USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Bu Türkler de fazla oluyor! ABD seçimlerine müdahale etmişler!

04-05-2019

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu'ndan (FBI) sızan yeni bir bilgiye göre, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyasında Rusya'dan sonra şimdi de Türkiye'nin izine rastlandı.

Azra Türk” takma isimli bir ajan, FBI adına, Trump'ın kampanyası hakkında istihbarat elde etmeye çalıştı.

Azra Türk”, Eylül 2016'da Trump'ın eski danışmanı George Papadopoulos ile Londra'da görüşmek üzere randevulaştı. Kendini araştırmacı olarak tanıtan Türk ajan, Papadopoulos ile dış ilişkiler politikası konuları üzerine konuşmak istedi.

Ancak gerçekte araştırmacı olmadığı belirtilen kadının “FBI tarafından gönderildiği ve Trump'ın danışmanından Rusya'nın seçim kampanyasına müdahalesine dair bilgi toplamaya çalıştığı ancak yeni bir şey öğrenemediği söylense de  korku dağları çoktan sarmış.

Türkler bir kez daha Trump’ı kurtarıyor!

Yeni çıkan bu bilgi, FBI'in uzun süredir, 2016 seçimlerine Rusya müdahalesi ile ilgili bilgi toplamaya çalıştığına dair önemli bir kanıt.  

ABD Başkanı Trump'ın bu durumu kendi lehine çevirmesi an meselesi. Çünkü Trump hakkında yalan bilgi ve belge ürettiği iddiasıyla FBI, Adalet Bakanlığınca denetim altında. 

Azra Türk'ün müdahil olduğu ajanlık olayının mevzuat ve teamüllere uygun olmadığı sonucuna varılırsa, bu Trump'ın bir sonraki seçim kampanyasında kullanacağı malzemelerden biri haline gelebilir.

Azra Türk'ün görüşerek kendisinden bilgi almaya çalıştığı iddia edilen George Papadopoulos tüm iddiaları doğruladı. Bu iddialar Trump’ın can suyu. 

Trump’ın seçim kampanyasından sorumlu Makedon George Papadopoulos…

George Demetrios Papadopoulos, Donald Trump'ın 2016 başkanlık kampanyasının dış politika danışma panelinin eski bir üyesi.

Daha dünkü çocuk. 19 Ağustos 1987 Şikago doğumlu. Yunanistan göçmeni Selanikli, Makedon kökenli Antonios Papadopoulos ile Kate Papadopoulos çiftinin evladı.

Babası Dr. Antonios Papadopoulos; Stelios Kirimlis’den önce Amerika Birleşik Devletleri Pan-Makedonya Birliği eski başkanıydı. 

Pan-Makedon Derneği, 1947'de New York'ta kuruldu…

Derneğin amaçları arasında, Makedon kökenli Yunanlı Amerikalılara kardeşlik yardımları ve yardımların sağlanması, halkın arasındaki ekonomik, kültürel ve manevi bağların geliştirilmesi ve yetiştirilmesi var. 

Birleşik Devletler ve Kanada ve Yunanistan halkı "ve" Makedonya’nın yeniden inşası ve rehabilitasyonu, Yunanistan’ın halkının sağlığı ve refahı maddi olarak iyileştirilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştiriyor. 

Dernek, Makedon kökenli Amerikan ve Kanada vatandaşlarına, eşlerine ve torunlarına yönelik faaliyette bulunuyor ve dernek bünyesinde Kadın ve Gençlik kolları aktif. 

Papadopoulos ve ailesi Yunan Sabetaycılarından. Bizdeki ifade ile “Dönmeler”den…

Türkiye'deki “Sabetaycı” ailelerin Selanikli olması nasıl tesadüf değilse George Demetrios Papadopoulos ve ailesinin Selanikli olması da tesadüf değil.

George Demetrios Papadopoulos, Arapçaİbranice, İngilizceFransızca ve Yunanca biliyor.  

Kendisi ile yapılan bir söyleşide, “ailesinin evde Yunanca konuştuğunu ve Yunan geleneklerine göre yaşadıklarını, güne Yunan gazeteleri ve haberlerini okuyarak başladıklarını” söylemişti. 

Papadopoulos; enerji uzmanı. Trump başkan olmadan Mısır’ın darbeci  cumhurbaşkanı Abdel Fattah el Sisi'ye New York'ta bir toplantı düzenlemişti. 

ABD ve Yunanistan vatandaşı. 7 Aralık 2018'de hapishaneden serbest bırakılmadan önce Avrupa Parlamentosu’nda çalışan İtalyan asıllı avukat Simona Mangiante  ile Mart 2018’de evlendi. Papadopulos; Trump’ın seçimlerden başkan çıkmasından sonra Yunanistan’ı ziyaret etmişti. 

“Azra Türk” kim? Nasıl ortaya çıktı? FBI kayıtlarında adı ne?

Rusya’nın ABD politikasına yasadışı müdahalesi soruşturmasıyla ismi gündeme gelen Azra Türk hakkında ayrıntılı bilgi yok.

Bütün bilinenler Trump'ın eski danışmanı George Demetrios Papadopoulos’ın anlattıklarıyla ve fantezileriyle sınırlı.

Ona göre Azra Türk; “Kesinlikle FBI ajanı değildi. CIA ajanıydı ve Türk istihbaratıyla ilişkiliydi. Çok kötü İngilizce konuşuyordu.

George Papadopoulos, daha önce de Twitter paylaşımlarında Türk istihbaratının Trump'ın seçilmesine müdahil olmaya çalıştığını öne sürmüş ancak bu konuda hiçbir kanıt sunmamıştı.

New York Times; “F.B.I. Sent Investigator Posing as Assistant to Meet With Trump Aide in 2016” başlığı ile duyurduğu 2 Mayıs 2019 tarihli yayınında FBI’nın 2016 yılında Trump’ın kampanya danışmanını konuşturmak için Türk kökenli bir ajanını görevlendirdiğini yazınca dikkatler bir kez daha Azra Türk üstünde yoğunlaştı. 

Hikâye, 15 Eylül 2016'da Londra’da başlıyor…

Eylül 2016’da Londra’daki bir barda sohbet, Trump kampanya danışmanı George Papadopoulos’un karşısında oturan otuzlu yaşlarda, sarışın güzel genç kadın ansızın çok kötü İngilizcesiyle (!), “Trump seçim kampanyasında Rusya’yla mı çalışıyor?” sorusunu yöneltti.

Papadopoulos’a göre, Türkiye'nin rekabet ettiği İsrail/Kıbrıs offshore enerji sektörü alanındaki çalışmaları hakkında  bilgi almak için görevlendirilmişti.

Ancak hikayesinde atladığı ve anlatmadığı önemli bir ayrıntı var.  Birlikte içkilerini yudumladıkları barda, yalnız değillerdi.

Cambridge Üniversitesi profesörü olan Amerikalı Stefan Halper, Türk asistanı Azra Türk'ü yanına alarak Papadopulos ile akşam yemeğinde bir araya gelmişlerdi.

Tam da adamına sormuştu…

Çünkü Papadopulos, İsrail gazetelerinden Arutz Sheva ve Ha'aretz’de İsrail'in, Yunanistan ve Kıbrıs'a odaklanması gerektiğine dair makaleler yazmıştı.

Tezlerinde İsrail’in doğal gaz kaynaklarını Türkiye'den ziyade Kıbrıs ve Yunanistan ile ortaklaşa kullanması gerektiğini ileri sürüyordu. 

Ayrıca önceki yıllarda, Londra Uluslararası Hukuk Uygulama Merkezinde uluslararası bir enerji merkezi projesinde çalışmıştı.

Bir kaynak FBI’da “Azra Türk” ismiyle kodlanan ajanın gerçek isminin “Olga Polonskaya” ve St. Petersburglu olduğunu belirtiyor.

Olga veya namı diğer “Azra Türk”; 24 Mart 2016 tarihindeki bir toplantıda ilk kez kayıtlara giriyor.

Papadopulos, harbiden “Sömsöm" birisi. 

Neden mi?

Çünkü, “Azra Türk/Olga Polonskaya” kendisini “Joseph Mifsud” ismiyle tanıtan ama gerçek ismi ve mesleği olan Cambridge Üniversitesi profesörü 73 yaşındaki Amerikalı Stefan Halper’in asistanı. 

Stefan Halper; Papadopoulos, Carter Page ve eski ulusal kampanya eş başkanı Sam Clovis dahil, Trump kampanya danışmanlarıyla bağlantı kurdu.

Uzun zamandır MI6 ve CIA bağları olan Halper, ABD istihbarat efsanesi Ray Steiner Cline’ın kızı ile evliydi. Ray Steiner Cline; Küba Füze Krizi sırasında en iyi CIA analisti olarak bilinen Amerika Birleşik Devletleri Merkezi İstihbarat Ajansında bir yetkiliydi.

“Sömsöm”, “Saftirik, aptal” anlamında. “Sömsöm" dedik ya! Boşuna demedik. 

George Papadoupolos'ın Mart 2018'de evlendiği İtalyan asıllı eşi Simona Mantiante ve ayağını kaydıran ajan Azra Türk; Stefan Halper ya da takma ismiyle “Joseph Mifsud” tarafından tanıştırılmıştı.

“Azra Türk” İstanbul'da mı?

“Azra Türk”ün askıya alınmış sosyal medya hesabında, İstanbul’da yaşadığı belirtiliyor. (azra türk -@Azra2017Trk-. Tek başına yaşayamaz sevdasını, Severken hiçbir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir. İstanbul, Türkiye.)

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
hadsiz
hadsiz 5 yıl önce
Yav he he he.