USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Başkortostan Cumhuriyeti'nde "Zauralye-2021" başlıklı dev yatırım forumu yapıldı

12-09-2021

BAŞKORTOSTAN, UFA - MOSKOVA

Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti'nin Sibay kentinde "Zauralye-2021" başlıklı dev yatırım forumu düzenlendi. 

Forumun, uluslararası medya destekçileri arasında geçen yıl olduğu gibi dikGAZETE.com bu yıl da yer alıyor.

Forumda 900'den fazla katılımcı yer aldı; devlet kurumlarının temsilcileri, iş dünyası temsilcileri, uzmanlar ve yatırımcılar forumda hazır bulundu.

Tarımın geliştirilmesi, sanayi, kültür, turizm ve çevre koruma konuları, etkinliğin çok sayıda mekanında ele alındı.

Foruma, Rusya bölgelerinden katılımcıların yanı sıra Türkiye, Kazakistan ve Belarus'tan yabancı konuklar katıldı. Forumda, “McDonald’s” ve “Bank Uralsib” dahil olmak üzere, toplam 98 milyar ruble karşılığında anlaşmalar imzalandı.

Forum çerçevesinde Sibay kentinin de yatırım ve iş potansiyeli tanıtıldı. 

Genel kurul toplantısında konuşan Başkortostan Cumhuriyeti Lideri Radiy Habirov, Zauralye bölgesinin geliştirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Habirov'a göre, bunun için tüm olasılıklar var ve her yıl, yatırım forumunun programı zenginleşiyor, yeni projeler geliştiriliyor. 

Habirov, “Yatırımda iyi bir adım attık, cumhuriyetimizin bölgelerine oldukça dinamik bir yatırım çekiciliği sağlıyoruz. Ekibimiz yatırımcıların bize güvenmesi için bu koşulları yaratmayı başardı" dedi.

Habirov sözlerine şöyle devam etti: "Bu yatırım forumunun ana görevi, Rusya'ya ve dünyaya, Başkortostan'da ‘Zauralye’ olarak adlandırılan umut verici bir bölge olduğunu anlatmaktır. Küçük ama zengin doğal kaynaklar, ilgi çekici fırsatlar. Yeterince kaliteli ve ciddi bir işgücü ile."

Forumun iş programı kapsamında yapılan "Yatırım Saati" toplantısında, beş yatırım projesi masaya yatırıldı.

ZAO MKHP-Sitno”, Sibay'da bir atölye inşaatı ve makarna üretimi için bir hattın satın alınması da dahil olmak üzere değirmen kompleksini yeniden inşa etmeyi ve modernize etmeyi planlıyor; yatırımcı “IP Razumova A.E.” (GC "Resa"), Tuimazinsky bölgesinde, bir dağıtım ve lojistik merkezi oluşturmayı planlıyor; Riadent implantasyon ve protez merkezleri Ufa ve Sibay'da klinik açmayı planlıyor; "LDK", Beloretsk bölgesinde bir ağaç işleme üretimi başlatmayı planlıyor; Şifa Şirketi de forum kapsamında yatırım girişimini sundu. Svem projelerine yapılan toplam yatırım 2,5 milyar rubleden fazla.

Bugün Başkortostan Cumhuriyeti'nde 1270.4 milyar ruble değerinde 1624 yatırım projesi uygulanıyor, bunlardan 271’i, 874,7 milyar ruble tutarında önceliklidir ve yaklaşık 37,3 bin iş yeri yaratılmasını içermektedir.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?