Riyakâr patlama!..

Ali Mevlüt Kaya
Ali Mevlüt Kaya
Riyakâr patlama!..
24-03-2024

Riyakâr patlama!..

Türkiye İşçi Partisi (TİP), hafta içi bir açıklamayla Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı gösterdiği Gökhan Zan’dan desteğini çektiğini açıkladı!

Aday konusuna tekrar geleceğiz ama önce Gökhan Zan ile ilgili bir iki şey söyleyelim…

Futbolu bıraktıktan sonra kısa süre Hatayspor’un sportif direktörlüğü ve yardımcı antrenörlüğü yapan Zan; deprem olana kadar ortalarda görünmedi!

6 Şubat depreminin akabinde kameralara yaptığı konuşmada, Hükümete ve İletişim Başkanlığına teşekkür ederek; “İletişim başkanlığı anında benimle irtibat kurdu. Bir kişi görevlendirdiler; sağ olsunlar, yardımcı oluyorlar. Sizin aracılığınızla teşekkür ederim” mealinde sözler söyleyerek, hükümete sevgilerini sundu!

Bu arada; CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yaptığı açıklamaya göre, o dönem (Partinin grup başkan vekiliydi), CHP’ye giden Gökhan Zan, milletvekilliği adaylığı talebinde bulunmuş fakat kabul edilmemiş!

Anlaşılıyor ki, oradan ret alınca hükümete yanaşmış!..

Hükümeti öven ve göklere çıkaran Zan, kısa sonra, ulusal televizyon kanallarına çıkıp, Hükümet ve İletişim Başkanlığı aleyhinde konuşarak, büyük “U” dönüşü yaptı!..

Aradığı ilgiyi görememiş olacak ki; yine Özel’in açıklamasına göre İYİ Parti’ye gidip, görüşmüş!

Bu partinin Hatay ikinci sıra milletvekili adayı oldu!

Seçim dönemi yapılanlara kızarak; “Milletvekilliği sıralarını para karşılığı satmışlar. Akşener ve ekibi para kazanmak için parti kurmuşlar” diyerek; İYİ Parti’den istifa eden Uşak Merkez İlçe eski Başkanı Hakan Savaş, daha sonra yaptığı bir açıklamada; “Gökhan Zan, istenilen parayı verseydi; birinci sıradan aday yaparlardı ve milletvekili de seçilirdi” dedi.

Savaş’ın dediği gibi, Zan, milletvekili seçilemedi!..

Bir süre önce haber olan bilgilere göre de seçim sonrası Meral Akşener’den çeşitli taleplerde bulunmuş, istekleri karşılanmayınca da İYİ Parti’den istifa etmiş!

Artık ufukta yerel seçimler vardı ve bir şekilde aday olmalıydı!

Aile ve sülalesi CHP’li olan; çok önce yaptığı açıklamada da,

Alevi doğdum; arkadaşımın başı derde girdi, Sünni oldum. Ninem gibi sevdiğim komşum öldü, cenazesine kiliseye gittim, Hristiyan oldum. Evimize misafir geldi, yemeğimi yedi, onlarla Yahudi oldum” diyen Arap asıllı ve bir Nusayri olma ihtimali çok yüksek (Hataylı Nusayriler, ‘Aleviyim’ derler) olan bu kişi, atadan gelme CHP’li olduğu için, CHP’den aday olmalıydı ama vekil olma talebi kabul edilmemişti!

Dolayısıyla bir yol bulup, belediye başkan adayı olmalıydı…

Buldu da; Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır’ın (Seçim bölgesi Mersin’de protesto edenlere göre, “Kemal Kılıçdaroğlu’nu sırtından hançerleyen hain”; bana göre ise, “CHP’nin Osman Gökçek’i”) kendisine Defne veya Arsuz ilçelerinin belediye başkan adaylığını teklif ettiklerini iddia etti!..

Özgür Özel, olaylar patlayınca öyle bir şeyin olmadığını kesin dille ret edip, Zan’ı yalancılıkla suçladı ve şunları söyledi:

İyi Parti’den istifa ettikten sonra Hatay Büyükşehir’i istedi. Ama dedi ki; ‘Büyükşehir olmazsa Defne’yi verin, ben Lütfü Başkan ile uyumlu çalışırım.’ Defne’nin olmayacağını anlayınca, Arsuz’u istedi. Hep bizdeki belediyeleri istedi. Bizde olmayan bir belediyeyi kazanırım demedi. Garanti belediyeleri istedi!..

Aynı günlerde Gökhan Zan’ın, CHP’den Hatay adayı olacağı haberleri çıkıyordu!

Ben de bu sırada; “Bunu futbolcuyken böyle bilmiyorduk” diyerek, ‘Twitter’da, aleyhinde sürekli uyarı yapıyordum: “Riyakâr, karakter yoksunu, İYİ’yi sattı, sizi de satar. Menfaati için yapmayacağı yoktur! CHP, en büyük hatayı yapar” vs… gibi paylaşımlar!..

Durumu o kadar ileri boyuta taşıdı ki, sonradan Özel’in açıklamasıyla öğrendiğimiz; “Lütfü Başkan ile uyumlu çalışırım” diyen kendisi değilmiş gibi, Lütfü Savaş’ın aleyhinde konuşması bir yana, bakanların Hatay ziyaretinde devamlı birlikte gezdiği eşi ve yanına aldığı bazı kişilerle provokasyon yaptı!..

Lütfü Savaş olaydan sonra; Bakanları bile konuşturmayan bir kitle vardı. Onları da harekete geçiren bir Gökhan Zan vardı” diyordu. Karakter sorunu olan boş durmaz, durmadı; ta ki, Lütfü Savaş’ın adaylığı açıklanana kadar!

Ben yine; “Gökhan Zan ister komünist, ister ülkücü, ister şeriatçı olsun fark etmez!.. Depremden bu yana yaptıklarıyla Hatay ve Hatay halkına bir hayrı dokunmayacağını ispatlamıştır” paylaşımı yaparak, TİP ile adı anıldığı için aday gösterilmemesi gerektiğini belirttim!

Sonunda TİP, aday gösterdi!.. Yapacak son bir paylaşım kalmıştı ve yaptım:İYİ’yi satıp, provokasyon yapa yapa kendini aday yaptırdı!.. Lütfü Savaş’ı yiyip, CHP’den olamadı ama TİP’in adayı!..”

Gökhan, patladıktan sonra, Özgür Özel açıklamalarına devam ediyordu: “Bizden ret yanıtı aldıktan sonra TİP, Zan’ı aday ilan etti. O süreçte TİP Genel Başkanı Erkan Baş’a, Zan’ın doğru aday olmayacağını dostane söyledim. O da; “Siz başka aday gösterirseniz biz çekeriz” demişti. Ben TİP’in değerleriyle bağdaşmayacak bir yapısı olduğunu görmüştüm ama üstü kapalı söyledim. Sonrasında iş buralara kadar geldi!”

TİP, hafta içi yaptığı açıklamada; “Hatay İttifakı’nın ortak aday olarak önerdiği Gökhan Zan’ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır” diyerek desteğini çekmişti.

Buna karşılık Gökhan Zan da; adaylıktan çekilmeyeceğini belirterek; “Sevgilim Halkım” başlıklı, karşı açıklama yaptı!

TİP’in, akşam yaptığı bu açıklamadan bir gün sonra ajanslara, internet sitelerine Zan’ın ses kaydı düştü!..

Telefon görüşmesi yaptığı Turgay Kocakaya, AK Parti il binasında olduğunu ve tuvaletten aradığını belirterek; Hatay il başkanı ve milletvekili Adem Yeşildal’ın da orada olduğunu; adaylıktan çekilmemesi karşılığı 3 milyon dolar önerdiklerini söylüyordu. Adeta kendisini ve siyasi pozisyonunu satılığa çıkaran Gökhan Zan ise, 5 milyon dolar olması için pazarlık yapıyor, promosyon olarak da Hatayspor sportif direktörlüğü ve TRT’de spor yorumculuğu istiyordu!..

Konuşmasının bir kısmını da Arapça yapan Zan, kasetin patlaması sonrası ne mal olduğunu gösteriyor; "tamamen yalandır" açıklaması yapıyordu. Aslında en başından beri tepeden tırnağa yalan olan kendisiydi!..

İnkar edip, yalanlaması, Turgay Kocakaya’yı ateşleyenleri kızdırmış olacak ki; 90’larda İstanbul Unkapanı İMÇ Blokları Plakçılar Çarşısı’nda her gün bir kaset patlatıldığı gibi, ikinci ses kaydını patlattılar!..

Zan, bu defa Kocakaya’ya, "Sen bana ihanet ettin. Hatay’a gelmen gerek, konuşmalıyız" diyordu!..

En başından itibaren ne Hatay’ı ne Hataylıyı sadece menfaatini düşündüğünü gösteren Gökhan Zan olayında tek sıkıntı, Turgay Kocakaya’nın, Zan’a;Şu an AK Parti il binasındayım, tuvaletten konuşuyorum” diyerek, milletvekili Adem Yeşildal ve il başkanıyla görüştüğünü belirtmesiydi!..

Milletvekili Adem Yeşildal, ses kaydının çıkmasından sonra yaptığı açıklamada; Hatay’da AK Parti’nin il binası olmadığını, sadece konteynerde hizmet verdiklerini söyledi. Ayrıca ne Kocakaya ne de Gökhan Zan ile herhangi bir görüşme yapmadıklarını, iddiaların yalan olduğunu ifade etti!..

Netice itibariyle Turgay Kocakaya, kendisini satmaya kalkan karakter yoksunu birinin ederini öğrenmek, aynı zamanda ketenpereye getirmek için görevlendirilmiş ve görevini tamamlamış!

İyi de iş çıkarmış, kutlamak lazım!..

Bir kutlama da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş’a gitsin!..

.

Ali Mevlüt Kaya, dikGAZETE.com

 

Ali Mevlüt Kaya
Ali Mevlüt Kaya

Ali Mevlüt Kaya kimdir?

 

Kitap editörlüğü yaptı…

1993’te gazeteciliğe başladı… Gazetenin birkaç bölümünde çalıştı…

Kültür-sanat sayfasında kitap tanıtımı ve kitap eksenli yazılar yazdı.

Beklenen Vakit, Anadolu’da Vakit, Akit, Yeni Akit ve Milat gazetelerine promosyon kitap hazırladı.

Gazetenin Marmara ekini hazırladı.

İl İl Türkiye’ yazı dizisi ve kitap çalışması için illeri gezdi, görüşmelerde bulundu, fotoğrafladı. 

Kitapça dergisini çıkardı ve genel yayın yönetmenliğini yaptı.

İzdiham’a haftada bir defa olmak üzere uzun süre yazdı.

Yeni Pazar ve Freud Üniversitesi’ninProfesyonel Gazetecilik Eğitimi’ni tamamlayarak belge aldı.

Anadolu Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı Sertifika Programı’ sınavını kazanarak, sertifika aldı.

Kendi adı ve müstear isimle biri şiir olmak üzere değişik konularda kitapları yayımlandı.

2014 yılında emekli oldu…

Kitap okuyor!...

.

dikGAZETE.com

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
cuf cuf hoca 1 ay önce
Usta ne güzel bir seçim atmosferi var değil mi. Süper bir adaletli seçim oluyor. Yandaşı geçtik TRT de bile bir dakika muhalif sese yer verilmiyor. reklamları dahil. adamları her konuşturmuyor hem de eleştiriyorsunuz. Ne güzel adalet ya. Dikkat edin bu adelet bir gün size de lazım olabilir.