
Berlin
Messe Berlin'de 1400'den fazla büyük teknoloji şirketine ev sahipliği yapan etkinlikte, 67 ülkeden teknoloji şirketleri ürünlerini tanıtıyor.
Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, kurdukları pavilyonlarda ülkelerinin teknolojilerini fuar ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.
????Fuara Türkiye'den Ambeent, Astromatik, Atmosware, Atolye15, Biruni Teknopark, Boardoza, Brandefense, CloudOffix, CMV Teknoloji, Data Market, Datassist, DZD Tech, ElektraWeb, Enoca, Itobe, Konvo, Logo, LST Yazılım, Magarsus, MİA Teknoloji, Nevitech, Nexrone, Plantiary, Tangotech, Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği, Telenity, Trex, Universal Yazılım, vMind ve Yetenex firmaları iştirak ediyor.
Dijital dönüşümden endüstriyel yazılım çözümlerine kadar birçok yerli teknoloji çözümü ziyaretçilere tanıtılıyor.
"Yapay zeka, yazılım ve fintek alanından birçok firma fuarda yer alıyor"
Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Başkanı İbrahim Yavuz,
Türkiye'deki tüm teknoparklara duyuru yaparak uluslararasılaşma için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda birçok firmayla GITEX Europe 2025'e katıldıklarını söyledi.
FotoÄŸraf: Rabia AydoÄŸdu/AA
Yapay zeka, yazılım, bilişim, seyahat teknolojileri, sağlık ve fintek alanından birçok firmanın fuarda yer aldığını aktaran Yavuz, Türkiye'den birçok teknoparkın yöneticilerinin de etkinliğe katıldığını söyledi.
Yavuz, gelecek yıl farklı ülkelerde düzenlenecek olan GITEX fuarlarında da yer almak istediklerine işaret ederek, "Türkiye girişimcilik ekosisteminin en önemli noktaları teknoparklar, girişim ve kuluçka merkezleri ile girişimler. Onların 'scale up' süreçlerinin tamamlanması, ticari hayatlarına devam etmeleri bizim için çok kıymetli." diye konuştu.
"Unicorn"ların sayısını artırmak istediklerini anlatan Yavuz, "Tarımdan savunma sanayisine kadar farklı alanlarda çalışan firmalarımız var. Fuarlar hem içeride hem de dışarıda bir buluşma noktası. GITEX Europe da gayet hareketli ve verimli bir fuar." değerlendirmesinde bulundu.
"Uluslararası fuarlar bilinirliğimize katkı sağlıyor"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu da birçok firma ve akademisyenle fuara katıldıklarını belirterek, "AR-GE ve inovasyon alanındaki bu faaliyetlerin üniversite-sektör işbirlikleriyle yaygın etkisini artırıyoruz." dedi.
Kalabalık bir ekiple Berlin'deki fuarda yer aldıklarını anlatan Erenoğlu, "Üniversitelerin misyonlarından birisi de uluslararasılaşma ve patent faaliyetleri. Her iki faaliyete de GITEX gibi ekosistemler ev sahipliği yapıyor. Uluslararası fuarlar bilinirliğimize katkı sağlıyor." diye konuştu.
MİA Teknoloji Yurtdışı İş Geliştirme Direktörü Veysel Arslan ise fuarda yapay zeka destekli ürünlerini sergilediklerini aktararak, görüntü işleme, anlamlandırma alanlarındaki teknolojilerini tanıttıklarını söyledi.
Sanal, artırılmış ve karma gerçeklik çözümlerini de fuar ziyaretçilerine sunduklarını anlatan Arslan, "Bu çözüm, fiziksel olarak bir yerde olmadan, oradaymış gibi uzaktan bakım ve destek imkanı sağlıyor. Örneğin bir fabrikanız var, kullandığınız cihazlarınızda arıza meydana geldiğinde bunları tamir ettirmek kolay olmayabiliyor. Sağladığımız çözümle uzaktan tamir imkanı sağlıyoruz. Bu çözümler askeri alandan akıllı şehir uygulamalarına kadar birçok amaçla kullanılabilir." dedi.
KAOUN International ve Dubai Dünya Ticaret Merkezi tarafından organize edilen GITEX Europe 2025, 23 Mayıs'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com