USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Değerlerimizi koruyalım!

Değerlerimizi koruyalım!
16-03-2024

DEĞERLERİMİZİ KORUYALIM

9 Şubat 2024'te Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, iki hafta içinde statüsünü değiştirme ihtimali olan Federal Meclis'e seslendi. İktidar değişikliği ihtimaline rağmen, durum bir seçim manifestosu statüsünden çok daha fazlasını içeriyor.

Rusya devletinin başkanı, görev süresinin devam edeceğinden o kadar emin ki sloganlarını ülkenin kalkınmasının bir vektörü olarak dile getiriyor.

Dünyadaki analistler, dış ve diğer tehditleri hesaplamakla meşgulken, gelin Vladimir Putin’in politikasına duyduğu güveninin neye dayandığı konusunda konuşalım.

Sayın V. Putin konuşmasının çoğunu aile değerlerine, geniş aileleri desteklemenin önemine ve gelecek nesillerin eğitim ve organize edilme konularına ayırdı. Bu hususun ayrı olarak ele alınması gerekmektedir.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu ve siyasi aktivistler, öncelikli açıklamalarında LGBT hareketine ve eşcinsel evliliklere destek olmaktan bahsediyorlar. Kişinin cinsiyet kimliğini seçme özgürlüğü Avrupa-Amerika eğitim sisteminin bir parçası haline geldi.

Peki Avrupalıların ve Amerikalıların istediği bu mu?

2006 yılı 25 üyeli Avrupa Birliği'nde eşcinsel evliliğin ortalama desteklenme yüzdesi yüzde 44'tü (Pew Araştırma Merkezi -ABD- anketi).

Bugün Avrupa Birliği, 28 devletten oluşuyor ve 80'den fazla kişinin eşcinsel evliliği desteklediği Avrupa Parlamentosu'nun aksine, Avrupa vatandaşları arasında böyle bir oybirliği bulunmuyor.

Orta ve Doğu Avrupa'daki ülkelerin hiçbiri eşcinsel çiftlerin yasal evliliğe girmesine izin vermiyor. 

Müslüman ülkelere gelirsek; geleneksel aile değerlerinin her zaman kutsal görünüp saygı duyulduğu Türkiye Cumhuriyeti ve Ortadoğu ülkeleri. Her inanan için iğrenç olan bu konunun ele alınması, tüm insanlığın geleceği açısından tehlikelidir.

Dünyada yüzbinlerce insanın hayatına mal olan pek çok savaş ve hastalık yaşandı. Er ya da geç savaşlar durur, en sinsi hastalığa bile çare bulunur ve insan ırkı devam eder. Ancak Batı'nın bu kadar aktif bir şekilde propagandasını yaptığı “hastalığa” karşı, tüm kutsal kitaplarda emredildiği gibi kesin bir yasaklama dışında çare yoktur.

Bugün Rusya Devlet Başkanı, aile değerlerinin korunmasını devlet anayasasına dahil eden liderlerden biridir.

Küresel ölçekte, kendi cinsel kimliğini seçme özgürlüğüne veya eşcinsel ilişkilere şu veya bu şekilde izin veren tek bir din yoktur.

Avrupalıların ve Amerikalıların okul öncesi çocuklar arasında zorla sapkınlık ve aktif cinsel davranış propagandasına karşı kamuya açık platformlarda seslerini yükselttikleri kayıtlar, sosyal ağlara giderek daha fazla sızıyor.

Tüm bu zorlukların sadece devlet başkanları ve hükümet organları tarafından değil, aynı zamanda kendi açıklamalarıyla halkın iradesini temsil eden siyasi aktivistler ve kamu liderleri tarafından da görmezden gelinmesi dikkat çekicidir.

Vladimir Putin, halkının iradesini ve vatandaşlarının değerlerini koruyup, gerçek anlamda savunan bir liderdir. Aynı kararlı tutum, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet organlarının yöneticileri ve siyasi aktivistlerinde görülüyor ve savunuluyor.

 

Belki yukarıdaki argümanlar Rusya devletinin başkanını övme amaçlı söylenmiş görünebilirler, ancak 2022'den sonra Rusya'yı ziyaret eden neredeyse tüm analistler, gazeteciler ve gözlemciler oybirliğiyle Batılı propagandacıların Rusya ekonomisinin çökmekte olduğunu söylerken yalan haber verdiklerine dikkat çekiyor.

İç pazarın varlığı, konut ve sosyal tesis inşaatlarının hızlanması, gayri safi yurtiçi hasılanın artması, bunun tam tersini gösteren gerçeklerdir.

Sosyal medya, Rusya nüfusu arasında oldukça yaygın, sıradan vatandaşların video görüntüleri iyi bir yaşam standardı gösteriyor, mağaza raflarındaki çeşitlilik gösteriliyor; Rusyalılar kendinden emin bir hayat yaşıyor. Belki de bir devlet liderini değerlendirirken bu en temel değerlendirme unsurudur.

.

Akhmed Akhmedov, dikGAZETE.com

-RUSTURKDIP Başkanı, RF Devlet Sanatçısı-

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Akhmed Akhmedov
Akhmed Akhmedov

Akhmed Akhmedov kimdir?