Türkiye’nin peribacaları ile ünlü ve sıcak hava balonu ile turlar düzenlenen tek Turizm Merkezi Olan Kapadokya’da dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen turistler gökyüzü nden peribacalarını izlemenin keyfini yaş ıyor. Sabahın erken saatlerinde başlayan uçuş larda, yolcular gün doğumuna havada şahit olurken, tan vaktinin tüm güzelliğini ortaya çıkardığı Ürgüp, Göreme, Ortahisar , Uçhisar, Avanos ve Nevşehir’i havadan panaromik olarak Görme şansını da yakalıyorlar.
Discovery Balloons pilotlarından Eray Bora ramazan Bayramı nedeniyle yerli turistlerin Akdeniz’i tercih ettiğini belirtirken yabancı turistlerin tercihini ise Kapadokya’da balon turu yapmak olduğunu söyledi. Bora, “Ramazan Bayramı nda yerli turistlerimiz Akdeniz bölgesini tercih ederken yabancı turistlerimiz yine her zaman olduğu gibi balon turunu yani dolayısıyla Kapadokya bölgesini tercih etti . Biz uçuşlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Bizim için değişen bir şey olmadı. Biz her gün aynı saatte uçuşlarımıza devam edeceğiz. Kapadokya’da balon turunda talep fazlasıyla var. Biz yerli turistlerimizi de Kapadokya’da bölgesinde balon turuna davet ediyoruz” dedi.
Peribacalarını yerden bin 500 metre yükseklikten görmek isteyen Koreli bir turist ise Türkiye’nin Tarihi ve güzelliklerinin hayran olacak bir nitelikte olduğunu ve Kapadokya’da bulunmaktan ve burada balon turuna katılmaktan dolayı son derece Mutlu olduğunu belirtti.
dikGAZETE .com