USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ABD ile Türkiye arasında Devlet Bahçeli krizi ve iktidar denkleminde MHP’de değişim hesapları!

08-10-2019

Ankara - Washington hattında Suriye’nin kuzeydoğusuna yapılacak askeri harekatın anlaşmazlığı sürerken iki ülke arasında bir başka kriz patladı. 

Amerikalılar bir süredir  Ankara’da iktidar değişikliği umuduyla yatıp kalkıyor. Ne var ki güvendikleri dağlardan kar eksik değil

İktidar partisinin değirmenine kim su taşıyorsa Amerikalılar ona düşman. Damgaları da hazır “Avrusyacı"! 

Bu nedenle AK Parti'nin geçen yıl yapılan seçimlerde MHP ile ittifak kurarak mecliste çoğunluğu elde etmesinin faturasını Devlet Bahçeli'ye çıkardıkları malum.

Parti içi kaynaklara dayandırılan söylentilere göre; MHP Lideri Bahçeli’nin yurt dışı yolculuklarından uzak durması ve  şehirlerarası ulaşımını karayoluyla gerçekleştirmesi, yabancı bir gizli servisin suikastından korunması amacına yönelik. 

Amerikalılar’ın arayıp da bulamadığı fırsat nasıl ayaklarına geldi? 

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Twitter hesabından; hakkında gözaltı kararı olan ve yurtdışında bulunan Ergun Babahan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili attığı tweeti beğendi. 

“Bunda ne var!” diyebilirsiniz? 

Ne yok ki!..

FETÖ soruşturmasında firari durumda bulunan Ergun Babahan, Twitter mesajında; sağlık sorunu nedeniyle hastaneye kaldırılan Devlet Bahçeli için “Türkiye halkları Bahçelisiz siyaset dönemine hazır olmalı” demişti. 

ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği mal bulmuş mağribi misali vakit kaybetmeden işbirlikçi Babahan'ın Twitter mesajını beğendi. 

ABD bu twitter mesajını beğenmekle; FETÖ firarisini desteklediğini, onayladığını, Türk adaletini hiçe saydığını gösterdiği gibi, Türk siyasetini dizayn etme hevesini de gizlemiyor. 

Ayrıca Türkiye’nin içişlerine müdahil olma densizliğine kalkışıyor. 

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü…

Elçilik, konuya ilişkin MHP'den gelen tepkilerin ardından tweetin 'yanlışlıkla' beğenildiğini açıkladı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin yanlışlıkla beğenildiğini vurgulaması tepkileri durdurdu mu dersiniz!.. 

Tam tersine, MHP Lideri Bahçeli’nin sağlığıyla ilgili olumsuz yöndeki ifadeleri dolayısıyla ABD ve ABD Elçiliği sosyal medyada hedef haline geldi.

Türk Dışişleri Bakanlığı, ABD Maslahatgüzarı’nı çağırarak Amerikan Büyükelçiliği tarafından dün Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli’yle ilgili tartışmalı bir Twitter mesajının beğenilmesi konusunda açıklama yapmasını istedi.

Amerikalılar’ın etekleri tutuştu!..

ABD Ankara Büyükelçiliğinin konuyla ilgili açıklamasında “Büyükelçiliğimizin Twitter hesabından ilgisiz bir mesaj yanlışlıkla beğenilmiştir. 

Söz konusu hatadan ve yaratmış olabileceği karışıklıktan dolayı özür diliyoruz” denildi ve ayrıca sosyal medya paylaşımına yapılan beğeni de bu açıklamanın ardından kaldırıldı.

Ülkücü Hareket ve kamuoyu tepkisi Amerikalılara tükürdüğünü yalattı…

Ne var ki Türk kamuoyunun tepkisinin öfke nöbetine dönüşmesinden korkan ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan ikinci bir paylaşımdaysa "Dün Twitter hesabımızda gerçekleşen hatadan dolayı özür dileriz. 

Ergun Babahan ile bir ilişiğimiz olmadığı gibi, attığı tweet’in içeriğini de onaylamıyoruz ve kabul etmiyoruz. Söz konusu hatadan üzüntü duyduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz" denildi.

Şimdilik Amerikalılar derslerini almış görünüyor. İkinci derslerini de Suriye’nin kuzeydoğusunda bugün-yarın alırlar. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kalbi ile arası iyi değil!..

Alparslan Türkeş'in ani ölümüyle MHP’de sancılı  genel başkanlık sürecinden MHP'nin  lideri olarak çıkan Dr. Devlet Bahçeli için stresli bir dönem başlamıştı. 

Nitekim yüksek tansiyona bağlı damar içi basıncı artması sonucu aort damarında yırtık meydana gelebiliyor.

Damar sertliği ve ani gelişen travmatik durumlarda aort damarı yırtılmasına  yol açabiliyor. 

“Travmatik Durum” nedir? 

Psikiyatri literatürü Travmatik Durumu; deprem, sel gibi doğal felaketler, savaşlar, cinsel ya da fiziksel saldırıya uğrama, işkence, cinsel taciz, çocuklukta yaşanan istismar, trafik kazaları, iş kazaları, yaşamı tehdit eden bir hastalığın tanısının konması, tehlikeli bir olaya tanık olmak gibi zorlayıcı ve kişinin başa çıkma yeteneğini aşan olaylar olarak tanımlıyor.

Psikiyatristler her yaşanılan sıkıntı verici olayın “Ruhsal travma” olarak adlandırılamayacağını, olayın niteliği kadar olay karşısında verilen tepkilerin de önemli olduğunu söyler. 

Yaşanılan bir olayın “Ruhsal travma” olarak adlandırılabilmesi için;

Kişinin gerçek bir ölüm ya da ölüm tehdidi, ağır bir yaralanma, kendisinin ya da başkasının fizik bütünlüğüne karşı bir tehdit olayını yaşamış, 

böyle bir olaya tanık olmuş ya da böyle bir olayla karşı karşıya gelmiş olması,

bu olay karşısında aşırı korku, çaresizlik ya da dehşete düşme tepkileri vermiş olması gerekir.

Hatırlarsanız yıllar önce MHP lideri Devlet Bahçeli için Ocak 2004’te Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un adıyla giriş kaydı yapılmıştı. 

Bahçeli kalp ameliyatı olmuş, tıkalı 4 damarına müdahalede bulunulmuş, üç kalp damarı değiştirilmişti.

-Bahçeli, taburcu olduğunda hastane çıkışında sevenleri tarafından karşılandı..-

23 Temmuz 2013’te de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iki gözünden katarakt ameliyatı olmuştu.

Ocak 2016’da ise Kocaeli Çayırova'daki Anadolu Sağlık Merkezi'nde Prof. Dr. Sertaç Çiçek başkanlığındaki bir heyet tarafından gerçekleştirilen ameliyatta Devlet Bahçeli'nin kalp kapakçığına müdahale edilmişti. 

27 Eylül 2019’da Ankara Şehir Hastanesi Kardiyoloji bölümüne giden Devlet Bahçeli, kendisinden istenen ileri tetkiklerle ilgili işlemlerden sonra hastaneden ayrıldı.

O günle ilgili bir başka iddiada ise MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin,  Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi bölümünde tedavi altında olduğu gündeme getirilmişti.

Devlet Bahçeli'nin sağlık durumunda son gelişmeler… 

MHP lideri Bahçeli’nin hangi hastanede tedavi altında olduğu bilinmezliğini koruyor. 

Bazı kaynaklar Bilkent Şehir Hastanesi’nde tedavisinin sürdürüldüğünü söylerken diğer bazı kaynaklara göre Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde tedavisine devam edilmekte. 

Halen Bahçeli'nin hangi hastanede tedavi edildiği net şekilde kamuoyundan saklanıyor. 

Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Devlet Bahçeli'nin durumu ile ilgili açıklama yapan  Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın,  nedense "Beyin kanaması veya kalp hastalığıyla alakalı hiçbir problemi yoktur" şeklindeki açıklaması kafaları karıştırdı.

Oysa  daha önce de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin "üst solunum yolu enfeksiyonuna bağlı şikayetler” nedeniyle tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildiği söylenmişti. 

Hatta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bahçeli'nin genel durumunun iyi olduğunu ve ciddi bir enfeksiyon geçirmediğini açıklamıştı. 

Ama hastalığının ilk evresinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Mide bulantısı şikayetiyle"  hastaneye kaldırılmasına ne demeli? 

Devlet Bahçeli’nin Özel Kalem Müdürü Murat Çeliker de MHP liderinin "üst solunum yolu enfeksiyonu" yaşadığını sosyal medya hesabından paylaştı.

Madem 71 yaşındaki Bahçeli, "Şuuru açık, konuşabilen bir durumda" o halde neden, kamuoyundan kaçırılıyor. 

Bilkent Şehir Hastanesi’nden sızan bilgiye göre; “Bahçeli ciddi bir kalp sorunu yaşıyor”…

Bilkent Şehir Hastanesi’nin en üst katında farklı bir isimle yatan Bahçeli için tüm bir katın boşaltıldığı belirtilirken, katta başka hasta bulunmadığı, Bahçeli’nin kalp pili sağlıklı çalışmadığı için sıkıntılı durumda olduğu söyleniyor. 

Kalbi sağlıksız olan Bahçeli’nin kalp pili düzgün çalışmadığı için akciğerine emboli attığı, emboli durumuna müdahale edilebilmesi için boynundan akciğerine doğru bir delik açıldığı öne sürülüyor. [Bkz.https://gazete.red/bahcelinin-boynuna-delik-actilar/]

Mehmet Haberal'ın kötü şöhreti!.. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi’nde tedavi süreci Ankara kulislerini harekete geçirdi.

Yıllar önce Başbakanlığı döneminde merhum Bülent Ecevit’in aynı hastanede yaşadıkları üzerinden dedikoduya başladılar.

Ergenekon davasında ifade veren Dr. Mücahit Pehlivan'ın “kortizonu kesince, Ecevit bir hafta içinde yürümeye başladı” şeklindeki iddiasına Ecevit'in koruma müdürü Recai Birgün ile Dr. Mustafa Bolkan’ın da destek çıktığından falan söz ettiler.  

Akılları sıra Bülent Ecevit’in iş göremez duruma getirilmek istendiğini, şimdi de aynı sürecin Devlet Bahçeli için işletildiğini ima etmek istiyorlardı. 

O dönemde Haberal'ın Ecevit hakkında "İş yapamaz" raporu vererek, onu, görevden uzaklaştırmayı planladığını ileri sürdüler.

-Prof. Dr. Mehmet Haberal ve MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal…-

Onlara göre Bahçeli için de benzer bir rapor tanzim edilecek ve yerine Başkent Üniversitesi kurucu sahibi Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın oğlu MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal’ın geçmesi planlanmıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, Prof. Dr. Mehmet Haberal’a güvenmeyenlerden!

Hatta Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut da  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tedavi gördüğü Başkent Üniversitesi Hastanesi’nin kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal aleyhinde olanların kervanına katılarak, dikkat çeken paylaşımda bulundu.

“Bir noktanın da altını çizmeliyim” diyen Yiğit Bulut, paylaşımında, “2001 krizi ve Mehmet Haberal’ın Hastanesi’ne teslim edilen Ecevit! Ve sonrası yaşananlar! Bu Haberal denilen adama hayat boyu güvenmedim, güvenmem... Eğer Sayın Bahçeli hala ordaysa acilen başka hastaneye nakil edilmeli!” ifadelerini kullandı.

Bu yazdıklarıyla yetinmedi. “Neyse ben 2001’i bazıları gibi internetten okumadım! Yaşadım! Uyarımı yaptım! Söyleyeceğimi söyledim! Gerekirse isim saat yıl yer olarak da açıklarım! Sayın Bahçeli’ye sorun Yiğit Bulut sizi sever mi diye! Ben söyledim, uyardım, çekiliyorum! Hoşçakalın!” İfadeleriyle akıllarda binlerce soru işareti bıraktı. 

Devlet Bahçeli'yi kim, hangi güç, neden rehin tutuyor? 

Bu korkunç iddiayı ilk duyduğumda  "Yok artık" dediğimi hatırlıyorum. 

Komplo teorisyeni underground bilgi kaynaklarına yakın bir derin kulak dostum, "-Devletin askeri Dr. Devlet Bahçeli çekildiğini açıklarsa şaşırır mısın?"  sorusunu  bir anda yöneltince "kim şaşırmaz ki?" dedim. 

Konuşmasına devamla; "Bazen zorunlu misafirlikler olur. Mesela İsmailağa cemaatinde, hükümet karşıtı grup olarak bilinen Marifet Derneği yöneticileri, İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nu yanlarından hiç ayırmaz. 

Kimine göre Mahmut Efendi iradesi dışında burada tutulur. 

İsmailağa içindeki hükümet yanlısı grup, Ustaosmanoğlu'nun "zorla" tutulduğunu ve kimseyle görüştürülmediği iddia eder"  

"-Neyse Bahçeli konusuna dönelim. Hastalığı bahanesiyle kamuoyundan koparılan, kimseye gösterilmeyen Dr. Devlet Bahçeli'yi, İktidardan MHP desteğini çekmesini isteyen devletin bir kanadı saklıyor olabilir."

-Sebeb? 

Neymiş efendim hükümeti erken genel seçime zorlamak, İYİ Parti ile MHP'nin birleştirilmesini sağlamakmış. Tüm bunlar bana deli saçması geldi. Sizi bilmem? 

Sebahattin Önkibar ne diyor?

Rahatsızlığı nedeniyle TBMM'nin yeni dönem açılışına katılamayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hastalığının  "Soğuk algınlığı" olmadığını belirten Sebahattin Önkibar, MHP'de Bahçeli'den sonraki dönem için bazı arayışlardan söz etti.

Bahçeli’nin veliahtı kim? 

Bahçeli'nin asıl sağlık sorununun "Kalp ve bazı organ yetmezlikleri" olduğunu iddia eden Önkibar, "Hayır hastalığı soğuk algınlığı değil zira öyle olsa Bahçeli hastane hastane gezip farklı doktorların fikrine müracaat etmez, dahası çok önemsediği TBMM’nin açılışında mutlaka Meclis’de olurdu. 

Onu muayene eden doktorlardan birinden sızan bilgiye göre Bahçeli’nin sorunu kalp ve bazı organ yetmezlikleri" diye yazdı. 

Önkibar ayrıca MHP'de Devlet Bahçeli'nin MHP Genel Başkanlığı görevini bırakması durumunda yerine de veliaht olarak bir isim bıraktığını belirtti. 

Önkibar’ın yazısında dikkat çekilen "veliaht" kim? 

"Bahçeli’nin şahsi parasıyla burs verip üniversitede okuttuğu isimdir ki bunu MHP camiası biliyor. 

Dahası, MHP lideri onu iki dönemdir sürpriz şekilde İstanbul listelerinin başlarına koyarak milletvekili olmasını sağladı. 

Adı: 1976 doğumlu İzzet Ulvi Yönter’in. Bir ara ülkücü sosyal medya’da çeşitli konularda hedefe oturtulan İzzet Ulvi Yönter’in Bahçelinin veliahdı olduğu MHP içinde birkaç yıldır herkesin dilinde. 

Bahçeli çekilir mi, Yönter ismi veliaht olarak tutar mı bilmeyiz lakin ülkücü kamuoyunda konuşulanlar bunlar."

İzzet Ulvi Yönter KİMDİR?

Yönter; 11 Mayıs 1976 Afyonkarahisar Emirdağ doğumlu. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. 

Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Politikası Ana Bilim Dalında yüksek lisansını yaptı. Gazi ve Anadolu üniversitelerinde iktisat doktora çalışmalarını sürdürüyor.

İzzet Ulvi, Ulaştırma ve Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda müfettiş olarak çalıştı. 

25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeliği yaptı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı da olan İzzet Ulvi Yönter'in iyi düzeyde İngilizcesi var. 

Evli ve bir çocuk babası. 

Sahi; Devletin askeri Dr. Devlet Bahçeli çekildiğini açıklarsa şaşırır mısınız?

.

Ömür Çelikdönmez, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @oc32oc39 , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Necdet Çelikdönmez
Necdet Çelikdönmez 4 yıl önce
Dış politika yazarı ömür beyin yazdıklarını teyid ediyorum kolay gelsin kalemine kuvvet yüreğine sağlık selamlar üstat....
......
...... 4 yıl önce
Kesin bilgi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bilkent Şehir Hastanesinde tedavi görüyor perşembe günü taburcu
Gaspirali
Gaspirali 4 yıl önce
Helal olsun
Türkoğlu Türk
Türkoğlu Türk 4 yıl önce
Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin. Türkmen beynimize acil şifalar diliyorum. Allah onu Türk Milletine bağışlasın