Gündem

TİKA, Mozambik’te şiddet mağduru kadınlara sürdürülebilir destek sağlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Mozambik’te, Hixikanwe Derneği çatısı altında bir araya gelen fiziksel ve cinsel şiddet mağduru kadınların sosyal ve ekonomik hayata kazandırılmasına yönelik proje hayata geçirildi.

TİKA, Mozambik’te şiddet mağduru kadınlara sürdürülebilir destek sağlıyor
23-12-2025 14:02
İstanbul

Proje kapsamında, kadınların rehabilitasyon süreçlerine katkı sağlanması ve gelir elde edebilmeleri amacıyla üretim mutfağı kuruldu.

Bu altyapı ile kadınların düzenli üretim yapabilmeleri ve mesleki beceriler kazanmaları hedeflendi. Üretilen gıdaların ekonomik değere dönüştürülebilmesi için projeye satış standı da dahil edildi.

Böylece kadınlara, ürünlerini doğrudan pazarlayabilecekleri sürdürülebilir gelir modeli sunuldu.

????

Uygulamayla kadınların kendi emekleri üzerinden ekonomik bağımsızlıklarını güçlendirmeleri, özgüven kazanmaları ve toplumsal hayatta daha aktif rol almaları amaçlanıyor.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER