USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Denetlediği tüm kurumlardan FETÖ'cü fışkıran DDK Başkanı Yunus Arıncı, MİT Başkanı olur mu?

24-01-2021

Uzun zamandır Ankara’da hummalı tartışmalar yaşanıyor. “Kamuda birden fazla maaş alan isimler… Yeni Kabine hazırlığı… Erken Seçim talepleri… Önemli kademelere atamalar yapılması…” gibi gündem başlıkları bunlar. 

MI6’nın çiçeği burnunda Başkanı Richard Moore'ın Ankara ziyaretinde çok istemesine rağmen MİT Başkanı Hakan Fidan ile görüşme imkanı bulamaması dikkatlerden kaçmamıştı.  

Hatırlarsanız, Beştepe iradesi Richard Moore'e “Fidan bulamadık Kalın verelim” teklifini götürmüş ve Moore ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın bir araya gelmişti. 

Hatta külliyeye yakın kaynaklar, İbrahim Kalın'ın uzun süredir gönlünde MİT Başkanlığı aslanı yattığını falan kulislere taşımıştı. Ancak İbrahim Kalın'ın ısrarcı taleplerine rağmen Cumhurbaşkanı’nın bu atamaya sıcak bakmadığı söylenmişti. 

Demokrasilerde çare tükenmez. Bazı derin kulaklar kendisi MİT Başkanı olamayan İbrahim Kalın'ın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı yaptığı yıllardan tanıdığı Ordulu Yunus Arıncı için Cumhurbaşkanı’nı ikna etmeye çalıştığını söylüyor. Ne derece doğru bilemem? 

“Denetlediği tüm kurumlardan FETÖ'cü fışkıran DDK Başkanı”…

Başlıkta yer alan iddia O7.08.2017 tarihli Cumhuriyet gazetesine ait. “DDK'nın denetlediği kurumlarda durum ne?” sorusuna cevap arayan gazete yönetimi üşenmemiş, “TSK'yi denetleseydik FETÖ'yü çözerdik diyen Yunus Arıncı'nın başkanlığını yaptığı DDK'nın denetleme yetkisine sahip olduğu 1981 yılından bu yana TSK ve yargı organları dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarında kamu niteliğinde olan meslek kuruluşlarında, her düzeydeki işçi ve işveren meslek teşekküllerinde ve kamuya yararlı derneklerde FETÖ yapılanmasını araştırmış. 

Devlet Denetleme Kurulu'nun süzgecinden geçen ne kadar kurum kuruluş varsa hepsinde FETÖ’cüler çalıp oynamış. Ee ne demişler; ekmek Hıdırın, su Bedirin yeyin için kudurun!

Gazete, bizzat İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamasını kaynak alarak Yunus Arıncı için, “Denetlediği tüm kurumlardan FETÖ'cü fışkıran DDK Başkanıbaşlığını atmış.

Soylu’nun, Nisan 2017'deki aktardığı bilgi, vehamet derecesinde. Soylu diyor ki;

Nisan 2017 itibariyle tutuklu sayısı 47 bin 155 ve önemli bir rakam. Adli kontrol ile bırakılan 41 bin 499 kişi ve serbest kalan da 23 bin 861 kişi var. 863 kişi de firari. Tutukluların 10 bin 732'si polis, 7 bin 463'ü asker ve 168'i general. 2 bin 575'i de hakim ve savcı. 26 bin 177'si sivil, 208'i de mülki idare amiri.

DİSK'in 2017 Haziran ayı sonunda açıkladığı OHAL raporunda, OHAL’in başlangıç tarihi 21 Temmuz 2016 ile 29 Nisan 2017 arasında “herhangi bir somut gerekçe ya da kanıt sunulmaksızın, sadece terör örgütüne aidiyeti, iltisakı ya da irtibatı bulunduğu önündeki genel iddialar”la toplam 104 bin 771 kamu görevlisi ihraç edildi. 

Mayıs 2017'ye kadarki OHAL döneminde en çok ihraç kararı, 33 bin 955 sayısı ile Milli Eğitim olurken Emniyet Genel Müdürlüğü'nden ise 20 bin 683 personeli ihraç edildi.  

Gazeteye göre, bu rakamlar DDK Başkanı Yunus Arıncı’nın “TSK'yi denetleseydik FETÖ'yü çözerdikiddiasını yalanlıyor. 

"Personeline FETÖ kitapları okutan!" DDK Başkanı!..

Cumhuriyet gazetesinin DDK Başkanı Yunus Arıncı'nın FETÖ ile mücadele ettikleri iddiasını çürüten adı geçen gazete, mutlaka bu bilgileri devletin bir istihbarat kurumundan almıştır. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı gelinceye kadar hatta öncesinde 15 Temmuz darbe girişimine kadar kılını kıpırdatmayan bu kurumun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “paralel yapıyı araştırın” demesi üzerine, kurumlara yazı  göndererek; “Kurumunuzda Paralel Yapı'yla ilgili güncel durum nedir? Bugüne kadar FETÖ ile mücadelede ne yaptınız? Bundan sonra hangi adımları atacaksınız?" gibi beylik sorular yönelttiği görülüyor. 

Anayasa değişikliğiyle denetim yetkisi arttırılan DDK'nın başkanı Yunus Arıncı, ABD'de bulunan Amsterdam Hukuk Bürosu ile FETÖ konusunda işbirliği içinde olduklarını açıklamıştı. 

Kanadalı avukat Robert Amsterdam'ın sahibi olduğu Amsterdam Hukuk Bürosu, Londra merkezli. Yav bu MI6, her yerde karşımıza çıkıyor, sinir olmamak elde değil!

15 Temmuz darbe girişimine kadar ayakta uyuyan Devlet Denetleme Kurulu'nun özellikle 15 Temmuz sonrasında FETÖ konusunda yoğun mesai harcadığını dile getiren Yunus Arıncı, “Çok ilginçtir burada çalışan arkadaşlarımız, örgütü daha iyi analiz edebilmek için bugüne kadar FETÖ konusunda yazılan tüm kitapları okudu” demesi sizce ne anlama geliyor? 

FETÖ’yü es geçen DDK Başkanı, MİT Başkanı olmak isterse!..

Emekli olmadan önce Başbakanlık’ta çalıştığım yıllarda, her dönem her iktidara “Katolik nikahı” kıyan bir “Masonik kadro” mevcuttu. 

Masonik” dediğime bakmayın! Masonlar bunların yanında zemzemle yıkanmış sayılır. AK Parti hükümeti geldiğinde bu ekip, kendi hakkında asparagas haber yaptırır, işte “Batı Çalışma Grubu”nun veya istihbarat teşkilatlarının kendileri hakkında “gerici mürteci veya cemaat mensubu, İHL ya da İlahiyat mezunu…” diye fişleme yaptıklarını yazdırırlardı.

Böylelikle kısa yoldan AK Parti iktidarının bürokratik hiyerarşisinde kendilerine yer bulurlardı. Şimdi bunların kimisi milletvekili kimisi Genel Müdür kimisi bakan oldu.

Beştepe’de halen bunlardan epey  var. Allah, ülkemizi, devletimizi, milletimizi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, bu menfaat çetesinin şerrinden korusun!

6 Aralık 2020'de “İnternethaber”de Osman Diyadin'in kaleme aldığı, “İşte Tayyip Erdoğan'ın yatırımı!” başlıklı yazının yukarıda sözünü ettiğim türden olduğunu, medya duayeni bir dostum hatırlattı. 

Ismarlama olduğu her kelimesinde sırıtan vıcık vıcık muktedire yağ kokan bu yazıda, birçok isim sayıldıktan sonra DDK Başkanı Yunus Arıncı'ya sıra geliyor, “Tayyip Erdoğan’ın  bugünkü yönetim kadrosunda  kilit rol oynuyor ki 2023 Türkiye’sinde “Sessiz güç” kimliğini bırakıp sahaya inmesi sürpriz olmayacaktır. O da devletin kara kutusu…” deniliyor. 

Saz ve söz üstadı, “Bozkırın tezenesi” İbrahim Kalın’ın, “Yunus Arıncı'nın Hakan Fidan'ın yerine MİT Başkanı olması için uğraştığı” duyumu gelince, yukarıda aktardığım “.. 2023 Türkiye’sinde “Sessiz güç” kimliğini bırakıp sahaya inmesi sürpriz olmayacaktır. O da devletin kara kutusu..ifadesi, şak dedi yerine oturdu. 

Yunus Arıcı kimdir? Nerelidir?

20.03.1975 tarihinde Ordu İli Kumru İlçesinde 4 çocuklu bir ailenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi.

Babaannesi Hanife Arıncı’nın, 12.06.2018 Salı günü vefat ettiği ve Kumru Eski Çok Değirmen Mahallesi'nde bulunan aile kabristanlığına defnedildiği haberine bakılırsa, adı geçen köy /mahalle eskiden ve günümüzde Gürcü yerleşimi olarak biliniyor. 

Güney-Kuzey istikametinde akmakta olan Elekçi Deresi’nin çok önceleri taşarak şimdiki ilçe merkezine fazla miktarda kum bıraktığından burasının Kumlu ismiyle anıldığı daha sonra Kumlu yer adının bugünkü adı olan KUMRU'ya dönüştüğü söyleniyor. 

“Ordulular Rehberi”nde Kumru ilçe adının ne kumla ne de Kuman Türkleri ile hiçbir ilişkisinin bulunmadığı belirtiliyor. 

Ordu'nun Kumru ilçesinde İsmet Erçal isimli iş adamı 10 yıl çalışarak ilçesinin 280 yıllık tarihini ve 520 sülalenin soy ağacını kitap haline getirdi.

1834 yılı 2. Mahmut'un yaptırmış olduğu nüfus sayımında Kumru'da 520 sülale bulunmaktadır. 36 köyde bütün sülalelerin isimlerini Türkçe'ye çevrilmiş. 1834'ten 2004 nüfus sayımına kadar her ailenin etnik kökenine dair bu kitapta bilgi var.

Kumru'nun ilk İdari Teşkilatı, Trabzon Vilayeti Samsun Sancağı bu günkü Yalnızdam köyünde bulunan Nefs-i Serkeş Kadılığıdır. Karacalı köyü merkez olmak üzere 1926'da teşkil edilen Kumru nahiyesi, Fatsa'nın İlçe oluşuyla birlikte buraya bağlı bir nahiye iken 01 NİSAN 1961 tarihinde 7033 Sayılı Kanunla İlçe statüsüne kavuşmuştur.

Kumru sınırlarına dahil, Akçadere mahallesinin adı 1844 kayıtlarında adı Kuşnavak, Ermenice xoşavank Türkçe “güzel manastır" olarak yer alır. Sevan Nişanyan'a göre 20. yy başında kısmen Ermeni yerleşimidir. Kuşnavak veya Kuşfenek Kalesi denilen yapı müstahkem bir manastırdır.

Yine 19. yy’da, bugünkü Kumru ilçesine tekabül eden Serkis veya Serkeş kazası merkezi idi. Serkeş burada muhtemelen `Keş deresi başı` anlamındadır. Bu idari birimin merkezi ise Yalnızdam Mahallesidir. Yine Sevan Nişanyan'a göre Nefsi Serkeş 20. yy başında Ermeni yerleşimidir. 

Yunus Arıncı'nın eğitim süreci…

İlk, orta ve lise eğitimini Kumru’da aldı. 1992 yılında Kumru İmam Hatip Lisesini tamamladı. Üniversite eğitimini 1992-1996 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde bitirdi.

1997 yılında Başbakanlık Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başladı, 2000 yılında Müfettiş 2007 yılında Başmüfettiş oldu. 2005 yılında 1 yıl geçici görevle TÜBİTAK’ta Daire Başkanı olarak görev aldı.

2007-2009 yılları arasında Indiana Üniversitesi’nde Yüksek Lisans yapan Yunus Arıncı, 14 Ekim 2009 tarihinde Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine atandı.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bir yıl önce, 13 Temmuz 2015 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanlığı görevine atandı ve halen bu görevde. 

"FETÖ organizasyonu Hrant Dink cinayeti"ni soruşturdu…

“BTK Başkanı” Yunus Arıncı'nın görevlendirdiği Başbakanlık Teftiş Kurulu, Mülkiye başmüfettişleri Mehmet Canoğlu ve Mustafa Üçkuyu, 19 Kasım 2009 tarihli araştırma raporunda “BTK raporuyla Dink cinayetinde ihmali olduğu belirlenen tüm polisler hakkında herhangi bir işlem yapılmamasısonucuna vardı. 

Bu rapor, “bilgi edinilmesi” amacıyla Başbakanlık Teftiş Kurulu'na yollandı.  

Dink ailesinin o dönem, Başbakan Erdoğan ile görüşmesi ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine, BTK Başkanı Yunus Arıncı imzasını taşıyan 18 Ocak tarihli yazıda, BTK raporuyla görevi ihmal ettiği iddia edilen kişiler hakkında “ön inceleme” yapılmasının istendiği, ancak Mülkiye müfettişlerinin "araştırma raporu" hazırladığına dikkat çekildi. 

Yazıda, BTK müfettişlerinin polisler hakkında soruşturma açılması için ön inceleme yapılmasına dikkat çekildiği, Mülkiye müfettişlerinin ise geçersiz bir işleme imza attıklarına vurgu yapıldı. 

Bunca yıllık bürokrasi tecrübeme dayanarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, Mülkiye Müfettişlerinin, başkanlarına rağmen aykırı bir iş yapacaklarını kim söylüyorsa ya işleyişi bilmiyordur ya da art niyetlidir. 

Bilal Erdoğan ile Amerika'dan arkadaş…

Eylül 2014’te 10 işçiye mezar olan Torunlar GYO inşaatını inceleyecek Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Arıncı'nın, Bilal Erdoğan'la Amerika'dan arkadaşlığının ortaya çıktığı da medyada yer almıştı. 

Yunus Arıncı, 2007-2009 yılları arasında Amerika'da Indiana Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yapmış. Erdoğan'ın çocuklarıyla bu dönemde tanışmış. "Amerika dostlukları" var. 

Şubat 2015’te Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında 10 işçinin öldüğü ve sorumlularının beraat ettiği asansör faciasıyla ilgili ilk soruşturma Yunus Arıncı'nın işi…

Şirketin üst düzey yönetimine dava açılmazken Torunlar GYO Genel Müdürü Remzi Aydın ve asansör firması GEDA Majör Genel Müdürü Orhan Demirel’in de aralarında bulunduğu 25 kişi sanık oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 25 sanığın taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçlamasıyla 4 yıldan 22.5 yıla kadar hapisleri istendi. 

İddianamede, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yönetim kurulu üyeleri Yunus Emre Torun ile Mehmet Torun, Muhasebe Müdürü Lütfü Vardı, Satın Alma Müdürü Abdülvahit Kaplan, Torun Center Proje Koordinatörü Tuncer Akarçay, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanları Haluk Okur, Bektaş Ateş, Özmen Özmenoğlu hakkında taksirle 10 kişinin ölümüne sebebiyet vermek, yargı görevini yapanı etkileme suçundan takipsizlik verildi.

Bir yıl sonra Şubat 2015’te İstanbul Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatında 10 işçinin öldüğü asansör faciasıyla ilgili Torunlar GYO, asansör firması Geda Majör ve NCA İş Güvenliği çalışanlarının yargılandığı davanın bugün görülen duruşmasında tutuklu üç sanık da tahliye edildi. Böylece davada tutuklu sanık kalmadı.

İnsanın “zalimler için yaşasın cehennem” diyesi geliyor!..

Aynı soruşturmada Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Emre Torun, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Torun, Torunlar GYO Muhasebe Müdürü Lütfü Vardı, Torunlar İnşaat Satın Alma Müdürü Abdülvahit Kaplan, Torun Center Proje Koordinatörü Tuncel Akarçay, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Haluk Okur ile Bektaş Ateş ve Özmen Özmenoğlu hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmişti. 

Bol kepçe kazanç!..

Arıncı'nın, Vakıfbank Denetim Kurulu Üyeliği ile birlikte Borsa İstanbul AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği mevcut. Geçmişte Erdemir yönetiminde  bulunmuş. 19 Haziran 2020'de “Saray rejiminin devleti şirket gibi yönettiğini” iddia eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko,Milyonlarca üniversite mezunu işsiz gezerken, liyakattan uzak, saraya yakın kişilerin 3 ayrı yerden maaş alması ahlaki midir?” diye sorduğu isimler arasında, Yunus Arıncı da yer alıyordu. 

"Yunus Arıncı" adı kullanılarak menfaat sağlanmış!..

Ordu yerel basını, ilgili şahısla alâkalı haber kaynıyor. Bunlardan birinde, ORDU'nun devlet yönetiminde gurur duyduğu isimlerden biri olan Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı'nın, kendisinin adını kullanarak menfaat sağlamaya çalışan kesimlerin varlığı tespit edilince, açıklama yapmak zorunda kalmış ve Arıncı, “Hiçbir kamu kurumu ya da bürokrat, böylesi çirkin yöntemlere asla müsaade etmez" demiş. Demiş ama şüphelilerle ilgili bir şikayette bulunmamış. 

Bekri Mustafa, kıssadan hisse…

Kendisi hakkında; “Yerli Whatsaapın fikir babası!.. Süper denetçi…” gibi ısmarlama haberler yazdırdığı iddia edilen  Yunus Arıncı, MİT Başkanı olursa ne olur?

Bekri Mustafa; 17. yüzyılda İstanbul'da yaşamış, içkiye düşkünlüğü ve hazırcevaplığıyla ünlü, hakkında birçok fıkra anlatılan, tanınmış bir halk tipi. Kendini genç yaşında “içki”ye verdiği, “Gece-gündüz içtiği” için “Bekri” namıyla ün yapmış ve 41 yaşında ölmüştü. 

'Ayyaşlığın piri' olarak kabul edilir. 

İstanbul’da onun adına yapılan türbesi bile var. Fıkraları ise gülünmeyecek gibi değil.

Bekri Mustafa, “Küçük Ayasofya Camii”nin önünden geçmektedir. O sırada musallada bir tabut vardır, fakat namazı kıldıracak imam ortalarda yoktur.

Cemaatin, beklemekten canı sıkılır ve başında kavuğu, sırtında cübbesiyle oradan geçen Bekri Mustafa’yı “hoca” zannederek namazı kıldırmasını söylerler.

Yok, ben hoca değilim” dese de, dinlemezler ve zorla öne geçirirler.

Bekri Mustafa, namazı kıldırdıktan sonra tabutun örtüsünü açar ve ölünün kulağına bir şeyler fısıldar. Cemaat, ölüye ne söylediğini merak eder.

Bekri Mustafa gülerek cevaplar:

Sen şimdi aramızdan ayrılıp ahirete gidiyorsun. Eğer orada, bu dünyanın ahvalini sana sorarlarsa, Bekri Mustafa Ayasofya’ya imam oldu dersin. Onlar durumu anlar…” dedim der.

Kıssadan hisse. Anladınız siz onu. Arife tarif gerekmez.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

Seçilmiş Kaynakça 

https://www.google.com/amp/s/m.sabah.com.tr/gundem/2016/01/28/paralel-yapiya-karsi-ne-yaptin/amp

https://www.ulusal.com.tr/m/gundem/teftisci-bilalin-arkadasi-cikti-h36544.html?v=1847996640

https://www.google.com/amp/s/www.internethaber.com/amp/iste-tayyip-erdoganin-yatirimi-2146465y.htm

https://www.google.com/amp/s/www.medyaradar.com/amp/hrant-dink-cinayetinin-raporu-basbakanligi-neden-kizdirdi-haber-43825

https://www.google.com/amp/s/www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/taseron-adalet-insaatin-sahipleri-hakkinda-takipsizlik-132823

https://www.politez1.com/detail/endiseli-/4380/siracinin-sahidi-bozaci#.YAx9sGmhk0M

http://www.diken.com.tr/patronlarin-yargilanmadigi-torun-center-davasinda-tutuklu-sanik-kalmadi/

https://www.google.com/amp/s/vergidosyasi.com/2019/08/18/yunus-arinci-kimdir/amp/

http://yunusarinci.com/

https://haber.sol.org.tr/turkiye/iste-tek-maasla-yetinmeyen-birden-fazla-maas-alan-akplilerin-listesi-279441

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1892453787736264&id=1380199432295038

https://www.netordu.com/m/gundem/ddk-baskani-arinci-yi-uzen-davranis-h3271.html

https://www.google.com/amp/s/www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/super-denetci-yunus-arinci-2526653/amp/

http://m.haberaltas.com/tr-tr/haberler/2667/ordulu-yunus-arinciya-dev-gorev

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-37470768.amp

https://borsaistanbul.com/tr/sayfa/12/organizasyon

https://www.memurlar.net/haber/643375/?utm_source=headlines

https://www.google.com/amp/s/www.gundemebakis.com/amp/politika/chp-li-beko-liyakatsiz-atamalar-kamuoyunun-vicdanini-sizlatmistir-h61322.html

https://www.cumhuriyet.com.tr/amp/haber/denetledigi-tum-kurumlardan-fetocu-fiskiran-ddk-baskani-tskyi-denetleseydik-fetoyu-cozerdik-797947

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-37470768.amp

https://bekirakkaya.blogspot.com/2018/06/hanife-arinci-teyzemiz-vefat-etti.html?hl=ar&m=1

https://www.ordugazete.com/yunus-arinci-nin-aci-gunu/5678/

https://www.ordulularrehberi.com/Ordu,ilce,ayrintili,bilgi.php?id=102&ilce_id=14

https://ordualevinefs.wordpress.com/kumru-koyleri/

https://nisanyanmap.com/?y=&t=Kumru&u=1&ua=0

https://www.kulturportali.gov.tr/turkiye/ordu/gezilecekyer/kusfenak-kalesi-kumruordu

https://www.google.com/amp/s/www.milliyet.com.tr/amp/yerel-haberler/ordu/ilcesinin-280-yillik-tarihini-10-yilda-kitap-haline-getirdi-10189397

http://www.kumru.gov.tr/tarihce

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Kemal Bulgan
Kemal Bulgan 3 yıl önce
Biz Atatürkçüler bu insan ları inanç özgürlüğü temelinde değerlendirdik ve onlara sahip çıktık ve koruduk.Yanlış yapmışız.Devlet kadrolarında henüz daha mutasyona uğramamış çok virüs var.Bu has taşlık Osmanlı'nın son döneminden bile daha tehlikeli boyutlardadır.Yaziklar ol sun.
Trgt.
Trgt. 3 yıl önce
????
Vatandaş
Vatandaş 3 yıl önce
Varsa eşi benzeri siz söyleyin. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus ARINCI.. 1- Devlet Denetleme Kurulu Başkanı 2-Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi 3-Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi 4-OYAK ERDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi 5- OYAK İSDEMİR Yönetim Kurulu Üyesi 6- Vakıfbank Denetleme Kurulu Üyesi (11 Haziran 2020 de alındı).... yeyin beyler yeyin. Başbakanlık Teftiş kurulu başkanlığına atanmasında referansı da Bülent Arınç. 15 Temmuz hain Fetö darbe girişiminde sonra Başbakanlık Teftişten atılan 18 Fetöcü den 9 kişiyi alan, 7 BYLOCK ve 2 FETÖ imamını devlete alan şahıs Yunus ARINCI
vahşi batı Arizona
vahşi batı Arizona 3 yıl önce
uma uma döner sarı muma
Bihter
Bihter 3 yıl önce
Şahsı muhterem kendi mal varlığını denetelemişmi acaba nereden buldun yasası işletilsin
George
George 3 yıl önce
Gürcü nüfus Karadeniz sahili boyunca yerleşik
fatsalı
fatsalı 3 yıl önce
Ordulular birbirlerini tutar hemşehri dayanışması sağlamdır.