USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Büyük Sıfırlamaya karşı Büyük Direniş

Büyük Sıfırlamaya karşı Büyük Direniş
15-12-2021

Bill Gates’in ismini duymayan kalmamıştır. Microsoft’un kurucusu olan Gates’e “Bir Bilen” gözü ile bakılıyor. En azından Küresel Sistem öyle yansıtmak istiyor.

Bill Gates kurmuş olduğu “Gates Vakfı” çatısı altında dünya üzerinde birçok projeye imza atarak, hazırladığı doküman ve veriler ile adeta Küresel Oligark/ Elit Yöneticilerin işlerini kolaylaştırıyor.

Gates, yaptığı en son açıklamada “Metaverse”i anlatırken Covid-19 sürecinin 2021’de Dünya üzerinde Devrim etkisi gösterdiğini söyledi.

Toplum ve insanlar için “Yeni Bir Sürecin” başladığını iddia etti. Bu süreç diliminde insanlar “META” adı verilen dijital/sanal ortamlara çekilecek. 

Gerçekten de yeni bir süreç başlıyor mu? Süreç aslında çoktan başlatıldı.

Peki; Dünya nereye savruluyor? Elbette bir yere savrulduğu yok.    

Küresel Çatışmaların hızlanacağı ve bazı bölgelerin de ısınacağı varsayılıyor. 

Ukrayna, Balkanlar, İran ve Güney Doğu Asya Pasifik Bölgesinde adeta savaş tamtamları çalınıyor.

Ulus devletler ve liderleri, kısa vade kendi aralarındaki çatışma ve barış süreçlerini doğru bir şekilde yönetemiyor. Çelişki ve belirsizlikler gün yüzüne çıkmış vaziyette. 

Her zaman dile getirdiğimiz: “Dünya Beşten (5 üyeli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) Büyüktür” sözündeki BM, bu süreci yönetmekte zafiyet içerisinde.

Kaotik ortamda; Bölgesel Güçler, Devlet Görünümlü Yapılar, Uluslararası Şirketler ve Küresel Sivil Kuruluşlar jeo-ekonomik rekabete girerek güç alanlarını genişletiyor.

İşte bu noktada “Dünya Ekonomik Forumu/ World Economic Forum (WEF)” bu durumdan kendisine vazife çıkartıyor. 

WEF” nedir, kurucusu kimdir, neyi hedefler?

WEF’in kurucusu ve halen başkanlığını sürdüren kişi Klaus Martin Schwab. Schwb; Almanya doğumlu İsviçre vatandaşı ve aynı zamanda İşletme Profesörü.

GOOGLE, Swab’ı “hayırsever işadamı” olarak tanıtıyor. Eskiden sekreterliğini yapan eşi Hilde ile birlikte projelerde ortak çalışıyor.

WEF” kendi internet sayfasında şu şekilde tanıtılıyor: “Küresel Kamu Yararı Gözeten, Kar Aracı Gütmeyen, Bağımsız ve Tarafsız” bir kurum.

Asıl bileşenini “Küresel Şirketler” oluşturuyor. 

Çok Uluslu Küresel Şirketlerin patron ve yöneticileri, Forum’un itici gücünü oluşturuyor.

Forum’da bir araya gelenler; “Dünyayı Şekillendirmek, Küresel Problemlere Çözüm Bulmak, Alınan Kararları İleriye Taşımak” adına insiyatif alıyor. 

Bu amaçla birçok siyasetçi, medya patronu, medya yazar/çizeri, işadamı, akademisyen, bilim/sanat adamı her yıl bir araya gelip toplanıyor, karar alıyor ve dağılıyorlar.

Toplantı, her sene İsviçre’nin kış turizm beldesi “Davos”da yapılıyor.

"Davos Zirvesi" olarak da bilinen Forum, Covid-19 salgını nedeniyle 2021'de Singapur'da yapılacağı açıklanmış, salgının tüm dünyada devam etmesi nedeniyle iki kez iptal edilmişti.

WEF’den yapılan açıklama ile zirve 17- 21 Ocak 2022’de "Birlikte Çalışmak, Güveni Yeniden Kurmak" temasıyla Davos’da yapılacak. 

Öncelikle iş dünyası, hükümet ve sivil toplum liderleri toplantıda Küresel Ekonomik Soruları ve Güvenlik meselelerini konuşacaklar.

Peki; WEF’e bu görevi kim verdi? Neden dünyayı yönetmek isterler?

Paydaşları olan şirketler hangileri. WEF’in internet sayfasında şirketlerin ismini görebilirsiniz.

Büyük Sıfırlama”, “Büyük/ Global Kapatma” (Great Reset/ Global Reset)  kavramlarına biraz göz atalım.

2020 Mayısında Schwb, yanına İngiltere Krallık Velahtı Prens Charles’i alıp bir açıklama yapar. Yapılan açıklamada şunları söylerler:

Covid- 19 Krizi ve neden olduğu siyasi, ekonomik ve sosyal aksaklıklar, geleneksel karar alma bağlamını temelden değiştiriyor. Liderler, orta ve uzun vadeli belirsizliklere karşı kısa vadeli baskıları yöneterek kendilerini tarihi bir yol ayrımında bulacaklar. 

Covid- 19 Krizi’ni fırsata çevirip; iyileşme sürecini şekillendirmek için bu girişim, küresel ilişkilerin gelecekteki durumunu, ulusal ekonomilerin yönünü, toplumların önceliklerini, iş modellerinin doğasını ve yönetimi belirleyen herkesi bilgilendirmeye yardımcı olacak öngörüler sunacak.

Foruma katılan liderlerin tecrübe ve fikirlerinden yararlanan Büyük Sıfırlama girişimi, her insanın onurunu gözeterek bir sosyal sözleşme inşa etmek için çalışma başlatacak.

Ulus Devletlere müdahalenin kolaylaşacağı Paris İklim Anlaşmasını bu çerçevede okuyabiliriz. 

WEF’in teklif ettiği öneriyi ilk kabul edenlerin ABD Başkanı Biden ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson olması düşündürücü.

Dünya Ekonomisini dizayn eden kapitalizmin yetersiz kaldığı aşikar olunca, arayış içerisinde olan yapılar “WEF” öncülüğünde kapitalizmin daha insani kavramlarla bezenmiş halini çözüm olarak öne sürdüler. 

WEF; “Paydaşların Kapitalizmi” adı altında yeni bir sistem önermekte. 

Sistem; çevrenin korunması, şirket çalışanlarının şirket ortağı olarak kabul edilmesi, şirketlerin devlet ve küresel sistemde söz sahibi olmasını öneriyor. 

Paydaş Kaptalizminin hedefi Küresel Sosyalizm

Yeni Dünya Düzeni’ne geçiş için “Büyük Sıfırlama/ Kapatma” bir aparat olarak kullanılmak isteniyor.

O halde Covid-19 ve arkasından pandemi, kasıtlı olarak mı piyasaya sürüldü?

Büyük Sıfırlama” adı altında; dijital teknolojinin ve yeşil enerjinin kullanımı, sürdürülebilir kalkınma ve insani dayanışmayı hedeflese de iyi niyetli olduklarını düşünmüyorum.

Zira dünyanın içindeki problemleri “BİZ” oluşturmadık. Zaten şimdiye kadar “SİZ” işbaşında idiniz. 

Duyulan rahatsızlığın farkındasınız

İnsanlık için yola çıkanları durdurmak adına siz tekrar dünyayı yönlendirmenin peşindesiniz. Değişime sahip çıkmak için “Bize Katılın” çağrısında bulunuyorsunuz.

Büyük Sıfırlama ile insan topluluğu Dijital Köleler haline getirilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bireyi bir isim veya numaradan ibaret gören dijitalleşmenin sonu faşizme çıkar. Dijital faşizme karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Güvenlikten eğitime, sağlıktan enerjiye, bireysel alışkanlıklardan ticari faaliyetlere kadar her alanda giderek yaygınlaşan dijitalleşmenin en büyük zaafı, veri kontrolünün tekelleşiyor olmasıdır.” dedi.

Büyük Sıfırlama er geç önümüze gelecek ve Bizden kabul etmemizi isteyecekler.

Onların önerdiği çerçevede Yaşam sürmemizi isteyecekler. Yaşama alanlarımızı, beslenme alışkanlıklarımızı onlar belirleyecek. Dost görünüp, maddi imkanları ile adil ve dürüst gibi davranıyorlar.

Teknoloji ve Dijitalleşme üzerinden yapmayacakları hile yok. Avatarlara karşı bireysel savunma hatları kurmalıyız.

Toplumları resetlemek isteyenlere; geleceğimiz için çocuklarımız için dur demeliyiz. 

Gücümüzü toplayıp, iyilerle buluşmalıyız

Din, dil, ırk ayrımı yapmadan insanlarla selamet/barış için bir araya gelebilmeliyiz.

Dünyayı sürüklemeye çalıştıkları Alacakaranlık Kuşaktan kurtulmamız yakındır. Çözüm üretmeliyiz. Her şey elimizde.

Davos’un ‘Great Reset’ine karşı hepimizin ‘Great Resist’ (Büyük Direniş) dememizin zamanı geldi. Yanlışta oyalanacak kadar zamanımız yok.

.

Mehmet Yıldırım, dikGAZETE.com

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/1676862 Büyük Sıfırlama: Covid-19 Sonrası Kapitalizm Yenilenerek Yoluna Devam Edebilecek mi?

https://www.weforum.org/

https://politikmerkez.com/konular/politika/buyuk-sifirlamanin-elestirisi/

https://www.dikgazete.com/haber/ekonomi/ekonomi-sil-bastan-buyuk-sifirlama-komplolar-ve-gercekler-608275.html

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/cumhurbaskani-erdogan-dijital-fasizme-karsi-hep-birlikte-mucadele-etmeliyiz/2056481

  

   

  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?