Ile-de-France
Versailles savcı lığından yapı lan açıklamada, Karim Benzema ve 4 kişinin söz konusu davada Versailles Ceza Mahkemesi 'ne sevk edildiği belirtildi.
Benzema'nın avukatı Sylvain Cormier, yaptığı açıklamada, "Saçma" olarak nitelendirdiği bu Karar nedeniyle ş aşı rmadıklarını ve müvekkiline yönelik acımasız tutumu kınadığını söyledi.
Fransız futbolcu Benzema hakkında devam Eden şantaj soruşturması, Yunanistan 'ın Olympiakos takımı nda oynayan "Mathieu Valbuena'nın mal varlığını gasp etme girişimi." kapsamında yürütülüyor.
Davada, özel hayatına ilişkin gizli olarak çekilmiş bir videonun Valbuena'ya gönderilerek şantaj yapıldı ğı ve kendisinden 150 bin avro istendiği öne sürülüyor.
Söz konusu suç lamalarla ilgili Karim Benzema ve diğer sanıklar aleyhine 5 Kasım 2015'te dava açılmış, Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps da bu nedenle Benzema'ya milli takım kapı sı nı kapatmıştı.
Deschamps, Cezayir asıllı Müslüman futbolcuyu kadroya dahil etmemesinden dolayı, ırkçılık yaptığı eleştirilerine de maruz kalmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE .com