USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Angela Philibba Berzeg… Sanılmasın Türkler gerzek!

Angela Philibba Berzeg… Sanılmasın Türkler gerzek!
04-07-2023

Bu Berzeg ailesi, Türk toplumunu gerzek sanıyor galiba. İyi bir yansıtma yöntemi. Çünkü birey diğer insanları da kendisi gibi sanır. Kaybolan Korhan Berzeg sanki yer yarıldı içine girdi. Adamın izine şimdiye kadar rastlanılmadı. 

Basına intikal eden bilgilere göre, kayıp ihbarı geldikten sonra güvenlik birimlerinin ilgili şahsın telefonunda yaptıkları kriminal incelemelerde tehdit, şantaj gibi herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır.

Düşünsenize şu anda hâlâ Balıkesir Gönen sahasında ciddi manada aramalar var, JAK timi, AKUT ekipleri, dağcılar haldır haldır ortalığı alt üst ediyorlar. Aramalarda eğitimli köpekler ve profesyonel personel kullanılmasına rağmen hala bir sonuca ulaşılmadığı haberlerinin gelmesi dikkat çekiyor.

Yüzlerce insan, arama kurtarma ekipleri, timler seferber oldu. Bölgedeki tüm güvenlik güçleri teyakkuza geçirildi. Lakin şimdiye kadar kendisinden ve yanındaki ister refakatçi ister koruma deyin, doberman cinsi köpek Tina'dan en ufak iz yok, yok?

Daha önce de bundan iki sene evvel Korhan Berzeg aynı yerde köpeği ile birlikte çıkmış, ailesi üç 4 saat ulaşamamış ama sonra eşi Angela Philibba Berzeg, “Acısu” denilen bir bölgedeki çeşmenin orada araçla gittiği zaman görüp alıp geri dönmüşler. Acaba define mi arıyordu?

Angela Berzeg kızlık soyadını neden kullanmıyor?

Bu sorunun birinci elden muhatabı tabii ki Angela'nın kendisi. Angela; genellikle İngilizlerin köşe tuttuğu, dijital 'Cornucopia' dergisinde dahi 'Berzeg' soyadını kullanıyor. Tam Türkiye'ye uyum sağlama tutumu. Geleneksel Türk aile tipi imajı başka türlü nasıl verilebilir?

Kızlık soyadına sadece trperson isimli yayından kaldırılmış sitede rastlayabilirsiniz. “trperson.com” ilk kez April /Nisan 2019 tarihinde Google tarafından dizine eklenmiş. İlginç olan bu sitedeki bilgilerin, Balıkesir Kepsut ilçesindeki şahısları kapsaması. Onların içinde Çerkezlerin İngiliz gelini Angela Berzeg'in kızlık soyadı ile birlikte yer alması.

ABD ve İngiltere, vatandaşlarının kayboluşunu neden umursamaz?

Korhan Berzeg; hem ABD hem de eşi Angela Philibba'dan dolayı Birleşik Krallık yani İngiltere vatandaşı. Türk Devleti ve Türk Milletinden çok ABD'ye hizmet etmiş. Dünya Bankası’na yıllarını vermiş.

Korhan Berzeg sadece ABD'de değil, Washington yönetiminin gönderdiği Pakistan, Hindistan ve Bangladeş gibi ülkelerde, özelikle Ortadoğu mesela Suudi Arabistan'da Dünya Bankası uzmanı olarak uzun yıllar eşi Angela Philibba ile birlikte görev yapmış.

Ama bu kadar özverili hizmet sunduğu ve vatandaşı olduğu ABD Türkiye Büyükelçiliği, neden Korhan Berzeg için kılını kıpırdatmaz?

1350 dolar gibi komik emekli maaşını ta Amerika'dan gönderen uluslararası sistem, neden sadık bendelerinin kaybolmasına ilgi göstermezler? İngilizler de bir garip!.. Onlar da bu konuda üç maymunu oynuyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Korhan Berzeg'in nesi olur?

Korhan Berzeg kaybolduktan sonra birçok haber sitesinde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte çalıştıkları belirtilmişti.

Hatta Mehmet Şimşek’in bakan olunca Korhan Berzeg’in yakınlarına;Mehmet, ekonominin başına geçerse kısa sürede Türkiye’nin ekonomisi düzelir falan dediği ifade edilmişti.

Yalan makinesi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in üniversiteden hocası Berzeg'in kaybolduğunu öğrenince, aileyi telefonla arayıp 'Geçmiş olsun' diyerek bilgi aldığını servis etmişti.

Neden ısrarla Bakan Mehmet Şimşek, bu konunun içine çekilmek isteniyor?

Bakan Şimşek çıkıp tanıyıp tanımadığını kamuoyuna açıklamalı yoksa yıllar sonra bile bu kayıp şahısla ismi yan yana anılacak.

Korhan Berzeg’i uzaylılar Mars'a mı ışınladı?

Belki uzaylılar bu müstesna şahsı kendi galaksilerine ışınladılar. Çünkü Balıkesir ve çevresinde belirli aralıklarla Uzay cisimleri UFO’lar görülüyor. Haberleri taradığınızda Balıkesir çevresinde görülen onlarca   “uçan daire”, “UFO” içerikli paylaşımlara rastlayabilirsiniz.

Konuyla ilgili yazıma gelen yorumların birinde, bölgedeki uçuşlara bakılsın kuyruk numarası silinmiş şüpheli hava araçları mesela deniliyordu.

Bu ihtimal de göz önünde bulundurulmalı. Çünkü buhar olup havaya uçmayacağına göre alçak uçuş yaparak deniz tarafından gelen bir helikopterle, kayıp şahıs ve köpeğini paketlemiş olabilirler. Buluncaya kadar atış serbest.

Berzeg sözcüğünün kökeni ve Philibba ile antroponimi…

Berzek ailesi, etnik olarak Ubıh'tır ve eskiden soylu bir aile olarak bilinirdi: 1957 yılında Paris Üniversitesi tarafından yayınlanan “Kafkasya tarihinin en ünlü soyadları” listesinde yer almaktadır. 

Berzek soyadı, Greko-Romen Hristiyan-mitolojik terimlere dayanan soyadları kategorisine aittir. Efsaneye göre, eski zamanlarda, bu isim, ölü bir prens ailesinden yeni doğan bir çocuğa lakap olarak verilmiş; daha sonra bir klan adı ve ardından bir aile adı haline gelmiştir.

Söz konusu efsanenin yaratıcıları, "Berzek" antroponiminin ilk sahibinin çok eski zamanlarda bu lakapla adlandırıldığını söylerken gerçekten de haklıdırlar. Kafkasya'nın Karadeniz kıyılarının tarihinde çağımızın başlangıcı, Yunan dilinin, Greko-Romen kültürünün, Hıristiyan dininin kıyı Abaza-Abhaz-Ubykh-Adigelerin yaşamına aktif olarak girmesiyle ilişkilidir. Bu etkiler, bu halkların onomastiğini de etkilemiştir.

Korhan Berzeg eşi Angela'nın soyadı Philibba'nın etnomisi…

Berzeg gibi Philibba da geliyor antik Grek diline dayanıyor. Yani bu iki soy ismi taşıyan bireylerin evlilikleri tesadüf olamaz gibi bir sonuç çıkıyor. İsterseniz konuyu biraz açalım.

Philip isminin anlamı: Atlar arkadaşı. Philip; İngilizlerde sık kullanılan kökenli bir erkek ismidir. Ancak Philibba/ Philippa belki dişil versiyonu olabilir. Buna göre Philippa, "atların sevgilisi" veya "atların arkadaşı" anlamına gelen dişil bir addır.

Yaygın alternatif yazımlar arasında Filippa ve Phillipa bulunur. Daha az yaygın olan Filipa ve hatta Philippe'dir (çapraz başvuru Philippa of Guelders'ın Fransızca yazımı: Philippe de Gueldres). Erkeksi Philip isminin dişil halidir.

Yunanca philein (sevmek) ve suaygırlarından (at) oluşur ve Büyük İskender'in babası, eski Yunan Kralı Makedonyalı II. hevesli bir at aşığıydı. İsim genellikle Pippa, Pippy, Pippita, Pipka, Pippulina ve Pip takma adlarına kısaltılır.

Filipa, "atların dostu" anlamına gelen bir isimdir. Yaygın alternatif yazımlar arasında Philippa, Phillippa, Filippa veya Filipa bulunur. Philip'in erkeksi adının Sırpça, Portekizce, Hırvatça, Çekçe ve Lehçe'deki dişil biçimidir. Portekiz'de asil bir isim ve Brezilya'da nadir bir isimdir. Buna bakılırsa Korhan Berzeg'in eşi, haberci, Tanrı'nın habercisi, melek anlamlarına gelen, Yunanca angelos sözcüğünden türetilmiş bir ad olmaktadır.

Lancaster'lı Philippa olarak da bilinen İngiltere Philippa (1394 ortası - 5 Ocak 1430), 1406'dan 1430'a kadar Kalmar Birliği Kralı Eric ile evlenerek Danimarka, Norveç ve İsveç Kraliçesi idi. İngiltere Kralı IV. Henry'nin ilk eşi Mary de Bohun'dan kızı ve Kral V. Henry'nin küçük kız kardeşiydi. Kraliçe Philippa, eşinin saltanatı sırasında devlet işlerine önemli ölçüde katılmış. Belki Angela Philibba bu genetiği taşıyan İngiliz soylusu birisidir.

Angela Philibba ressam mı?

Bu adı taşıyan bir web sitesi var ve orada şöyle yazıyor;

Benim hakkımda Ey Hayalperest! Web siteme hoş geldiniz!

Seyahatlerimde doğanın güzelliğini yakalayan, Londra merkezli bir sanatçıyım. Her zaman yaratıcı oldum, yüksek öğrenimde sanat ve tasarım yeterliliği kazandım. Daha sonra doğadan ilham alarak resim yapma ve üretme tutkumu keşfettim.

Eşsiz bir tarz duygusu yaratarak renkleri denemeyi seviyorum; size sakinlik ve mutluluk hissi veren rüya gibi bir yer. Umarım işimi benim kadar beğenirsiniz! Çalışmalarımın daha fazlasını görmek isterseniz beni instagram @apilippaart'ta takip edin Herhangi bir sorunuz varsa bana bir mesaj bırakın. sayfamı ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederim, Angela.”

15 Temmuz ve Büyükada…

Hadi Yunanlıların, Rumların Büyükada sevdasını anlıyorum. Ama İngiliz ve Amerikalıların Büyükada hobisi de ne oluyor? Belki hatırlayan çıkar.

İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası’nın Dış İlişkiler Komitesi15 Temmuz’u, “Gülen hareketinin yaptığı konusunda herkese açık, somut kanıtlar bulunmadığı” tezini içeren raporu kamuoyuyla paylaşmış ve raporda, İngiltere ile Türkiye’nin ikili ilişkilerinin taşıdığı potansiyel de vurgulanmıştı.

İngilizlerin, Türkiye’ye karşı tepkilerini gizlemedikleri bir diğer konu da, Büyükada’da insan hakları savunucularının gözaltına alınması olmuştu...

Milli Güvenlik Akademisi 59. Dönem mezunu, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz’ün; insan hakları savunucularının gözaltına alındığı toplantının ABD’nin CIA ve İngiltere’nin MI6 ajanları kontrolü ve güdümünde yapıldığını söylemesi dikkat çekiciydi.

Orhan Deligöz, Adalar’da toplam dört otelin, bu gibi ajanlık faaliyetlerinde kullanıldığını, ayrıca yine Adalar’daki İngilizlere ait bazı villaların da aynı amaca hizmet ettiğini iddia etmişti.

Bu iş biraz karışık.

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Seçilmiş Kaynakça

https://www.aphilippa.com/

http://arsiv.ntv.com.tr/news/4873.asp

https://www.behindthename.com/name/philippa

https://trperson.com/person/40260735/necattin-turhan/

https://www.facebook.com/profile.php?id=100072060886351&mibextid=ZbWKwL

https://www.mynet.com/balikesirde-ufo-heyecani-110100238102

https://www.yenisafak.com/gundem/balikesirde-gokyuzunde-yanarak-dusen-cisim-heyecana-neden-oldu-balikesir-haber-3722591q

https://www.sondakika.com/haber/haber-13-temmuz-da-erdek-te-ufo-goruldu-iddiasi-14291532/

https://www.dikgazete.com/yazi/kralice-nin-talimatlarini-mi6nin-yeni-baskani-richard-moore-mi-getirdi-makale,3017.html-3017.html

https://www.dikgazete.com/yazi/maliye-bakanligi-merkez-bankasi-arasindaki-kuresel-rekabet-ve-korhan-berzeg-world-bank-usa-5809.html#comment

Kishmakhov, Magomet Hadzi-Bekirovich, UBIH KLANI BERZEK VE ABHAZ-ADİGE SOYLARINDAKİ KOLLARI

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
geç bunları
geç bunları 10 ay önce
laf ola beri gele türünden bir yazı. adamı neredeyse kurtarıcı yapacaksın. hayret ya.
cemaziyelevvel
cemaziyelevvel 10 ay önce
Bunlar İngilizlerin asimile ettiği Çerkeslerden
doctor
doctor 10 ay önce
Adam unutkanlık yaşıyorsa Armutlu'dan girip Antalya Elmalı dan çıkarsa sasirmayin
Ülkücü nefes
Ülkücü nefes 10 ay önce
İşin içinde nasıl bir iş olabilir ki???
Gazanferşahin
Gazanferşahin 10 ay önce
Maşallah! Başlık çakması bile 80'lik Angelinayı gebe bırakır...
Gazanferşahin
Gazanferşahin 10 ay önce
Maşallah! Başlık çakması bile 80'lik Angelinayı gebe bırakır...