USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Baba evi CHP’nin günah galerisi ve ‘evin kölesi’ Mansur

Baba evi CHP’nin günah galerisi ve ‘evin kölesi’ Mansur
29-03-2024

Baba evi CHP’nin Günah Galerisi ve ‘evin kölesi' Mansur

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yılların siyasetçisi. Meclisi de biliyor meydanı da.

Peki neden gaf üstüne gaf yapıyor? Genel Başkanlık Koltuğuna oturmasından kısa bir süre içerisinde yerel seçimlerin yapılacak olmasının heyecan ve tedirginliğini aynı anda yaşıyor olabilir.

Özgür Özel, liderliğini ispat için büyük bir çaba ile koşturuyor, konuşuyor ama sınavın sorusunu es geçen öğrenci gibi bazen tekliyor. Konuşmasının içeriğine aldığı bazı sözleri seçerek mi ya da bilmeyerek mi sarf ediyor?

“Söz uçar” derler ama işte bazen uçmuyor.

Özgür Özel, mitinglerde “Mustafa Kemal” adına oy istiyor.

Özel’e göre Mustafa Kemal Paşa; Cumhuriyet’in Kızları ve Mustafa Kemal’in Askerleri”nin, 31 Mart’ta sandığa sahip çıkmalarını ve CHP’ye oy vermelerini istiyor. Özgür Özel, Sembolizm üzerinden oy toplamaya çalışıyor. Sanki rüyasında Mustafa Kemal’le konuşuyor; sabah kalkınca hemen unutmadan, fısıldamak ister gibi bir haleti ruhiye ile seçmenleriyle buluşuyor.

Özgür Özel, hakikatı örtmek için Mustafa Kemal’in adını dar kalıba sokarak siyaset yapıyor.

Hakikat neydi?

Hakikat, CHP ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) arasındaki “Kent Uzlaşısı” adı altında kurulan ittifaktı.

Bakmayın siz, Özgür Özel’in mahcubiyetine!..

Gizli kapılar ardında kurulsa da ete-kemiğe bürünmüştü Kent Uzlaşısı.

DEM Eş Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın Özgür Özel’e “Cumhuriyet Halk Partisi'nin Eş Başkanı diyesim geldi” sözüyle bir kapı aralanmıştı.

Meclis’te yer alan iki partinin görüşmesinde, bir araya gelmesinde ne sakınca var diyebiliriz.

Mesele, DEM’in Kandil’deki Savaş Baronları ile yani PKK Çatı Terör Örgütü ile organik bağını sürdürmesi. Meclis’te ve siyasi arenada DEM’in bağımsız hareket edemeyişi; acaba ‘ne derler’ baskısını iliklerine kadar hissetmesi.

Mesele, DEM’in kendisine oy veren seçmenin hak ve taleplerini görmeyip, sahte gündem ile meşgul olması. DEM’in kendisine oy veren Kürtlerin iradesine ipotek koyması.

Mesele, DEM’in Kürt halkının örf ve adetlerini yani İslam’dan beslenen yaşama tarzını değiştirmeyi öne alması; feminizm, materyalizm ve ailesiz toplumu dayatması.

DEM için söylenecek o kadar çok söz var ki!

Kent Uzlaşısının kardeşi de var; Türkiye İttifakı.

Sosyolojik olarak “Kent Uzlaşısı”nı kaldıramayacak belde ve şehirler için “Türkiye İttifakı” piyasaya sürülecekti. İstanbul’da “İstanbul ittifakı”, bütün Türkiye’de “Türkiye İttifakı”.

CHP ile DEM ittifak kurmuşlar ne var bunda” derseniz; bu iki parti, adresi Londra’da olan Sosyalist Enternasyonal adlı uluslararası bir örgütün üyesi.

Kökenleri işçi hareketinin ilk uluslararası örgütlerine kadar uzanan Sosyalist Enternasyonal, Frankfurt Kongresi'nde yeniden kurulduğu 1951 yılından bu yana, bugünkü haliyle varlığını sürdürüyor.

Sosyalist Enternasyonal, sosyal demokrat, sosyalist ve işçi partilerinin dünya çapındaki örgütüdür. Şu anda tüm kıtalardan 132 siyasi parti ve kuruluşu bir araya getiriyor. ‘Daha Adil Bir Dünya’ sloganını kullanan Sosyalist Enternasyonal’in üyeleri arasında; Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Latin Amerika’dan siyasi partiler var.

CHP ve DEM, bu örgütte beraberce Türkiye’yi temsi ediyor.

Sıkı durun!..

PKK Çatı Terör Örgütünün Suriye’deki siyasi uzantısı PYD (Partiya Yekîtiya Demokrat/ Demokratik Birlik Partisi) ve yine PKK’nın Irak ve İran’da ki siyasi oluşumları da bu örgüte üye.

CHP belki de Sosyalist Enternasyonal’de PKK iltisaklıları ile beraberce oturup kalkıyor olabilir. Ortak karar alıp, uluslararası politikaya yön veriyorlardır.

Özgür Bey bu konuda bilgi verirse seviniriz.

CHP geçmişte, PYD için “terör örgütü değil” demişti.

Türkiye’nin Irak ve Suriye topraklarında PKK Terör Örgütüne mahalinde müdahale etmesine değişik gerekçelerle karşı çıkan CHP’nin tutumu elbette Kandil’de takdir edilecekti.

PKK Çatı Terör Örgütü yöneticilerinin Türkiye siyasetine müdahil olma çabası gözden kaçmıyor. Her seçim döneminde; AK Parti ve Cumhur İttifakına karşı “anti-faşist blok” söylemi karşılık buluyor.

Türkiye siyasetinde, sözde aktör gibi davranan PKK’nın bu durumu, CHP tarafından görmezden geliniyor.

KCK, Türkçe tam adı ile “Kürdistan Topluluklar Birliği” (Kürtçe: Koma Civakên Kurdistanê) Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Terörist Besê Hozat, 2021’de yaptığı açıklamada; “CHP’nin Kürt sorunu üzerine yaptığı hamle önemlidir. Bir nedeni seçimlerdir ama en önemli nedeni de artık Türkiye’de kim iktidara gelmek ve iktidarda kalmak istiyorsa, Kürt sorununu çözmek zorunda Türkiye’de demokratikleşmenin yolunu gösteren bir deklarasyondur. HDP’nin hamlesi bütün muhalefeti güçlendirdi. Muhalefetin sağlam ortak duruş geliştirmesi AKP-MHP iktidarını çok sıkıştırdı” demişti.

Kırk yıldır terör estiren, Kürt-Türk ayırt etmeden insanları katleden, güneydoğuda ekonomik yatırımlara darbe indiren PKK ile mücadelede yeni safhaya geçilse de CHP çizgisinde seçmenin gözünde PKK’dan ziyade bitirilmesi gereken AK Parti.

CHP, DEM Parti ilekent uzlaşısıkapsamında İstanbul Esenyurt’ta Ahmet Özer’i aday göstermişti.

Özgür Özel, Esenyurt’taki mitingde; FETÖ Terör Örgütü’nün darbe girişimine karşı sokağa çıkan vatandaşları skandal sözlerle hedef aldı;

Tayyip Bey çağırınca oraya dizilen, kot üstüne perdelik kumaştan kefen çeken zibidiler değil, dedesi Çanakkale'de kefensiz yatanlar kurtarır bu memleketi."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz akşamı çağrısı üzerine, bu milletin evlatları; çakal, sırtlan ve it sürüsüne dur deme cesareti göstermişti.

Küresel Emperyalist Güçlerin unuttuğu; İslam’la yoğrulmuş bu toprağın çocuğu, dün Galiçya, Yemen, Fizan ve Çanakkale’de düşmana dur demiş, şehit olanlar Kefensiz Gömülmüştü.

Bu vatanın çocuğu, Küresel Şer Odaklarının kuşatma ve çevreleme hareketine karşı dün olduğu gibi tekrar kefensiz gömülmeyi göze alarak dur demeyi bilir. Bundan eminiz.

CHP ve Özgür Özel bilmeyebilir. Şehit, üzerindeki elbiseyle defnedilir; kefensiz. Seküler Laikliğin koruyucusu CHP’ye göre bu kavram, havada asılı kalır, kimse eline bile almak istemez.

Tabii, şu söylenilebilir; “bu gaf değil, gerçeği söylüyor.” Özgür Özel’e göre söylenmesi gereken hakikat bu olabilir

Özgür Özel, kıpırdanmaya çalışan FETÖ Terör Örgütü iltisaklılara gönderme mi yapıyor?

Dedesi Çanakkale’de kefensiz yatanlar” sadece CHP’de mi toplandı

Özgür Özel; milliyetçi-muhafazakâr demokratlardan Kürt demokratlara; Kürt, Türk, Laz, Çerkes, Selaniklilerden, Bulgaristan Türklerine, toplumun tüm etnik kesimlerinden oy istiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğu bilinmesine rağmen cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi “Ben Aleviyim, Hak-Muhammed-Ali inancı ile yetişmiş samimi bir Müslümanım dediği gibi; Özgür Özel de soyunun bir tarafının Selanik diğer tarafın da Makedonya (Üsküp) olduğunu söyleyerek soy üzerinden oy istiyor.

Özgür Özel’e göre, CHP baba evi. Ama ne ev

Kemal Kılıçdaroğlu’nun: “Geçmişte partimizin de hataları oldu, helalleşme yolculuğuna çıkma kararı aldım” dediği gibi; baba evi CHP’nin günah galerisi dolu.

CHP; Anadolu ile helalleşti mi? CHP, henüz ne tövbe etti ne de helalleşti.

Sayın Özel; ne zaman Helalleşeceksiniz?

Muhafazakâr demokratlardan oy isteyen Özgür Özel, aynı zamanda Anadolu’nun muhtelif şehirlerinde alkol bulunmadığından şikayetçi. Yani seçilmeleri durumunda alkol satışının yaygınlaştırılacağının müjdesini veriyor.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sözlerine de yer verelim. Günah çukuruna boğulan CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Mansur Yavaş, kirli pazarlıkların içerisinde yer almıştı.

Büyük Pazarlıkla aslında CHP’ye transfer olan Mansur Yavaş; Günah Galerisinin dehlizinde ‘EV KÖLESİ’ne dönüşmüştü.

Malcolm X'in “The House Negro vs The Field Negro” (*) konuşmasından bir bölüm:

İki tür köle vardı; ev kölesi ve tarla kölesi. Ev kölesi efendisinin evinde yaşar, güzel giyinir, iyi de beslenirdi çünkü onun yemeğini yerdi; ondan arta kalanları…

Çatıda yahut bodrumda kalsa da efendisine yakın bir yerde yaşardı. Efendisini, efendisinin kendisini sevdiğinden çok severdi. Eve bir şey olsa kurtarmak için eve efendisinden hızlı koşardı. Efendisi “burada güzel bir evimiz var” dediğinde “evet, burada güzel bir evimiz var” derdi. Efendi ne zaman “biz” dese o da “biz” derdi. İşte ev kölesini bunlardan çıkarabilirsiniz.

Efendisinin evi alev alsa, yangını söndürmek için efendisine kıyasla canla başla mücadele ederdi. Efendisi hastalansa “ne oldu efendim, hasta mıyız?” “Hasta mıyız?” Efendisiyle arasında öyle bir bağ bellerdi ki efendisi kendisine böyle bir bağ beslemezdi.

Bu modern ev kölesi, efendisini pek sever. Yanında yaşamak ister. Efendisinin yanında yaşayıp “buralardaki tek köle benim”, “ben bu işte tekim”, “bu okula giden bir ben varım” diye böbürlenebilmek için evin ederinin üç katı parayı vermeye hazırdır. 

Mansur Yavaş; “ev kölesi”nden başka bir şey değildir!..

Devlet Bahçeli ile sonlandıralım; Bugünkü CHP yönetimi, PKK'nın eline geçmiştir. Terör devletine onay veren CHP'dir. Terör örgütleriyle iltisaklı kişileri belediyelere taşımayı amaçlayan CHP'dir. DEM'cilerle pazarlık yapıp, belediyeleri peşkeş çekmeye çalışan CHP'dir. DEM’lenmiş CHP’nin perdesi 31 Mart’ta kapanmalıdır.

Halkımızın ferasetine ve barışsever tutumuna güveniyorum. Küresel bazda şanımızın yürümesi için; yerel yöneticilere yetki ve sorumluluk yükleme zamanı.

Mutluluk, huzur ve neşe dolu bir seçme günü temennisiyle; selametle kalın.

.

Mehmet Yıldırım, dikGAZETE.com

(*) https://ccnmtl.columbia.edu/projects/mmt/mxp/speeches/mxt17.html Malcolm X

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
hakan can
hakan can 4 hafta önce
mehmet bey ülkemizde 14 tane diş hekimliği fak. dekanı diş hekimi değil. birisinin dekanı (bingöl) ilahiyat mezunu. yönetimde liyakat yok, ehliyet yok, adalet yok. akp de ben yaptım oldu anlayışı inş. sona erer. burunlarından kıl aldırmıyorlardı kibirlerinden. bir ders almaları lazım değil miydi sizce. vatandaş haksızmı harbiden. biraz iğneyi akp ye batırın bence.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
Hakan bey, haklısınız. Seçmen zaten gereken cevabı verdi. Fakat jeopolitik zeminde denge bu şekilde kurgulanmış olabilir.
Emel
Emel 4 hafta önce
1 Nisan'da şaka yapacaktınız burada bir tane AKKoyunla bir olup... Ne oldu o iş Mehmet efendi? :DDDDDDDDDDDDDDDD Hazırsanız ben size bir şaka yapayım mı? Ama bak hazır değilsen söyle yapmayayım....Kafanda saç kalsın biraz yoksa onlarda gider hırsından, öfkenden, sinirden deliye dönmüş hepsini yoluyorsundur şimdi....
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
Emel Efendi....Herşey Allahtan....Hiç de sinirden deliye dönmüş değilim....bizde bir laf var: Bu da Geçer Yahu...
Emelleriniz siz halka götürsün...
halil
halil 4 hafta önce
ampul patlamak üzere demiştim. seneye bahçeli erken seçime çağırırsa hiç şaşırmam. kibrin sonu sefalettir. kimin için dediğimi siz anladınız.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
Ampül patlamadı. Sadece düğme kapatıldı. Nasip. Bu memlekette seçim bitmez..Herkes kendisine çeki düzen vermeli. Esenlikle kalın, düşman yenilmedi seçime gidildi.
hazma
hazma 4 hafta önce
mehmet hoca ist. ankara izmir gidecek gibi. emin beyle beraber çilingir sofrası kurup efkar dağıtın diyeceğim, ama ramazan. razamandan sonra efkar dağıtırsınız. biraz gülelim ya. herkes gergin.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
Her şeyin Khayrlısı...mesele kaybetmek/ kazanmak değil. Çilingir Sofrası ki haram kimse oturmasın. Seçmen iradesine saygı. Neşeli günler.
enver
enver 4 hafta önce
bir yazar böyle hakaret vari eleştirilmemeli. karşı görüşleri okumak istedim ama bulamadım.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
Eyvallah, tessekkür ederim...toplumda farklı düşünce olması doğal, önemli olan ortak noktada buluşmak...afiyette kalın.
ismail
ismail 4 hafta önce
Bir akpliyi görür görmez tanıma rehberi; 1.kendi yediği haltları asla görmezler.ama karşı tarafınkini gözünüze sokarlar. 2.algı yaratır. 3.yalan söyler,ısrarla ve bağırarak yalan söyler. 4.iddiaları boş ve asılsızdır. 4.allah din kitap der camiye girişi 5 tl yap kimse kapısına yanaşmaz. 5.iki akplinin arasına madeni 1 tl yuvarla ve sonra otur kavgalarını izle. 6.çalışmazlar,üretmez ama hepsi zengindir. 7.çalmak yoktur onlarda yer değiştirir.para yer değiş
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
iddianız safsatadan ibaret. düşmanlığınızın sebebi yazının detayındaki terör örgütleri mi? cami meselesine gelince camiyi dolduran çocuklarımız var artık. çirkin/ kem söz sahibine ait. seçmene saygı duyacağız sen de ben de.. ruhsuz müreffeh yaşamaktansa... hayat odağımıza İslamı yerleştirelim.
selçuk
selçuk 4 hafta önce
bunca hakaret yiyorsun, muhtemelen arkandan da küfür yiyorsun ama yine de uydurmalarını yazıyorsun. ne biçim adamsın sen ya anlamadım. değer mi?
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
hakaret ve küfür umrumda değil. daha çok karşıdan okuyorum. uydurmuyorum. empati kurarsanız anlarsınız. değer tabi ki. arınmak lazım; iyiliğe yönelip, başarmalıyız. fikirler farklı olabilir. saygı şart. selametle.
Emel
Emel 4 hafta önce
Hakaret yemek en büyük hobi bunlarda.Adam mı?Adamda biraz omurga olur.Sert durur.Dik durur.bunların standartlarında öyle birşey yoktur.eğilirler,bükülürler,koydukları kabın şeklini alırlar.yumuşakçalara en güzel örnektir hepsi.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
profilinizde emel olsanız da... insanı dar kalıba sokmak/ standardize etmek ne kadar kolay. insan olma vasfı halbuki çok değerli. etnisite, din, dil, fikir ayırt etmeden. Kritik Analitik Düşünme metodunu tavsiye ederim. kendiniz olun, özünüze dönün. biraz sevgi. emellerinize ulaşmanız temennisiyle.
Feyzullah Kara
Feyzullah Kara 4 hafta önce
Yapılan yorumlara verdiğiniz cevaplara bakıyorum da… Gerçekten seviyeniz ve kültürünüz yerlerde. Diplerde. Hatta gömülmüş gitmiş. Her standart AKP’li gibi çirkinleşiyor, küfür ve hakarete başvurup, cevap vermek şöyle dursun bir diyene beş-on diyorsunuz.Bazı yorumlarda siyaset bilimi aldığınızı yazmıştınız, zooloji ve farmakoloji konusunda da eğitimli olduğunuzu iddia ettiniz.O zaman bu sizi kıdemli bir “Herbokolog” yapar.Tek eksik diplomanız.Onuda zaten
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
seviye/kültürümü değerlendirmeniz hoş olsa da içeriği berbat. küfür ve hakaret sözlüğümde yok. ama yorumlardaki küfürü hangi yargı temizler? siyaset bilimi/ zooloji çok farklı alan olsa da her ikisinden de diplomam var. ' FETO' ithamınızı kabul etmiyorum. içinizdeki kin ve nefret yazının içeriğindeki TERÖR ÖRGÜT ve adı geçen siyasileri yazmam. FETO terminolojisini bildiğinize göre... gaflet/dalalet içinde değiliz. istikamet üzre olmanız temennisiyle.
Feyzullah Kara
Feyzullah Kara 4 hafta önce
Onuda zaten çalınmış sorularla, sahte kayıtlarla alırsınız. Tipinizden resmen Feto akıyor.Buram buram kokuyor.Zamanında belli ki baya bir kaşık sallamışsınız maklube pilavlarına.Normaldir.Sizde dansözlük baba mesleği.kıvırmak ise siyasi bir ideoloji.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 2 hafta önce
Tipime bakacağınıza yazıma bakın. Maklubeyi bildiğine gore; kendini anlatmışsın. Biz biliriz.
Can Baba
Can Baba 4 hafta önce
Particilik işte böyle lanet bir şeydir dostlar. Kendi partisinin yediği haltları, parti adaylarının kırdığı potları, devirdiği çamları görmez ama karşı tarafın altını kazar durur. Amaç nedir? Beklenti ne oladır? Beklenen fayda nicedir? Onu sadece kendi bilir. Ama siyaset zaten kaygan bir zemindir. Bugün AK dediğine yarın parti liderin KARA derse ve böylesine yozlaşmış partici olursan sende onla bir döner durur, kıvırır durursun. Mehmet Yıldırım'ın sonuda bu
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
particilik hoş değil. ithamlarınızın muhatabı ben değilim. mesele, ortak noktada buluşmak, şeffaf olmak. farklılıklar zenginliğimizdir. ayrıştırıp bölen KAHROLMUŞ/ kahrolacaktır da. neşeli hikayeler yazmak mümkün. senin de benim de sonum KHAYROLSUN. hasım değiliz. aynı çeşmeden su içtik farklı yoldayız. mesele bu. 'bağışlananlardan' olalım.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
Düşünki terlik ve gazoz kapağı sizin adaylarınıza göre daha tercih edilebilir, daha zararsız ve daha faydalı. en azından çalmaz,çırpmaz,yandaşa ihale,adamına yüzbinler dolar burs vermez.terliktir, gazoz kapağıdır en fazla ne yapabilir ki? sizinkilerde hiçbir şey yapmıyor birde çalarak dahada zarar veriyor. bu yüzden sizin badem bıyıklı alçaklar kazanacağına gazoz kapağı yada terlik kazansın
Emel
Emel 4 hafta önce
Recep beyin Yozgat'ta kırdığı potuda yazsaydınız keşke. "Yozgat'ı yıllardır bu ihmal edilmişlikten kurtaracağız..." Sorun şu ki; Yozgat'ı 20 yıldır Akpli belediyeler yönetiyor. Ha birde Kurum var. Ve onun kırdığı potlar burdan Bağdat'a yol olur. Ama öyle bir kitleniz var ki Koyun, koyun da koyun, çekinmeyin ne koysanız yiyorlar nasılsa
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
Yahu Anadolu'nun ta ortasındayım. Klavye hatası...mili olmak; bölgesel güç olduğunun kabulü ile başlar...alt benliğim boş. Üst #Müslüman #Türkiye/ Türk
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
ete kemiğe büründüm yunus diye göründüm... terlik ve gazoz kapağı kendi vazifesini görsün. çirkef/ nahoş iddialarınızın yeri çöp tenekesi. badem bıyıklılar sizden yana olabilir. post modernizmin sürüklediği noktada savrulmuşsunuz; gazoz kapağından medet umuyorsunuz. bu bir rekabet yarışı; seçmen değerlendirecek. zikrinizde o olsun. vakit daralıyor, zaman bürülüyor... dünya hayatı gazoz kapağının altındaki gaz çıkışı kadar. esenlik temennisiyle.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
insan oğlu, herkes pot kırabilir, sizde anadolu'da bir söz var: arpa ile koyun gerisi oyun. OYUNU BOZALIM. sağlıcakla...
Emel
Emel 4 hafta önce
"bizde" mi? "bizim anadolu'da" yani... Sen neredensin peki? Kendi ağzıylada itiraf ediyor... gayri olup ve milli olmadığını.... alt benlik işte...
borazan
borazan 4 hafta önce
Adın Mehmet ama soyadın gök gürültüsü. Sanane mansurdan, adam siyasetçi, seçim hürriyeti var. herkes senin gibi fanatik mi? bu arada sizdeki evinizin esirlerini yazsan defter kitap yetermi acaba. Not: partine biat etmek imanın şartlarından değil. yoksa günaha girersin. demedi deme.
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
adın borazan; ses düdük...ikazın için memnun oldum. nasıl ki herkesin siyaset yapma hürriyeti varsa; ben de yazabilirim. Mansur başkan siyaseti iyi yapıyor. biat etmek mi? biat edenler terlik ve gazoz kapağından bahsediyor. partili olmak, biat etmiş olmayı gerektirmiyor. meselemiz Allah'ın sevdiği ve razı olduğu kul olmak.. size de tavsiye ederim. esenlik dilerim.
emel
emel 4 hafta önce
Düşünki terlik ve gazoz kapağı sizin adaylarınıza göre daha tercih edilebilir, daha zararsız ve daha faydalı. en azından çalmaz,çırpmaz,yandaşa ihale,adamına yüzbinler dolar burs vermez.terliktir, gazoz kapağıdır en fazla ne yapabilir ki? sizinkilerde hiçbir şey yapmıyor birde çalarak dahada zarar veriyor. bu yüzden sizin badem bıyıklı alçaklar kazanacağına gazoz kapağı yada terlik kazansın
muhalif
muhalif 4 hafta önce
üşenmiyor,utanmıyor,erinmiyor ve ısrarla yazıyor adam......ama kime?belliki daha pelikancılar medyasında bir köşe kapamadığına göre bunu sallayan edende pek yok....yoksa bu kadar yalakalığa mermer dayanamazdı...ama bundaki dilin maşallahı var...yala babam yala...
Mehmet Yıldırım
Mehmet Yıldırım 4 hafta önce
üşenmiyor, utanmıyor, erinmiyor ve ısrarla yazıyorum. peki siz neden erinmeden, üşenmeden ve ısrarla yazıyorsunuz. yazı yalakalık değil görünenin tespiti. ithamın için ne diyeyim. herkes kendi köşesinde var olsun. yaşam mücadelenizde iyilerle beraber olun. kendinizi suni mazeretler üretmeden her gün, her an eğitin ve sürekli geliştirin. yöneten değil yönetilenler derdimiz. sağlıcakla kalın.