Dünya

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol’de tahliyeler için şartları oluşturduğunu duyurdu

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın Mariupol şehrinin çevresindeki yerleşim yerlerinde bulunan Ukrayna güçlerinin yok edildiğini ve tahliyeler için şehre otobüslerin geldiğini duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Mariupol’de tahliyeler için şartları oluşturduğunu duyurdu
14-03-2022 23:33
Moskova

Rusya Savunma Bakanlığı Ulusal Kontrol Merkezi Başkanı Mihail Mizintsev, Mariupol şehrindeki çatışmalara ve sivillerin tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mizintsev, Rus Silahlı Kuvvetlerinin ayrılıkçı güçler ile birlikte Ukrayna güçlerinin Mariupol ÅŸehrinin çevresindeki yerleÅŸim yerlerine konuÅŸlandırdığı tüm atış noktalarını tamamen imha ettiÄŸini belirterek, "Åžehrin ablukasını kaldırmaya yönelik baÅŸarılı operasyon bugün saat 15.00’den itibaren sivillerin çıkışı için insani koridorların açılması ve uzun süredir neo-Naziler tarafından rehin tutulan nüfusun toplu tahliyesinin baÅŸlatılmasını mümkün kıldı.” ifadelerini kullandı.

Ä°nsani yardım konvoylarının ivedilikle hazırlandığı ve ilk konvoyun Mariupol'a ulaÅŸtığı bilgisini veren Mizintsev, "Muhtaç ve yaralı sivillerin tahliyesi için 4 konvoyluk 200 otobüsün 50’si Mariupol’e geldi. Kalanlar hareket halinde." dedi.

Mizintsev, ayrıca Ukraynalı silahlı güçlerin ülke genelinde 22 farklı ülkeden 6 bin 972 yabancı vatandaşı rehin tuttuğunu iddia etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER