Şeytan Filo Panterler ile birleşiyor
- 19-06-2015 21:57
- 4
Eskişehir 1’nci Ana Jet Üs Komutanlığında, Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirilen özel bir törenle, 112’nci Jet Keşif Filo Komutanlığı kuruluşu muhafaza edilip, bünyesindeki kadroları kapatılıp, personeli 111’i
Eskişehir 1’nci Ana Jet Üs Komutanlığı nda, hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Akın Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirilen özel bir törenle, 112’nci Jet Keşif Filo Komutanlığı Kuruluş u Muhafaza edilip, bünyesindeki kadroları kapatılıp, personeli 111’inci Filo Komutanlığına görevlendirildi.
Hava Kuvvetlerinden yapı lan açıklamada, “Hava Kuvvetleri Komutanlığı Kuvvet Planlamasına uygun olarak envtanerde bulunan F-4E/2020 uçaklarının her yıl planlı olarak uçuş tan ayrılması, en son uçağı n ise 2020 Yılı nda Hizmet dışı na çıkarılması planlanmış tır . Bu kapsamda; F-4E/2020 uçaklarının görev ve bakımlarının etkinlikle yürütülmesi maksadıyla Eskişehir’de bulunan F-4E/2020 Filolarının birleştirilmesine Karar verilmiştir. F-35 Joint Strike Fighter uçaklarının Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmesine kadar , tarihinde pek çok önemli görevler icra etmiş ve başarılar kazanmış Olan 112’nci Jet Keşif Filo Komutanlığı’nın uçakları ve pilotları ile birlikte bütün personeli 111’nci Filo Komutanlığı bünyesinde görev yapmaya devam edeceklerdir” ifadelerine yer verildi .
(İHA)
ilgili haberler...
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...