Rusya parlamentosu alt kanadı Devlet Duması Milletvekili Aleksey Çepa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 'in Suriye 'deki durumla ilgili bir telefon görüşmesi yapabileceğini ifade etti .
Rus "Lenta.Ru" haber sitesinin sorularını cevaplayan Milletvekili Çepa, Rusya ile Türkiye arası nda Suriye'deki olaylar nedeniyle bir ihtilafının şu anda mümkün olmadığını kaydetti. Çepa, "Ülkelerimiz arasındaki olası bir ihtilafı bazı kimseler arzu ediyor. Artık Suriye'nin bazı bölgelerinde gerçekleştirilen Terör eylemlerini biliyoruz, Resmi Şam birliklerinin Geri çekildiğini de biliyoruz. Türkiye ise terör örgütlerine destek vermediğini resmen beyan ediyor. Ama belli ki birileri onları destekliyor" dedi.
Suriye'deki çatı şmayı oldukça ciddi olarak değerlendiren Çepa, Rusya'nın Türkiye'nin terör gruplarına doğrudan destek verdiğini görmesi halinde Erdoğan'la bir tür görüşme yapı labileceğini sözlerine ekledi.
Çepa, “Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Erdoğan'la görüşmek istediğini biliyoruz. Şu ana kadar bu mümkün olmadı. Ancak görünüşe göre diyalog için bazı gerekçeleri var. Zaten durumu daha da Ağı rlaştırmanın bir manası yok. Çünkü bu kış kırtmanın kimin çıkarına olduğunu anlıyoruz. Bir ihtilafın çıkmamasını umuyoruz" diye konuştu.
Bu arada, devlet TASS Haber Ajansı'na konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov , "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Suriye'deki olaylara ilişkin yeni bir telefon görüşmesi henüz planlanmadı" diye açıklamada bulundu.
.
Fuad Safarov , dikGAZETE .com