki ve Salahiyeti Kanunu, Ceza Kanunları, Medeni Kanun, Yargı sistemi ve diğer ilgili hukuki mevzuat çerçevesinde azami iki hafta içinde tesis, kayıt, personel ve malzemesi üzerinde tetkikler yaparak, emniyet teşkilatının durumunu tespit edebilir.

Tespit sonunda, uygun emniyet teşkilatı, güvenlik sistemi ve donanımları hakkında rapor tanzim edebilir. Şirketin tüm Eğitim ve Danışmanlık hizmetleri, dost ve müttefik ülkelerin Silahlı Kuvvetleri ve Polis Teşkilatlarına mahsustur. 

İç Güvenlik Alanında, 1) Hizmet İçi Eğitim: SADAT Savunma tarafından, T.C. Emniyet Teşkilatından emekli 1. Sınıf emniyet müdürlerinden ve emekli jandarma personelinden teşkil edilen ehil ekiplerle; İstihbarat, Terörle Mücadele, Patlayıcı Madde ve Bomba İmha, Kriminal, Olay Yeri inceleme, Kaçakçılıkla ve Organize Suçlarla Mücadele, Trafik, Pasaport, Arşiv ve Dokümantasyon, VIP, Koruma Hizmetleri, konu ve branşlarında eğitim hizmetleri  verir. 

2) Polis Yetiştirme: SADAT Savunma; T.C. Emniyet Teşkilatının her türlü eğitim müesseselerinde eğitici ve idareci olarak görev yaptıktan sonra emekli olmuş, 1. Sınıf Emniyet Müdürlerinden oluşan ehil ekipler vasıtası ile Emniyet Teşkilatının reorganizasyonunu gerçekleştirebilir. Yine ehil eğitici, idareci ve danışmanlar eliyle, Emniyet Teşkilatı için; Polis Akademileri, Polis Meslek Yüksek Okulları, Polis Kolejleri, Polis Eğitim Merkezleri kurarak, bu eğitim müesseselerinin eğitim ve idarecilik hizmetlerini bizzat veya danışman olarak yürütebilir.

SADAT, Konya ve Tokat'ta silahlı eğitim kampları kurdu mu?

İstiklal gazetesi yazarı Ramazan Ercan Bitikçioğlu, “SADAT'ın ileriki bir zamanda kendini tayin ettiği askeri danışmanlık şirketi görevinden uzaklaşarak, Gölge Genelkurmay’a dönüştürülebileceği endişesi duyduğunu" ifade etmiş, "Yarınlarda nüfûzu, parasal ve maddî gücü artan SADAT’ın kimi üyeleri muktedirliği; siyasî iktidarı devirmede, sinsi derin güçlerin yönlendirdiği türlü fitnelerde kullanamazlar mı?” diye sormuştu. 

SADAT’la ilgili çok kritik iddialar var. Bunlardan en dikkat çekeni, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Tokat ve Konya’da silahlı eğitim kampları olduğunu söylemesiydi. Ümit Özdağ da bu iddiayı sürdürdü ve bunların SADAT’la ilişkili olduğunu ima etti.

SADAT'ın kurucusu Adnan Tanrıverdi ise bu iddiaları "tamamen iftira, hayal mah­sulü! Bunların SADAT’la alakası yok. Hiçbir eğitim tesi­simiz yok" diyerek reddetti. 

Cumhuriyet gazetesi ise Cumhurbaşkanlığı eski Başdanışmanı Tanrıverdi’nin şirketini, suikast tekniği ve gayri nizami harp hizmeti vermekle itham etmiş, SADAT şirketinin verdiği hizmetleri, AKP döneminde aldığı özel güvenlik yetkisi ile yürüttüğü iddiasını gündeme taşımıştı. 

Bizzat SADAT ile bağlantılı bir sitede “Melih Tanrıverdi” imzasını taşıyan bir yazıda “Bugün ASSAM ve SADAT, arkasında devlet desteği dahi bulunmayan yumuşak güçlerdir. SADAT ise hiçbir silahlı gücü olmamış ama İslam Ülkelerinde var olan Silahlı Kuvvetler ve Polis Teşkilatlarına ellerindeki Sert Gücü etkin kullanmalarını sağlayacak reorganizasyon, danışmanlık, eğitim ve donatım hizmetleri sunan bir Yumuşak Güç olarak faaliyetlerini yürütmektedir. SADAT’ın sert güce yani silahlı güce sahip olduğunu iddia edenler, gizli ordu olduğu yalanını uyduranlar, paramiliter, paralı asker vb güçleri olduğunu veya bunları yönettiğini iddia edenler…” ifadesi ile ısrarla SADAT’ın faaliyet alanının yurtdışı olduğu vurgulanıyor. 

Ateş yanmayan yerde duman tüter mi tütmez mi takdiri kamuoyuna bırakalım. 

1- Halk Özel Harekât (HÖH), 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bireysel silahlanmaya gittikleri, AK Parti’nin talimatıyla hareket ettikleri iddiası Meclis’e taşınan Halk Özel Harekât’ın (HÖH) genel başkanı Fatih Kaya,  2017 Aralık ayı itibariyle bir yılda 22 ilde 7 bin üyeye ulaştıklarını  söylemişti.

Bizzat kendisi "devletimiz, askerimiz, polisimiz her şeye hâkim. Zamanı geldiğinde, 80 milyonluk millet olarak bize ihtiyaç duyulduğunda her zaman hazırız. Gezi benzeri olayı basmak için sokağa çıkmayız, devletin askeri-polisi var. 15 Temmuz gibi devletin emiri mümini talimat vermediği sürece sokağa çıkmayız. Meclis’i niye benimle meşgul ediyorlar?"  sözleri ile kuruluş gayelerini ifşa etmekte sakınca görmemişti. 

2- Milli Seferberlik Hareketi Platformu, kapatılan Halk Özel Harekat’ın (HÖH)  yerine kuruldu. Kurucu Başkanı Fatih Kaya, Milli Seferberlik Hareketi  Platformunun amacını, ‘cumhurbaşkanı ve devlet yöneticilerine karşı hukuksuz algıların karşısında durmak’ olarak açıkladı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ‘darbelere karşı halk hareketi olma’ iddiasıyla kurulan HÖH, üyelerinin askeri kamuflajlı fotoğrafları ve ekip otosu gibi boyanmış otomobilleriyle tepki çekti. Paramiliter güç oluşturulduğu iddiasının ardından İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı teftiş sonrası HÖH’ün başkanı Fatih Kaya 46 şubesiyle birlikte örgütü feshettiklerini açıklamıştı.

3- Osmanlı Ocakları, bir rivayete göre 2005'te başka bir rivayete göre 2009 yılında kuruldu. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Osmanlı Ocakları kendilerini bir yandan “siyaset üstü” bir örgüt olarak tanıtırken bir yandan da “Kara devirdeki AK Osmanlıyız. Erdoğan namusumuzdur!” diyorlar. 

Osmanlı Ocakları,  Ekim 2015'te HDP ve CHP binalarına saldırılarla gündeme geldi. “CHP ve HDP binalarına yapılan saldırıların sorumlusu olarak işaret edilen Osmanlı Ocakları nasıl bir oluşumdur?.. AKP ile bağlantısı nedir” gibi sorular ve Türkiye’deki Kürt siyasi hareketince “paramiliter güç oluşturulması” suçlamaları ile yasadışı faaliyette bulundukları iddiaları ortaya atıldı.

4- Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milli Seferberlik ilan etmesinin ardından, faaliyete geçti.

Yurt dışında 18 ülke, Türkiye'de ise 52 il ve 72 ilçede il başkanlığı ve temsilcilikler açtı. 

Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete!..

İktidar yanlısı veya iktidar çevrelerinin arka odalarında teşkil edilen hangi paramiliter gizli veya açık örgütler, yapılanmalar var?   

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Emniyet, Jandarma, TSK gibi güvenlik güçlerine ait depolardan kaybolan silahların envanteri çıkarılabildi mi? 

Kayıp silah ve mühimmatın yasal veya illegal iktidar yanlısı grup ve  derneklerin eline geçmiş olması ihtimali nedir?

Cübbeli Ahmet Hocanın silahlandığı bilgisini paylaştığı DAEŞ /IŞİD  benzeri Suudi Arabistan ve Katar destekli Selefi yapıların  sözde iktidar yanlısı gibi görünen  paramiliter dernekler üzerinden iktidar içindeki bazı odaklarla irtibat ve iltisakı ne düzeydedir?

Demek istediğim, pandemi kısıtlamaları kapsamında mağdur edilen vatandaş sayısı her geçen gün çığ gibi  büyüyor.

Acaba diyorum Erdoğan’ın arkasına gizlenen bazı çıkar grupları, Erdoğan'a rağmen halkı provake mi etmeye çalışıyor? 

Geçim sıkıntısı ve ekonomik krizden bunalan halkın “yazar kasa eylemi” sonrasında olduğu gibi sokaklara dökülüp, güvenlik güçleri ile çatışması mı isteniyor? 

Öyleyse vay halimize!

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

Seçilmiş Kaynakça 

https://www.tbmm.gov.tr/komisyon/insanhaklari/belge/kr_20DiyarbakirCezaevi.pdf&ved=2ahUKEwj_3IyU-qrwAhVeg_0HHdoqAfoQFjAGegQICxAC&usg=AOvVaw2NYPlcpF8EEGIqulNUu6JK&cshid=1619958292077

https://www.aa.com.tr/tr/politika/diyarbakir-cezaevinden-kimse-normal-hayata-gitmesin-istendi/1251888

http://www.sabah.com.tr/gundem/2009/08/22/yildiranin_iskenceleri_pkknin_temelini_atti

http://gunlukgazetesi.com?reqp=1&reqr=

http://www.taraf.com.tr/ayse-hur/makale-bir-kez-daha-kurt-meselesi.htm

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/crime/article3832983.ece

https://yeniyol1.org/kisa-isid-tarihi/

http://www.aljazeera.com.tr/haber/ebu-gureyb-cezaevi-kapatildi

http://m.radikal.com.tr/yazarlar/fehim_tastekin/bir_medeniyet_kenti_duserken-1196548

https://www.dw.com/tr/akp-17-bin-oy-ba%C5%9Fka-partilere-yaz%C4%B1ld%C4%B1/a-48142087

https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-47956420

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-ak-partiden-istanbuldaki-secim-sonuclarina-iliskin-onemli-aciklamalar-41185425

https://15temmuzdernegi.org/blog/

https://www.haber7.com/yasam/haber/3083136-15-temmuz-dernegi-yonetiminde-degisiklik-yapildi

https://www.sadat.com.tr/tr/

https://www.haberturk.com/sadat-in-kurucusu-adnan-tanriverdi-sivil-silahli-orgut-kabul-edilemez-1814175

https://t24.com.tr/haber/sadatin-kurulusuna-taniklik-ettigini-soyleyen-emekli-subay-iktidari-devirmek-icin-kullanilabilir,548173

https://www.sadat.com.tr/tr/hizmetlerimiz/danismanlik/danismanlik-ic-guvenlik-alaninda.html

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/eski-saray-basdanismani-tanriverdinin-sirketi-suikast-teknigi-hizmeti-veriyor-sadattan-gladyo-egitimi-1804869

https://www.diken.com.tr/erdoganin-eski-basdanismaninin-sirketinde-suikast-teknigi-egitimi/

https://assam.org.tr/index.php/haberler/haberler/yumusak-guc-unsuru-olarak-assam-ve-sadat.html

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/iste-tartisilan-halk-ozel-harekat-40693394

https://www.birgun.net/haber/kapatilan-hoh-un-yerine-yeni-platform-milli-seferberlik-hareketi-241345

https://www.diken.com.tr/gitti-hoh-geldi-seferberlik-platformu-erdoganin-hukukunu-koruyacaklarmis/

https://tr.sputniknews.com/tags/organization_Milli_Seferberlik_Hareketi_Platformu/

https://osmanliocaklari.org.tr/hakkimizda

https://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/osmanli-ocaklari-nedir-nasil-bir-olusumdur-932916/

https://www.amerikaninsesi.com/a/osmanli-ocaklari-art-niyetlilerce-taklit-ediliyoruz/3285162.html

https://www.superhaber.tv/osmanli-ocaklari-nedir-ozelligi-nedir-osmanli-ocaklari-ne-is-yapar-ne-zaman-kuruldu-ne-demek-kime-bagli-lideri-kim-fatih-portakal-osmanli-ocaklari-haber-162721

https://www.haberler.com/osmanli-seferberlik-halk-harekati-van-da-buro-acti-12688552-haberi/

https://tr-tr.facebook.com/pages/category/Non-Governmental-Organization--NGO-/Uluslararas%C4%B1-Osmanl%C4%B1-Seferberlik-Halk-Harekat%C4%B1-148882552436737/

http://www.kayserianadoluhaber.com.tr/haber/osmanli-seferberlik-halk-hareketi-kayseride-teskilati-kuruldu-20758

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Tarla bitkileri ziraat mühendisi
Tarla bitkileri ziraat mühendisi 3 yıl önce
zararlı ayrık otlarını temeizlemenin tam sırası
Darius Persis
Darius Persis 3 yıl önce
valla bende sizin gibi düşünüyorum