Zihin gazetemden manşet ve haberler

Dr. Begüm Burak
Dr. Begüm Burak
Zihin gazetemden manşet ve haberler
10-02-2021

2023’e yaklaşırken Türkiyeşaha kalkmaya” devam ediyor. Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ekranlarda canlı yayında izledik. “Milli Uzay Programı” halk ile paylaşıldı. 

Yüce Türk milleti 2023 vizyonunun gün be gün gerçekleştiği tarihi günlere tanıklık ediyor”, “Dünya lideri Ay’a çıkmayı rüya olmaktan çıkardı” başlıklarının yazılı basının çoğunluğunda görüleceği bir haftaya girdiğimizi söyleyebilirim. Bu yazıda ben, vatandaş olarak gerçek gündemime ve kendi zihnimin gazetesinin manşetlerine yer vermek istiyorum.

Hepimizin malumu, kadına şiddet ve kadın cinayetleri artarak devam ederken ve bu insanlık suçuna cezai yaptırımlar maalesef çok az kalıyorken Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınıp ev hapsi cezası alan ‘Aslı’ konusu ilk manşetim olabilir mesela: “Öğrenciye kelepçe ile toplumsal huzur sağlanamaz!”.

Gazeteci Nevşin Mengü’nün “YouTube” kanalında Aslı’nın röportajını izledim. Evinde kendisiyle yapılan röportajda; “onlarca kez kadına şiddet suçu işleyenlere takılmayan kelepçe bana takıldı” diyor “İÜ” öğrencisi Aslı.

Bir diğer başlık, gıda zamları ile ilgili olabilir zihin gazetemde. “Tek suç açgözlü tüccarın mı?” manşeti ile okuyucuya sunacağım haberde, artan işsizlik oranı ile tavan yapan zamların arasındaki o ilişkiyi de vurgulamadan geçmemem gerekir.

Biraz da gülelim!..

Malum 14 Şubat yaklaşıyor. Bu konuda da halkta pandemi tedbirlerine karşı farkındalık yaratmak adına 24-30 yaş arası genç yeni evli çiftlerin, maske takma zorunluluğunu konu alan bir “kamu spotu” filminde oynatılma fikrini de manşetime taşıyabilirim. Pembe ve kalp desenli maskeler ile çekilen bu film, “maskeyi sevdirmek” adına bence “sosyal devlet hizmeti” olarak da görülebilir.

Bir manşet de eğitime dair olmalı. 

Bildiğiniz üzere, Profesör Ayşe Buğra, geçen Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarındaydı. Bu konu ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili akademisyen Yunus EmreErdoğan’ın, ("Bu ülkede Soros'un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şeklide Boğaziçi'nde provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” diyerek) Prof. Ayşe Buğra'yı hedef almasını; “Türkiye için gerçekten bir utanç malzemesidir. Ayşe Buğra'nın aldığı uluslararası atıf sayısı 5776, sizin atadığınız 71 rektörün ise 0” diyerek eleştirdi. 

Bu konuda zihin gazetemde yapacağım haberde ise şu özlü sözlere yer verebilirdim:

- Bir millet irfan ordusuna sahip olmadıkça, muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak irfan ordusuna bağlıdır. -Mustafa Kemal Atatürk-

- Eğitim ve öğretimde uygulanacak yol, bilgiyi insan için fazla bir süs, bir zorbalık vasıtası, yahut medeni bir zevkten ziyade maddi hayatta muvaffak olmayı temin eden pratik ve kullanılması mümkün bir cihaz haline getirmektir. -Mustafa Kemal Atatürk-

Eğitimli insanlar yapabileceklerinden fazlasını söylemeye utanırlar. -Konfüçyus-

- Bilginin gücüne inanıyorum, kültürün gücüne inanıyorum; ama eğitimin gücüne, daha çok inanıyorum. -Seyyid Kutub-

- En çok hürriyet nerede ise en çok eğitim oradadır. -M. Audemars-

.

Dr. Begüm Burak, dikGAZETE.com

Dr. Begüm Burak
Dr. Begüm Burak

Dr. Begüm Burak kimdir?

Lisans derecesini, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler (İngilizce) bölümünden olan Bağımsız araştırmacı Begüm Burak, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tamamladığı 28 Şubat Süreci’ni ele alan tezi ile yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. 

2015 yılında Fatih Üniversitesi’nde tamamladığı “The Image of the Undesired Citizens in Turkey: A Comparative Critical Discourse Analysis of the Hürriyet and Zaman Newspapers” adlı çalışması ile de doktor unvanını kazanmıştır; bu çalışması kitap olarak da basılmıştır.

2010-2015 yılları arasında araştırma görevlisi iken İtalya, İspanya, İngiltere ve Bosna’da kısa süreli akademik faaliyetlerde bulunmuştur.

.

dikGAZETE.com

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Lilith 3 yıl önce
Keşke gündem gazetenizde ;cumhurbaşkanının ,Belki bayanlardan bile uzaya gitmek isteyen vardır söyleminin cinsiyetçi ayrımcı bir söylem olup eril bir ifade olduğu da yazsaydı..