Genel

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi öldüren sanık hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istemi

Konya'da aynı aileden 7 kişinin silahla öldürülmesine ilişkin iddianamede, sanık Mehmet Altun için "canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme"den 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Konya'da aynı aileden 7 kişiyi öldüren sanık hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet cezası istemi
20-10-2021 21:42

KONYA (AA) - Konya Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı tarafından, Konya'da aynı aileden 7 kiÅŸinin öldürüldüÄŸü silahlı saldırıyla ilgili soruÅŸturma kapsamında, tüm delillerin toplanmasıyla gerekli soruÅŸturma iÅŸlemleri tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık Mehmet Altun'un suçu "tasarlayarak" iÅŸlediÄŸine dikkat çekildi.

Altun hakkında, öldürme olayına iliÅŸkin, "canavarca hisle tasarlayarak 7 kiÅŸiyi kasten öldürme" suçlamasıyla 7 kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Ayrıca Altun'un "nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "6136 sayılı kanuna muhalefet" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar ve "yakarak mala zarar verme" suçundan da 8 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

DiÄŸer 10 sanık hakkında "azmettirme" suçlamasıyla ceza istemi

SoruÅŸturma kapsamında tutuklanan diÄŸer sanıklar Yahya Çalık, Ä°brahim KeleÅŸ, Ramazan Çalık, Ali Çalık, Lütfi KeleÅŸ, Ali KeleÅŸ (Lütfi KeleÅŸ'in oÄŸlu), Veli KeleÅŸ, Ali KeleÅŸ (Veli KeleÅŸ'in oÄŸlu), AyÅŸe KeleÅŸ ve Ali KeleÅŸ (Harun KeleÅŸ'in oÄŸlu) hakkında ise "canavarca hisle tasarlayarak 7 kiÅŸiyi kasten öldürmeye azmettirme" suçundan 7'ÅŸer kez ağırlaÅŸtırılmış müebbet hapis cezası, "yakarak mala zarar vermeye azmettirme" suçundan da 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Olayın asli faili Mehmet Altun'un eÅŸi Zehra Altun, babası Ä°brahim, annesi Ä°smahan Altun hakkında kuvvetli suç ÅŸüphesinin ortadan kalkması nedeniyle tahliyelerine karar verildi.

Olay

Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi'nde 30 Temmuz'da bir evde 7 kiÅŸinin ölü bulunduÄŸu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda saÄŸlık ve polis ekibi sevk edilmiÅŸ, eve giren saÄŸlık ekipleri 7 kiÅŸinin de yaÅŸamını yitirdiÄŸini belirlemiÅŸti.

Olaya iliÅŸkin gözaltına alınan 14 ÅŸüpheliden 10'u tutuklanmış, cinayet zanlısı Mehmet Altun da 5 AÄŸustos'ta yakalanmış, sevk edildiÄŸi mahkemece tutuklanmıştı. Ä°ki aile arasında daha önce yaÅŸanan kavgada cezaevine gönderilen 2 zanlı hakkında da 7 Ekim'de tutuklama kararı verilmiÅŸ, cinayetle ilgili tutuklu sayısı 13'e yükselmiÅŸti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER