Genel

Türkiye, İsrail mahkemesinin 'sessiz ibadet' onayını şiddetle kınadı

Dışişleri Bakanlığı, "İsrail'de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa'da 'sessizce' ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz." açıklamasında bulundu.

Türkiye, İsrail mahkemesinin 'sessiz ibadet' onayını şiddetle kınadı
08-10-2021 00:24

ANKARA (AA) - DışiÅŸleri Bakanlığı, Ä°srail mahkemesinin, Yahudilerin iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermesini ÅŸiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Ä°srail’de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da 'sessizce' ibadet etme hakkı olduÄŸunu iddia eden kararı ÅŸiddetle kınıyoruz." ifadesiyle söz konusu karara tepki gösterildi.

Açıklamada, kararın Mescid-i Aksa'da statükoyu aşındırmaya çalışan fanatik çevreleri daha da cesaretlendireceÄŸi ve yeni gerginliklere yol açmasının dikkate alınması gereken, endiÅŸe verici bir ihtimal olduÄŸu vurgulanarak "Uluslararası toplumu bu yanlış, gayri hukuki ve tehlikeli karara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik tüm provokasyonlara kuvvetle karşı çıkmaya çağırıyoruz." ifadesine yer verildi.

Ä°srail mahkemesi, Yahudilerin iÅŸgal altındaki DoÄŸu Kudüs'ün Eski Åžehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetmiÅŸti.

Muhabir: Mehmet Şah Yılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER