Siyaset

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, TBMM Başkanı Şentop’u kabul etti

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 11. Genel Kurul Toplantısı için Kırgızistan’ın Çolpon-Ata şehrine gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop’u kabul etti.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, TBMM Başkanı Şentop’u kabul etti
24-06-2022 12:07
Çolpon-Ata

Kırgızistan CumhurbaÅŸkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Caparov, Åžentop ile görüşmesinde, parlamentolar arası iÅŸ birliÄŸinin geliÅŸtirilmesi dahil ikili iÅŸ birliÄŸinin güncel konuları hakkında görüş alışveriÅŸinde bulundu.

Caparov, Kırgız ve Türk halklarının kültür ve geleneklerinde ortak deÄŸerleri paylaÅŸtığını vurgulayarak, “Ä°kili iliÅŸkilerimizi geliÅŸtirmeye her zaman hazırız.” dedi.

Dünya Göçebe Oyunları'nın 4'üncüsünün bu yıl İznik şehrinde yapılacağını söyleyen Caparov, oyunlara katılacak Kırgız tarafının oyunların organizasyon konularında da yardım sağlamaya istekli olduğunu ifade etti.

Şentop da TÜRKPA 11. Genel Kurulu'na bir parlamento heyetinin başında Kırgızistan'a geldiğini belirterek, TBMM'nin ülkeler arasında ortak iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurguladı.

Şentop, Türkiye ile Kırgızistan arasındaki iş birliğinin özellikle ticaret ve ekonomik alanda iyi bir hızla geliştiğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER