USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Coronavirüsün Türk jeopolitiğine katkısı Kraliçe’yi konuşturdu, Boris’i hastalandırdı

06-04-2020

Birkaç gündür TV kanallarının kadrolu yorumcuları ballandıra ballandıra İngiltere Kraliçesi’nin 'Ulusa Sesleniş' konuşması yapacağını, bunun çok önemli olduğunu falan söyleyerek ortam hazırladılar. 

Ne yalan söyleyeyim ben de ciddi ciddi Kraliçe’nin ne söyleyebileceğini tahmin etmeye çalıştım.

Bana göre kuvvetle muhtemel, Kraliçe tahtından çekileceğini yerine oğlu Prens Charles'ın kral tacını kafasına geçirerek İngiltere Kralı olacağını açıklayabilirdi. 

Kraliçenin konuşması neden önemli?

Kraliçe, Birleşik Krallık gibi sözde demokrasinin beşiği bir ülkede, bugün olduğu gibi olağanüstü zor zamanlar dışında, anayasada ifade özgürlüğü hakkından yararlanmayan tek bireydir.

Sadece zaman zaman büyük ulusal sıkıntı, yas veya kutlama zamanlarında televizyonda ulusa hitap etmeye çağrılır. Bu konuşması onun görev tanımı içindedir. *

Kraliçe, sabır diledi…

93 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth, salgın nedeniyle kocası Prens Philip ile Londra'daki Buckingham Sarayı’ndan 35 kilometre uzaklıktaki Windsor Kalesi'ne  çekilmişti. 

Saray bürokrasisinin hatırlatması üzerine Kraliçe 2. Elizabeth, koronavirüs salgınındaki gelişmelere ilişkin İngiliz ulusuna sesleniş konuşması yaptı.

Kraliçe Elizabeth, yaklaşık 70 yıllık saltanatında daha önce dört kez ulusa sesleniş konuşması yapmıştı. 5. kez yaptığı ulusa sesleniş konuşmasının ana teması koronavirüsle mücadelede birlik vurgusuydu. ** 

Ulusa sesleniş konuşması için yalnızca BBC'den koruyucu kıyafet giymiş bir gazetecinin görüntü almasına izin verildi. İngilizler için tutkulu, ilham ve güven veren bir konuşma olduğu belirtiliyor. 

Bu bir savaş konuşması değildi, kolektif mücadele üzerineydi. Genelde yalnız bir pozisyonda olan Kraliçe, evde yalnız kalmak zorunda olan çok sayıda kişiyle düşüncelerini paylaştı. ***

İngiliz medyası, Kraliçe’ye “Halkın Dadısı” muamelesi çekiyor…

Kraliçe’nin konuşmasının İngiliz medyasında nasıl karşılandığına baktım. 

Anladım ki goygoycular her yerde var. Yere göğe sığdıramadıkları Kraliçe, beylik lafların dışında birşey söylememiş olmasına rağmen yaşam koçu muamelesi çekiyorlar. 

Kadının tek yaptığı, önüne konulan metni okuması. Ama bizim dikkatimizden  kaçan ne biliyor musunuz? T.C. Anayasası’na göre Cumhurbaşkanı nasıl Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Başkomutanı kabul ediliyor?

Kraliçe de; Crown Estate yani, Kraliyet’in İngiltere’de Buckingham Sarayı dahil, Galler ve Kuzey İrlanda’daki arazilerini yöneten tahminen 12 milyar sterlin değerinde bir mülk portföyünün başkanı olduğu gibi, Anglikan Kilisesi'nin başı kabul ediliyor. Bir tür “Tanrı’nın yeryüzündeki gölgesi” gibi. 

Başbakan Boris Johnson, Kraliçe’nin konuşmasına dayanamadı…

Kraliçe’nin ulusa sesleniş konuşmasının günü ve saati önceden belli olmasına rağmen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, adeta sabote edercesine, 10 gündür evde devam eden karantina süresine, koronavirüs semptomlarının belirginleşmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldığını duyurdu. ****

İngiliz medyası, bir yandan Kraliçe’nin konuşmasına yer verirken diğer taraftan Boris Johnson'ın hastaneye kaldırılmasını haber yaptı. 

Türkler bile panik yaptıysa gerisini siz düşünün…

İngiltere'deki Türk camisi Shackewell Lane Camisi'nde yetkililer ulaşabildikleri kişilere, "Cenazelere boğulmuş durumdayız. Morglarda bize verecekleri torba yok. Çaresiziz" mesajı yazdı. 

Müslüman Konseyi Meclis Üyesi Ufuk Seçgin, uçuşlar yasak olduğu için yakınlarını İngiltere'de defnetmek zorunda kalan Müslümanlar’ın çaresiz olduğunu söyledi. *****

İngiltere’de durum o kadar vahim yani.

Bakalım bu oyunu daha ne kadar sürdürebilecekler. ******

Eğer bu virüs kumpanyası İngiltere - Çin ortak yapımı olsa İngiltere’de şimdilik beş bin, Çin'de on binlerce insan ölmezdi. 

Fransa, İtalya ve Almanya'nın da işi olamaz, çünkü on binlerce vatandaşları öldü. Amerika’da ölü sayısı şimdiden 10 bini  buldu. 

Coronavirüsün Türk Jeopolitiğine katkısı…

Hastalıktan medet ummak Türkler’e göre değil. Ama coronavirüsün imdadımıza yetiştiği maalesef doğru. Akdeniz'de sular ısınmış, Fransa donanması ve Mısır donanması, Yunan donanmasıyla Türkiye’ye çullanmak için mevzi almıştı.

Allah uyuza tırnak vermedi. Şimdi her biri kendi derdine düştü. Daha fazla ayrıntı devreleri yakar. 

Unutmayın dostlar;

Yıldırımlar yaratan bir ırkın ahfadıyız! 

Tufanları gösteren, tarihlerin yâdıyız! 

Şahikalar üstünde meydan okur bu erler,

Yaklaşacak düşmana mezar olur bu yerler,

Bağlayamaz bir kuvvet bu kasırga milleti,

Tarihlere sorun ki bize “Ölmez Türk” derler.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

* https://www.thesun.co.uk/news/11333613/queen-wartime-spirit-thanks-nhs-coronavirus/

** https://tr.sputniknews.com/koronavirus-salgini/202004051041760530-ingiltere-kralicesi-elizabeth-ulusa-sesleniyor-basaracagiz-ve-bu-basari-hepimize-ait-olacak/

*** https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-52176510

**** http://www.financial-europe-times-12998

https://www.independent.co.uk/voices/corona-boris-hospital-raab-hancock-latest-a9448601.html

https://m.aawsat.com/turkish/home/article/2218236/kovid-19a-yakalanan-ingiltere-ba%C5%9Fbakan%C4%B1-boris-johnson-hastaneye-kald%C4%B1r%C4%B1ld%C4%B1

***** https://www.memurlar.net/haber/897200/ingiltere-den-imdat-cigligi-cenazelere-bogulduk-yardim-edin.html

****** https://www.dikgazete.com/m/boris-johnson-mavradan-hasta-kraliyet-ailesi-gidici-makale,2300.html

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Lincoln
Lincoln 4 yıl önce
Çankırılı Boris (Barış) Johnson(cansın) yoğun bakıma alınmış yani entübe. Dediğiniz çıkıyor
Sadi ÖZGÜL
Sadi ÖZGÜL 4 yıl önce
ÇAMBAZA BAKIN SİZ ÖNCE !! ABD'de coronavirus soruşturmalarında Harvard Üniversitesi kimya ve biyoloji bölüm başkanı Dr. Charles Lieber'i ÇİN Wuhan'da labratuar kurmak ve yıllık 600 bin $, ekstraları için 158 bin $ menfaat sağlamaktan ve espionaj faaliyetlerinden dolayı tutuklanmış. İfşalar erken başlamış görünüyor. Bu ilk ifşa ile, küreselcilerin kendilerini aklama operasyonları başlamış. Bununla birlikte insanlığın birikmiş gazını da alıyor, #Narkoz ile geçici bir rahatlama ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Bakmışsınız Dr. Lieber yarın itirafçı olur ve ÇİN hakkında bülbül gibi ötebilir. Bu hamleyi yapan ABD, geçmişte 11 Eylül saldırısını yapıp kendi insanlarını öldürerek Ortadoğu ve Orta Asya da yapacağı eylemlere haklı gerekçe yaratan aynı ABD derin devletidir. Şimdi de ÇİN ile corona virüsün ortak üreticisi ve yayıcısı olarak suçlanma ihtimaline karşı "cambaza bak" hamleleri ile bir oyun sergiliyor... Sadi ÖZGÜL
gamsız
gamsız 4 yıl önce
Yazılarını okuyan dünyada Türkiyeyi süper güç sanır keşke öyle olsa halkı iliklerine kadar sömüren iktidar madem o zaman niye var?
seyfettin Aydın/Elazığ
seyfettin Aydın/Elazığ 4 yıl önce
Yazar gerçekten moral verici bu analitik yazı ile kuvveyi maneviyemizi artırdı.Mazlum milletletin hamisi ve dua alıcısı bu milletimizin Türkiye cumhuriyeti halklarının elbette sırtı yere gelmeyecek bu virüs belasını atlatacaktır.Ecel tektir değişmez kaidesince hayat geride kalanlarla devam edecektir.Vefat eden yurttaslara rahmet diliyoruz.Türkiye cumhuriyeti devleti düşmanları içte ve dışta her daim ihanet içinde olacaklardır.Bu virüs Akdenizde ülkemizi kuşatan kötü emelleri olan düşman hain devletleri engellemek gibi bir çıkarım olmuştur.Şanlı milletimiz ve Devletimiz dimdik ayakta olup bu virüsü atlatacağız.Tabiki zordayız.Muktedirlerin kesenin ağzını açıp yurttaşlarımıza kolaylık sağlamalıdır.Halkımız geçim aş iş borc hastalık derdinde olup maddi yönden zor durumdayız.Muktedirlerinde devletin israf şatafat giderlerini kısmalarını yeni israflara dur demelerini kendilerinden bu halklar beklemektedir.Yazarın kalemine kuvvet yureğine sağlık esenlik dileriz üstat çelikdönmez...
Ali Pürenli
Ali Pürenli 4 yıl önce
Hocam yüreğine duygularına sağlık. Aynen Türkün Türkten başka dostu yok. Saygılar sunuyorum. Selam ve dua ile.
banker biloo
banker biloo 4 yıl önce
İngilizler siyonist sermayenin kıskacında Kraliçe Roshild şirketinin kuklası
Wank you
Wank you 4 yıl önce
Türkler sakatat sever kelle paça işkembe beyin ciğer dalak
Rıza Razgradlı
Rıza Razgradlı 4 yıl önce
Harbiye marşı aklınıza nereden geldi iyi omuş