USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

31 Mart yerel seçimlerinde madalyonun diğer yüzü

01-04-2019

CHP, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından, PKK eli ile şiddet alanına çekilen vatandaşlardan suça karışmamış, pasif destek veren kitleleri kendi bünyesine vakumlayarak sisteme entegresini başarabilirse, şiddetin sesi kesilir ve toplumsal sulh inşası başlatılabilir.

"Kadim Akıl"a sahip Devlet’in öyle bir yüzü de var ki bazen atıl olanlara da görev tevdi eder. Bu da CHP'nin vermesi gereken ciddi sınavlarından bir tanesidir. Bakalım CHP bu sınavı nasıl verecek?

Türk milleti açısından seçimlerin sevindirici olan tarafı ise, seçime yüzde 80’in üstünde bir katılım gerçekleşmiştir. Bu da demek oluyor ki millet, vatanına sahip çıkma noktasında iradesini göstermiştir. 

Türkiye üzerinde operasyonlar yapmayı planlayan gafiller bu sahipleniş karşısında sükut etmek zorunda kaldılar. Millet topyekün vatanına ve topraklarına her rengi ile sahip şekilde mevzisini almış durumdadır. Gelecekleri varsa görecekleri de var! Bu da böyle biline... 

Bu strateji ile birlikte tabandan destek görmeyen ve misyonunu yitirdiği için ihtiyaç kalmayan HDP, kısa süre içerisinde kendisini feshetmek zorunda kalarak tarihin tozlu raflarına kaldırılacaktır. Şiddet, bu topraklardan def edilene kadar durmak yok; mücadeleye devam!

Bir olup bütünleşebilmek, bazen düşman olarak tanıtılanlara da sorumluluklar verilerek kendilerini ısbat etmelerine fırsat vermekten geçebilir. 

Bu bakış açısına sadece, devlet aklı ve gözü ile bakabilenler sahip olabilirler. Önemli olan yekvücut olup, hep birlikte direnç gösterebilmenin yolunu açmaktır. 

Dünyaya insanlığı öğreten kadim devletimiz ve kadim milletimize bundan dolayı güvenimiz tamdır.

Hepimizin tek savunma aygıtı olan “Devlet" mekanizmasının etrafında buluşarak, tüm desteğimizin devletimize verilmesi ile birlikte, coğrafyamızın kaos ortamında ihtiyaç duyduğu bütünlük ve birliktelik bu şekilde gerçekleşebilir.

İnsan merkezli ve vicdan odaklı bir siyaset, insanın Tanrı rolüne soyunmasını engeller. 

İnsanı da Allah'ın hizmetine sokmadan medeniyet inşaa edilemez.

.

Ali Karani, dikGAZETE.com

Twitter'da bizi takip edin: @KARANIAli , @dikgazete

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?