Emin Ağalarov'un Bakü'deki şahane konseri

Nərmin Novruzova
Nərmin Novruzova
Emin Ağalarov'un Bakü'deki şahane konseri
23-07-2023

Bakü, AZERBAYCAN

 Azerbaycanlı ünlü müzisyen ve Rus işadamı Emin Ağalarov, Bakü'de şahane bir konser etkinliğine imza attı.

Dünyaca ünlü şarkıcı Engelbert Humperdink, konserde ilk yıldızın sahibi oldu ve etkinlik, diğer hoş sürprizlere sahne oldu.

22 Temmuz akşamı “Sea BreezeNardaran Tatil Köyü’nde popüler pop sanatçısı Emin Ağalarov'un solo konseri gerçekleştirildi.

Emin, halkın alkışlarıyla sahneye çıktı ve herkese varlığından dolayı teşekkür etti ve konserine Elvis Presley'in ünlü şarkısı “It's now or never” ile başladı.

Şarkılar arasındaki aralarda, sanatçı izleyiciyle iletişim kurdu, hayatından dokunaklı hikayeler anlattı ve yaratıcılıkla ilgili hikayeler aktardı.

Emin'e göre, “Still” şarkısı, repertuarında özel bir yere sahip; 2006'da müzik kariyerine başladığı günden beri bu şarkının anlamını şöyle dile getiren şarkıcı, “Bu şarkı benim için özel, bu yüzden kimseye yardım edemem ama bu gece onu gerçekleştiremiyorum" diye bir itirafta bulundu.

Emin Ağalarov’a eşlik eden Engelbert Humperdinck'in 50 yılı aşkın kariyeri boyunca benzersiz vokal verileriyle en popüler sanatçılardan biri haline geldiğini ve dünya çapında milyonlarca hayranın kalbini kazandığını da kaydedelim.

2012 yılında Bakü'de düzenlenen uluslararası Eurovision Şarkı Yarışması'nda İngiltere'yi temsil eden efsanevi şarkıcı Engelbert Humperdink de Emin'le birlikte sahneye çıktı.

Konserden bir gün önce ‘Sea Breeze'de Hollywood'da ünlülere adanmış ünlü bir simgesel yapının analoğu olan “Yıldızlar Sokağı”nın açıldığını ve Bakü'deki ilk yıldızın sahibinin Engelbert Humperdink olduğunu da ayrıca hatırlatalım.

Emin, efsanevi şarkıcının onunla aynı sahnede aslında ücretsiz olarak bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

Onu konserime davet etmek istediğimi ve mali meseleleri tartışmaya başladığımı söylediğimde Engelbert, bunun bana sadece 1 dolara mal olacağını söyledi.

İşte böyle harika bir insan. 10 yıldır arkadaşız ve onunla tanıştığım için çok şanslı ve çok mutluyum. Bu güzel jestin karşılığında Humperdin'e istediği zaman Sea Breeze'e gelebileceğini, burada kalabileceğini ve komplekste bulunan tüm hizmetleri kullanabileceğini söyledim. Ve bu da ona sadece 1 dolara mal olacak

Buraya biraz ek bilgi ekleyelim:

Rusya'nın değişik alanlarda faaliyet gösteren dev şirketlerinden Crocus Group Birinci Başkan Yardımcısı ünlü işadamı ve müzisyen Emin Ağalarov, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kendi projeleri olan “Sea Breeze” tatil köyü yapılırken, tesisi Rus devlet televizyonuna anlatmıştı.

Moskova’da Russiya-1 TV kanalına “Sea Breeze” hakkında konuşan Emin Ağalarov, 400 milyon dolar civarında bir yatırımla yaklaşık 400 bin metrekarelik alanda inşa edilen modern tatil tesisi için "Hazar Denizi sahillerini çok iyi bilirim" demişti.

Agalarov, Engelbert Humperdinck'in efsanevi Amerikalı şarkıcı “rock’n roll kralıElvis Presley'in bir arkadaşı olduğunu belirtti.

Ağalarov ile Humperdinck, Elvis Presley'in halk tarafından memnuniyetle karşılanan ve alkışlanan hitlerini birlikte söylediler. Sanatçı, daha sonra gelecek yıl Engelbert'in tekrar Bakü'ye geleceğini ve dinleyicilerimizi büyük bir gösteriyle memnun edeceğini söyledi.

İlerleyen saatlerde Emin ayrıca müzisyen ekibini de izleyicilere “15 yıldır birlikteyiz ve bu yetenekli çocukları bulabildiğim için çok mutluyum.” diyerek tanıttı. 

Emin Ağalarov, konserde ayrıca kendisine manevi destek vermeye gelen annesi, kız kardeşi, eşi ve çocukları ile kendi ailesinin de bulunduğunu da söyledi.

Konser, Emin Agalarov'un tüm Azerbaycan ve Rus coğrafyasının “Sovyet Sinatrası” lakabıyla tanıdığı Müslüm Magomayev'in en sevdiği şarkısı “Mavi Sonsuzluk”un performansı olmadan gerçekleşmedi.

Müslüm Magomayev şarkısından önce sanatçı Ağalarov, Sovyetler Birliği genelinde Azerbaycan müziğini yüceltmiş, efsanevi şarkıcının anılarını paylaştı ve kendisine sınırsız sevgi duyduğunu itiraf etti.

Sanatçı, daha sonra memleketi Bakü'ye adanmış “Coming home” şarkısını seslendirdi.

Agalarov'un ifadesine göre, dünyanın birçok ülkesinde konserler vermiş olmasına rağmen, anavatanına dönmesi ve Azerbaycan dinleyicilerini memnun etmesi onun için en keyifli olanıdır.

Konser, herkesin ruhunda parlak anılar bıraktı.

Yoğun bir müzik programı, hayranlarla samimi iletişim, kışkırtıcı enerji ve seyircinin ayakta alkışladığı ve sanatçıyı sahneden çıkarmak istemeyen şiddetli alkışları…

Emin'in Bakü'deki bir sonraki konseri için hatırladığı şey budur.

.

Nərmin Novruzova, dikGAZETE.com

Emin Ağalarov haberleri:

https://www.dikgazete.com/etiket/?q=Emin+A%C4%9Falarov

Nərmin Novruzova
Nərmin Novruzova

Bakü, Azərbaycan... News Journalist

2000, Azerbaycan, Bakü doğumlu Nərmin Novruzova, Bakü Devlet Üniversitesi, (Rusça) Fizik Öğretmenliği bölümü mezunu.

Azerbaycan Televizyon ve Radyo Yayıncılığı “CJSC” Televizyon ve Radyo Akademisinden sunucu-muhabirlik sertifikası sahibi olan Nərmin Novruzova, Azerbaycan TV ve haber portallarında muhabirlik ve halkla ilişkiler görevlerinde bulundu.

Ankara, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Dil Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen "Türkçe dil sınavı”nı başarıyla veren Nərmin Novruzova, Türk Hava Yolları’ndan “Havacılık emniyeti” ve “Gidiş Kontrol Sistemi” kategorilerindeki sertifikaları sonrası halen Bakü Uluslararası Haydar Aliyev Havalimanında, “VIP Hizmetleri”nde “Yolcu Temsilcisi” görevine devam ediyor.

2021 yılından bu yana dikGAZETE.com köşe yazarı olarak ara vermeden yazılarını sürdüren Narmin Novruzova, Azerbaycan dilinin yanısıra iyi derecede Türkçe, Rusça ve yeterli düzeyde İngilizce biliyor.

.

dikGAZETE.com

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?